Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Vybavení

Autor Lenka 
Vybavení
07. 08. 2006 20:16
Zdravím skalní kempaře a mám dotaz. Vždycky když jsme cestovali po kempech, tak jenom tak nalehko se základním vybavením - ešus apod., posezení na zemiwinking smiley... Letos jedem prvně lépe vybaveni - židličky, stoleček... Zajímá mě jestli někdo nemáte tip co je dobré si pořídit, co nezapomenout (samozřejmě kromě stanu, spacáků a karimatekgrinning smiley )
Díky
Re: Vybavení
09. 08. 2006 12:55
Karimatky už nechci, leda tak jako podložku k poležení u moře. Místo nich používáme vysoké matrace, dále vozíme samozřejmě kempingové židle, stůl, party stan (ideální proti slunci i dešti), klasický dvouložnicový stan, děti, pokud jedou obě si berou svůj stan (v některých kempech mimo parcelu chtějí příplatek, ale zatím nám to vždy prošlo), místo ešusu plastové misky, do rohu konstrukce partystanu věšíme drátěné košíčky (3 nad sebou), slouží jako miska na ovoce, odkládací prostor apod. Kafe si vaříme na propan-butanovém vařiči. Nebereme to jako Němci, kteří tahají i mikrovlnky, ale auto uveze hodně, pohodlí taky není k zahození. Ono kdo nikdy nekempoval, nemá žádnou představu o tom, jaké to je ráno přijet do kempu, najít místo nejlépo pod stromy, blízko moře a bazénu, postavit tábor, rozložit si lehátko a koukat do oblohy. Taky jsme poprvé jeli skoro bez ničeho, a postupně jsme si dle potřeb dokoupili, co jsme potřebovali. Užijte si moře a dovolenou.
Re: Vybavení
09. 08. 2006 17:18
Pokud hodláte být třeba elektrifikovaní, tj. lednice, vařič, sendvičovač (na ne úplně čerstvý chorvastský chléb je naprosto ideální), tak nezapomenout kabel min. 20m s EURO zástrčkou (zemnění po stranách), rozdvojku a nějaké to osvětlení na 220V (kabel s žárovkou). Do stanu pak kvalitní baterku se zářivkou. Také se osvědčila nějaká předložka (ideálně kus kempingového koberce) před vstup do stanu, resp. ložnice, protože mnohdy je terén vyloženě prašný a tahá se všechno až do spacáku :-)
Re: Vybavení
10. 08. 2006 09:05
No, já bych v žádném případě nezapomněla na jídelní stůl, asi tak 12 židlí, příborník, kredenc, mražák, komodu, porcelánový servis po babičce, stříbrné příbory,nerezové nádobí, myčku, rohovou sedací soupravu, TV + satelit, stolek pod TV, domácí kino + asi tak 1200 DVD, dále pak 4 křesla, pohovku, válendu, divan, perský koberec a křišťálový lustr. A protože jsem ženského pohlaví tak rozhodně dva lodní kufry s kosmetikou, masérku, pedikérku, nehtovou designérku, kosmetičku a kadeřnici a už vůbec nezapomenout na večerní róby (na každý den minimálně jednu!), protože přece nebudu chodit přes kemp do sprch a na záchod v jednom oblečení...
Re: Vybavení
10. 08. 2006 12:18
Ale, ale Topinko... to jsi se teda blýskla!!
Světlana
Re: Vybavení
10. 08. 2006 12:58
Milá Topinko ať kouknu kam kouknu všude jsi pěkně jedovatá, pořád máš nějaký problém. Neschází ti něco.
co takhe si opakovat...nemá probléma...nemá probléma...
Re: Vybavení
11. 08. 2006 07:18
Milá Topinko, škoda že Tvoje doporučení nebudeme moci využít - sice jsem vložila dotaz na chorvatské forum, ale z toho důvodu, že je hojně navštěvované a myslela jsem si, že mi kempaři poradí. Jedeme totiž do Alp pod stan a pak se přesunujeme na Sardinii, kde budeme cestovat po kempech, takže bohužel se asi přítelovi domácí kino a 1200 dvd nebude chtít s sebou tahat, no ale jinak díky za radu, všechno ostatní sebou beremtongue sticking out smiley (kromě teda těch večerních rob, ty bych asi na horských tůrách moc nevyužilasmiling bouncing smiley Škoda snad příště. smoking smiley
avatar Re: Vybavení
11. 08. 2006 11:08
Vážení milovníci Chorvatska do HR jezdím již hezkou řádku let zhruba 5-7x do roka.To není /vychloubání/ Myslel jsem si,že pri mých zkušenostech mohu také přispět do fóra a někomu dodře poradit.
