Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Pirovac

Autor maros 
Pirovac
17. 03. 2009 10:13
čaute všetci... Bol niekto v Pirovaci? chcel by som vedieť niečo bližšie ohľadom pláží (možnosť vyhnúť sa centrálnym - prepchatým...) , prípadne ak beriem bike či využijem atď... zaujíma ma všetko.. info na webe bohužiaľ dosť chabé...
Vopred diki.
Re: Pirovac
18. 03. 2009 12:21
Ahoj,

my jsem byli v Pirovaci před dvěma lety, když jsme si chtěli prodloužití pobyt v Chorvatsku. Po týdnu v Primoštenu jsme se ubytovali na 3 dny právě v Pirovacu. Městečko je příjemný, ubytování je tam také spousta, ale koupání mě absolutně nevyhovovalo. Není tam vůbec otevřené moře, je to dlouhý docela úzký záliv a mně to spíše připadalo jako rybník. Je tam hodně důchodců, kteří právě vyhledávají klidnou vodu. Já bych tam už nejela, ale můj 7-letej synek byl zase nadšenej, protože se mohl v pohodě potápět pro mušle. Záleží co hledáš a co očekáváš.
Re: Pirovac
20. 03. 2009 11:37
dík moc.... práve takéto miesta ja vôbec " nemusím " ale kedže máme 1/2 roč. prcka tak to bude hádam fajn.... spinning smiley sticking its tongue out Dúfam len že to nebude až móóóc prepchaté.....resp. že bude možnosť dákej kľudnejšej , osamelejšej pláže - aj ďalej od mestečka.
každopádne diki za info.



Upraveno 3krát. Naposledy upravil maros (20. 03. 2009 11:45).
Re: Pirovac
20. 03. 2009 22:37
Myslím , že zobrať do Pirovacu bicykel nie je zlá voľba . Na rozdiel od Makarskej alebo Omišskej riviery tu sa ponúka celá rada trás . Vyššie teraz v rámci odkazu u.rle sa píše o cyklotrasách okolo Vranského jazera . Zaujímavé je po pár km ísť smerom cez Tisno na ostrov Murter za mostom vpravo smerom na Betinu a Murter ( autá idú skôr cez hrebeň ostrova ). Pre cyklo je aj možnosť odbočiť na počiatku Tisna vpravo a cez polia na piesočnú pláž Jazine a a ďalej na poloostrov s ďalšími pre auto neprístupnými cestami . Treba tiež povedať , že smerom k Šibeniku nie je nutné ísť po magistrále ,ale dá sa využiť súbežne s ňou vedúca paralelná menej frekventovaná cesta ktorá vedie cez Tribunj do Vodíc .
Re: Pirovac
23. 03. 2009 07:52
doky1 díík . myslím že 1-2 dni poriešim bike....( polovička síce bude frflať , ale to rozdýcham... tongue sticking out smiley) Na Murteri sme boli pred 2 rokmi , je tam nádherne - tak si to tam asi pôjdem pripomenúť smiling smiley prípadne dáke mapy stiahnem z netu.
Re: Pirovac
23. 03. 2009 11:39
Pirovac je krásné malé městečko, najdete i úplně klidná místa a plážičky. Stavujeme se tam každý rok, procházka krásná, posezení a jídlo vždycky skvělé. dcery loví rádi mušličky a tady jich je vždycky dost a v docela mělké vodě. Navíc mám pocit, že i voda je v Pirovaci teplejší než třeba na Murteru (ale i ten je mojí srdeční záležitostí). Každopádně přeji krásnou dovolenou v krásném romantickém místě.
Re: Pirovac
23. 03. 2009 15:41
Světlana napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Pirovac je krásné malé městečko, najdete i úplně
> klidná místa a plážičky. Stavujeme se tam každý
> rok, procházka krásná, posezení a jídlo vždycky
> skvělé. dcery loví rádi mušličky a tady jich je
> vždycky dost a v docela mělké vodě. Navíc mám
> pocit, že i voda je v Pirovaci teplejší než třeba
> na Murteru (ale i ten je mojí srdeční
> záležitostí). Každopádně přeji krásnou dovolenou v
> krásném romantickém místě.

No vyzerá to teda fakt dobre... Ideme do Chorvátska 7 rok po sebe a vždy si vravím že ma už HR nemôže ničím prekvapiť...ALE pokaždé sa nájde dáke miestečko , či dáky moment že ostaneme v úžase..... spinning smiley sticking its tongue out Takže aj tento rok sa teším....
A ďakujem za prianie - krásnu dovču prajem aj Vám....
Re: Pirovac
04. 03. 2010 20:54
.



