Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Jakou navigaci a jaké mapy????

Autor Racetiger 
Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
15. 06. 2010 11:56
Pioneer AVIC S1, před léty jsem ji dostal, teď jsem si nechal udělat mapový update. Zatím spokojenost, nevýhoda je že mapový update si musíte koupit nechat nechat udělat od Pioneeru. Nebo je tu někdo kdo má také navigaci od Pioneeru a ví jak na to? smiling smiley
avatar Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
15. 06. 2010 12:59
To Prochy:
Mio z praktických důvodů. Několik příkladů:
zadáš start Liberec, cíl Brno. Naplánuje cestu přes Prahu, ale to třeba nechci, chci jet přes Hradec Králové, zadáš cestovat přes Hradec a povede tě přes staroměstské náměstí v Hradci na místo po okruhu. Tedy pokud to nevíš a nenajdeš si průjezdové místo na okruhu a řekneš tudy jedu.

Další když zadáš Liberec Zadar a nejrychlejší trasu tak to vezme přes Bratislavu a pak Víděň a to jen protože to je víc po dálnici a časově to výjde delší než když si dáš jiný typ cesty.

A poslední se mi bude těžko popisovat protože to je o tom že když jsem zadal cestu od práce na Ústí nad Labem tak mě vedl uličkama kde se pomalu ani nedá jet na kole na místo hlavní a kratší silnice tady u nás ve městě.
Měl jsme na otestování zapujčených několik typů a dopadlo to prachbídně.

TomTom je bezproblémový i když také občas nevolí optimální cestu, ale to mi může vadit tam kde to znám, kde to neznám tam mě k cílï dovede.

Je pravda že západ je lépe pokrytý mapově než východ, ale to je dané prioritou dle kupní síly v danou dobu.
Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
15. 06. 2010 14:32
Schválně jsem nakoukl do Garmina (City Navigator Europe NT 2011.10) a třeba obchvat Mariboru má zakreslený, ale má jej asi za neprůjezdný, protože tudy cestu nenaplánuje.
Sygic o obchvatu neví, jestli teda nemám staré mapy. Ostatní jsem nezkoušel.
Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
15. 06. 2010 14:37
sygic obchvat na mapě Navteq 12/2009 má, chybí mu tam A4, ale to nevadí
TT v nových mapách má ve SLO vše
IGO/AMIGO v mapě od MONOLIT taky dobrý
eny
Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
15. 06. 2010 19:20
MotoMoto napsal(a):
-------------------------------------------------------
> To Prochy:
> GoClever ti nedoporučuji, strašně pomalé a
> nespolehlivé řešení. Mio také kapitola sama pro
> sebe.