Letošní rok tu převládají jen urážky a napadání a výsměch.Nevím jestli jsem někde nenapsal špatné - y- nebo věty slohově ladí v tom případě se omlouvám některým autorům ostatní pochopí. Pak si mnoho autorů řekne je lepší nic nepsat.
tina
Re: Vybavení
11. 08. 2006 12:16
Stando, plně s tebou souhlasím, taky mám ten pocit, napsal si to dobře. Nenech se odradit a dál nám předávej své zkušenosti, jsou to pro nás cenné informace za které dík!
Re: Vybavení
14. 08. 2006 10:02
No, tak to je potom jiný kafe, Lenko! Tak to bych se asi koukla na internet na nějaké cestopisy, kdo už tam byl, jestli o kempech nepíše nějaké zkušenosti či moudrosti. Když bych nic takového nenašla, tak se mrkni na www.nomad.cz - jsou tam docela dobře popsané každé cesty (i o Alpách, i o Sardinii). Když tak zavolej do Žďáru - jsou tam docela ochotný devčata, který dokážou poradit. Ono tahat s sebou stolek a židličky, když třeba v kempech budou lavice a stoly je pak docela otravná záležitost. Ale záleží taky, jestli jedete autem nebo se budete dopravovat jinak. Rozhodně bych ale nezapomněla širokou izolepu: má nevyčerpatelné možnosti použití (v prudkém větru se kamarádce zlomila tyčka od stanu, kterou jsme zafačovali právě tou izolepou, atd..)
Přeji ti moc pěkných zážitků.
Re: Vybavení
14. 08. 2006 10:10
Jinak si myslím, že pokud někdo napíše příspěvek slohově správně, jak zmiňoval Standa*, dá to ostatním daleko víc, než když člověk musí přemýšlet na tím, "co tím chtěl básník říci". Většinou máme min. 2 mobily, chlubíme se kolikátkou si to hrneme po rakouskejch dálnicích, ale dělá nám problémy napsat myšlenku, aby měla hlavu a patu. A právě komunikace - ať již verbální či neverbální (viz zmiňované odpadky na pláži) je vizitkou člověka jako takového a následně celého národa!
Ne - nejsem dokonalá, taky dělám chyby a mám chyby, ale než něco "pustím do světa", tak si to po sobě aspoň přečtu. Nejsem ani učitelka, jak již kdosi zmiňoval a ani být nechci, neboť je to povolání náročné a hlavně velice nedoceněné.
Re: Vybavení
14. 08. 2006 10:22
Ještě poradím všem, co jedou na Istrii nebo na Krk a do těchto oblastí:
v Rakousku nejedeme až do Klagenfurtu, nýbrž sjedeme z dálnice za Griffenem do Völkemarktu. V městečku Völkemarkt odbočujeme doleva a mírnýma serpertinama sjíždíme k jezeru. Po silnici č.82 projedeme lázeňskými místy do hor a šplháme nahoru ke slovinskému hraničnímu přechodu. Na celnici se nám ledabyle kouknou do pasů a už se spouštíme do hlubokého údolí na Jezersko podél říčky Kokry. V Kranju se pak napojíme na dálnici na Lublaň. Je to nádherná cesta přes Alpy, žádné zácpy, české auto skoro nepotkáme a vůbec, když přijedeme na hranici, tak se celníci diví, kdo že to ruší jejich poklidnou službu!
Přeji všem šťastné návraty domů!

P.S. tento příspěvek sem asi nepatří, tak ho prosím Michale-admine přesuň na správné místo. Díky.
Re: Vybavení
14. 08. 2006 12:52
Milá Topinko, moc těch zkušeností z kempováním asi nemáš a tak nerozdávej "hraběcí"rady.Hlavně ta široká izolapa to musí být pro kempování ohromný přínos, za 25 let co jezdím kempovat jsem něco takového nepotřeboval.Zase však vozím spoustu "neužitečných" věcí.Tak ahoj Jéřa.
Re: Vybavení
22. 08. 2006 21:02
Já jezdím kempovat už více než 30 let a zažil jsem už hodně bouří a podobných radostí a tak tu izolepu vždy vozím. Zvlášt jsou dobré ty sříbrné. Vždy najdou nějaké upotřebení.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 249
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.