Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Cesta do chorvatska cez den

Autor dadda 
Cesta do chorvatska cez den
19. 04. 2011 19:40
Dufam ze sa na mna nezhrnie sprska nadavok ze zakladam nove forum ale neviem kam by som toto zaradila. Ideme v juli do vrsi mulo (blizko ninu resp. zadaru) a uvazujeme ze vyrazime az o piatej rano. z prešova je to cca 950 km. Podla google earth tato cesta by mala trvat cca 10 hodin s prestavkami 12 hodin. tak o tej stvrtej piatej by sme mali byt na mieste. Mate niekto skusenosti s jazdou cez den.Su cesty viac upchate.Ideme so 7 rocnou dcerou tak ta by to mala zvladat uz ok. Pre uplnost informacii vyrazame v pondelok. Cesty cez noc sa trochu bojim kedze ideme sami. Vdaka za info.
avatar Re: Cesta do chorvatska cez den
19. 04. 2011 20:09
v červnu v pondělí ve dne dálnice nebudou ucpané nikde....akorát přes Budapest pojedete asi v největší špičce a to já nerad....smoking smiley
avatar Re: Cesta do chorvatska cez den
19. 04. 2011 20:11
... Daddo ... i když jedete v červenci ( plná sezona ) ... tak v pondělí 04.07. bude pohoda ... pojedete přes Goričan a pak už asi jen po dálnici ( A4, A1) ... v Oktávce máte klimu není liž pravda ... yawning smiley
P.S. kdyby jste jeli už v červnu, jak píše Mack yawning smiley... jeli by jste takřka sami ... yawning smiley



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Bessy (19. 04. 2011 20:20).
Re: Cesta do chorvatska cez den
19. 04. 2011 20:11
pokud jedeš až v pondělí tak dopravních kolapsů bych se nebál.Na mýtnicích a hranicích by to mělo být ok.Na jadranské magistrále je však potreba počítat denně se silnějším provozem.
Re: Cesta do chorvatska cez den
19. 04. 2011 21:05
No praveze klimu nemame tak toho sa trochu bojim. a budapest asi obideme okruhom lebo to vychadza ze tam budeme cca o osmej rano tak to myslim ze bude cez budapest dost plno. no uvidime.
avatar Re: Cesta do chorvatska cez den
19. 04. 2011 22:10
Ahoj

klimu nemáš ,neva, teplo bude až za druhým tunelem.
Tam je vždy rozdíl několika stupnu...
Vzadu je duležité dát stínítka na okna a je to velká ochrana.
Dříve jsme vždy jezdili v noci , holka se probudila až u moře, :-) a jedíme cca 900km,
ted tahneme lod a tak raději jezdíme tam i zpět přes den...a jde to...

