Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

NP Paklenica ...

Autor mach 
NP Paklenica ...
14. 03. 2008 09:42
Ahojki lidičky,

v září se poprvé chystáme do Chorvastka a jelikož nejsem typ, který vydrží ležet dlouho u vody, chtěl jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s individuálními výlety autem do NP - hlavně Paklenica a Krka, dále pak řeka Zrmanja v okolí Obrovače, Zadar a Šibenik.

Jídlo, restaurace, parkování .....

Jelikož nechci udělat kolečko na hodinku a jet zpět (např. v NP Krka chci nahoru pěšky na Visovac, pokud je to možné ..), máte někdo s těmito výlety zkušenosti, odkazy na stránky ... Nemá někdo mapy? Na oficiálních webovkách sice nějaké mapky jsou, ale sháním lepší.

Mooooc dík za pomoc

P.S. vlákno Plitvické jezera a park Krka jsem si už pročetl
avatar Re: NP Paklenica ...
14. 03. 2008 16:31
Do parku jsme se vydali ze Staréhogradu kde jsme byli v apartmá.Vydali jsme se pěšky a asi po dvou hodinách to vzdali.Je asi potřeba tam jet autem protože je vše dost daleko.Také tam jezdil mikrobus s průvodcem ale naznám cenu.Pěšky se to asi nedá absolvovat.yawning smileysmileys with beer
Re: NP Paklenica ...
14. 03. 2008 17:55
Krka: autem pojedeš do Šibeniku, přes něj jsou pěkně značený odbočky na Krku. Auto necháš zaparkovaný na neplaceným parkovišti, koupíš si lístky a sedneš do autobusu, kterej tě zaveze dolů k rozcestníku.
My zvolili možnost koupit lístky na Visovac (nádhera, hlavně Ezop, celkově klášter, okolí, cesta lodí, paráda...) a Rošski slap, ten zase tak úchvatný nebyl, ale jeho okolí, když vylezete z lodi, je tam hodina času na mlýny a museum a okolí, jsou tam malý vodopádky a je tam klid. Pak se jede zpět a my šli naučnou stezkou ke Skaradisnkému budu a tam parádní koupačka.
Zůstat můžete, jak dlouho chcete, to nidko nehlídá.

Na Šibeník jsme si vyhradili celý další den, protože už by bylo zavřeno, kdbysme jeli z Krky. Zaparkovali jsme tak 10 minut pěšky od centra na placeným parkovišti a vydali se na pevnosti (Anna, Mihovil), do kostelů, samozřejmě Jakov, zmrkzky, trhy a tak, parádička, žádnej spěch.

Zadar - nádherný výlet, jak památky, tak např. mořské varhany. Zaparkovali jsme na neplaceném parkovišti kousíček od středu města, obchvat vás tam navede sám, je to po pravé straně, když se odpojíte od pobřeží, tam pokračují jen auta na trajekt. Sv Donát, Fórum,... líbilo se mi to víc jak v Šibeniku. ROzhodně doporučuje spojit s výletem do Ninu, nejmenší katedrála v Evropě a zříceniny kostela sv. Michala (tuším), nádherné klidné městečko, poblíž Tureta (bohužel byla zavřená).

Paklenica: autem jsme dojeli až ke vchodu, je tam neplacené parkoviště. Nahoru jsme bohužel nešli, začala obrovská bouřka, tak jsem to otočili a jeli domů.

a nezapomen na zříceninu Obrovac, parádní, neni na ni cesta, leze se strništěm...

a po cestě tam je Slunj, úžasné městečko s pidivodopády, domy na kůlech, romantika jak blázen... hned u něj jsou dvě zříceniny...

kdybys chtěl, napiš, pošlu odkaz, kde mám fotky


bad
avatar Re: NP Paklenica ...
15. 03. 2008 13:56
Něco jsem ofotil. Kdo chce, tak si mapky stáhněte. Za několik dní je dám zase pryč. Plánky Paklenice měli na Chorvatském turistickém sdružení jako propagační materiály. HTZ

Krka
Paklenica

Michal
Re: NP Paklenica ...
15. 03. 2008 17:50
Ahoj,my sme boli tiež ubytovaný v Staromgrade (minuly rok)a na radu domáceho sme šli pozrieť Paklenicu na aute.Tam nás usporiadatelia nasmerovali,kde odstaviť auto a potom už len pešibusom.K pokladni to bolo kusok,ale potom po parku Paklenica to nemalo konca kraja.smiling smileyV dolných miestach byvaju horolezci ,ale vyššie už natrafíš na minimum ludí.(aspon ja som mal taky dojem).My sme chceli pozrieť daku jaskynu,ktora tam dakde je,ale mali sme smolu.Boli sme pod nou(je dakde hore v kopci) ale časovo sme to nestíhali.K nej to bolo asi pol hod. a na hodinkach bolo o 10min zaverečna.:aj ked bola sezona tak tu jaskynu zatvaraju dosť blbo,skoro,neviem už presne či o 13,alebo 14:00.Do parku Krka tam bežne každy den nahovárali dajaky nahanači ludí,ale tam sme my neboli,my sme si spravili vylet do Plitvička jazera-tam bolo tiež parádne.....
Aja
Re: NP Paklenica ...
15. 07. 2008 13:01
Vrátili jsme se z Starigrad-Paklenice v neděli 13.7.2008 výlet do Paklenice super. Je lepší jet autem co nejdál, je tam parkoviště, vyjet co nejdříve ráno za chládku, klidně hned před šestou. Dobrá obuv a hodně tekutin podmínkou. Vstupné 40kn osoba dítě od 7 let 20kn menší zdarma. Bouřku u vnitř Velké Paklenice jsme zažili také, pouze hromobití které se mezi těmi skalami hodně, ale hodně ozývá. Na moc malé děti to není, my jsme měli sebou 6ti letého kluka a ten to vyšel v pohodě, ale záleží na dítěti. Pohled na hory stojí za tu námahu- jednoznačně Paklenicu doporučuji. Aja
Aja
Re: NP Paklenica ...
15. 07. 2008 13:10
[www.rivijera-paklenica.hr]

tady jsem našla ještě nějaké informace o NP Paklenica
avatar Re: NP Paklenica ...
22. 03. 2009 14:09
Byli jste někdo v Paklenici lézt po skalách? Starší dcera je blázen do lezení a chce se tam letos vypravit.
Poradíte kde se nejlíp ubytovat, aby to bylo do parku co nejblíž - budou tam bez auta.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 179
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.