Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

LASTOVO

Autor smejkali 
LASTOVO
20. 02. 2008 16:36
Byl tam někdo?
Re: LASTOVO
20. 02. 2008 19:32
Nebyl,ale sním o něm už roky.Je jediné z ostrovů,které mi zbývá.Teda ještě jsem nebyl na Rabu,ale ten mě neinteresuje.Loni jsem byl na Mljetu
v Saplunaře,společně s Cloudymanem,měli jsme stejné termíny.Letos už to vypadalo,že bude Lastovo.Na podzim už jsem sondoval apartmány na stranách turističke zajednice Lastova.Vypadalo to hodně levně,asi jim tam moc lidí nejezdí.Jenomže mě oslovili známí a výsledek je že 14.6.08 v 9:00 výrážíme ze Splitu trajektem na Vis v počtu 5ti aut na 16 dní.Já už tam jedu potřetí,byl jsem tam 05,06 to tam ještě nikdo nebyl.Přijeďte taky na Vis a to Lastovo uděláme 09 spolu.Do té doby nám postaví dálnici do Řecka a plynule se přesuneme na řecké ostrovy.A máme kam jezdit až do důchodu.
Re: LASTOVO
21. 02. 2008 13:16
No právě, v loni jsem na Lastovo koukal z terasy v Rukavci na Visu. Manželka chce znovu na Vis, ale jedeme až v září asi 9.9.
O Lastovu právě přemýšlím taky až v 2009.
Re: LASTOVO
22. 02. 2008 08:29
Výborně.Pokud neumřu,nebo nebude válka,tak 2009 jedu na Lastovo.Počtvrté na Vis už by mě nikdo nedostal a všude jinde už jsem byl.Jediný problém je v tom,že na svých odjezdech v druhé polovině června nehodlám nic měnit.Ale i kdybychom se tam nepotkali,tak budeme vyměňovat info.Ale do té doby se tady ještě přečteme mockrát.
Re: LASTOVO
02. 03. 2008 22:46
Tak já jedu na Lastovo koncem května.Strašně se těším,po loňském Mljetu a Pelješacu to snad bude další apartní zážitek..smiling smiley
Re: LASTOVO
03. 03. 2008 09:23
Až se vrátíš tak dej vědět.
Re: LASTOVO
03. 03. 2008 18:12
Jasně,fotky pak po zpracování budou na webu www.markfoto.estranky.cz yawning smiley
Re: LASTOVO
25. 01. 2009 16:53
Hezký den,
po roční pauze plánujeme dovolenou opět v Chorvatsku, konkrétně ostrov Lastovo.
Uvítám jakékoliv informace...Předem Děkuji. Ivan
Re: LASTOVO
06. 10. 2010 12:47
Lastovo je nádherný ostrov, téměř zcela zalesněný. Podle mě není příliš vhodný pro malé děti či neplavce, protože pobřeží je skalnaté a hned od břehu hluboké. Jen u hotelu (jediný na ostrově, v zátoce Passadur) je navezený plácek s hrubším pískem a oblázky ve vodě, na břehu je kaskáda betonových plat. Měli jsme báječné počasí, jasno, vzduch ráno 18-20 °C, odpoledne 25-31°C, voda 22°C a téměř stálý mírný vítr. Podle domácích je chladnější voda dána hlubokým mořem, a to i když jsme měli APP na břehu veliké zátoky zcela chráněné od otevřeného moře, které zde říkají jezero-lago s názvem Prehodišče.
Dům je na jižním svahu, tedy na slunci až do jeho západu, od Ubli (trajektový přístav, 2 obchody) vzdálen po slušné asfyltové pěšince 4,5 km. Domácí jsou rybáři a pokud se jim podařilo nachytat, udělali k večeři skvělou rybí hostinu pečenou na roštu. Tak jako oni my zkrátka ryby nedovedem a cena byla více než slušná. Ovšem víno tu mají excelentní, a to i ve srovnání s Pelješacem. Jak čerstvé, tak zkapalněné, zvláště bílé, bylo to nejlepší, co jsme dosud v Chorvatsku požili.
Jelikož bylo daleko po sezóně (10. až 20.září), byl zde báječný klid, turistů již velmi málo. Navíc je to na "vsi" a ještě k tomu na konci, takže nerušený odpočinek zaručen. V sezóně je ostrov doménou jachtařů, to prý jsou "jezera" plná lodí. Je pravda, že alespoň člun to chce, pobřeží je členité a skýtá spoustu krásných zákoutí, která máte jen a jen pro sebe. Letos jsme alespoň hodný kus prochodili pěšmo, jak po kamenitých cestičkách, vinoucích se po úbočí skalnatého pobřeží i vnitrozemí, tak i, světe div se, po značených turistických stezkách, vyšlapaných v hustém a obtížně prostupném podrostu, zvaném v Ch makie. Odtud víme o oněch zmíněných krásných zákoutích a zátočinách, ale také jsme se pokochali nádhernými výhledy na moře, Korčulu a okolní ostrůvky.
Městečko Lastovo je velice malebné, s typickými uzoučkými uličkami a podle mého laického názoru, z pohledu architektonického se zachovalo ve velmi čisté původní podobě, ve srovnání např. se Stonem na Pelješaci. Rozhodně stojí za vidění.
Na tomhle ostrově bych určitě doporučil strávit romantický týden (o kterém je řeč v jiném vlákně). Pro romantické duše lze jen vřele doporučit. Sem bych se chtěl ještě vrátit. Tak snad napřesrok.
P.S. Fotky v Galerii jsou sice staršího data (a ne ode mne), ale atmosféru nynější stav vystihují.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 246
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.