bob
Re: Cesta do chorvatska cez den
19. 04. 2011 23:30
Roky jazdím z Prešova a cez deň ( proste pre mňa je aj cesta zážitok ) V minulosti aj bez klímy a cez Budapešť čo je jediný pre nováčika stresujúci uzol pri jazde cez deň . Pre ušetrenie psychickej únavy je dobrý nápad voliť nový objazd Budapešti už od Godolo. Nie je to tak veľká obchádzka od minulého roku oproti najkratšej trase cez známy most Erzebet híd . Vyrazil by som však o hodinu skôr t.j. o 4,oo pretože od 8,30 podľa mojich skúseností nastupujú na M0 v pondelok kamióny už vo väčšom rozsahu než skôr . Bez klímy je vhodná v kritických hodinách cca od 13,oo do 15,oo dlhšia prestávka. Tá je klimaticky najpríjemnejšia v oblasti Liky ( t.j. v okolí Plitvíc po starej ceste a od Bosiljeva po Gospić na diaľnici) jednoducho preto , že je tam ďaleko najchladnešie v Chorvátsku a osádka jazdiaca bez klímy sa dobre regeneruje .
rrn
Re: Cesta do chorvatska přes den
20. 04. 2011 07:02
Letos poprvé přes den, takže start ve 04:00. Plánovaná zastávka na cca 2 hodiny na koupání (Graz-koupaliště..). Dojezd cca 17:00 Malinska. Jedu v pondělí, takže asi fičák. Celkem 890km.
Re: Cesta do chorvatska přes den
20. 04. 2011 07:07
To Dadda: Doky1 vlastne všetko veľmi presne napísal. V Budapešťou treba prejsť cez obchvat a pred 7:00 ráno. Ostatná cesta by mala byť v pohode.
avatar Re: Cesta do chorvatska přes den
20. 04. 2011 14:45
Ono nejvíc jde také jaké máte štěstí, my ho celkem měli loňský rok, kdy jsme vyrazili v sobotu ráno 31. 7. v 5:00 a ve Vídni jsme byli v devět, v ranní špičce. Ve Vídni na dálnici se začali tvořit kolony, navigace hlásila nějaké zpoždění, tak jsem klikl na objížďku místa a navigace nás provedla centrem města a musím zaklepat, že nás provedla pěkně a svižně Vídní, občas hází bludy, ale toto se jí povedlo. Také jsem zjistil jak veliký je rozdíl v cestování po Vídni a po Praze. Ve Vídni na semaforech se všechny auta okamžitě při zelené rozjedou, kdežto v praze jakoby řidiči čekali na druhou zelenou aby jim tu první potvrdila. Škoda, že tu druhou zelenou na semaforu nenajdou.
Pak jsme se celkem šikovně vyhnuli ucpanému přechodu Rakousko/Slovinsko, že jsme jeli přes Mureck. No a na přechodu Slovinsko/Chorvatsko pro nás navigace připravila další překvapení, ale bylo celkem nepříjemné, když jsme se od místních slovinců dozvěděli, že ta cesta není legální jako přechod přes hranice, ale že se prý nemusíme bát. Nikdy už tamtudy nepojedu! Taková lesní a polní cesta nejdříve nahoru do kopce a potom z kopce! Když jsme ale dorazili v Chorvatsku na dálnici a vyhnuli se 4 hodinám čekání na hranicích, které hlásili v rádiu, tak jsem si oddychl. Dál byla cesta naprosto v pohodě i v tunelech.
Zajímavé bylo, že tu cestu po které jsme přijeli do Chorvatské republiky naleznete na mapy.cz, maps.google.cz, tak i ta mapa garminu ji má a nejen ona, jeli jsme dvě auta a bratr má mnohem starší navigaci mio a tu cestu tam měl také!
Chtěl jsem říci, že cestovat do Chorvatska přes den je bezproblémové, pokud jedeš v den mimo celkovou dopravní špičku směr jih. Hlavně navigaci zapínat jen ve městech, jinak ne - taková malá rada.
Bez klimatizace se tam také dá jezdit v pohodě, celkem dobré je cestovat po staré silnici přes Plitvice. To už tady vlastně psal doky1.
avatar Re: Cesta do chorvatska přes den
20. 04. 2011 15:12
Všechny dovolené co jsem odřídil autem jsme jeli přes den.Vyrážíme po lehké snídani kolem 9.00 hod.Ze severu Čech na Pelješac.Tam býváme něco kolem 3-5 hod.ranní.Tam to ještě objedu po pevině.Takže lehká chrupka na pláži pod palmou... a hurá na apartman....

Lignano 9/03,
Turanj 9/05,
Trpanj 8/08, 7/09, 7/10, 6/11, 6/12, 6/14, 6/15, 6/16, 9/16, 6/17
Radomír
Re: Cesta do chorvatska cez den
20. 04. 2011 16:43
Baxoide-chci se zeptat,loni jsi jel a byl ucpaný hr.přechod mezi A/SLO(asi na dálnici,myslíš)?Protože objíždím SLO tak mě to jen zajímá,je to vůbec možné,když mezi A/SLO by neměly být žádné kontroly?Díky
avatar Re: Cesta do chorvatska cez den
21. 04. 2011 15:55
Mára napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Baxoide-chci se zeptat,loni jsi jel a byl ucpaný hr.přechod mezi A/SLO(asi na dálnici,myslíš)?Protože objíždím SLO tak mě > to jen zajímá,je to vůbec možné,když mezi A/SLO by neměly být žádné kontroly?Díky

Vzhledem k tomu že dálniční exit č.226 na Mureck je zhruba 4km před hranicemi, tak dost těžko mohl Baxoid tušit co se děje na hraničním přechodu který už navíc vlastně ani neexistuje. Já myslím že to byla jenom Baxoidova dedukce protože zapoměl že od doby co je Slovinsko v EU jsou už nějaké fronty A/SLO pouze v našich vzpomínkách. Nebo se pletu?

