Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Omezení nových ubytovacích kapacit

Autor Hill 
avatar Omezení nových ubytovacích kapacit
03. 01. 2024 09:19
avatar
mdr
Re: Omezení nových ubytovacích kapacit
03. 01. 2024 11:27
Ale chodili mu tam lidi...
Re: Omezení nových ubytovacích kapacit
03. 01. 2024 14:53
Myslím, že se to bude většinově týkat turistů kteří se zdrži třeba jeden nebo dva dny na jednom místě a pak pokračují dále ať už v HR nebo v dalších státech. A hlavně těch obrovských skupin, které sem dopraví velké lodě, ti tady stráví jeden celý den aniž by se ubytovali (dali vydělat) a v noci plují do další destinace.
avatar Re: Omezení nových ubytovacích kapacit
04. 01. 2024 13:40
To přece není z naší sbírky zákonů, kde se nekouká doleva doprava, a zakazuje se a přikazuje, jen to fičí, a zvykáme si na to.
Co o tom vím, tak ten zákon zavádí omezení, ale ne tak, aby uškodil těm, kdo to dosud provozují legálně. Už existující registrované ubytovací kapacity ponechává v klidu, především se snaží přibrzdit vznik nových, hlavně na pobřeží, než to dojde do nenapravitelna.
V turistických destinacích ve vnitrozemí, například kolem Plitvických jezer, kde turisté přenocují jednou, nanejvýše dvakrát, než pokračují dál, by to omezení krátkodobých pronájmů bylo kontraproduktivní.
Zklidnění Dubrovníku, Splitu, či Zadaru, kam připluje cruiser, vyplivne tam dva tisíce návštěvníků a odpoledne je zase nabere a pluje jinam, taky není úplně mimo: jednou jsem se pokoušel dostat do starého města Dubrovníku, když připluly takové lodi dvě. Nakonec jsme se vrátili a zajeli tam znovu o pár dní později. Lidí tam bylo taky dost, ale už to nebyl dav, který mě pořád tahá jinam, než chci, navíc z něj nic nevidím.
Stejně mě udivuje, jak jejich infrastruktura zvládá sezónní výkyvy, ať už jde o zásobování, spotřeby energií a vody... někde to přece musí mít doraz.
avatar
mdr
Re: Omezení nových ubytovacích kapacit
04. 01. 2024 15:07
Máš pravdu.

Mě zase udivuje, kolik čtu v různých diskusích řečí o předraženém Chorvatsku s mizernými službami a na druhé straně se tam stále cpe tolik lidí, že se tam už ani nevejdou.
Re: Omezení nových ubytovacích kapacit
04. 01. 2024 20:01
Stejně jako u jiných zákonů, které v HR omezují výstavbu nových ubytovacích kapacit i tohle porazí peníze. V minulosti jsem se setkal s tím, že byly u moře volné parcely. Bylo mi řečeno, že dle zákona se smí stavět od určité vdálennosti od moře, takže tam se už nic stavět nemůže. A ajhle, příští rok už tam stál apartmánový dům. Další rok před ním další, ještě blíže k moři. Když jsem se ptal, jak je to možné, bylo mi řečeno, že když jsou peníze, jde všechno. Takže i tohle si najde cestičku, vystlanou penězi, jak to obejít.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 246
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.