Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kde zastavit v Maďarsku

Autor PP 
PP
Kde zastavit v Maďarsku
23. 06. 2005 17:02
Napiste kde stavite v Madarsku a taky nejake tipy na zastavky,ktere stoji za to nevynechat-napr. hostince s mistnimi specialitami atp.
giorgio75
Re: Kde zastavit v Maďarsku
25. 06. 2005 17:57
To: PP

Já jedu přes Maďary už asi po desáté.V Csorně je železniční přejezd a přijde mě,že je docela pravděpodobný,že na něm budeš stát.Cestou na Jadran je v pravo za ním taková sympatická restaurace i se zahrádkou.Dávám si tam třeba jejich perkélt s haluškama ( něco jako guláš nebo maso na paprice )vinikající.Ale prahticky kdekoliv u cesty je dost restaurací a myslím,že tam víceméně vaří všude dobře.Třeba se řiď tím čím u nás,když tam stojí víc aut tak tam dobře vaří,a naopak.Myslím,že tak za 10 - 15 Euro se tam dva nají i s nápojem.Myslím tím hotovky.Jinak speciality nevím kolik stojí.Ale jezdím maďary i služebně a ještě sem se tam ve výběru jídel nikdy nezklamal.V Maďarsku je toho dost k vidění,ale řekl bych,že tak kolem Balatonu.Např.:Veszprém, na jezeře pak Tiháni atd. nebo pak historická Budapešť.Na druhou stranu pokud jen projížďíš do Chorvatska na dovču,tak bych dal max.gáblík a mazal, protože to není tak dlouhý úsek cesty a Maďarsko samo o sobě by mohlo dát na samostatnou dovolenou. Tak zdarec a šťastnou cestu.Já tama pojedu 29.7.2005 a už se nemůžu dočkat.Su šofér a přijde mě,že mě kolikrát na celý dovči nejvíc baví právě cesta na ní . Tak čus
Re: Kde zastavit v Maďarsku
26. 06. 2005 08:11
Doporucuju se zastavit v mineralnich pramenech. Nejlepsi, blizko kterych vede cesta do HR, je Mosonmagyaróvár, Bükfürdö, Pápa, Sárvár, Hévíz, Zalakaros a Lenti. Podrobnosti jsou dobre popsany na: [madarsko.com] nebo [www.madarsko.cz]
Pro Cecha, zvykleho na usmudlanost, laxnost a neochotu v ceskych lazenskych zarizenich, je to obcas kulturní sok. Madari jsou v laznich vlidni a laskavi nejen k madarskym navstevnikum, ale ani nerozlisuji Vychod/Zapad a berou vsechny hosty stejne. Uroven je vytazena na takovou vysi, ze jsou lazne plne navysost spokojenych Nemcu, Rakusanu, Italu, Holandanu etc. etc.
Jednorazovy vstup se pohybuje nekde okolo cca 50-100 Kc, vetsinou na cely den. Skrinky obvykle zamyka a odemyka na pozadani lazensky/lazenska - asi se tam tedy nepocita s kriminalitou, protoze jsem nikdy moc nepochopil, jak si muze jeden clovek, a jeste nekdy stridany kolegou/kolegyni, pamatovat tolik set tvari denne (prosim podnikave Indocechy a Indoslovaky a jim naturou podobne tuzemce, aby tehle informace ihned nezneuzili:-) ).
V lazenskych arealech jsou restaurace, shopy, kadernictvi, solaria, sauny, aromaterapie, zabaly etc. etc. Kdo ma zajem, muze si koupit nejaky packet s nekolika procedurami s velkou slevou. Ceny jsou velice prijemne. Z auta, zaparkovaneho v okoli arealu vetsinou bez poplatku na parkovistich, se mi nikdy nic neztratilo, ani nebyl nikdy provedeny pokus se do neho dostat.

Teplota vody v bazencich je podle gusta kazdeho navstevnika v rozmezi od cca 22C az do treba 46C. Bazenky jsou vnitrni i vnejsi. Nejradsi jezdim do madarskych thermalu brzo na jare nebo pozde na podzim, kdy byva venku uz osklivo, ale ja se uvelebim ve venkovnim bazenu pod sirou oblohou nebo venkovni striskou a lebedim si. Pro ty, co maji mensi deti, doporucuju ciste novy areal wellness v Sárváru koupelí se skutečně světovou úrovní o rozloze 55 000 m2 s vodní hladinou přesahující 3600 m2!!!

Ubytovani se v Madarsku v okoli lazni pohybuje tak okolo cca 15 Euro/hlavu, ale jde samozrejme sehnat i levnejsi, ale chce to trochu se poohlednout nebo poptat. Kdo to chce mit na tutti, at kontaktuje [madarsko.com] jsou tam velice ochotni a vstricni i k ruznym nestandartnim objednavkam, treba i jen na jeden weekend, mozna i nocleh. Dostanete voucher a velice dobre zpracovane informace nejen o zvolene lokalite a jejim okoli. Zpocatku jsem se vetsinou spolehl na jejich sluzby a i dneska je pouzivam na prvni cast delsiho pobytu, druhou puli pak putuju podle momentalni nalady do jinych lokalit a tam si to domlouvam sam. A vubec neni problem neco na miste dojednat.