Upraveno 4krát. Naposledy upravil anaxios (24. 03. 2010 12:18).
avatar Re: Pirovac
16. 04. 2010 11:50
.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Racetiger (25. 06. 2011 08:46).
avatar Re: Pirovac
08. 09. 2010 23:07
Ja som bol tento rok v Pirovaci. Kto tam bol tiež ? smiling smiley
avatar Re: Pirovac
11. 09. 2010 21:16
Nikto??? eye rolling smiley
Re: Pirovac
15. 09. 2010 08:16
Já jsem byla v Pirovaci s rodinou letos na začátku prázdnin a musím přiznat, že žádný zázrak to nebyl. Možná by naše dovolená spadala do kategorie "Kam už nikdy nepojedu a proč". Nelíbily se mi pláže a ani městečko samotné mě v podstatě ničím neuchvátilo, i když je tady Pirovac hodnocen celkem příznivě. Vloni jsme navštívili ostrov Vis a to byla úplně jiná kategorie. Tož tak, ale to jste asi nechtěl slyšet?
avatar Re: Pirovac
16. 09. 2010 10:43
IvanaP, Ďakujem za odpoveď. Keď sa môžem opýtať, v čom sa vám nepáčili pláže?
Pretože my, čo sme chodievali väčšinou dole až na Makarsku, sme boli príjemne prekvapení, že načo robiť toľko kilometrov naviac, keď v podstate to isté (ak nie ešte lepšie) je bližšie - v tom Pirovaci.
Voda o niekoľko stupňov teplejšia ako inde, pozvoľný vstup do mora (no nie až taký ako kdesi pri Nine), blízkosť iných pekných miest - Vodice, Šibenik, Skradin, ostrov Murter a pod., možnosť výletov - Krka, Kornati, Vransko a pod., pláž každý večer čistená, bezprostredná blízkosť liečivého bahna (samozrejme zadarmo), aj ceny oveľa nižšie ako v iných destináciách južnejšie, resp. za tú istú cenu - oveľa väčší komfort ako južnejšie, (app. s klímou, kuchyňou, dve spálne, na dvore altán s grilom, v záhrade detské hojdačky a šmýkalka, každý deň ráno čerstvá zelenina od domácich priamo na terase, domáci mali aj rybársky čln a urobili nám jednodňový výlet na blízky malý ostrov, jeden deň rybacia grillparty. A to všetko za 45€/app. za 5 ľudí, vrátane taxy, v polovici júla (červenec).
Možno sme len natrafili na skvelých ľudí, (ktorí sa nám v plnej miere venovali). smiling smiley
Re: Pirovac
29. 12. 2010 22:15
Ahoj Irenej, chystáme sa v lete do Chorvátska, zaujíma ma Pirovac, natrafila som naňho na nete, každý rok chodíme inde, máš nejaký kontakt (mail) na rodinu u ktorej ste dovolenkovali? Cena sa mi zdá super. Je v tom mestečku aj nejaký supermarket, kde by sme mohli kupovať potraviny na stravovanie? Poslednýkrát sme boli v Sv. Filip i Jakov, chceli by sme niečo podobné, nič veľké, ale aby ani nuda nebola s deťmi, mať si kam večer vyraziť.
Dík
avatar Re: Pirovac
11. 01. 2011 18:46
Slamka, je tam veľa obchodov, kde v pohode nakúpiš, je tam aj supermarket. Pekáreň, zmrzky, turistické centrum, suveníry, tržnicu s čerstvým ovocím, všetko potrebné, čo potrebuješ pre dobrú dovolenku. Pre deti ako stvorené. Voda teplejšia ako inde, a ak by ste dostali chuť na otvorené more, asi 10 km je ostrov Murter, tam je otvorené more, ale aj voda chladnejšia. V Pirovaci bolo super a tento rok sa tam znova chystáme. smileys with beer
Re: Pirovac
08. 06. 2011 21:59
I když jsem to vůbec nepředpokládal, tak se letos do HR vydám. Kamarádi jezdí do Pirovače, tak se "svezeme" s nimi. Hledal jsem nějaké info, ale evidentně to moc profláklé letovisko není. Prakticky se o tom nic kloudného na netu nedá najít.
No, snad nebudu moc v šoku po létech na Makarské (Tučepy, Podgora, Čaklje)
Re: Pirovac
09. 06. 2011 20:09
Co bys chtěl vědět?
Re: Pirovac
09. 06. 2011 20:20
Vlastně ani nevím. Bylo to jenom takové konstatování. Jsem celkem nenáročný, ale mám rád čisté moře a pláže, promenádu podél moře, restaurace na promenádě... Koukal jsem na fotky na panoramio.com a určitě se mi tam bude líbit.
Je mi jasné že v něčem to tam asi bude slabší než na Makarské riviéře, ale zase tam určitě bude teplejší voda a pozvolnější dno. Možná i méně lidí.
avatar Re: Pirovac
14. 06. 2011 14:43
atnarfus,
určite to v Pirovaci nebude také prehustené ako na Makarskej. Aj bližšie to bude o nejakých 150 (+-) km ako Makarska. Teda aj na phm ušetríš, aj za diaľnicu. Aj ceny sú trochu príjemnejšie ako na Makare. Voda teplejšia, lebo je to záliv, a samozrejme liečivé peleologické bahno, ktorým sa môžeš natierať od rána do večera. Tento rok nám to nevyjde, ale na ďalší určite Pirovac. Pochodil som už veľa miest v HR, ale do Pirovca sa určite kedykoľvek vrátim.
Re: Pirovac
23. 08. 2011 13:26
Jak jsem výše psal, letošní dovolenou jsem díky přátelům strávil v Pirovači.
Jedná se o menší městečko, kde je všechno potřebné (obchody, restaurace všeho druhu, lékárna...). Nejsou zde žádné hotely. Pouze soukromé domy. Většina klientely je chorvatské národnosti. Cizinců je zde tak deset procent. To se pozitivně odráží i na přístupu. Například v restauracích o nás měli znatelně větší zájem, než například v Podgoře, nebo ve Vodici.
Ceny v restauracích a obchodech jsou stejné jako jinde v HR. Znatelně levnější je ale ubytování. Sehnat pěkný čistý apartmán s klimatizací pro čtyři lidi, 100 metrů od pláže za 45EUR je na Makarské sen. Zde realita.

