Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Pag - Stará Novalja

Autor sazex 
Pag - Stará Novalja
20. 06. 2007 13:52
Kdo jste tam byl jaké máte zkušenosti?
Re: Pag - Stará Novalja
20. 06. 2007 14:16
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fido (20. 12. 2012 11:27).
Re: Pag - Stará Novalja
20. 06. 2007 16:58
Dal jsem hledat, ale nic smysluplného jsem nenašel.
cestovatel
Re: Pag - Stará Novalja
20. 06. 2007 21:45
Ja jsem tam byl, ptej se.... co vim, povim, co nevim, to si vymyslim ;-)
Re: Pag - Stará Novalja
21. 06. 2007 11:39
Díky, tak tedy. Jestli jsou tam obchody (občerstvení, kavárny, drogerie, směnárna, bankomat atd.). Jak bývá plno na plážích a jestli jsou na nich nějaké atrakce, zejména pro děti. Jestli se dá chodit na procházky kolem moře. Jestli jsou tam místa kde se dá pytlačit. A tak obecně co se Vám tam líbilo nebo nelíbilo.
cestovatel
Re: Pag - Stará Novalja
21. 06. 2007 16:17
Obchody ano, drogerie ne (maji to v HR obvykle spojeno do jednoho "kolonialu"winking smiley, ale lepsi je zajet pres kopec do Novalji do Hypernovalisu (takova slabsi obdoba ceske Hypernovy), a to se tyce i smenaren (jako zajet radeji do Novalji), nejlepsi kurz na Eur/Kn jsem loni videl v pobocce Raiffeisen bank v Novalji. Vedle toho Hypernovalisu je benzinka INA a hned za Hypernovalisem je velkoobchod se zeleninou kde si ale muzes nakoupit i jako drobny zakaznik za ceny lepsi nez na trhu. Kavarny a obcerstveni jsou samozrejme i ve Stare Novalji. Uplne na kraji Stare Novalji je pri ceste z Novalji krasna dlouha plaz, ktera na jednom konci (na strane u Stare Novalji) zacina hrubymi kaminky a postupne prechazi az do uplneho pisku jako v Italii na druhem konci zatoky (smerem na Novalju), je to bezva pro deti. Primo u teto plaze je velke parkoviste, takze tam taky jezdi na koupani lidi co jsou ubytovani jinde a podle toho to tam vypada - hlava na hlave. Cely zaliv je relativne melky a dlouhy, proto se v nem rychle ohreje voda, ale stinna stranka veci je z ve vode pak plave spousta bince protoze moc neproudi. Kolem cele plaze jsou stromy a jsou tam i prevlikaci kabinky a restaurace. Vstup na plaz je zdarma, pouze pokud prijedes autem tak platis parkovne, loni to tusim bylo 10 Kn na den.
Tuhle sobotu, az se tam budu zase valet, tak si na tebe vzpomenu ;-)

P.S. Loni mne ten Hypernovalis ale desne nakrknul, zrovna v obdobi kdy jsme tam byli provadeli za plneho provozu prestavbu a vsude na zbozi byl prach z bouranych zdi a strasny kraval, u nas by jim to hygiena hned zavrela, ale tam "nema problema"...
Ze Stare Novalji si zajed na vylet do Lunu na severni spici Pagu, je tam nadherny les ze starych olivovniku.
cestovatel
Re: Pag - Stará Novalja
21. 06. 2007 16:25
jeste k tem atrakcim pro deti: jo, neco tam je, driv tam dokonce byla skluzavka do more ale ta uz je ted myslim sundana. pytlacit se tam da, na konci zalivu smerem na Novalju (je za kopcem) jsou male zatocinky kam je spatny pristup a clovek se tam docela zasije ;-) nebo pak na druhou stranu za Starou Novalju...
Kolem more se da chodit ze Stare Novlaji az k vyse popsane plazi (ale jde se kolem mistni cesty), pak vede cesta pres kopec a da se dojit az do Novalji, pokud clovek neni lemra na nohy.
Celkove se mi tam libilo, hlavne to spojeni klidne Stare Novalji a rusne Novalji, kdyz chtel clovek klid, zalezl si do apartmanu, kdyz chtel parit prelezl pres kopec do Novalji (da se to dojit pesky, ale clovek si pekne slapne...).
Re: Pag - Stará Novalja
22. 06. 2007 08:17
Ó díky za vyčerpávající odpověď. Jestli tam jedeš na 14 dní tak se tam možná na té pláži potkáme. Jedu tam s malýma dětma tak nám to snad bude vyhovovat. Jen nejsem příznivec našlapaných pláží, ale to budu muset v zájmu rodiny nějak vydržet.
Re: Pag - Stará Novalja
01. 07. 2007 10:49
na Pag jsme jezdili 3 roky ale primo do města a musím říct,že jsme tam byli naprosto spokojení. Moře super a město taky. Tento ostrov fakt doporučuju
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 167
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.