Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

kemp Jurjevac na Hvaru

Autor blanka 
kemp Jurjevac na Hvaru
08. 01. 2006 14:31

Chtěla bych znat nějake informace o kempu Jurjevac. Zajimá mě poloha kempu, pláže, moře. Je to klidné nebo rušné místo. Pokud tam prosim někdo byl uveďte prosím podrobnější informace a Váš názor
Děkuji.
avatar Re: kemp Jurjevac na Hvaru
09. 01. 2006 15:09
Kemp Jurjevac leží prakticky v centru Stari Gradu. Na slušné koupání je to dost daleko i když je skoro u vody. Musí se přes celé městečko za hotely nebo přes kopec do zátoky Žukovo. Místo je to rušnější. Na pobyt u vody raději některý z kempů u Jelsy a nebo ještě raději na jižní pobřeží - třeba Jagodna. Jinak Stari Grad je příjemné místo, ale za koupáním je lépe dojíždět.

Michal
Re: kemp Jurjevac na Hvaru
09. 01. 2006 20:05

Děkuji za informace, tak to radši pojedeme někam jinam. Bohužel jsem odkázána na cestovní kanceláře, tak musím vybírat z jejich nabídek, kdyby někdo věděl
o cestovce, která jezdí do kempu na bezva místo, tak mi prosím dejte vědět.

Blanka
Re: kemp Jurjevac na Hvaru
12. 06. 2006 16:12
Jelikož se nám blíží dovolená v Chorvatsku - Stari Grad - kemp Jurjevac(odjíždíme 30.6.2006), tak jsem se začala zajímat o to jak to tam vypadá.Docela mě Váš příspěvek vyděsil. Rádi jezdíme pod stany s tím, že to máme kousíček k moři a ne že budeme za slušným koupáním docházet jako na koupaliště. Protože jedeme celá skupina autobusem, tak i s dojížděním to není jednoduché. Jak daleko (cca km - minut) je to do zátoky Žukovo.Díky za odpověď
Vlasta
avatar Re: kemp Jurjevac na Hvaru
13. 06. 2006 16:21
> Vlasta

Asi vás moc nepotěším. Do zátoky Žukovo chůze trvá asi 1 hod. a to přes kopec. Dá se to, ale zvlášť ve vedru je cesta pěšky úmorná. Nejlépe vyrazit ráno na celý den. Další možnost je jít k hotelům na okraji Stari Gradu. Zde ale bývá dost plno. Pár míst na koupání naleznete také nedaleko kempu podél cesty směrem k přístavišti trajektů.

Michal
Franta PM
Re: kemp Jurjevac na Hvaru
14. 06. 2006 08:03
Souhlasím s Adminem. Stari Grad je přístav a leží v dost hluboké zátoce, dokonce s přístavem trajektů. Takže čistota vody nic moc. I když se to s podobnými místy na pevnině nedá srovnávat. Na levé straně zátoky, tedy směrem k přístavišti trajektů, je pouze několik málo míst, kde se dá koupat a to ještě s problematickým přístupem do vody (skaliska) a tato místa jsou také dost ve stínu. Na pravé straně je zase řada hotelů. Ale za nimi je několik pěkných malých pláží, které však bývají v sezoně obsazené právě hosty z hotelů. Vše je ale z kempu poměrně daleko. Takže zbývá rada od Admina. Na celý den vyrazit do nějaké vzdálenější zátoky pěšky nebo autem (pokud je to možné). Nějaká místní doprava na taková místa tam moc nefunguje.
Re: kemp Jurjevac na Hvaru
14. 06. 2006 09:03
Jestli mohu doplnit k zátoce Žukovo. Poslední úsek sesty je poměrně velké klesání cestičkou mezi stromy. Při zpáteční cestě vždy když lezu nahoru,vzpomenu si a obdivuji rybáře, kteří navíc tudy tahají bedničky s rybami.
avatar Re: kemp Jurjevac na Hvaru
14. 06. 2006 12:30
Do zátoky Žukovo je možné sejít v různých místech. Například se dá jet autem za Rudine až na konec asfaltu a potom doprava po makadamu, kam to jde. K vodě je potom pár metrů.

> Vlasta
Zase abychom to nevykreslili příliš černě. Stari Grad je pěkné městečkou s atmosférou klidných večerů a řadou příjemných restaurací a hospůdek. S kvalitou vody to nebude zase tak špatné. Břehy na pravé straně zálivu jsou bohaté na ježky, o kterých se říká, že žijí pouze v čisté vodě. My jezdíme do Stari Gradu rádi.

Michal
Re: kemp Jurjevac na Hvaru
14. 06. 2006 14:14
Michale díky, příspěvky nás docela vyděsily, jsme totiž rozmlsaní loňskou dovolenou, kdy jsme od stanu k moři měli asi 5-10metrů a na druhou pláž asi 80 m. Bylo to v kempu blízko Trogiru. Ale zkusíme zase něco jiného. Jedeme autobusem, takže s dojížděním na jiná místa je to horší. Vše musíme zvládnou "po svých".
Nevíte náhodou, zda v tomto kempu je basketbalové hřiště, popř. alespoň basketbalový koš?

Vlasta
avatar Re: kemp Jurjevac na Hvaru
14. 06. 2006 15:26
> Vlasta

Nevím, nějaké informace budou tady:
[www.camping.hr]
[www.stari-grad-faros.hr]

Také tu jezdí linkový autobus, kterým se dá jet do Vrbosky, u které je řada možností ke slušnému koupání.
[www.ihvar.cz]

Koupání ve Stari Gradu: [www.ihvar.cz]


Michal
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 211
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.