Koupání zde má plusy i mínusy. Díky tomu, že Pirovac leží na břehu mělké zátoky, je zde voda teplá (28-29st) ale není dokonale průzračná. Ne že by byla znečištěná. Pouze obsahuje bílý kal - pravděpodobně vápenec. Největší pláž je z velké části krytá hustým porostem borovic. Nejsou zde ale klasické oblázky. Pláž je navezena drobnějším štěrkem. Vstup do vody je pozvolný - ideální pro děti. Z borovic samozřejmě padá jehličí a tak není pláž zrovna dokonale čistá. Díky poměru mezi velikostí pláže a letoviska není pláž vyloženě přelidněná.

Mírně mi lezla na nervy jedna skutečnost. Chorvati jsou pravděpodobně velice muzikální národ, protože z každého stánku či restaurace na pláži bubnovala hlasitá hudba. První den jsem si připadal jako na pouti.

Plusy
poklidné letovisko, levnější ubytování, teplá voda, pozvolný vstup do vody, stín na pláži, ochotní lidé

Mínusy
chybějící promenáda při moři, ve městě samotném není prakticky nic k vidění, rámus na pláži



Upraveno 2krát. Naposledy upravil atnarfus (23. 08. 2011 13:32).
avatar Re: Pirovac
01. 09. 2011 14:47
Práve som sa vrátil z Pirovaca. Pôvodne som ani nemal byť na dovolenke tento rok, ale podarilo sa.
Máme tam domácich dobrých známych, a tak aj ceny sú ako "pre známych".
Súhlasím s Atnarfusom, ale v niečom by som oponoval: Napr. sú tam aj také pláže, kde nie je počuť žiadnu hudbu. Napr. na pláži Lolič. Dokonca som raz bol poprosiť barmana, aby pustil niečo pekné, že je tu akosi veľmi mŕtvo (ticho). Nebol problém a pustil hudbu veľmi decentne, vôbec to nepôsobilo rušivo.
Ďalej, nie je pravda, že tam nie je žiadny hotel. Je tam hotel Miran, na rovnomennej pláži a pred ním krásna malá plážička s výhľadom na blízky ostrovček Sustipanac (neviem, prečo ho miestni volajú Mojster). Naň sa dá v pohode dostať malým člnom, sú tam zvyšky františkánskeho kláštora a nádherné kúpanie.
Mne osobne Pirovac vyhovuje vo všetkom.
Re: Pirovac
01. 09. 2011 21:28
Ano, hotel tam je. Je ale malý na okraji. Ani není vidět. Měl jsem na mysli klasické hotely v podobě paneláku, kde jsou stovky turistů. Viz například sousední Vodice.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 255
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.