Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2010 05:20
renonnous napsal(a):
-------------------------------------------------------
> TomasFuk -Vítej doma smoking smileyA to chceš říct že těch
> 1200 km si ujel tak rychle ?Za cca 11 hod ?Tak to
> klobouk dolu ale to si musel fičet jako kráva
> smoking smileyJá tu dal před časem svoji rychlost a bylo zle
> ale za 11 hod jsem to nikdy nedokázal a ani to
> nebudu pokoušet nebudu thumbs up.


thumbs up
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2010 06:36
Také jsme se vrátili dnes v noci.(Staniči u Omiše)Tam i zpět cesta super.Bez front.Jen policejní kontrola na zpáteční cestě v ČBthumbs upJel jsem předpisově 1100 km 13.25 hod.Krásné počasí jsem měl objednané.Objezd dálnice ve Slovinsku bez problémů.Už se těšíme na příští rok. grinning smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2010 07:06
O vzdálenosti se handrkovat nebudu, ale tachometr na dálnici nepřekročil 140 km. Na to se mám moc rád a o penězích za pokuty pro rychlost ani nemluvím (platil jsem naposledy ještě se Š120 před 13 lety na 30 km) . Musím, ale přiznat že mě to samotného překvapilo. To bylo poprvé za celou dobu jízd do HR kdy jsem to stáhnul pod 12 hod. Osobně to přičítám i SLO dálnici, ono přeci jen to objíždění bylo dosti znát.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2010 09:11
To Rohan: Taky sem nepochopil proč chtějí za "dálnici" od Umagu dolů do Puly 14 a 12 kun. Jen jeden pruh, jedeš 80tkou a za to chtějí potvory platit tongue sticking out smiley Jinak po cestě zpět do ČR jsem potkal v Chorvatsku na Istrii, na těch pár kilometrech tři policejní hlídky s radarem. Jedna hlídka u toho svačila, druhá se šťourala měřící pistolí v nose a třetí zrovna někoho lapila přede mnou, takže v pohodě grinning smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2010 09:15
potřebují to přece za něco "dostavět" smiling bouncing smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2010 13:03
Dáša: obytňákem se to určitě projet dá, ale nevím co budete dělat v případě že by ste potkali v krizovejch úsecích (což byly asi všechny) nějaký auto. Místy to bylo fakt maximálně na jedno auto a u triglavskeho parku to byla vazne silenost. Rozhodně bych to nedoporučoval někomu s větším autem než je to moje. Chrysler Voyager. Místy jsem měl codělat abych se vlezl na cestu sám a když jelo něco do protisměru, tak sem stál na okraji propasti a jen se modlil aby se vozovka neurvala grinning smiley.

Další věc je, že kolikrát bylo stoupání vážně šíleny. V některejch usecích jsem měl problém s poloprázdným voyagerem i na dvojku a rozjet se na jednicku po zastavení kvůli focení jsem jednou málem ani nedal. Proste kopce jako prase grinning smiley. Snad jen v jednom místě by ste mohli mít problém z výskou. U triglavského národního parku vedla cesta vysekanou dírou ve skále. Tunelem bych to ani nenazýval. Byla to opravdu spíš jen díra, ale myslím že by ste to projeli. S šířkou problénm asi mít nebudete. O moc širší než voyager to nebude, horší by byla spíš délka. Jak sem řekl, serpentiny střídají hned další serpentiny, prudší a ještě ostřejší. Myslím, že s vozidlem o délce 4m a více by ste se v některejch zatáčkách snad ani nemuseli vytočit.

