Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

ostrov Rab

Autor falknovan 
Re: ostrov Rab
24. 01. 2008 07:54
To by bylo sqělé. Na oplátku nabízím skenování své sbírky map...
Tom
Re: ostrov Rab
26. 01. 2008 21:03
falknovan: S mapou ještě posečkej. Jinak máš tam soukromou zprávu.
Re: ostrov Rab
28. 01. 2008 11:09
Tak to je super zpráva, že je mapa dokonce 1:40, vždycky když někde jsme tak projedeme kde co. Západ slunce na Kamenjaku si určitě nenecháme ujít. A co ty trajekty, čekáte dlouho? Tam jedeme ve středu, tak předpokládám, že to bude v pohodě, ale návrat máme v sobotu, což bude asi horší, že?!
Re: ostrov Rab
28. 01. 2008 21:25
Já mám zkušenost s trajektem v neděli 8 hod. ráno tam - max. 20 minut čekání, zpět také neděle 8 hod.- bez čekání.
Re: ostrov Rab
28. 01. 2008 23:23
Moje zkušenost:

navečer 18 hod všední den příjezd - 20 min čekání, sobota 8 hod odjezd z Rabu- ca 30 min čekání, sobota v 10 hod - ca 90 min čekání, nedele 9 hod, ca 30 min čekání.

My jsme jezdili vždy z Čech ráno kolem 7 hod. Nyní po dálnicích je to z Dolního Dvořiště do průsmyku Vratnik ca 580 km (první pohled na moře a pohoří Velebit ) a dále asi 100 km pak na Rab.

Nezapomente na pobřežní hory a pohledy zezhora na Jadran a starobylý Senj. V Senji byl už ve 14.století budoucí císař Karel IV. jako 18letý mladík, jak zaznamenal kronikář....... Google mi napovídá, že to bylo přesně v létě roku 1344, kdy kralevic jako první známý Ćech ze Senje koukal na jadranské ostrovy drinking smiley

Že to stojí za to, klikněte na:
[www.senj.hr]

Další podrobnosti o životě v kraji

[www.senj.hr]