cool smiley
kened
Re: Kde zastavit v Maďarsku
26. 06. 2005 09:35
Pavel w má naprostou pravdu. Minulý rok jsme se vraceli z chorvatska a zastavili se v lázních Zalakaros.Zůstali jsme nakonec celý týden.Ubytování ve vilce z bazénem,velká kuchynská linka,velká lednička ,televize. Ubytování 24Eur za 2 lidi v klidném prostředí.Vstup do lázní asi 200Kč na celý den do celého areálu.Je tam asi 12 nebo 13 bazénů s čistou a krásně teplou vodou.Chodili jsme na večeře do restaurace Frisko.Jídla fakt vynikající . Jelení perkelt a nočky,smažená husí játra atd.Jídla je taková hromada, že to spořádá jen velký jedlík.Jídlo vyjde tak asi na 140Kč.Husí játra,specialita,myslím asi 250Kč.Nám se tam líbilo a tak letos máme opět vyčleněný týden na Zalakaros.Všem,kdo se rozhodne vyzkoušet lázně v Madarsku přeji pěkný pobyt.
PP
Re: Kde zastavit v Maďarsku
26. 06. 2005 17:12
zeleznicni prejezd v Csorne znam,jednou v noci jsme u neho pauzovali,takze to nepujde minout,na ten perkelt mam chut uz ted,letos asi vyrazime driv,vzdycky jsme jezdili pres madary v noci a vsechno bylo zavrene,nemate nekdo tipa na nejaky nonstop motorest?
A da se tam platit eurama,nebo obecne berete sebou forinty nebo staci eura?
giorgio75
Re: Kde zastavit v Maďarsku
27. 06. 2005 08:41
Totongue sticking out smileyP

Já teda o samostatném nonstop motorestu nevím.I když teď v dubnu sem přes Maďary jel služebně a tak kolem 9-10 večer sem měl chutě a stavil se myslím, že u Szombateli na nonstop Aralce a u ní bylo takové malé bistro a jídlo mě udělali i takhle pozdě večer.Bylo to
sice evidentně ohřáty v mikrovlnce,ale perkélt je jak guláš( nejlepší až od třetího dne ). Nejsu si úplně jistej, jestli to bylo přesně u Szombateli, ale u většiny větších značkových nonstop benzinek něco najdeš.

Jo a stačí eura, není nutný měnit forinty.Kdybys je přece chtěl tak 100 HUF je asi 12 Kč.Ale eura berou.Mě třeba jedno jídlo s kolou vyšlo na +- 5 euro.
MCh
Re: Kde zastavit v Maďarsku
27. 06. 2005 09:49
Uf, cajzlovské PDA zprávu ustřihlo na dýlku jedný SMS tak ještě jednou a pořádně: Protože jsem se vyléčil z cestování k moři na sobotu a maďarská kuchyně je zážitek nasadil jsem před třemi lety bláznivý model při cestě k moři. V pátek vyjedu z domova a dorazím do maďarských lázní ležících při cestě do Chorvatska. Celý víkend si moje kosti rochní v termálech, žena si lebedí na masážích, dítě řádí v bazénku a žaludek má o gastronomické zážitky postaráno. A v pondělí v poklidu bez front dojedu k moři... Takže už došlo na Harkány, Zalakároš a Bük, letos se zastavím v Lenti. Všude bylo výborně a Bük a nedaleký Sarvár byl tak nádherný, že jsem se tam nakonec vrátil na jeden celý týden... Stačí se rozhlédnout po netu, přijatelného bydlení je spoustu, není problém si zajednat jen víkend za ceny 10 - 15 Euro na hlavu i se snídaní, většina majitelů penziónů se domluví německy. Hospod, restaurací - csárd je všude spousta - ještě jsem nenarazil na jídlo které by nebylo chutné. A která hospoda je pro mě ta nej: Sziget Csárda - rybí csárda na ostrůvku v Harkány je zatím nedostižitelná. Kromě jídla tam měli tak výborné víno, že jsem se večer musel vypravit do nedalekých Villány odkud pocházelo. Tohle místo doporučuji každému milovníku vína, není problém chodit od sklepa ke sklepu a všude si dát jen sklenku toho nej na ochutnání.
Tedy shrnutím Maďarsko stojí za to! Až na ten jazyk...
yvuschka
Re: Kde zastavit v Maďarsku
27. 06. 2005 10:47
taky jsme strávili před třemi lety týden v harkánech v maďarsku a byla to jedna z nejlepších dovolených.Ubytování, koupání v bazenéch s teploučkou vodou, večeře v csárdě se skvělým vínem , které chutnalo po pražených oříškách. (nikdy jsme od té doby lepší víno nepila)
nechybělo ani koštování ve Villánech.určitě pojedeme brzo znova, počítám tak příští rok. letos nás známí stáhli znova do chorvatska.

maďarsko doporučuju!!

PP
Re: Kde zastavit v Maďarsku
08. 07. 2005 19:07
A mohl by mi nekdo ze znalcu Madarska napsat aspon par nazvu a strucny popis oc se jedna aspon tech zakladnich specialit madarske kuchyne se kterymi se tam obecne lze v hospodach setkat,abych tam necumil do jidelnicku jak jelen,i kdyz asi stejne budu.dik
Četla jsem si vaš příspěvek o dovolené v Zalakároši, byli jsme tam vloni v hotelu, rádi bychom spíe do soikromí, asi by to bylo levnější, poradte kde jse byl a zdali máte na ně kontakt dekuji Hořánková
Re: Kde zastavit v Maďarsku
11. 04. 2006 14:36
Starý sapér Vodička po celou cestu tvrdošíjně mlčel. Až teprve když vcházeli na hauptvachu, řekl zasmušile k Švejkovi: "Nepovídal jsem ti to, že Maďary neznáš?"
PP
Re: Kde zastavit v Maďarsku
21. 05. 2006 16:59
něco o termálech Buk,Balatonu a mnoho dalším,včetně fotek...
[www.sweb.cz]
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 182
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.