Projet se to určitě dá, ale s takovým vozidlem už by to nebylo dobrodružství, ale spíš už adrenalinovej zážitek grinning smiley. Pokud máte ale zájem, můžu vám poslat podrobnou trasu, kudy jsem jel. Příští rok jestli pojedu do chorvatska, tak jedu stejnou cestou, ale na slovinsko si nechám minimálně 4 dny. Jinak, jak řekl kamarád. Do slovinska jet až z chorvatska, protože jinak by ste rovnou zůstali ve slovinsku a do chorvatska už nejezdili. Je to opravdu překrásná země.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Libor M (12. 07. 2010 13:18).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2010 13:33
To LiborM : moc děkuji za vyčerpávající info. Tak tohle si asi fakt s obytkou netroufneme smiling smiley To by bylo adrenalinu až moc. A když píšeš o délce auta, tak si snad ani radši nebudu představovat jak to tam blokujeme s našim 7m bydlikem. Ale i tak, pokud by šlo zaslat popis cesty na emailovou adresu: cesty.bydlikem zavináč seznam.cz, nebo tady SZ budu ráda. Určitě bych to chtěla projet a prozkoumat. Ještě jednou moc díky.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Dáša (12. 07. 2010 13:35).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2010 14:15
Takze jsme se z prvni letosni dovolene v HR vratili vsichni a v poradku.
Telegraficky: Cesta na PAG Stara Novalja.
Odjezd 28.06.2010 v 01:00 kousek nad Brnem...prujezd Brnem smerem na Videnskou v tuhle hodinu idylicky... Po R52 na Mikulov a Drasenhofen...rychle projeti Poysdorfu (v ramci predpisu) a najezd na A5 u Schricku.... prujezd Vidni po S2 a S1 (vse prehledne znaceno netreba se bat). Najezd na Dalnici na Graz....klasicka cesta nekolik vyse kolegy popsanych omezeni (ale nic dramatickeho) Na Slovinske Petrolce zakoupena vinjeta a misto rychleho projeti SLO jsem naletel na manzelcinu nevinnou otazku a tady se bojovalo....nechal jsem se chytit a rozpovidal se o konfliktu mezi JNA a Teritorialnimi oddily Slovinska a vysledek byl ze jsem prejel rozcep mezi LJ a PT a padil na LJ otocka a najezd na zpravnou cestu...mazelka tvrdila neco o tom kdyz uz mame tu dalnicni znamku tak jsem si chtel tu SLO dalnici otestovat smiling smiley

Prujezd Macelj/Gruskovje mavani ospalych znudenych celniku i pasovky. Po dalnici na Split zadne problemy na znamych mistech. Lucko/Demerje platba kartou bez problemu. Dojezd do Stare Novalji po moste na Pag. Nikde radary ani benga. Perlicka z pobytu: Na pagu jsem mel pocit ze nejvic na svete je slovincu a nebo ze ten ostrov od HR koupili. Tolik jsem jich nevidel ani pri prujezdu slovinskem smiling smiley

Cesta zpatky byla identicka akorat v obracenem gardu. Jeli jsme prez noc ve ctvrtek a proto zadne problemy.

TED UPOZORNENI: Kdo jedete prez Brno na R52 tak se vyhnete v exponovanych casech Videnske!!! Je to fakt zasekany! Pouzijte spojku od OC Olympia v Modricich usetrite cas i nervy.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2010 16:47
TAM: pátek/sobota 2./3.7. o půlnoci, Brno - Břeclav - Bratislava - Mozsonmagyarovar - Szombathely - Redics - Zagreb - Split, - 11 hodin
čekání na trajekt Split-Supetar 1,5 hod, celková délka cesty 14 hodin
Zastávky: v Břeclavi (tankování), Maďarsku, po nájezdu na dálnici u Varaždinu a nad tunelem Sveti Rok.
Cesta plynulá, v Maďarsku dvě krátká stání na světlech, v Chorvatsku drobná kolonka na mýtnici v Záhřebu (Lučko) a u Karlovače kvůli dopravní nehodě, zdržení asi 10 minut.