Až budete na Vratniku, tak si vzpomeňte ! Hezkou letošní dovču !
Re: ostrov Rab
29. 01. 2008 09:16
Super panorama, škoda, že je teprve konec ledna.... S trajektem jste mě uklidnili, koukala jsem na fotogalerii Rabu a tam byly asi 2 fotky šílené fronty na trajekt, tak jsem se děsila několikahodinového čekání. Jadranu zdar.
spinning smiley sticking its tongue out
Re: ostrov Rab
26. 03. 2008 07:26
Prosím, poraďte kudy na Rab. Našla jsem, že asi nejrychlejší bude sjet po dálnici až na výjezd Žuta Lokva, pak do Senje a po magistrále dolů do Jablanacu na trajekt. Máte někdo jiný tip? Dík
Anonymní uživatel
Re: ostrov Rab
26. 03. 2008 08:20
Ten tip je dobrý. Sám jsem tudy nejel, kolega ano. Jezdíím z vísky v Lužických horách a spojuji tu cestu s výletem po Rakousku. Vyhýbám se Tauerské dálnici a objíždím i tunel pod Karavankami. Ano, je to možná o pár desítek kilometrů delší, je to o několik hodin náročnější co do času. Ovšem- na tu cestu si dávám dva dny- několikahodinová zastávka u Mondsee a pak také na Bledu či v Kranjske Goře stojí za to. Pak Ljubljana- Ruppa- Rijeka a po pobřežní magistrále do Jablanacu. Trajekt Jablanac- Mišnjak je spolehlivý a pokud nepřijedete zrovna v sobotu ráno, přepraví vá¨s i v snesitelné lhůtě. Nedoporučuji trajekt z Bašky do Lopru- malá frekvence a draho. Letos by měl jezdit ještě jeden trajekt( někde jem začetl), ale ta informace je neověřená.
Přeji příjmenou cestu.
Tomm
Re: ostrov Rab
26. 03. 2008 16:36
Díky za souhlas. Dělám manželovi hlavního navigátora, tak musím mít všechno připravené do posledního detailu.smiling smiley)
Re: ostrov Rab
03. 04. 2008 17:35
Zdravim,já letos jedu autem poprvé,takže sleduji všemožný fora o cestě tam.Né že bych byl z toho vyplašenej ale přece jenom mam jisté obavy hlavně z trajektu.Jelikož mam pobyt od cestovky a nástup v sobotu dopol.tak čekám vočistec protože každý, teda skoro každý zdůrazňuje,v pátek NE.Ale třeba budu mít štěstíconfused smiley
Anonymní uživatel
Re: ostrov Rab
04. 04. 2008 08:25
Dolphino, toho trajektu se neboj. Z Jablanacu(pevnina) do Mišnjaku(trajektové přístaviště na Rabu) to trvá jen čtvrt hodiny. Mořskou nemoc můžeš vyloučit, není to otevřené moře. Pokud jde o nájezd na trajekt, pokud nejedeš s tahačem s návěsem, je to s lehkostí.Já sám nejezdím na sobotní nástup, vždy o den dřív, leč: Před čtyřma lety jsem jel na poslední srpnpvý víkend a týden následující. Vyrazil jsem v pátek časně z mé vísky v Lužických horách a cestou se stavil na Bledu.( To stojí za to). Z Bledu jsem odjel asi v deset večr, do Jablanacu jsem přijel nějak okolo druhé v noci. Posádka včetně psa se zkroutila v autě, já vytáhl karimatku a spacák, na chodníku u silničky k trajektovišti jsem si "ustlal".Stál jsem čtvrtej nebo pátej ve frontě. První trajekt jel v půl šesté tušímm, já byl vyspalej, skoro odpočatej a v Kamporu jsem do devíti hodin už věděl, kde budem bydlet. Pak přišla jen placka whisky, doutníček a leháro pod borovicí.
Shrnutí: zkušenost velí, že je ideální kvůli trajektu naplánovat cestu tak,m abys nepřijel s hlavní vlnou. Protože teď už druhý rok má jezdit ještě půlnoční linka, nevím jak ta bude vytížena. Letos pojedu zase závěrem srpna, a to ještě v prázdninách, takže to udělám jako onehdá. Na pevnině je hezky, ale Rab je Rab..
Re: ostrov Rab
04. 04. 2008 11:01
Nebudete někdo na Rabu mezi 2.až 12.7.?
Re: ostrov Rab:
04. 04. 2008 14:57
Díky za morální podporu Tomme.Já jsem zase z Jizerských hor takže odjezd plánuji(vim že je ještě brzy,do tý doby se může stát cokoli)v pátek nějak po ránu langsam na jih a děj se vůle boží.Pobyt mam od 26.7.Přesně tak jak píšeš mam v plánu udělat,karimatku a spacák na cestu sebou a před trajektem to zapíchnu.Tak všem šťastnou cestudrinking smileysmoking smiley
Re: ostrov Rab
20. 04. 2008 16:51
Budeme od 28.5 do 5.6 apartmány Suha punta.Snad jsme vybrali dobře.Předtím jsme byli na Pagu Šimuni.
Anonymní uživatel
Re: ostrov Rab
21. 04. 2008 08:38
V těch apartmánech jsem byl před- uf- jedenácti lety na přelomu srpna - září. Už tehdy byly velice pěkné. V zátoce pod hotelem Eva je krásné koupání s nerezovými žebříky do moře a nějakými hejblaty- klouzačka a.p.. Před čtyřmi lety jsem byl v Gonaru a na Suha Puntu jsem si zajel. Je to opravdu krásné ísto. Nui, Nedojede, dobrá volba. Hlavně si to užij( užijte, jedeš-li s rodinou). Tomm
Re: ostrov Rab
22. 04. 2008 15:42
Tak Nedojede, po návratu honem sem a napsat co a jak. My jedem tamtéž 2.7.....
Re: ostrov Rab
22. 04. 2008 18:15
Ahoj,

zrovna loni v létě jsme byla na Rabu..Popravdě se mi nejvíce líbí přímo v městě Rabu. Myslím si, že pláže kolem mestečka musí splnit představy úplně všech. najdou se tam písčité (Padova II, Padova III), oblázkové, ale i městska plaža není špatná (když jsem zrovna línější někam docházet na pláž, tak mi tahle naprosto vyhovuje)a ta je betonová s oblázkovým vstupem do moře..Naprosto nejvíc mi nevyhovovala plaža San Marino, byla tam hlava na hlavě.
Ten, kdo přemýšlí o dovolené na Rabu, může jen vřele doporučit....je to nádhera.
NEDOJED
Re: ostrov Rab
27. 04. 2008 10:12
Jedu s manželkou po 8 letech a sami.Předtím Pag Šimuni.Ta oblast se nám líbí.Platili jsme to přez hrvaska.net poukazy máme doma ,tak snad nebudem spát v autěconfused smiley Máte s tím někdo zkušenost?
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 199
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.