Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Jezera - Murter

Autor Nelinka 
Jezera - Murter
22. 05. 2007 19:38
Ahoj, jezdíte někdo do Jezery? (popřípadě kamkoli jinam na Murter). My se letos chystáme právě do Jezery, máme to za 54 grinning smiley Už jsme tam jednou byli - před 4 lety v Tisně. Byli jsme tam s cetsovkou autobusem - takže jsme byli dost omezeni, ale letos se chytáme autem. Pište prosím své zkušenosti s touto lokalitou, vše co stojí za zhlédnutí, jaké jsou Vaše nejoblíbenější pláže a pokud někdo máte typ na nějaký pěkný výlet ( cca do 50 km z Murteru),hezké fotky (z Jezery nebo celého murteru), nebo jste někde na netu našli podrobné mapky tohoto místa, tak prosím posílejte ( email IvaHrdinova@seznam.cz)
A nemáte někdo zkušenost s ubytováním v apartmánech u pana Careva?



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Nelinka (22. 05. 2007 19:50).
Re: Jezera - Murter
25. 05. 2007 16:35
Ahoj! Už dlhšie sa ti chystám odpísať...Jezera je krásna dedinka, ale pláže tam podľa mňa nič extra, my sme tam tiež raz bývali, ale za vodou sme išli inam. Na ostrove troška ďalej smerom od Tisna sú krásne zákutia a pláže , určite si niečo vyberiete. Najmä Slanica v Murteri je vychýrená, vo vode je piesok a je dlho plytká. Boli sme aj na vyhliadke....na najvyššom kopci, ale autom, pokiaľ nemáte terénny voz, tak takú blbosť ako my nerobte. Výlety sú tam aké len chceš- Vodice ( nádherné večer, ale pozor na peňaženku, lebo človeka tie somarinky ľahko zlákajú), Šibenik, korunovačné mesto kráľov, Krka vodopády, treba ísť skoro ráno, vraj v sezóne je tam veľa ľudí, ale je to nádhera!!! Už sme tam raz boli a šla by som znova. Biograd na moru je tiež pekné mesto. Dá sa ísť aj na výlet na opstrovy Kornaty, spojené s rybárčením, kúpaním....Myslím, že Murter má na výlety naozaj veľmi dobrú strategickú polohu. A ak má niekto problémy s klbami tak neďaleko Murtera je zátoka s blatom , vraj liečivým.... Podrobnú mapku som hľadala, ale tiež sa mi nepodarilo nájsť, mrzí ma to.A ten pán Carev...je tam niečo ako reštaurácia Carevi dvory, celkom príjemné miesto, ale ubytovaní sme tam neboli.Krásnu dovolenku vám prajem a s autom je to tam naozaj super!!!
Re: Jezera - Murter
26. 05. 2007 09:06
Díky za odpověď. Jo jo, Slanica je krásná pláž, tam jsme si udělali jednou výlet na zapůjčeném skůtru ( jen jednou, neb půjčení skůtru nebyla levná záležitost :-)Na Murtru ( ted si nepamatuju ve které vesnici) je klub českých potápěčů a nabízejí odpolední výlet lodí okolo Murteru za 10 euro na osobu. To by jsme chtěli zkusit, nemáš s tím náhodou zkušnost? Jestli to stojí za to?Ale ta cena mi přijde dobrá. Na stránkách pana Careva je ta jeho restaurace zmíněná, tak to tam taky půjdem zkusit :-) A letos tam jedete znovu?
Re: Jezera - Murter
26. 05. 2007 14:43
O tom klube som nevedela....znie to zaujímavo....My tam už ideme 4. krát na začiatku červenca / júla. Už sme boli na Istrii v Pule, na Brači ale ten Murter nám nejak prirástol k srdcu...smejeme sa, že je to naše letné sídlo:-)
Re: Jezera - Murter
26. 05. 2007 14:47
Našla som toto, ale to sú Poliaci [www.moana.pl]
Re: Jezera - Murter
26. 05. 2007 17:53
Je tam opravdu česká potápěčská základna ( možná tedy ne přímo klub - omlouvám se) stránky jsou [murter.fundiving.cz] a kromě tohoto výletu nabízejí potápění, atd. Z toho mě zaujala nabídka potápění k vraku, ale bohužel já jsem jen na šnorchlování, k potápění mi njěak chybí odvaha - pod vodou bych asi měla něco jako klaustrofobii :-) jinak na těch stránkách jsou i jiný nabídky a je tam i docela zajímavá fotogalerie....