Je mi líto ,ale musím oponovat. Mám GOClever 3roky.Že je pomalý,je holý nesmysl,celou dobu užívání bez sebemenších problémů (co není může být). Co je na ni skutečná výhoda, tak to,že stačí na SD kartu stáhnout IGO,lehce upravit a bez jakéhokoliv programování uvnitř navigace spustit nový navigační program. Tím pádem si kdykoliv aktualizovat nejnovější mapy a hlavně zcela zdarma,na různých webech jsou volně ke stažení. Vzhledem k tomu,že pořizovací cena minimální to umí i MP3,video,txt aj. není vcelku co řešit. To jsou pouze mé osobní zkušenosti,rozhodnutí je na tobě.
avatar Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
15. 06. 2010 20:19
A měl jsi někdy něco jiného? Když budu používat počítač s procesorem Atom tak budu mít pocit že to je dost rychlé, dokud nebudu mít NB s dual Core. Ale každému může vyhovovat něco jiného. Ten typ (je pravda že byl jen eden a jeden z prvních co 100mega dovezla) byl strašný a víc mi jich do firmy nesmělo.
eny
Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
16. 06. 2010 05:48
Čauky,nechce se mi o tom vést nějaké polemiky. Ano,zkoušel jsem i jiné navi. Nevím,co přesně myslíš tím pomalý. Mně zajímá,jestli při navigování navigačka stíhá reagovat na momentální situaci a musím říct,že ukazuje na metr přesně kde jsem atd. Dále je pro mně důležité,jestli si můžu aktualizovat nejnovější mapy a zdarma,zda můžu jednoduše změnit navigační program za novější atd. Minulý týden jsem stáhnul poslední mapy od TA,kde už je Schrick A5, D1Ostrava . Závěrem: existují mnohem lepší,krásnější a mnohem dražší GPS se spoustou komfortních funkcí (stejně většina používá IGO 8xxx,které tam mám taky) . GoClever je řešení levné a má zase jiné výhody. Sakra,nejsem ani prodejce ani zástupce GC,jenom spokojený uživatel.smoking smiley Přeji všem příjemnou cestu na dovču ať už jedete s GPS nebo mapou a hlavně bezproblémový návrat.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil eny (16. 06. 2010 06:10).
Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
16. 06. 2010 07:20
Podľa mňa je zbytočné riešiť, ktorá značka je lepšia. Podstatné je, aby boli najnovšie mapy... a dvaja najväčší výrobcovia Garmin a Tom Tom sú na tom vždy najlepšie, pretože aktualizácie sú stále a je na užívateľovi, či si ich kúpi alebo si ich vie zohnať inak...
Ostatné značky sú tiež v poriadku, keď sú tam aktuálne mapy.
Ja preferujem Garmin ( dosť záleží na kategórii, či je z najvyššieho radu, ale mapy sa dajú nainštalovať do každého ) a Tom Tom je tiež dobrá voľba. nebudem tu rozpisovať, aké výhody majú najvyššie rady, ale ja využívam Garmina už niekoľko rokov a nemenil by som...
avatar Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
17. 06. 2010 20:19
Jasně že nejde o to která značka je lepší, ale která navigace nebude přepočítávat když blbě odbočím 3 minuty. To je problém té rychlosti. Když jedu s TT tak mám přepočet během sekundy, když mám na stejném PDA iGO8 tak to trvá 3 sekundy a když zapnu GoClever tak to rvá víc jak minutu. A o tom to je. Zda po zapnutí naběhne až za dvě minuty navigování a nebo trasu do Chorvatska bude počítat 7 minut.
A také zda používá čip 2 nebo aspoň 3. Protože jinak nechytne jediný satelit přes pokovené sklo.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil MotoMoto (17. 06. 2010 20:20).
Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
18. 06. 2010 07:06
Za vyše 3 roky s Garminom 760T:
- prerátanie tak isto, otázka sekundy,
- pri zapnutí bez napájania vyhľadáva dostupné satelity aj minútu, pri napájaní je to pár sekúnd,
- výpočet je otázka pár sekúnd, od 5 - 10 ( aj počas jazdy, keď zruším trasu a zadám úplne nové miesto, je to tak isto ),
- tu je popis k čipu: Modely značky GARMIN sú vybavené novou generáciou extrémne citlivých GPS prijímačov SiRF III, ktoré sú schopné prijímať GPS signál iv automobiloch s vyhrievaním čelného skla alebo s pokovovanou antireflexnou vrstvou, kde by inak prístroj vyžadoval pripojenie externej antény.
- má aj RDS-TMC prijímač dopravných informácií - dynamická navigácia - aktívne využívam

Myslím, že spĺňa všetky náročné požiadavky a ako som spomenul predtým Garmin a Tom Tom sú v samotnom štandarde špičky....