ZPĚT: sobota 10.7. 10.00 dopoledne stejná cesta v opačném pořadí - v Supetaru čekání na trajekt asi 1,5 hodiny (velké množství aut, vešli jsme se až na druhý), ze Splitu pak cesta 11 hodin
Zastávky: nad tunelem Sveti Rok, na hranicích HR/SLO a pak až na Slovensku.
Provoz v Chorvatsku plynulý, hlášená kolona nejdřívě 5, později 2 km u mýtnice u Záhřebu (Lučko), totéž hlásaly i info tabule na dálnici s tím, že při platbě kartou kolony nejsou. Jeli jsme proto platit kartou a problém jsme neměli. Provoz v Maďarsku taktéž nízký, časté stání na semaforech (dlouhé intervaly). V Maďarsku nálety komárů (což je znát na autě, tak chlupatou SPZ jsem nikdy neviděla), proto jsme zastavili pak až na Slovensku.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2010 20:26
nemůžeš dát prosím kontakt na to ubytování? máme v plánu vy\razit do Pakoštane 23.
díkysmileys with beer
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2010 21:27
Tam 30.6.ve 21.50hod.Praha-Brno-Vídeň-Graz-Maribor-Záhřeb-Šestanovac-Promajna.Vše po dálnici,bez kolon a čekání.Celkem 1135km za 12hod od baráku k baráku.Známky koupené na benzínce v Rakousku (i Slovinskou).
Zpět 11.7.ve 4.30hod.Stejná trasa za 11hodin.Drobný problém na mýtnici v Trakoščanu při platbě u automatu bez obsluhy to nenačetlo lístek,přivolaná obsluha mě poslala do fronty k odbavení s obsluhou.
Nejhezčí zážitek při sjezdu do Brely pohled na moře.
A nejhorší je cesta po D1,to je ostuda republiky.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2010 21:54
Hoši jak já vám závidím.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 07. 2010 23:00
karyon napsal(a):
-------------------------------------------------------
> To Rohal: Taky sem nepochopil proč chtějí za
> "dálnici" od Umagu dolů do Puly 14 a 12 kun. Jen
> jeden pruh, jedeš 80tkou a za to chtějí potvory
> platit tongue sticking out smiley Jinak po cestě zpět do ČR jsem potkal v
> Chorvatsku na Istrii, na těch pár kilometrech tři
> policejní hlídky s radarem. Jedna hlídka u toho
> svačila, druhá se šťourala měřící pistolí v nose a
> třetí zrovna někoho lapila přede mnou, takže v
> pohodě grinning smiley

přesně tak jak píšeš to bylo
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 07. 2010 08:49
Cesta tam 1.7.( čtvrtek): Zlín,Strání, Nové Město n. Váhom, Bratislava, Csorna, Szombathely, Körmend, Lendava,Mursko Srediště, Čakovec, Karlovac, po staré kolem Plitvic, Gornja Ploča( nájezd na dálnici, Šestanovac, pak po pobřeží do Dubrovníku, trajekt přes Boku Kotorskou, Svatý Štefan. Celkový čas 25 hodin,ujeto 1250 km, žádné kolony u mýtnic ani fronty na hranicích.

Cesta zpět: 12.7. ( pondělí). Odjezd z Omiše, Dugopolje( dálnice), Gornja Ploča(sjezd z dálnice), kolem Plitvic, Karlovac, dálnice do Čakovce, Mursko Srediště,Lendava, Redicz, Szombathely, Csorna, Bratislava, Nové Město n. Váhom, Strání, Zlín, ujeto 960 km, celkový čas15 hodin.Žádné kolony ani buzerace na hranicích.

V obou případech cca 1 hodina na teplé jídlo v motorestu u Plitvic + několik krátkých přestávek.Průměrná spotřeba 5,7 litru se střešním boxem, oproti loňskému roku nárůst spotřeby o 0,1 litru oproti loňsku ( bez střešního boxu). Auto Š Octavia 1,9 TDI. Pohodová jízda s minimálními čekacími dobami na mýtnicích nebo hranicích. Ukázalo se, že je vhodné jet v době mimo hlavní nástupní termíny.V loňském roce jsem jel zpět v sobotu, na dálnici před Lučkem svítila cedule s 5 km frontou, tak jsem raději vyjel v Jastrabersku a boční cestou dojel do Zagrebu.
Jediným slabším místem je průjezd Maďarskem, 5 krát se jezdí v jednom pruhu kvůli opravám vozovek, i když čekací doba není dlouhá ( celkem snad cca 15 minut), nepříliš kvalitní vozovky, častá nesmyslná omezení rychlosti - policajty jsem ale vůbec neviděl - bylo na ně asi moc teplo.Výhodou je absolutně nejkratší trasa pro mě ze Zlína ,ušetřené dálniční poplatky a téměř nevšímaví celníci v Mursko Središti - bez jakékoliv čekací doby.

