Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Brijuni

Autor dapaja 
Brijuni
10. 06. 2008 22:22
ahojky,

byli jste někdo někdy na ostrovech brijuni - dá se tam jet bez nějaké agentury? Lodí z Fajany se dostat na ostrov a pak si chodit jak chci? Dá se případně na místě zaplatit vláček a kousek pojezdit?

díky moc za info
Re: Brijuni
06. 07. 2008 14:12
ahoj. taky by me to zajimalo. letos se tam chystam. vstupne je 190KN na osobu.

jak je to s přívozem? ten je už v ceně? na ofic. stránkách psali, že na přívoze se musí platit i vstup do parku. Chtěla bych na Veli Brijuni, je tam docela dost památek a chtěla bych si je projít, nevím, jak jezdí vláček - odkud, kam, za kolik, co to safari?
díky za odpovědi.

leg
Re: Brijuni
18. 07. 2008 14:39
Brijuni, to je moje srdcovka. Vloni jsme tam byli. Bydleli jsme v hotelu Letan. Den předem jsme si ve Fajane koupili lístky na loď. Prodávají se hned u nástupního mola. Mají tam nějakou správu toho NP. Cena je za vše. Cesta tam, cesta zpět. O žádnou organizovanou prohlídku jsme zájem neměli. Podle mapky a značek jsme prošli co jsme chtěli. Dá se tam půjčit kolo nebo golfový vozík. Ceny dle našich možností hodně vysoké. Tak posloužili nožičky:-) Safari, je taková hodně velká nadsázka:-) Pár zvířat, ale zato super občerstvení s úžasnou obsluhou. Pár metrů moře. Jinak co jezdí ty vláčky, tak to je pro organizované výletníky, podle jazyka. Nic pro nás. Dojeli do safari, slečna s deštníkem vypustila na 20 minut, pískla, naskákali zpátky a hrčeli dál.
Přímo z toho Safari se dá jít ještě do dino parku. Naprosto minimum lidí, je to pěšky hodně daleko. To je taky takový honosný název. Skutečnost je jiná, ale nádherná. Projde se bránou a dostanete se na nádhernou pláž. Tam bych fakt chtěla ztroskotat :-)) Nádherné, romantické místo, jak z filmu. My jsme tam zůstali tak tři hodiny lenošit.
Je pravda, že jsme nestihli památky. Ale tohle ničím nerušené odpoledne bylo úžasné.

Pokud vím, tam na ostrov se nedá dostat jinak než oficiálně z Fažany. Jinak tam hodně nabízí místní výlety, ale to jsou jen výlety lodí okolo ostrovů. Nesmí přistát v NP. Myslím, že tam je vyčleněn nějaký menší ostrůvek, ale to nemá s NP nic moc společného.

Nám se v každém případě moc líbilo. Byl to naprosto skvělý a nezapomenutelný výlet.
Re: Brijuni
21. 07. 2008 09:39
Na Brijuni jsme jeli letos v červnu , ale jen výlet lodí z Puly, jak bylo v příspěvku přede mnou, opravdu se tam nedá vystoupit, jen se objíždí, nic moc se nevidí, pár zvířat z dálky a vláček, kde jsou organizovaní turisté. Jede se kolem, podávají tedy výbornou rybu!Vína kolik vypiješ-bylo výborné-bílé, ale fakt !Taky vodu a džus, limo. Pak se dojede k ostrůvku Sv.Jerolíma, říkali jsme mu ostrov racků.Je malý, ale racků fakt hodně, a vůbec se nebojí. Pěkná plážička a oblázky a velké šutry kolem, na fotkách působí velmi pěkně. No a po 2-3 hodinách zas zpět do Puly. Na cestě zpět zase víno a pití, kolik do sebe dostaneš !!!!!Jely jsme 7 ženštin na vlastní pěst, protože organizovaný výlet stál 2x tolik. Loď se jmenovala myslím RICO, majitel uměl výborně německy a 2.kapitán nebo co měl za funkci zas dobře anglicky. Fakt spokojenost a platily jsme od 12 - 17 h ( tak dlouho válet trval ) 170,- Kn / osobu. Zamluvily jsme si to u něj 2 dny předem.
Re: Brijuni
01. 04. 2009 08:44
dívala jsem se na fotky z Brijunů...

Kdyby bylo po mém, tak bych to nějak spojila.. na Mali Brijuni mě láká ta pevnost či co to je. Na Veli Brijuni toho je zase víc k vidění... co byste navrhli vy, co jste tam už byli?
Re: Brijuni
02. 05. 2009 19:36
Tak letos budeme opět ve Fažaně (pak týden Cres). A rozhodli jsme se, že tentokrát těch 210 HRK na Brijuni obětujeme. Teď koukám na mapu, že by to chtělo opravdu kolo. Je opravdu ta cena zapůjčení kola na ostrově tak moc vysoká?
Pokud jel někdo vláčkem - nedají se střídat vláčky na 1 jízdenku? Nedovedu si moc představit, že bych na nějaké písknutí frčela dál.
Safari mě moc nebere, ty jeleny fakt nemusím. Chtěla bych vidět hlavně zbytky antických staveb a nějaké pěkné pláže a zákoutí. A možná taky stopy dinosaura (ty jsou tam snad na 3 místech, tak nevím, zda stojí zato).
A pokud jste někdo jeli organizovaně, je moc velké zdržení na Safari?
Pokud nepůjdu směrem na Safari, dalo by se to zvládnout pěšky? Děkuji.
Re: Brijuni
29. 05. 2009 15:03
Z vlastní zkušenosti můžu říct, že vláčkem bych teda nejela. Nastupuje se hned u lodi a pak vás povozí po parku, občas zastaví, vypustí na chvíli, zase svolají a frčí se dál. My se čtyřletou dcerou jsme to šli pěšky a zpátky jsme se chtěli svézt vláčkem, průvodkyně nás nevzala. Byla jsem pěkně naštvaná tak jsme to dali i zpět po svých. Půjčovné kol a golfových vozíků je děsně drahé. Přesné ceny si nepamatuji, ale byla to děsná rana. Své kolo vám tam vzít nedovolí.
Ty dinosauří stopy jsou až za zoologickou zahradou. Je to značené jako dino park. U toho je opravdu krásná pláž a strašně málo lidí. Vláčky tam nazajíždějí. Jestli chcete kouknout na fotky tak pár jich mám tady