** Petr **
avatar Re: Cesta do chorvatska cez den
21. 04. 2011 18:40
... jak říká PetrK ... asi je to minulostí ... zdržení se na slovinské dálnici ... yawning smiley
já tama nejezdím a tak přeji těm, co jedou přes Slovinsko aby profrčeli bez zastavení ...
a trocha nostalgie z před dvou let, když se mimo naše Forum ... vymýšlely trasy k Jadranu smileys with beer
[tn.nova.cz]



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (22. 04. 2011 08:09).
avatar Re: Cesta do chorvatska cez den
21. 04. 2011 21:09
....



Upraveno 1krát. Naposledy upravil mack (22. 04. 2011 06:20).
avatar Re: Cesta do chorvatska cez den
22. 04. 2011 08:13
No jo, pamatuju si ten přechod A/SLO ještě ze starší doby, přes Mureck a dál přes Lenart a Ptuj je hodně pohodová cesta. Přesto ale hned za hraničním přechodem do SLO klasickou cestou musíte už mít jejich dálniční známku, koupit lze na benzínkách v Rakousku. Přesto ale v sobotu 31. 7., kdy začínají dovolené v Německu tam může být dost plno. Pak třeba ještě ve Slovinsku u Ptuje když se sjíždí z dálnice A4 na silnici č.9 by mohlo být narváno.
Ono taky, kdybych tou cestou jel, tak by třeba to mohlo být v pohodě, ale pro jistotu jsem zvolil tuto cestu (objížďku), je levnější a na trase Mureck - Ptuj nás nezdržovalo žádné auto a ani my nikoho nezdržovali.
Ono jak se říká - všechny cesty vedou do Říma, tak i všechny cesty vedou do Dalmácie, záleží jen jakou zvolit. (říká se to od doby Římské říše, kdy ty cesty stavěla armáda pro kvalitní a rychlý přesun)
Také velmi dobrá cesta je přes Maďary, ale kdo by se v těch jejich několikařádkových názvech obcí vyznal. přeci jenom, když člověk zabloudí ve Slovinsku tak se dorozumí, ale s maďarem? Jednou tamtudy určitě pojedu, chtěl bych vidět Balaton.
Re: Cesta do chorvatska cez den
22. 04. 2011 15:54
Pre Baxoid / do Chorvatska sme vzdy chodili cez Madarsko mimo dialnic. Minuly rok sme sa rozhodli vyuzit madarsku dialnicu a boli sme velmi spokojni. Cestovali sme v juni cez tyzden, z Bratislavy sme vyrazili o 7.00 cez Rajku, Moson do Gyoru po dialnici / potom sme odbocili smerom na Veszprem cez Zirc / to bol usek mimo dialnic / cesty nic moc, ale dalo sa. Potom sme sa pri Balatone opat napojili na dialnicu a zisli sme az pri Splite. Naozaj tuto cestu odporucam, dialnica je velmi kvalitna, po ceste su aj socialne zariadenia. Jedine sa mi zdalo, ze oproti Chorvatsku tam bolo menej moznosti obcerstvenia, ale my sme ani nepotrebovali stat. Kilometrovo to vychadza podobne ako cez Rakusko a Slovinsko, plati sa len madarska dialnicna znamka, ale ta je cenovo prijatelna.
avatar Re: Cesta do chorvatska cez den
27. 04. 2011 08:08
to GABAZ: my jsme tam kdysi jeli ještě po staré mimo dálnice přes Szombathely. Koukal jsem na tu dálnici a ona vede hned okolo Balatonu, tak někdy tamtudy asi pojedeme. Koukal jsem, že je to asi o 150 km delší trasa (pro mne), tak to se celkem dá.
Re: Cesta do chorvatska cez den
28. 04. 2011 20:21
už pár let si říkám že vyjedeme do HR ráno, ale směrem tam jsem nikdy přes den nejel vždy tak nějak to nevydržím do rána a jedem večer, ale zpět jezdím nevím proč raději přes den, vyjedeme z Trpanje na Pelješaci vždy okolo 8h. po snídaní a večer po 10h. jsme doma v OV, jede se celkem dobře jezdím po dálnicí až do sjezdu na Čakovec,pak Redics,Szombathelly,Bratislava,Makov a domů, jen v HU to nějak vázne, ale myslím že jen jde asi jen o osobní pocit po rychlém průjezdu Chorvatska ale jsme za cca. 14-15h. doma tak to jde a možná že někdy k rannímu výjezdu do HR dostanu.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 261
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.