Karel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 07. 2010 09:36
Ahoj, ještě jsem se chtěla zeptat,jestli jsou přes plitvice otevřený benzínky nonstop,jedeme s felicií a ta nemá moc velkou nádrž.Naposledy jsme jeli přes plitvice před 2 rokama a už si to nepamatujeme.Díky za informace.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 07. 2010 09:41
Ahoj, tady [www.ina.hr] se dají najít, stačí když vybereš v Direction "D1", vypíše to benzinky na staré cestě.. smiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 07. 2010 10:31
Tony díky,najdu si je.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 07. 2010 11:03
TO Libor M : ale Voyager má víc jak 4m ne ?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
14. 07. 2010 22:12
Tak za 2 dny mě čeká odjezd do k zadaru.
Pořád zkoumám mapy.cz atp. a stále nevím jak pojedu.
Všude me to ukazuje, abych se napojil na tu novou dalnici, tak musím jet přes slovensko.
Mužete mi někdo říct, jakou cestou jezdíte vy, nejlépe moraváci. ??
Už me z toho jebe, dik
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
14. 07. 2010 22:44
Letos jsem jel Znojmo - Vídeň - Graz - Mureck - Lenárt - Ptuj - Zagreb - Pakoštane. Cesta super a v pohodě, ale bylo to koncem června a ve středu. drinking smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
14. 07. 2010 22:44
po všech ale všech hodnoceních. A, Slo, Hr - orebič vše po dálnici. Je to dost daleko na to, abych vymyšlel blbosti a prodluzovacky.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 07. 2010 09:06
Jurajsi, léta jsem jezdil po trase Hvězdonice (D1) - Brno - Mikulov - Vídeň - Graz - Maribor - Zagreb a u Zadaru spinning smiley sticking its tongue out Svého času jsem si na kraťoučký úsek slovinské dálnice kupoval půlroční známku, vloni jsme to s odřenejma ušima projeli po "staré" cestě bez známky. Letos jsem už měl nakročíno na zakoupení známky, ale posádka druhého vozu je konzervativnější, takže se ve Slovinsku asi trochu zdržíme. Za pár dní odjíždíme směr Zadar a okolí, tentokrát to chceme zkusit přes Znojmo a na SLO/A pomezí se budou hodit naše zkušenosti i zkušenosti ostatních, jako například - [chorvatsko.falesnik.net] a zejména tyto od Miruse z 16.5.2010 00:06 - [forum.ihvar.cz] . Maďarskou cestu někdo z našich spolucestujících navrhoval, ale naše posádka jí dopředu "odpískala". Přeju Sretan put a Štastnou cestu.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 07. 2010 09:48
Cesta tam 30.6.( středa): Opava, Vsetín, Půchov, Bratislava, Csorna, Szombathely, Körmend, Lendava,Mursko Srediště, Čakovec, Karlovac, Rijeka, Mošćenička Draga

Cesta zpět: 13.7. ( úterý). Odjezd z Mošćeničky Dragy, Karlovac, dálnice do Goričanu, Letenye, Becsehely, Söjtör, Bak, Zalaegerszeg, Vasvár, Rum, Sárvár, Csorna, Bratislava, Nemšová, Vsetín, Opava.