Upraveno 3krát. Naposledy upravil Falcon666 (18. 06. 2010 07:08).
avatar Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
18. 06. 2010 08:31
Tak tak pokud někdo chce jen do auta tak TomTom a pokud i na kolo, pěší prostě topomapy tak ideální Garmin. Také na loď či letadlo.
Jezdím teď už týden podle iGo a musím říct zklamání. Někdo se snažil do toho nacpat všechno a když je přes třetinu displeje navigační tabule co vidím nad dálnicí tak nic moc už tam vidět není. Navíc a to se mi ještě nestalo, se mě navigace snažila vést cestou která ještě nestojí. Obráceně se to stává, nová silnice a v navigaci ještě není, ale že je v navigaci silnice co bude až za rok s tím jsem se nesetkal. Aspoň důkaz že mám nejnovější mapy.
avatar Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
18. 06. 2010 10:29
Není problém si obrazovku upravit dle svého,povypínat co nepotřebuji "třeba i ty tabule" .Stačí se podívat do návodu.Co se týká podkladů tak nevím co na to říc,protože prakticky jsou dva dodavatelé TA a NVQ.Ostatní jsou jen regionální,pro ČR a SK třeba CEDA.Tak nevím co za zázrak může být v ostatních.Záleží kdo je tvůrcem programu a zároveň jak se staví k aktuálnosti map. Většinou se např. TT stavěl k nám ČR a SK,popř. k dálším východním zemím trochu s oprvržením a mapové podklady byly někdy až dva roky staré.Například v HR se už dávno jezdilo po dálnici na Split a TT jej vůbec neznala.Díky konkurenci se to naštěstí zlepšuje a snaží si konkurovat.Chvála tomu,že konečně není jen tento vyrobce a je jich více.Garmin je samozřejmě jná kapitola a také jiná cenová hladina.Je třeba porovnávat srovnatelné navigace co se týká ceny.Dnes jsou i GPS přijímače s čipem SiRF IV,tak III je již zastaralá.Jinak paměť se neustále zvětšuje 64-ka je málo nastupuje 128-ka.Rychlost procesoru je 500 a více.Rozlišení HD,velikost displeje většinou 5" atd. Je to jako ze vším,co dnes koupím je už zítra zastaralé.Důležitější je se z navigací naučit pracovat,aby mi sloužila a ne na ni nadávat,když mne navede jinudy než chci. Je to jen "BLBÝ" nemyslící stroj,který ale dobře slouží,když si ho pohlídám.

MirekŠi
Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
18. 06. 2010 10:46
krásná slova, moje řeč
avatar Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
18. 06. 2010 11:45
Naprosto souhlasím také. Co říkáte na tu předaktualizaci? Konkrétně jsem jel od Liberce do Prahy a navigaci nasměrovanou na Pankrác a ještě před Černým mostem mě chtěla iGo hnát po nedostavěném okruhu směr Prosek. Setkal jste se s tím už někdo? Přitom ten obchvat bude až za rok.
avatar Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
18. 06. 2010 12:08
jj již vícekrát.Podklady přebírají z map,které už tyto cesty mají a spoléhají na informace,které dává stát,který silnice financuje.Bohužel nepočítají ze skluzem dostavby. Bylo to tak např. Obchvat Olomouce směr Mohelnice a nebo i D1 od Bělotína na Ostravu. Na této se stala navíc kuriozní dopravní nehoda,kdy zahraniční turista najel dle navigace ještě na neotevřenou dálnici a zbořil stánek s pohoštěním pro papaláše. smileys with beer

MirekŠi
avatar Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
18. 06. 2010 12:50
Mě se to stalo poprvé, spíš opak, že to tam ještě nebylo. Myslel jsme ža to mapují až když to je zprůjezdněné. To u nás mohou mít potom dobré předstihy vzhledem k rychlost výstavby.
Díky za vysvětlení.
Anonymní uživatel
Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
18. 06. 2010 13:29
.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil in0x (15. 05. 2018 13:23).
avatar Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
18. 06. 2010 16:54
Před dovolenkový dárek pro vlastníky iGO - jsou již nové regionální mapy východních států TopMap 2010.03 s 5-tého měsíce.Tak k moři již podle nových thumbs up

MirekŠi
Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
20. 06. 2010 09:56
Tak jsem teď pár dní testoval iGO Primo se skinem GJ 1.7 a celkem se mně zamlouvá. Ačkoliv zatím poskytuje míň údajů než iGO 8 s upravenými skiny, začíná nad ním u mě vyhrávat.

