Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Chci jet na Ciovo-okrug gornji

Autor kanadan 
Chci jet na Ciovo-okrug gornji
16. 11. 2008 15:34
Zdravím,může někdo poradit,dát info o plážích -okrug gornji? Dle fotek ,co mám k dispozici tam jsou betonové plata a schody do vody,kde jsou místy mělčiny s oblázky. Máte někdo zkušenost z této oblasti? Mám dcerku 5 let,tak aby jí to vyhovovalo. Díky.Já jsem byl naposledy 4 km od Omiše-Balica Rat,tak kdyby chtěl někdo info tak podám. Zdarec.
avatar Re: Chci jet na Ciovo-okrug gornji
16. 11. 2008 18:30
Jsou tam asi dvě trošku větší oblázkové pláže. Zbytek je vstup ze skal a z betonových plat do poměrně větší hloubky. Záleží na tom kde je situován apartmán. Pokud je to na jižní straně tak jsou obě inkriminované oblázkové pláže v dosahu cca do 300 m (čím dále od moře tím větší krpál). Pokud je apartmán na severní straně s 5-ti letým děckem, pokud neumí výborně plavat, to nebude dobrá volba.
avatar Re: Chci jet na Ciovo-okrug gornji
16. 11. 2008 20:31
Kanadan, napiš , kde to přesně je, nějaký záchytný bod. Gornji okrug je celkem obsáhlé místo...
Re: Chci jet na Ciovo-okrug gornji
07. 12. 2008 20:25
zdarec,je to Bok Rastica ,90 m od moře.Když jedeš z Trogiru po silnici ,po pravé straně je zátoka,tak podél ní,pak se ostrov točí dál do prava,ale já jedu přímo rovně na západ,na proti je ostrov Šolta.Tak asi v těch místech by mělo být asi ubytování.Tak jestli někdo neví jaký je tam přístup do vody.Díky.Dle fotek co mám k dispozici tak je to v pohodě,ale.....
avatar Re: Chci jet na Ciovo-okrug gornji
07. 12. 2008 22:18
Mohlo by to být asi tady?



Toto bude asi ta zátoka, kolem které pojedeš. Já sem tam byl jenom na čumendu.


avatar Re: Chci jet na Ciovo-okrug gornji
08. 12. 2008 10:55
Byl jsem na Čiovu letos v kempu Rožac. Poprvé a na dlouhou dobu naposledy. Všude přelidněno,chodníky bohužel žádné,cesta tak něco málo přes 3m široká.Do Trogiru jedině pěšky,Autem nám ten asi 1 km trval 1 hodinu 25 minut,když chytíte autobus a nebo nějaký náklaďák tak není kde si vyhnout,non stop zácpa,poněvadž není jiný přístup,než přes město a kolem starého města a přes ten starý zvedací most.Moře tmavé,neprůhledné,asi tak 200-300 m nějaká loděnice.Ryby žádné,při potápění není nic vidět.Pláž s navezenou jemnou drtí s vápence.Zmrzlina u jedné restaurace,tři nějaké markety,všude se staví nové apartmány a hotely.Jak to tam bude vypadat až to vše postaví si nedovedu ani představit.Když půjdete nakupovat dříve tak budete šlapat na lidi,kteří leží už na chodníku,který začali budovat,ale asi nebude až dolů do města Trogir,poněvadž baráky jsou až do cesty.Objeli jsme celý ostrov na člunu.Druhá strana je prakticky mrtvá,jen pár míst s apartmány,tam to asi bude lepší ?? . Jinak vše je soustředěno převážně ke straně pobřeží,ke špinavým Kaštelům,k letišti a trogirskému kanálu.Projeli jsme i kanálem kolem starého města a tržnicí,tak to je síla,co tam plave. Není nad část pobřeží od Splitu dolů k jihu,to je o něčem jiném.Hlavně co se týká krásné průzračné vody.Ta tam prostě není,je to znečištěno průmyslem a snad i městem Split.Nevím,ale takový to dojem na mě tato oblast působí.Jinak město Trogir je překrásné,tak jako všechna historická města v HR,prostě nádhera,hlavně večer... Krása a jen krása.Jinak ještě ke kempu,je umístěn na takovém polo ostrůvku,plný našich a Maďarských cestovek. Místa pro ostatní velice málo,ceny samozřejmě patřičně navýšeny v hlavní sezóně. Atrakcí je start a přistávání letadel,hlavně v pátek a sobotu,létá to nad hlavou. Jinak je třeba zkusit vše,i tuto oblast,ale ne v sezónu.Mimo ni tam určitě je krásně.

MirekŠi
Re: Chci jet na Ciovo-okrug gornji
08. 12. 2008 20:09
zdarec,jo tak tam někde by to mohlo být,mám taky tu mapu,a dle navigace to tam někde je,ta velká pláž(jestli je to ona),je prej do 2 km od apartmanu(parkoviště pro cca 200 aut),ale jinak jsou tam u apartmanu menší skalky,vybetonované,a sem tam normál vstup do vody s malou mělčinou(oblázky), Tak zatím se měj a díky,Kanadan
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 104
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.