Ve středu manželka rozdala vysvědčení, odpoledne jsme naházeli věci do auta a v 17:00 vyrazili směrem k modrému jadranu.
Ještě v Opavě jsme stihli přejet holuba, zřejmě nějaký sebevrah, protože se procházel po cestě a i když se úspěšně vyhnul pár autům, já jsem se mu vyhnout nedokázal. Pak již poklidná jízda moravskou krajinou až pod Vsetínem na pár místech zúžená silnice a semafory s cedulemi "Musíme to dodělat" Nájezd na SK dálnici v pohodě. V jednom místě krátké zúžení a zpomalení na 80km, mezi kužely postávali policisté s dalekohledem a kontrolovali dálniční známky. Jinak pohodička až do Blavy. Před Blavou klasická zastávka na "Slofnaftu - Zlaté písky" Ovšem mraky dotěrných komárů a tak úprk do auta a další pokračování v cestě. V Maďarsku po sjetí z dálnice směrem na Csornou jsem se chytil autobusu a ten mě protáhl až k vesničce Beled. Byl to maďarský autobus a jízda v závěsu za ním byla pohodová a rychlá. V dědinkách kde je 30km to mastil i 70km a já byl za ním dobře schován. Pak ovšem odbočil a já si hledal nového vedoucího. Opět jsem se chytil maďara, tentokrát osobního auta a ten mě vedl až ke Körmendu. Od Körmendu se mi už nepovedlo za nikoho pověsit, ač jsem se snažil, ale těch pár českých aut, které mě předjeli a se kterými jsem se snažil držet krok, mi prostě ujelo. Ono když to pálí 150km mimo obec a ani ve vesničkách moc nezpomalujou tak se jich ani držet nedá. Za obcí Zalalovo až po Redics děsná cesta, 3x semafor z toho 2x čekání na zelenou a už se dělaly kolony aut, ač již bylo po půlnoci. Průjezd Slovinskem s jednou chybičkou a to na třetím kruháči v Lendavě místo nahoru na čtvrtý kruháč odbočení dolů do města. Ty další tři auta, kteřá se mě držela jako klíšťata, asi předpokládali že cestu znám i poslepu se svezla s námi taky. grinning smiley Takže zpět na kruháč a hurá na SLO/HR hranice. Tam odmávnutí a chorvatskou slečnou v celnici obdarování brožurkou "co je in a out na HR cestách". Nájezd na dálnici za Varaždinem a pak na prvním odpočívadle zastavení a spánek do 5:00. Z rána pokračování v cestě, na "Lučku" ještě v pohodě bez nějakých velkých kolon a kolem 8:30 příjezd do Mošćeničky.

Zpátky odjezd v úterý v 8:30. Pohodička i když hic jak v Africe. na "Lučku" jsem to vzal přez bránu pro placení kartou a naprostá pohoda. Žádné zdržení, žádná kolona, prázdná cesta. Vážně nechápu, proč toho lidi nevyužívají. Dál až po Goričan, tady po sjezdu z dálnice jsem se pokusil dojet na "Starý Goričan", ale po marném bloudění (nevlastním navigaci) jsem to vzdal a po zbytku dálnice si to přihasil na "Nový Goričan" V tom vedru se zřejmě nechtělo pracovat ani maďarským celníkům a tak se na mě jen otráveně podívali, proč jim jako strkám pod nos naše pasy a mávli. Ufff to vínečko od pani domácí bych nechtěl vylívat. cool smiley Za celnicí sjezd z dálnice na Letenye a pak jsem to zkusil jinou cestou, kterou jsem našel tady na foru. Becsehely, Söjtör, Bak, Zalaegerszeg, Vasvár, Rum, Sárvár, Csorna. Vedli mě k tomu dvě věci. 1.semafory mezi Redicsem a Zalalovo a 2.množství kamiónů a doprava která se na 86 vyskytuje. Jízda po nové trase pohodová, vesměs dobrý povrh, místy i krásná nová silnice hlavně v okolí Zalaegerszegu. Pak jsem ovšem zakufroval mezi Vasvárem a Sarvárem. Po najetí na 86 u Hagyfalu už opět katastrofa a hromada aut. Takže možnou cestu přes Sárvár a Vasvár hodnotím kladně, jen si ji potřebuju ještě aspoň jednou projet, abych se už příště nemotal. yawning smiley Opravdu o dost menší nebo téměř žádný provoz a pěkná cesta. Na dálnici směrem k Blavě jsem se rozčílil, protože jeden rumunský kamióňák měl dojem, že předjíždění kolegů na dálnici je normální, čímž blokoval levý jízdní pruh a to dost dlouho. angry smiley V Blavě odpočinek na "OMV Jarovce" Úlevně jsem si říkal, že nejhorší mám za sebou, teď už jen hodinka po SK dálnici a pak ČR, ale ouha. Po najetí směrem na Žilinu kolona ve všech pruzích a táhla se až na výjezd z Bratislavy. Cosi tam kutali u středových svodidel na asi 3 metrech.
Pak už opravdu pohoda až do ČR kde opět několik semaforů s cedulí "Musíme to dodělat" a jakýsi vtipálek fixou dopsal "Měli by jste si pohnout!" smiling bouncing smiley Za všechny ty kilometry v klidu se pak předvedl jeden mladík v černé Audi A4 kdy nás začal předjíždět 5 aut najednou a kdybych se nepodíval do zpětného zrcátka, asi bych mu tam vjel. Nechápu, že ti vzadu nejvíc spěchají a ignorují ty před sebou a jejich směrová světla. Tož tak.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Pizzmen (15. 07. 2010 09:50).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 07. 2010 09:57
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 07. 2010 12:00
vidím to jako Pizzmen akorát se mu divím proč nepoužil mů návod na průjezd Lendavousmoking smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 07. 2010 19:05
to Rohal: tvůj návod na průjezd Lendavou jsem použil loni - úspěšně. Letos mi navigátor na sedadle spolujezdce pospával a já nestíhal sledovat cestu, papír a točit volantem. smiling bouncing smiley Zkrátka manželka jako navigátor selhává....
Jo a ti za mnou museli mít pěknou podívanou, jak se mi rozsvěcelo a zhasínalo osvětlení v kabině auta.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 07. 2010 20:09
Cesta tam
5.7. v 03:15 z Ostravy.. po trase Ostrava-Brno-Bratislava-Rajka-Mosonmagyárovar-Gyor-Budapešť-Nagykanizsa-Nový Goričan-Zagreb(Lučko)- sjezd na Zadar 2 a pokračování do městečka Turanje (20 km od Zadaru) - video dodám později..

