Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Malá Luka

Autor mikina 
Malá Luka
26. 01. 2008 11:29
Zdravím, nemáte nějaké zkušenosti s touto oblastí, 3 km za Omišem? Našli jsme tam Vilu Fis a zdálo se nám to dle popisu a fota docela pěkné. A jak dlouho se tam asi jede? Nevím, zda to při cestování s 3 dětmi není moc daleko.
avatar Re: Malá Luka
26. 01. 2008 13:10
mikina:nejlepší bude,když napíšeš udkud budeš vyjíždět,pak ti někdo určo poradí,jak dlouho ti to bude asi trvat.yawning smiley
p.s. minulé léto jsme jeli s 9měs. synem na Pelješac(1000km) a zvládl to ůplně perfektně,i když z většíma dětma je to
asi jinačísmiling bouncing smiley
Re: Malá Luka
26. 01. 2008 13:44
Jeli bychom z Brna a máme tři holky (7,5,1 rok)
avatar Re: Malá Luka
26. 01. 2008 14:37
Myslím že z Brna do |Omiše je cca 900km. Jak dlouho to pojede je ovšem individuální. Záleží který den vyjedete, jak to bude na cestě vypadat - počasí, kolony, kolikrát budete stavět, atd... Tipuju to tak na 10-12 hodin jízdy.
Re: Malá Luka
26. 01. 2008 20:31
Tak ak nikto nepíše , niečo pridám. Nie k ceste - tam nevidím problém. Pri deťoch 7,5,1 rok sa mi akosi nezdá to ubytoanie . Popravde trasu z Nemiry do Stanići kde sa nachádza aj Mala Luka som pešo absolvoval za priateľom v Stanići niekoľko krát. Mala Dubu fakticky tvorí "apartmansko naselje Mala Duba " čo je sústava bielych nízkych bungalovov s červenými strechami ku ktorým sa hadovite spúšťa cesta od magistrály avšak prehradená rampou . Od bungalovov je vstup do mora naozaj pohodlný . Po pravej strane zálivu sú síce na myse tiež objekty avšak autom z prístupom od Nemiry. Vzdušná vzdialenosť 20 - 50 m od mora sa mi vidí nereálna - pokiaľ nie ste horolezci . Svojho času tu niekto ( myslím Globík ) povedal , že na Omišskej riviere ( okrem Duće , Omišu a Brzetu ) od Nemiry po Stanići muisíš počítať pokiaľ nie si v prvej , či druhej rade apartmánov z desiatkami schodov alebo veľkou okľukou a mal pravdu . Je to zaujmavá a príťažlivá destinácia , ale s malými deťmi pri inom umiestnení treba byť pripravený na denný športový výkon náročného výstupu aj v horúčave .
Re: Malá Luka
28. 01. 2008 13:39
Dokonalý popis místa od Dokyho (včetně barevné kombinace apartmánů), jak je ostatně vždy jeho zvykem. S těmi schody bych to ale konkrétně v Male Luce neviděl až tak zle. Myslím, že většina bungalovů je umístěná v blízkosti moře, v části těsně pod magistrálou nejsou žádné. Schodů tam určitě není tolik jako v nejbližších okolních letoviscích. Trochu horší to bylo s čistotou moře. My jsme byli ubytování v té části Nemiry, odkud se dá do Male Luky pohodlně doplavat. A jestliže v Nemiře bylo moře nádherně čisté, tak v zátoce Mala Luka (vzdálené cca 200 m) na hladině velmi často něco plavalo (igelity, vložky apod.). Ale přesto naši domácí denně plavali tam a zpět, takže se to dá určitě přežít. Jinak to vypadá na velmi klidné místo, s jednou restarací, bez obchodu a prakticky bez místních obyvatel.
Re: Malá Luka
29. 01. 2008 09:15
Díky všem za odpovědi
Re: Malá Luka
28. 04. 2008 13:26
Ve vile Fis jsme byli vloni.Pro děti se tento pobyt vůbec nehodí.Pláž veškerá žádná,promenáda kolem moře-no vlastně žádná promenáda,nedáte si tam ani zmrzlinu,to nemluvím o obyčejným kafi.Okolí Omiše je pěkné ,ale nesetkala jsem se s nikým ,komu se ve Fisu líbilo.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 206
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.