Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Která krásná místa v Chorvatsku by jste doporučili ostatním

Autor Biondi 
Vynechte Plitvická jezera.jjo



Upraveno 1krát. Naposledy upravil (30. 07. 2005 13:55).
Doporučil bych vodopády řeky Krky a Dubrovník.
Pokud jseš na přírodu tak zkus Kornati, jinak z měst je super Šibenik a na Istrii Rovinj.
Pojedu z Plitvických jezer přes Šibenik, Split, Dubrovnik asi až do Černý Hory
avatar Re: Která krásná místa v Chorvatsku by jste doporučili ostatním
10. 07. 2005 18:58
Tak potom všede jak píšeš!smiling smiley

MirekŠi
1. Velmi mě zaujala malá vesnička při výjezdu lodí z Cresu na Istrii-na kopci, staré domky, klid,až jsem byla UDIVENA, že takové místo na Istrii je.
2.Kemp na Cresu, nevím jak se jmenoval, ale jelo se tam asi 20 km zcela bokem skoro až polní cestou, velká část kempu byla FKK.
3. Na Lošinu dlouhé procházky, jízdy na kole atd. okolo poloostrovu.
4. Klid v Zečevu,Drašnice
5. Velká a krásná Botanická zahrada - Trsteno, ale ne na Pelješaci, ale jižně pod vjezdem autem na Pelješac.
6.Ostrůvek Lopud
7.Mljet
8. Svatý Stefan - Černá Hora
9. Pláž ADA - Černá Hora
10. Kavárna ve skále - Petrovac - Černá Hora
11.Průjezd nočním Bělehradem
12. Zklamání Jajce- zanedbané a zakouřené
13. Určité lokality na Hvaru a Pelješaci

renáta
Já mohu doporučit: pohoří Rilič, Biokovo, Paklenica, dále ostrovy Pag, Hvar, Krk a
nejhezčí z Chorvatska Cres a Lošinj - na Cresu malebná Lubenica, na Lošinju Mali Lošinj, z měst Split, Šibenik, Promošten, Zadar, dále na Istrii Poreč, Pula, a stojí za zhlédnutí i vnitrozemí Istrie s krásnými starými vesničkami a na závěr bych
mohl doporučit cestou do Chorvatska přes Slovinsko krásné krasové jeskyně Postojnska Jama u Postojny. Těch krásných míst v Chorvatsku jsou samozřejmě stovky....
maxim
Sveti Jure
10. 07. 2005 21:35
Na konci Makarske, jeste pred benzinkou (smer Dubrovnik) odbocite doleva (do kopce) a pojedete cca 15km....pak budou nalevo rampy - vstup do parku Biokovo....dostanete brozuru a slib, ze uvidite mozna vlky, kamziky, atd....nic z toho asi neuvidite, ale 25km porad do kopce celym parkem vede asfaltka s odpocivadly, kde se daji udelat ty nejhezci fotky z dovolene!!! jste 500m nad morem, cca 3-5km od pobrezi a pripada vam, ze spadnete snad rovno do nej....

no a kdyz to vydrzite - coz rozhodne doporucuji, tak cesta vede dal do vnitrozemi az na cca 1760m (!!!) vysoky vrch Sveti Jure. Vystoupite z auta a jste 1760m nad morem! Vidite do Bosny snad 100km do dalky! Ty serpentiny na ten kopec to je proste ridicsky zazitek. A kdyz bude na Makarske 35°C a na tom kopci snad 14, tak to procitite naplno....

byl jsem tam uz 3x a letos pojedu znovu :-)
Treba reku Zrmanju a jeji 500m kanony a vodopady,reku Krupu a na ni Kudin most delany z usazenin vodniho kamene.Krasne pohori Velebit,Tulove grede.Treba pramen reky Cetiny hluboky 100metru a jine a jine
A jak toto tema souvisi s dopravou?
Tak jak napsal "MAXIM" se dá jet i z Tučepi nebo z Podgory.Opravdu velmi úchvatný pohled z ptačí perspektivy.Když už jsem u Podgory tak krásnější místo v Chorvatsku není!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Re: Která krásná místa v Chorvatsku by jste doporučili ostatním
11. 07. 2005 21:55
krásných míst je tolik, že je těžký některý preferovat. Prozatím bych alespon doporučil nedělat tady v tom hokej a psát ty příspěvky tam, co tématicky patřej.
cico
Re: Sveti Jure
25. 07. 2005 13:55
dostal si ma idem si to pozriet.
Vdaka za tip.
Re: Která krásná místa v Chorvatsku by jste doporučili ostatním
27. 07. 2005 09:48
Když po ránu přijíždíme k Rovinji a od Rovinjskogo Sela člověk vyjede na takový zhup, a najednou se objeví modré moře pod blankytnou oblohou a město Rovinj s věžičkou nahoře, navíc když u něj loni kotvil nějaký obrovský bílý mnohostěžník... Tomu se nic nevyrovná. Letos jsme podobně přijížděli k Poreči, a takový zážitek to nebyl. V srpnu chci jet na Bašku, ale Rovinj to asi vyhraje.
avatar Re: Která krásná místa v Chorvatsku by jste doporučili ostatním
27. 07. 2005 23:07
Tipy na hrady a zámky [www.nfo.sk]
a [www.nfo.sk]
Určitě stojí za to vidět Dubrovník! Nejhezčí pohled na něj je z výšky při příjezdu a potom z opevnění, které se dá skoro celé obejít. Kdo to jednou viděl, chce se tam zas vrátit. A ta krásně historií "uklouzaná" hlavní ulice...