V ČR..vše OK až na pár bláznivých poláků, kteří to prali k moři a u toho hráli na honěnou.. jinak dálnice pusta prázdná takže se to dalo krásně prát.. 150-160 km/hod.. smiling bouncing smiley

V SK... průjezd Bratislavou jako po másle.. bez kolon.. o5 pár aut.., na přechodu SK-HU koupena Vigneta pro Maďary za necelých 8 EUR..

V HU... provoz větší.. hold Maďaři mířili do práce.., bohužel to nejsou dá se říci řidiči.. blinkr nic jim neříká.. takže Vám v kuřili do cesty kdykoliv.., jelikož nás docela štvali tak jsme to vyřešili vyšší rychlostí..a věčně levým pruhem.., Na hranicích HU-HR 15ti min. čekání.., protože celníkům se jaksik nechtělo pracovat.., normálním a větším autům.. otevírali dveře.. a dívali se zda tam někoho nepašujete..grinning smiley, u nás naštěstí neměli otevírat co, protože jsme museli jet Alfou Romeo GT...thumbs up smiley

V HR... cesty poloprázdné o5, na Lučku směrem na cestě k moři.. pár aut.. na cestě od moře.. kolona od 600m až 800m..., Tunel Mala Kapela a Sv. Rok průjezd úplně v klidu.. sjezd na Zadar 2 a jeli jsme směr Turanj..

Cesta nám trvala nějakých 11 hod.. s průměrnou spotřebou 4,6 l..spinning smiley sticking its tongue out

Cesta domů
14.7. v 20:45 z Turanje.. po stejné tedy opačné trase tedy Zadar 2-Zagreb-Lučko-Nový Goričan-Nagykanizsa-Budapešť-Gyor-Mosonmagyárovar-Rajka-Bratislava-Brno-Ostrava.. zvolili jsme cestu v noci.. kvůli hlášených veder...

V HR - pár aut..co jeli domů.. jako my.., vyřešili jsme to levým pruhem.. a krásnou rychlejší jízdou.. po ještě lepších dálnicích..(museli jsme si to užít, bo v ČR nvm,nvm..), Lučko.. bez zdržení.., Nový Goričan.. cca 2 auta před námi..mrkli na pasy..a mávli rukou.. no..a taktéž jsme koupili i Maďarskou Vignettu na hranicích..

V HU - našim směrem hafo kamionů.. jakékoliv národnosti.., směrem k moři.. pár aut..občas i více.., Budapešť velice krásná svítící..

V SK - průjezd Slovenskem kolem 4té hod až 5té hod.. bez jakýchkoliv problémů..

V ČR - pusto prázdno...

V 6:45 jsme už byli doma.. a vybalovali..

