Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Pakostane

Autor jaktoze22 
Pakostane
22. 07. 2007 12:26
Ahoj, letos se chystame do Pakostane a chtel jsem poprosit o zaslani nejakych info....na netu ani na tomto webu toho moc neni...jedeme do apartmanu Gamila, k jachetnimu pristavu. Prosim tedy o jakkekoliv info ci foto nebo doporuceni...diiky moc
Šárka
Re: Pakostane
23. 07. 2007 06:07
Když budeš trochu pátrat je tady toho docela dost, i ode mě. Apartmány Gamila neznám a vůbec nevim co nazýváš jachetním přístavem, je tam jenom malá marinka pro normální motorové čluny.
Re: Pakostane
23. 07. 2007 12:54
Niečo o Pakoštane je na tu:
[www.ihvar.cz]
Keď použijete tlačitko hľadaj objavíte toho určite viac.
Peknú dovolenku
Miro
Re: Pakostane
26. 07. 2007 01:31
Diky moc za info....jeste jedna otazecka...je v pakostane nejaka plocha vhodna k in-line brusleni?
Šárka
Re: Pakostane
26. 07. 2007 05:33
Naši kámoši co tam maj potápěčskou základnu tam na inlinech jezděj, neni tam konkrétní plocha, ale silnice tam jsou celkem pěkné(jak kde) a na promenádě kolem moře je to ideální. Kdyby jsi potřeboval cokoliv vědět stačí se zeptat. Kdy jedete???
pav
Re: Pakostane
26. 07. 2007 10:17
Ahoj,my sme byli v Pakostane jednou a stacilo,myslim ze v Chorvatsku sou daleko hezci místa,ale tak to asi zalezi na vkusu.Je to maly meste a na in-line brusle je tam asi 1km dlouha promenada ale byli sme tam pred 5rokama tam mozna ze se neco zmenilo.
Re: Pakostane
26. 07. 2007 14:03
diky za info...brusle berem s sebou tedy....vyrazime 30.7. na dva tydny... nase apartmany by mely byt nekde pobliz diving centra, takze to tam asi omrknem ))
Šárka
Re: Pakostane
28. 07. 2007 12:44
Tak to by odpovídalo, je to na pěkném místě v centru kousek od moře. Diving centrum je Rakouské a jmenuje se Nadji Laguna. V případě že by jste si chtěli vyzkoušet potápění doporučuji české potápěčské centrum na druhém konci Pako. ALL4DIVE. Jinak doporučuji vyzkoušet nejlepčí restauraci TRI FERALA (4 lucerničky) a chatebriane za dve osoby, dělaj i výbornou rajskou polévku, kdyby jste chtěli změnu i restaurace pod ní je dobrá. Na náměstí v levo na rohu u moře je hospůdka, Karlovačko za 10 kun, výborná cena ale nevařej tam, v případě chutě hned vedle směrem na horu rybičky, domácí sýr, pršut a vínko. Jinak pizzerie u moře hned za rohem za touhle hospůdkou je dobrá a levná. Až vás odchytne nějaký naháněč na výlety určitě se nechte ukecat výlet lodí na kornaty, mluvili jsme s lidma co to absolvovali a prý super. Pěknou dovču
Re: Pakostane
28. 07. 2007 14:02
Šárka : díky za vyčerpávající info, určitě jsi nam moc pomohla, jenom jsem se chtel jeste zeptat na kolik vyjde kurz potapeni v tom ceskem centru...mam na mysli,jen nejaky jednodenni, s ponorem....a jeste otazka ohledne cen v restauracich jak je to s pizzoou, jinymi jidly a popr. nejakymi jejich specialitami..?? dekuju pekne ))
Re: Pakostane
28. 07. 2007 22:20
Až vás chytne nějaký naháněč na výlety, tak ho ignorujte. Člověk neznalý věci může říci super, ale za stejné peníze se dá v Biogradu koupit výlet (pokud člověk ví, jaký), kde je to pak v tom případě super super super a vidí se 10x více. 90% výletů "na Kornati" bohužel nemá s Kornati téměř nic společného. A že jsou plážoví prodejci podvodníci, se opět včera zabývala Slobodna Dalmacija. Stát je však neschopný s touto ilegální a zemi poškozující činností zatočit.
Re: Pakostane
28. 07. 2007 22:38
Šári,

a odkdy jsou "tri ferala" "4 lucerničky"? confused smiley
Re: Pakostane
29. 07. 2007 12:32
To Globíl: Strašně se omlouvám za nepochopitelný a zřejmě tebe pohoršující překlep tak tedy 3 lucerničky, jen jsem se přepsala. Jinak nevim proč by měli jezdit shánět nějaký výlet do Biogradu, ještě jsem od nikoho neslyšela že by s výletem z Pakoštáne na Kornaty byli nespokojeni.