Jinak je těžké napsat nejkrásnější místa Chorvatska, je jich hromada. Jen nikdo nenapsal Bašku Vodu na Makarské riviéře, a ta je určitě krásná. V blízkosti jsou snad nejkrásnějšíchorvatské pláže v Brele. Jen poslední dobou už je tu až přespříliš lidí, přeplněné pláže. Tím toto krásné letovisko ztrácí své původní kouzlo. Chorvaté si možná myslí, že pláže jsou nafukovací a stále přistavují do pater své domy, navýšení turistů vítají, ale... Pro mnoho lidí je takto nacpané středisko byť sebekrásnější už spíše jen smutnou ukázkou, co až turistický "průmysl" udělá. Pak nezbývá, než hledat jiná místa, méně krásná, zastrčená, ale nenacpaná turisty.
Nedám dopustit na Primošten - Střední Dalmácie ( asi 80 km od Splitu).Ahojky
Milá Jitko, naprosto s tebou souhlasím. Náš domácí místo aby konečně po letech alespoň nahodil svůj dům (o fasádě nemluvím) a trošku ho upravil aby zvenku lebedil oku, tak nám letos oznámil, že do příštího léta přistaví nový apartmán. Nezáleží na kvalitě, ale na kvantitě.....
Aby na to nedoplatili.
Krásný,klidný a romantický,ve skále posazený Pisak
vrgada napsal(a):
-------------------------------------------------------
> A jak toto tema souvisi s dopravou?

Pokud seš mobilní, můžeš tam zajet - vždy se nějaká souvislost najde.

Jinak mě zaujalo jméno, co sis dal Vrgada - byl jsi tam někdy? My jsme tam byli s výletní lodí a super posádkou hned asi rok po válce, byla to jízda! Robusní průvodkyně posilněna vínem a rakijí (jako my všichni) válela dolů z Vrgady sudy. Jinak ta Vrgada se dala přejít z jednoho konce na druhý snad za pár minut - miniostůvek.

Pro ty , kteří chtějí v září mít klid a poloprázdné pláže- tedy jako já- na př.důchodce- dám typ - Lokva Rogoznica Ivasniak;zájemci o podrobnosti ozvěte se na mail.
Ano,krásnější místo,než je Podgora,neznám...souhlasím s Pr



Upraveno 1krát. Naposledy upravil (05. 08. 2005 16:23).
Alf
Re: Která krásná místa v Chorvatsku by jste doporučili ostatním
05. 08. 2005 19:18
To by sa asi stretlo s nadsenim jirkuK, ktory si tiez nevedel Podgoru vynachvalitgrinning smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Alf (05. 08. 2005 19:18).
Re: Která krásná místa v Chorvatsku by jste doporučili ostatním
05. 08. 2005 20:22
ano, chytil jsem tam zánět v uchu, odřel auto a domácí mi zapomněl rezervovat ubytování pro 8 lidí. Bylo to tam super a narváno k prasknutí.
Anonymní návštěvník
Re: Která krásná místa v Chorvatsku by jste doporučili ostatním
05. 08. 2005 20:55
.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil podgoranin (15. 02. 2008 02:13).
Re: Která krásná místa v Chorvatsku by jste doporučili ostatním
05. 08. 2005 21:10
no člověče, asi si na to kápnul. Divný ale je, že ten domácí mluví dost dobře česky.
Kousek za Dubrovníkem směrem na Černou Horu je nenapadná vesnička Popoviči. Touto vesnicí se dostanete na malebný kousek skalnatého pobřeží, které se nazývá "Konavelské Stěny. Byl jsem tam loni a vřele doporučuji.
Ještě odkaz: [www.chorvatsko.cz]
Kousek za Dubrovníkem směrem na Černou Horu je nenapadná vesnička Popoviči. Touto vesnicí se dostanete na malebný kousek skalnatého pobřeží, které se nazývá "Konavelské Stěny. Byl jsem tam loni a vřele doporučuji.
Ještě odkaz: [www.chorvatsko.cz]
Pro ALFA a JIRKU K : myslím,že toto vlákno je o tom,které krásné místo bych doporučila jiným...Já bych doporučila Podgoru,pro mě je nejkrásnější a je pro mě taky druhým domovem se spoustou přátel.Už 8 let...Já tam jezdím v květnu a září a pláže jsou poloprázdné,ale chápu,že někteří lidi musí jet na dovču v hlavní sezóně a je pravda,že Podgora má úzké pláže a je tam hlava na hlavě.Pro mě je Podgora nej,pro Vás je to třeba jiné místo...a na to samé místo třeba zas jiní mají škaredé vzpomínky.To že Ti,Jirko,domácí zapomněl rezervovat ubytování,je fakt smůla a věřím,že je to na naštvání(já bych taky byla:-)),ale žes odřel auto a chytil zánět ucha je (sorry) Tvůj problém...koho to zajímá??



Upraveno 1krát. Naposledy upravil (06. 08. 2005 22:19).
Alf
Re: Která krásná místa v Chorvatsku by jste doporučili ostatním
06. 08. 2005 22:20
To jirkaK:
no necudujem sa. Ked sa to ma posr.., tak poriadne- a mas na niekolko rokov pokoj.
V zmysle temy by som odporucil dedinu Mandre na Pagu, ale ked si spomeniem, ze som tam okupal kameru, stratil mobil a novu kameru mi preclili sumou 105,- EUR ( poslali mi ju postou zo Slovenska ), tak mam nostalgicke spomienky na aspon na zapady slnka v Novalji.No aspon ze bola rodina spokojna ( pokial to nebol men´s trip )
A kdeze sa to opat vracias?
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 97
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.