Petrs
Re: Jezera - Murter
07. 06. 2007 15:39
Po projetí kempu Slanica ( k pláži a doprava podél moře), je ještě krásnější zátoka, v moři písek a je tam o něco méně lidí než v kempu, je tam smíšená pláž textil i FKK. Vede tam ještě jedna cesta přímo z městečka Murter, ale to se musí znát, případně to jednou vyzkoušet opačně směrem od moře. Sám tam zaké dojíždím, bydlím v Tisnu a vzhledem k nesmyslným cenám v Murteru se mi to stále vyplatí. Platím za apartmán pro 4 osoby ( 2xložnice, kuchyň, terasa, balkon, koupelna s WC, TV se SAT) 43 euro za noc včetně pobytové taxi (začátek července). Není to žádný extra přepych, ale solidní úroveň. thumbs up
Re: Jezera - Murter
08. 06. 2007 15:58
Asi viem, o akej pláži píšeš, aspoň dúfam, nie je tam aj sídlisko ( sú ich tisíce malých krabov?) a neparkujú tam priamo člnky a nie je tam aj jedna reštaurácia??? Ale možno sa mýlim....My sme tiež niečo také objavili, takú menšiu Slanicu....:-)
Re: Jezera - Murter
08. 06. 2007 18:42
Ahojky, já vím kterou myslíš, tu už jsme jak jsme tam byli tak objevili ( ale ne tu cestu z Murteru), je fakt krásná a vzhledem k tomu, že jsme tam byli v září tak jsme tam byli skoro sami smiling smiley Jinak to ubytování máte supr, my budeme mít také dvě ložnice, kuchyn, koupelna, wc... za 50 euro ( ale i tak myslím, že je to dobrá cena). Hledali jsme ubytování kdekoli na Murteru ale vzhledem k tomu, že teprve před krátkou dobou,nemohli jsme si moc vybírat - hodně už toho bylo zarezervováno, popřípadě v jiné cenové relaci.Ale i tak snad budeme spokojeni.
Re: Jezera - Murter
08. 06. 2007 22:45
No tak my máme za 60 euro.....ale aj so psom a pre 5 osôb....Aj keď tie posledné dve sú ešte dosť maličké.....V podstate je to apartmán pre 4 osoby.My máme ubytko priamo v Murteri, hneď vedľa potravín....a dosť blízko centra.Objednávali sme si ho už vo februári...lebo so psom hocikde neberú .
Inak ja sa už neviem dočkať, takto za tri týždne by sme už mali byť niekde v Maďarsku na ceste.....Teploty stúpajú, more tiež oteplieva....
Re: Jezera - Murter
09. 06. 2007 10:19
Taky už se nemůžeme dočkat, ale jedeme až 16. července...Tak pak napiš, jak jste se tam měli smiling smiley
Murter
10. 06. 2007 23:25
Murter je krásny. Minulý rok som si ho vybral priamo Murter a 10 dní sme si tam vychutnali. Z terasy sme mali fantastický výhľad priamo na ranným slnkom zaliate Kornaty. Niečo úžasné. Aj by som tu dal foto, len neviem ako :-) Veľa borovíc a ich vôňa a neodmysliteľné cikády.
Slanica je síce piesková, aj dlho plytká, ale je tam dosť ľudí a preto sme tam boli iba 1 krát, máme radi kľud, hoci aj bez piesku. Na spomínaný vrch "Raduč" sa dá v pohode vyjsť aj autom a nemusí to byť tereňák :-) a nezabudnite mať ma karte vo foťáku dosť miesta, zábery sú to prekrásne, treba ale vystihnúť aj dobré počasie. Tam hore sú aj nejaké bunkre, trochu sme boli pozrieť aj vnútri, ale nič moc, max. fajn chládok, bordeľ a smradík. Ubytovaní sme boli v jednom z domov na ulici "Pod Raduč", ktorá sa začína pri pláži Slanica a tiahne sa vedľa pobrežia smerom na východ, je to slepá ulica dlhá asi aj 1 - 1,5 km. Peši prejdeš ďalej k zátoke Čikrada, kde je aj reštaurácia a takisto miesto, kde sa dá relaxovať - kúpať sa, slniť, či užívať chládku pod borovicami Krásne domy, apartmány, stačí prejsť cestu a si pri mori. Pobrežie je tam síce skalnaté, ale v pohode sa dá nájsť dobré miesto. Jasné, že to nie je vhodné pre malé deti, hoci sú tam asi 2 malinké miesta, kde by sa to dalo aj s menšími deckami. Ubytovanie sme mali za 65 EUR, 2dospelí+2deti, 2spálne, kuchyňa,2 chladničky,kúpeľňa+WC a v každej izbe klíma a TV+sat. Tento rok ideme trochu južnejšie, ale až v auguste. caves
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 68
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.