[picasaweb.google.com]#
Re: Brijuni
29. 05. 2009 17:56
Petra28: Díky moc za info. To je fakt nepříjemné, že se na ostrov nemůže přijet s kolem, a že vláček lidi cestou nebere. Asi půjdeme taky pěšky. Máme výhodu, že už nemáme malé dítě. Uvidíme ještě, jaké bude počasí. Ale asi zvolíme jinou trasu. Chceme vidět archeologické lokality - Kastrum a Verige, což je na úplně jiném místě, než Dinopark. A pokud se nám bude chtít, tak zkusíme zajít na Rat Ploče, kde by měly být taky stopy dinosaura. A třeba se nám poštěstí vidět i nějakou pěknou pláž, uvidíme. Pokud se tam ještě někdo chystá, tak tady je docela dobrá mapka, která se dá i zvětšit.

[www.brijuni.hr]
Re: Brijuni
29. 05. 2009 18:05
To Pavla66 - plánujeme v polovině června také vyrazit na Istrii. Hledám bohužel slušné ubytko, ale to tady rozebírat nemůžu a musím jinam, ale chci se zeptat jestli nemáte nějaký itinerář zajímavostí, abych to nemusela shánět na rychlo po netu. Prosím alespoň o základní body, zbytek si dohledám.
Děkuji, Roumí.
Re: Brijuni
29. 05. 2009 18:05
My do Fažany dojeli tak nějak omylem :-) Tak jsem vůbec netušila co v tom parku hledat. To jsem zjistila až doma na netu. Tak snad někdy příště. Užijte si to.
Re: Brijuni
29. 05. 2009 18:08
Roumí napsal(a):
-------------------------------------------------------
> To Pavla66 - plánujeme v polovině června také
> vyrazit na Istrii. Hledám bohužel slušné ubytko,
> ale to tady rozebírat nemůžu a musím jinam, ale
> chci se zeptat jestli nemáte nějaký itinerář
> zajímavostí, abych to nemusela shánět na rychlo po
> netu. Prosím alespoň o základní body, zbytek si
> dohledám.
> Děkuji, Roumí.


My byli na Istrii 3 noci. Jeden den Fažana, kouknout tam zjsitit jak to je s parkem, další den NP Brijuni, a poslední den Pula. Jinak válečka u bazenu. Bydleli jsme v hotelu Letan.
Re: Brijuni
29. 05. 2009 18:53
Roumí: Docela slušný itinerář najdeš na začátku vlákna - památky na Istrii.

My jsme už loni měli Fažanu jako východisko pro výlety ( zároveň jsme byli za dcerou, která pracovala přes léto v kempu). Navštívili jsme především Pulu, kde je hodně památek. Park Kamenjak - pěkné, ale chce to zrána, v poledne je tam už přelidněno. Pak město Rovinj - velmi romantické. Potulovali jsme se mezi Perojem a Barbarigou - tam je archeologická lokalita - zbytky římské vily. Pak jsme se pěšky potulovali po pobřeží Ližnjan - Šišan, kde skoro nejsou lidi, fakt klídek, ale byly tam často naplavené odpadky. A samozřejmě vesnička Fažana - kostelíky, rybářské slavnosti.
Letos plánujeme vrátit se na některá místa. Pak ostrovy Brijuni. Vrsar (Limski fjord). Dále chceme navštívit arch. lokalitu Valtura -Visače (Nesactium) - máme prostě rádi ty staré šutry, ze kterých dýchá historie. smiling smiley Taky na poloostrůvku v Medulinu jsou nějaké zbytky vily. Vodnjanem jsme loni jen profrčeli, ale letos ho chceme navštívit. Měly by tam být v kostele snad nějaké mumie, ale nevím, zda je tam volný přístup. No a ještě mi vrtá hlavou to vojenské opevnění nad Barbarigou. No a pak hurá na ostrov Cres!!! smiling smiley
Dcera byla ještě ve Fažaně na výletě s rybáři v brzkých ranních hodinách . A moc si to chválila. Můžete uvidět potvory z Jadranu, o kterých ani nevíte, že tam jsou. Měla v ruce rejnoka (už bez ocasu), chodící -mluvící -létající rybu (trochu se podobá perutýnovi) a další... Prý snad někdy rybáři vylovili i malého žraločka ???(bez záruky)
No je toho hodně, nevím, zda všechno stihneme.
Re: Brijuni
29. 05. 2009 18:54
Petra28: Díky za přání.
Re: Brijuni
29. 05. 2009 22:56
Dovolenou budete mít úžasnou :-)


Peroj - foceno z hotelu, kosel byl krásný

[rodina.cz]
Re: Brijuni
30. 05. 2009 07:56
Ano, kostel v Peroji byl taky pěkný. A vedle přes cestu naše oblíbená pekárna, kterou jsme vždy ráno navštívili.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 235
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.