Cesta nám trvala 10 hod.. a průměrná spotřeba byla nějakých 5,5 l.., jinak bylo to přibližně.. 1120 km..smileys with beer

Menší problém - 4tý den co jsme byli na místě.. jsme se rozhodli vyrazit si do Biogradu na Moru, který jsme měli cca 7 km od nás.. pro naftu.., natankovali jsme.. otočili klíčkem..a rožla se kontrolka - porucha v zapalovacím/motorovém systému.., okamžitě rodinka domů.., našli jsme nejbližší autorizovaný servis Alfa Romeo.. v příručce..( museli jsem do autorizovaného, páč auto není naše,ale služební) takže hurá do Zadaru..za necelou půl hodku jsme byli v Zadaru.., zašli do Citroenu..a poptali se..zda ví kde je ten servis..popřípadě ať nás navedou..tak nám nakreslili na menší papír 3 záchytné body.., díky kterým jsme našli servis... docela ve velkém zapadákově.., přijeli jsme.. zašli do servisu..a řekli co a jak.. a když nám chorvat řekl " TO MA PROBLEM" tak jsme věděli "že jsme v pr**li"..., vzal auto na diagnostiku.. 15 min ho turoval na plný výkon.. a nic.. zeptal se.. zda nedostala nějaký velký náraz... my řekli, že ne..tak nevěřícně kroutil hlavou.., odešel..a dalších 10 min turoval o5 motor.., nakonec přišel s úsměvem a řekl "NEMA PROBLEMA".. vysvětlil nám, že diagnostika nic nenašla a že chybu smazali.. a prý pokud se rožně znova..máme přijet..pokud ne.., tak můžeme pokračovat volně..v cestě..,poté nám vyjel s autem..a my se ptali..kolik KN jsme dlužní..on se jen pousmál a řekl "Nic".. tak jsme poděkovali..a vyrazili vstříc.. domovu..ala Apartmánu..