Re: Pakostane
29. 07. 2007 12:51
Jak Ti to mám vysvětlit (teď nemyslím tri ferala yawning smiley)? Když jsem jel poprvé na tzv.výlet na Kornati (bylo to z Petrčane), Kornati se mi líbily. Ale kdyby mi někdo ukázal mapu Korantů a já bych viděl, co jsem viděl a co jsem neviděl a mohl vidět, tak by mě to naštvalo. Pokud se chceš svézt lodí po moři, dobře se najíst ryb a mít pocit, že jsi něco viděla, tak může být každý výlet hezký. I takový, kde Ti tvrdí, že jsi byla na Kornatech a přitom jsi byla úplně někde jine. Ony jsou v podstatě všechny chorvatské ostrovy hezké. Ale pokud chceš opravdu poznat Kornati, jak to jen v rámci jednodenního výletu jde, tak máš možnost se přesunout o 20 km dál a za stejné peníze Kornati poznat. Někomu o to jd a někomu ne. A když jsme u těch plážových naháněčů, tak velmi úspěšní jsou i ti, kteří po celém pobřeží od Ninu až po Trogir nabízejí tzv.výlet na Kornati s odjezdem ze Sv.Filipa a Jakova. Ta loď jezdí témeř denně, je veliká a přitom přeplněná. A cena je vyšší než cokoli jiného podobného. I než výlet mnohem kvalitnější. Tak bacha na ně!
Re: Pakostane
29. 07. 2007 12:53
P.S. Mluvila jsi se všemi lidmi, co kdy byli z Pakoštane na výletě?
Re: Pakostane
29. 07. 2007 13:03
Jaktoze22: Jeden ponor s doprovodem a půjčení vercajku vyjde na 1200 kč. po celém chorvatsku stačí tam jenom zajít a domluvit se. internetová adresa...potapeni-online...Pizza 30-35 kun, ligne na žaru 60 kun, jatra na žaru myslim 45(vše už z hranolkama ale můžeš si říct o kuhaný krumpir...brambory), dagnje( něco jako slávky) pro dvě osoby nejsem si jistá ale 60-80 kun. k tomu mješaný salat, litr domácí bjelo vino, chleba namáčet do sosíku a jste narvaní.V už jednou jmenované restauraci tri ferala maj od pizzi, těstovin, maso až po ryby. Když se nám chce zajít na dobrý oběd dáme si tam dva krát polivku po 15 kunách, pizzu na půl za 35 dvě pivka po 15 a jsme nadláblí že ani nevečeřímesmiling smiley Za 14 dní to tam budete mít zmáklé hlavně ale počítejte z hodně lidma. Abych nezapoměla, zajděte do koktejl baru u kruháku z kterého je vlastně parkovištěsmiling smiley super pití, barman čech ale počítejte mojito cca 35 kun. Mějte se. My až 6. září sice už letos po druhé ale tentokrát jedem s mimčem v bříšku kterého jsme si přivezli z Pako. v červnusmiling smiley PS. ještě osobní zkušenost. Kdyby byli zdravotní problémy v Biogradu nebo v Zadaru je pohotovost, doktoři jsou ochotní a nemají problém, kartičky pojištěnce ty co používáte tady u nás s sebou a nic neplatíte, hlavně ať je nepotřebujete. Páčko
Re: Pakostane
29. 07. 2007 17:51
Pakostane je opravdu pekne misto, byli jsme tam pred 2 lety v zari, takze uz mimo sezonu a byl tam prijemny klid. Take jsme byli na Kornati, zajistoval nam to primo majitel budovy, kterou pronajima potapecskemu centru, na ktere te odkazala Sarka. Jinak jsme pluli s chlapkem, ktery tento vylet nabizel i v Pakostane na promenade, takze se opravdu nemusis bat, ze by ses nechal napalit, na lodce bylo napsano ABM TOURS (takze se po tehle cestovce muzes poohlednout na promenade) a tehdy to stalo 195 kun za jednoho. S plavbou jsme byli moc spokojeni, nadherne ostruvky, utesy, sire more, koupani v kristalove vode na ostruvcich, dobry obed, jen to slane jezero Mir nas trosku zklamalo - na koupani v nem to neni, ale na prohlednuti je to tam pekne. Vylet to je skoro na cely den, ale prohlidka spousty krasnych ostruvku stoji zato a predevsim ty utesy u slaneho jezera Mir jsou prekrasne. Nevyhodou by mohlo byt, ze ted v sezone by u toho jezera Mir mohlo byt dost narvano, ale jak jsem rekla, tam jsme se moc dlouho nezdrzeli.
Re: Pakostane
30. 07. 2007 00:27
diky moc vsem za info a cenne rady...prave jsme dobalili a rano vyjizdime...vsem hezkou dovcu..))
Šárka
Re: Pakostane
30. 07. 2007 05:50
Globíku: Ne nemluvila jsem se všemi co byli na Kornatech, jen jsem prostě od nikoho neslyšela že by je tento výlet z Pakoštáne, zklamal nic víc. Jinak vzhledem k tomu že máme na vlastní lodi projeté chorvatsko od Pagu po Hvar, samozřejmě i Kornati které mě moc neuchvátili, tak já osobně bych dala zrovna přednost, tomu vínku, rybičce a zábavě, ale věc každého.
