Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Dopravní nehoda.

Autor Lennka 
Dopravní nehoda.
31. 08. 2005 11:56
Prosím o radu. Na začátku srpna jsem měla v Mariboru dopravní nehodu. Ne mojí vinou. Byla přivolána policie a sepsán protokol. Bohužel nás ani jednoho nenapadlo kouknout na pojištění škůdce. Místní policista mě ubezpečil, že vše zašle k nám do republiky, jenže nevím kam. Řeším to přes pojišťovnu ale o škůdci nic nevím jen SPZ. nevíte jak mám pokračovat dál a kam by to mohla policie zaslat? děkuji
skier
Re: Dopravní nehoda.
31. 08. 2005 12:57
Možná je to blbej nápad, ale asi bych zkusil kontaktovat Českou kancelář pojistitelů (www.ckp.cz), jestli nejsou schopni nějak pomoci. (U nás mají m.j. na svých stránkách vyhledávač, kde podle SPZ zjistíš, u které pojišťovny je vozidlo (tuzemské) pojištěno.). Snad mají nějaké mezinárodní kontakty a byli by schopni vozidlo u obdobné organizace v příslušné zemi vylustrovat. Možná by mohli vědět i to, kam by to měl policajt do CZ poslat. Rozumím tomu tak, že to je u nás "nejvyšší inštituce co se povinného ručení týče", tak by snad mohli něco vědět a poradit. Ale nevím, je to opravdu jen nápad typu "tonoucí se stébla chytá". Jinak jsem někde viděl informaci, že u nás existují služby (?Cebia?), které jsou schopni (při koupi) prověřit, zda vozidlo (i zahraniční) nebylo kradeno > musí mít přístup do potřebných registrů vlastníků, atd. Možná by to taky stálo za to je zkusit, jestli nemůžou pomoci. Hodně štestí!
pajaS.
Dopravní nehoda.
25. 07. 2006 18:54
Po několika letech, co jezdím do Chorvatska, jsem se 8.7.2006 přichomejtl do dopravní nehody v Makarské. Nehodu zavinil řidič z BiH (co neubrzdíš, to neukecáš). Máte někdo zkušenost s vyřizováním podobného případu? Jak dlouho trvalo než došlo k vyplacení plnění? Kontaktoval jsem postupně všechny pojišťovny, které se u nabízí "povinné ručení" - jediná odpověď byla - vše si musíte vyřídit sám. Ve stejném duchu se zachovala i Česká kancelář pojistitelů, vč. asis. služby. Stejnou info jsem obdržel i od naší ambasády ze Záhřebu. Jaké máte zkušenosti?? Děkuji a přeji všem dovolenou bez karambolu.
Pile
Re: Dopravní nehoda.
25. 07. 2006 19:13
nejake pokyny co delat jsou tady:
[www.mzv.cz]
cestovatel
Re: Dopravní nehoda.
30. 07. 2006 12:29
pajaS. napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Po několika letech, co jezdím do Chorvatska, jsem
> se 8.7.2006 přichomejtl do dopravní nehody v
> Makarské. Nehodu zavinil řidič z BiH (co
> neubrzdíš, to neukecáš). Máte někdo zkušenost s
> vyřizováním podobného případu? Jak dlouho trvalo
> než došlo k vyplacení plnění? Kontaktoval jsem
> postupně všechny pojišťovny, které se u nabízí
> "povinné ručení" - jediná odpověď byla - vše si
> musíte vyřídit sám. Ve stejném duchu se zachovala
> i Česká kancelář pojistitelů, vč. asis. služby.
> Stejnou info jsem obdržel i od naší ambasády ze
> Záhřebu. Jaké máte zkušenosti?? Děkuji a přeji
> všem dovolenou bez karambolu.


Ja mel pred nekolika lety nehodu na dalnicnim obchvatu Zagrebu vinou technicke zavady na aute (bez ucasti dalsich vozidel). Uplnou nahodou se k tomu vzapeti prichomytl chorvatsky policajt jedouci z prace domu, ktery se o vse postaral. Zavolal kolegy ve sluzbe, zavolal odtahovku. Ta nas vzala do Zagrebu do servisu, oprava byla relativne jednoducha, auto zustalo po male oprave pojizdne, takze jsme se dostali domu po vlastni ose, byt jsme jeli krokem. Policajti mi dali papir pro celniky (bez nej nelze s bouranym autem opustit Chorvatsko) a pro nasi pojistovnu. Auto jsem mel havarijne pojistene pro zahranici. Tady jsem dal auto do smluvniho servisu pojistovny, ktery vse zaridil a ja jsem dostal po mesici zpet opravene auto a o nic jsem se nestaral, jen mi pak prisel nejaky papir k poskozeni svodidel na dalnici, ktere se platilo z povinneho ruceni, to taky pojistovna zacvakala, jen po me chtela podpis, ze to Chorvati narokuji opravnene. Tot vse. Nastesti zadne zraneni, auto opravene bez problemu, vse srovnano. Asi jsem mel neuveritelne stesti. A dnes na to vzpominame s humorem, kdykoliv kolem toho mista jedeme.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 31
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.