Dva malé příklady (je jich ale víc), které se mně osobně zamlouvají.
1. Při plánování trasy je možno zakázat celé úseky a ne jen průjezdní body jako u jiných navigací. V praxi to vypadá tak zakážete např. úsek dálnice v délce x kilometrů. Zákaz platí jen pro tu konkrétní naplánovanou trasu, čili neblokujete ten průjezd trvale. Naplánování trasy mimo slovinské dálnice je pak otázkou minut. Při pokusech s plánováním cest do Chorvatska jsem objevil dvě drobnosti - na mapách TeleAtlas (používá je i TomTom) není jako zpoplatněný úsek uvedena H2 přes Maribor. Na mapách Monolit je naopak zpoplatněný kruhák před Mariborem. V obou mapách je zpoplatněných oněch diskutovaných 400 m za Ptují.
2. Záznam projeté trasy nabízí grafy rychlosti a nadmořské výšky. Konkrétní bod z těchto grafů si pak můžete zobrazit v mapě



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Alf60 (20. 06. 2010 11:33).
avatar Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
20. 06. 2010 11:12
Alfe 60 .. můžeš mi poskytnout návod pro blbé jak to při tom plánování trasy děláš v IGU ? yawning smiley ..... a ještě , jak mám donutit navigaci , aby mě navigovala tam , kam právě chci ... př. mám uložených pár cest - co udělat , aby mě navigovala kam chci ? Mě se to pořád snaží navigovat na trasu , kterou jsem zadával naposledy angry smiley
Jo mám ji nacpanou v GoClever 5010

Vodice , Martinsicuro, Podgora, Gradac, San Benedetto del Tronto, Drašnice, Podgora, Živogoš?e Blato, Brist



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Isekon (20. 06. 2010 11:13).
avatar Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
20. 06. 2010 12:03
Musim s Alfem souhlasit, používám ji asi už 3 neděle a zatím spokojenost. Myslím že do pár měsíců předčí i vymazlené IGO.
avatar Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
20. 06. 2010 12:21
A nějaký odkaz na ztažení by nebyl? Třeba do SZ. Děkuji
avatar Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
20. 06. 2010 12:24
Koukni o stránku, dvě zpět. Již jsem ho sem uváděl. :-)
Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
20. 06. 2010 12:26
Isekon
Možná by bylo dobré se mrknout napřed na tohle:
http://www.navngo.com/content/language/eng/dl/UM/iGO8_UserManual_Czech.pdf



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Alf60 (20. 06. 2010 12:26).
avatar Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
20. 06. 2010 13:26
eye rolling smiley



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Modena (25. 06. 2010 17:49).
Anonymní uživatel
Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
20. 06. 2010 19:02
.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil in0x (15. 05. 2018 13:21).
Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
20. 06. 2010 19:18
in0x: Už asi týden, dva ho máme v navigaci smiling smiley A je naprosto luxusní! Možnosti iGA8, jednoduchost iGA Amiga smiling smiley

PS: Odepiš mi prosím na SZ, dík.
avatar Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
24. 06. 2010 23:03
dnes jsem schanel znamymu mapu Francie do Iga a hledal jsem ji snad pul hodiny. Vsechny odkazy na rapidshare a jinde byly neplatny. To zacala nejaka protipiratska akce, nebo co to je?
avatar Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
25. 06. 2010 08:42
A co jsi čekal,když to tady kde kdo zveřejňuje a dává odkazy.Toto je veřejné fórum,které čtou i neregistrovaní.Takové věci by se tady vůbec neměli dostat.Dobře nám tak !!! thumbs down Informace a rada to jo,ale odkazy jaké sem dal třeba Modena sem prostě vůbec nepatří . Na to jsou soukromé zpávy.

MirekŠi
avatar Re: Jakou navigaci a jaké mapy????
25. 06. 2010 17:51
tvsat napsal(a):
-------------------------------------------------------
> A co jsi čekal,když to tady kde kdo zveřejňuje a
> dává odkazy.Toto je veřejné fórum,které čtou i
> neregistrovaní.Takové věci by se tady vůbec neměli
> dostat.Dobře nám tak !!! thumbs down Informace a rada
> to jo,ale odkazy jaké sem dal třeba Modena sem
> prostě vůbec nepatří . Na to jsou soukromé zpávy.


Máš pravdu - ať si každý poradí, jak umí ! Už to neudělám !smoking smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 219
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.