Re: Pakostane
31. 07. 2007 15:08
Aha, tak to je ale jiná věc. Na to nemusíš jet na Kornati. Kornati jsou unikátní záležitost, kterou jinde v Evropě (a v celém Středomoří) neuvidíš. Kdo to chce vidět, tak je vhodné, aby si koupil kvalitní výlet, kde je uvidí celé. Pokud jde někomu o to, aby měl zábavu, víno a rybu, stačí mu např.výlet na Vrgadu.

Každý tu mluvíme o něčem jiném, teď už to konečně chápu.
Šárka
Re: Pakostane
01. 08. 2007 05:52
Kde je uvidí celé? Kdo podniká takové výlety a od kud?smiling smiley Stačí vidět kousek, stejně je to celé na jedno brdo od začátku do konce, takže tu nemluvíme každý o něčem jiném jen mám na to jiný názor. Chtěla jsem říct že vidět kousek Kornat spojený s programem a zábavou je lepší než se nudit celou projížďkou a vidět ostrov, ostrov, ostrov.
Re: Pakostane
01. 08. 2007 07:43
OK. Každý máme jiný názor, každý chceme něco jiného. Někdo chce na výletě něco poznat, někdo se chce bavit. Někdo chodí do kina na největší komedie, někdo na klubové filmy.
Kornati nejsou na jedno brdo od začá´tku do konce, to na upřesněnou. Možná ta část, co se jezdí z Pakoštane, Zadaru, Sv.Filipa a Jakova,... Kdyby jsi ale jela od mysu Opat na jižním konci odtrova Kornatu až k pevnosti Tureta, tak bys zjistila, že každý ostrov je jiný a že je tam k vidění mnoho rozmanitostí obecně. Ale to bys nesměla poslouchat bookery na plážích, nábřežích a agenturách, kteří lžou jak se jim hodí do krámu?
Kdo je jezdí celé? Z Biogradu Kornatská víla. Z Murteru Bura a Bolivar (a možná ještě některá další).
Šárka
Re: Pakostane
01. 08. 2007 11:23
Pokud čteš pořádně psala jsem, že je máme celé projeté a to od jihu až na seversmiling smileya je to opravdu jen osobní názor. Nikoho neposlouchám, z žádnýma naháněčema jsem nikdy neměla potřebu bavit. Třeba v záží zbyde na cestě z jihu trochu času a po 4 letech si to hodíme ještě jednou a já změním názorsmiling smiley
Re: Pakostane
01. 08. 2007 12:10
Prosim vas, nezna nekdo nejake pekne ale hlavne levne ubytovani v pakostane? Nasel jsem jen penzion Marko,ale ohlasy na nej nejsou zrovna kladne... Dekuju
Šárka
Re: Pakostane
01. 08. 2007 14:42
Znam, ale bohužel jen pro známé a o prázdninách má stejně plno. Doporučuji zeptat se až na místě určitě něco najdete.
Šárka
Re: Pakostane
01. 08. 2007 14:45
Ještě jsem si uvědomila, zkus internetové stránky potapeni-online
Re: Pakostane
03. 08. 2007 21:25
A CO ZVONY?

Jsme asi jediná rodina, které připadá bití zvonů v 6.00 ne jako romantika, ale jako pěkný vopruz :-) ... Chystáme se do Pakoštane a protože na všech fotkách je krásná zvonice, chtěl bych se zeptat, jestli se na ty zvony buší taky každé ráno a pokud ano, jestli je reálná šance ubytovat se od nich v bezpečné vzdálenosti.
Šárka
Re: Pakostane
06. 08. 2007 12:11
Bohužel v 6 ráno ještě spíme takže si nejsme jistí ale nějaký lidi si tam na to stěžovali. Určitě neni problém se ubytovat dál od nich a máte i větší pravděpodobnost. Ale moc si nevybereš, nás zase pravidelně budí tak ve 4 hod. jeden velice aktivní kohout který rozkokrhá všechny kohouty v Pakoštáne. Jediné štěstí jsme měli v tom že lidi u kterých jsme ubytovaní a kteří měli velice aktivního kohouta z hlasem totálně vychlastaného a vykouřeného stvoření z něj udělali po naší poznámce polévkusmiling smiley))
Re: Pakostane
21. 08. 2007 16:43
Šárka: díky, nakonec jsme skončili vedle v Drage, kde také byl šílený kohout pod okny, takže jsem musel ve 4 hodiny zavírat okno, ale to byl tak jediný problém s hlukem. A do Pako jsme jezdili jen večer na zmrzlinu a to to bití zvonů znělo opravdu romanticky ...
Re: Pakostane
10. 10. 2007 08:54
Najde se někdo, kdo má fotky Pakoštane. Potřebovala bych si udělat představu. Děkuji.
Re: Pakostane
10. 10. 2007 12:36
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fido (21. 12. 2012 18:43).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 175
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.