PS: Videa dodám..
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 07. 2010 21:15
Zdravím všechny cestovatele.Moc se omlouvám asi sem se již ptal ale ještě pro jistotu jedem 30.7.a všude píšou připravte si pasy.My chcem jet na OP.samozřejmě nové je to možné?Předem Vám všem děkuju snad nebudu muset honem dělat Pasy.confused smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 07. 2010 21:17
Určitě se dá jet na občanku (novou), pas není potřeba. Pouze pro děti, co ještě občanku nemají. spinning smiley sticking its tongue out
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 07. 2010 21:35
Hrvat Mishell napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Cesta tam
> 5.7. v 03:15 z Ostravy.. po trase
> Ostrava-Brno-Bratislava-Rajka-Mosonmagyárovar-Gyor
> -Budapešť-Nagykanizsa-Nový Goričan-Zagreb(Lučko)-
> sjezd na Zadar 2 a pokračování do městečka Turanje
> (20 km od Zadaru) - video dodám později..
>
> V ČR..vše OK až na pár bláznivých poláků, kteří to
> prali k moři a u toho hráli na honěnou.. jinak
> dálnice pusta prázdná takže se to dalo krásně
> prát.. 150-160 km/hod.. smiling bouncing smiley
>
> V SK... průjezd Bratislavou jako po másle.. bez
> kolon.. o5 pár aut.., na přechodu SK-HU koupena
> Vigneta pro Maďary za necelých 8 EUR..
>
> V HU... provoz větší.. hold Maďaři mířili do
> práce.., bohužel to nejsou dá se říci řidiči..
> blinkr nic jim neříká.. takže Vám v kuřili do
> cesty kdykoliv.., jelikož nás docela štvali tak
> jsme to vyřešili vyšší rychlostí..a věčně levým
> pruhem.., Na hranicích HU-HR 15ti min. čekání..,
> protože celníkům se jaksik nechtělo pracovat..,
> normálním a větším autům.. otevírali dveře.. a
> dívali se zda tam někoho nepašujete..grinning smiley, u nás
> naštěstí neměli otevírat co, protože jsme museli
> jet Alfou Romeo GT...thumbs up smiley
>
> V HR... cesty poloprázdné o5, na Lučku směrem na
> cestě k moři.. pár aut.. na cestě od moře.. kolona
> od 600m až 800m..., Tunel Mala Kapela a Sv. Rok
> průjezd úplně v klidu.. sjezd na Zadar 2 a jeli
> jsme směr Turanj..
>
> Cesta nám trvala nějakých 11 hod.. s průměrnou
> spotřebou 4,6 l..spinning smiley sticking its tongue out
>
> Cesta domů
> 14.7. v 20:45 z Turanje.. po stejné tedy opačné
> trase tedy Zadar 2-Zagreb-Lučko-Nový
> Goričan-Nagykanizsa-Budapešť-Gyor-Mosonmagyárovar-
> Rajka-Bratislava-Brno-Ostrava.. zvolili jsme cestu
> v noci.. kvůli hlášených veder...
>
> V HR - pár aut..co jeli domů.. jako my.., vyřešili
> jsme to levým pruhem.. a krásnou rychlejší
> jízdou.. po ještě lepších dálnicích..(museli jsme
> si to užít, bo v ČR nvm,nvm..), Lučko.. bez
> zdržení.., Nový Goričan.. cca 2 auta před
> námi..mrkli na pasy..a mávli rukou.. no..a taktéž
> jsme koupili i Maďarskou Vignettu na hranicích..
>
> V HU - našim směrem hafo kamionů.. jakékoliv
> národnosti.., směrem k moři.. pár aut..občas i
> více.., Budapešť velice krásná svítící..
>
> V SK - průjezd Slovenskem kolem 4té hod až 5té
> hod.. bez jakýchkoliv problémů..
>
> V ČR - pusto prázdno...
>
> V 6:45 jsme už byli doma.. a vybalovali..
>
> Cesta nám trvala 10 hod.. a průměrná spotřeba byla
> nějakých 5,5 l.., jinak bylo to přibližně.. 1120
> km..smileys with beer
>
> Menší problém - 4tý den co jsme byli na místě..
> jsme se rozhodli vyrazit si do Biogradu na Moru,
> který jsme měli cca 7 km od nás.. pro naftu..,
> natankovali jsme.. otočili klíčkem..a rožla se
> kontrolka - porucha v zapalovacím/motorovém
> systému.., okamžitě rodinka domů.., našli jsme
> nejbližší autorizovaný servis Alfa Romeo.. v
> příručce..( museli jsem do autorizovaného, páč
> auto není naše,ale služební) takže hurá do
> Zadaru..za necelou půl hodku jsme byli v Zadaru..,
> zašli do Citroenu..a poptali se..zda ví kde je ten
> servis..popřípadě ať nás navedou..tak nám
> nakreslili na menší papír 3 záchytné body.., díky
> kterým jsme našli servis... docela ve velkém
> zapadákově.., přijeli jsme.. zašli do servisu..a
> řekli co a jak.. a když nám chorvat řekl " TO MA
> PROBLEM" tak jsme věděli "že jsme v pr**li"...,
> vzal auto na diagnostiku.. 15 min ho turoval na
> plný výkon.. a nic.. zeptal se.. zda nedostala
> nějaký velký náraz... my řekli, že ne..tak
> nevěřícně kroutil hlavou.., odešel..a dalších 10
> min turoval o5 motor.., nakonec přišel s úsměvem a
> řekl "NEMA PROBLEMA".. vysvětlil nám, že
> diagnostika nic nenašla a že chybu smazali.. a prý
> pokud se rožně znova..máme přijet..pokud ne.., tak
> můžeme pokračovat volně..v cestě..,poté nám vyjel
> s autem..a my se ptali..kolik KN jsme dlužní..on
> se jen pousmál a řekl "Nic".. tak jsme
> poděkovali..a vyrazili vstříc.. domovu..ala
> Apartmánu..
>
> PS: Videa dodám..


hmmmmm. 150-160 po české dálnici,obzvlášt pod Brnem....To ta Alfa musela ztrácet šroubky cestou.Kromě toho madarská dál.známka se dá koupit v poho na dálnici u Lévelu.Na SK-HU hranici tam na známku čeká akorát hafo Rumunů .A ta spotřeba,kdybys napsal o litr víc,tak bych ti možná věřil i když si jel jako prase,ještě žes nikoho nesmetl.Ještě jedna věc :kam si tak spěchal,na píchačku na vrátnici ?
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 177
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.