Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kam po osmdesátce do Chorvatska

Autor petr.ms 
Kam po osmdesátce do Chorvatska
13. 04. 2007 17:15
Dal jsem si zajímavý úkol. Tátovi bude za pár dní osmdesát let a mě nenapadlo nic lepšího než rodičům nabídnout pobyt u moře v Chorvatsku někdy koncem sezony (začátek září).

Rodiče byli na Jadranu poprvé v roce 1968, letecky za dva tisíce/osoba s polopenzí na Makarské riviéře a dodnes rádi vzpomínají na zážitky od moře, na hory, Mostar, kde se koupali i v řece Neretvě. Po roce 1990 už v Chorvatsku nebyli.

Táta má sice kardiostimulátor, autem se však ještě nebojí jezdit - na chatu, a je vášnivý plavec. Když jsem rodičům navrhl, že jim zařídím Jadran, tátovi zasvítily oči. Bylo vidět, že by pro takové dobrodružství byl.

Plán mám jasný, šetrný odvoz klimatizovaným vozem do Chorvatska, vyřízení ubytování, aby měli domácí pohodlí. Sám bych se další den vracel do Čech. Za další jeden-dva týdny bych vzal některé z dětí a zase pro ně dojel a odvezl je zpět.

Jako většina, spíš jezdím do Chorvatska na blint a spíš dál na jih. V tomto speciálním případě by bylo vhodné zajistit něco předem. Nenapadá mě však, co by bylo to ono pravo.

Zkušení znalci na zdějším foru by mi mohli třeba poradit. Díky předem za nějaký nápad.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil petr.ms (13. 04. 2007 17:16).
Re: Kam po osmdesátce do Chorvatska
13. 04. 2007 19:10
Já mněl podobný nápad - koupil jsem našim týdení pobyt v HR k Zlaté svadbě v hotelu. Moje doporučení - doprava šetrná (s klimou - máš), ubytování taky s klimatizací, když jim nebude vedro, dá se vypnout. Dej jim také nějaké "kapesné", staří lidé jsou většinou šetrní a takhle si spíš dopřejou (lahvinku, večeřičku, pivko či zmrzku). A nezapomeň na pojištění!
Přeju šťastnou ruku při výběru!

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Re: Kam po osmdesátce do Chorvatska
14. 04. 2007 07:15
No s tym poistenim si nie som taka ista, ze bude mozne / z dovodu veku a choroby. niektore poistovne maju vekovy strop / aspon u nas na Slovensku. Mne osobne sa velmi nepozdava, ze tam rodicov nechas samych. Ja by som skor volila moznost, ist tam s nimi aj tam zostat. Predsa len su starsi a keby sa nieco prihodilo, nemaju sa na koho obratit. V Chorvatsku aj zaciatkom septembra {zari) byva velmi teplo, co by starsim ludom nemuselo robit dobre. Tiez by som sa priklanala k hotelu. Pred dvoma rokmi som bola s detmi v hoteli Ugljan na ostrove Ugljan. Ked sme odchadzali zaciatkom septembra prisla tam skupina ceskych dochodcov a niektori mohli byt aj vo veku tvojho otca. Spominany hotel je velmi jednoduchy, je tam vyborna strava formou svedskych stolov a personal velmi priatelsky a ustretovy / ale klimu asi nema. Este by som mala jednu poznamku k ceste. Moja mama ma problemy s cievami a minule pocas dlhej cesty dostala silny zapal zil, trombozu / cestovala vlakom a mala moznost sa vo vlaku trocha aj prejst. Treba casto prerusovat cestu, aby mohli zmenit polohu a rozhybat sa. Pred cestou by som sa urcite poradila s lekarom. Este jedna moja skusenost. Pred rokmi som robila v cestovnej kancelarii a mala som klienta, ktory mal tiez tolko rokov a vybral sa s manzelkou do Chorvatska autobusom. Tiez som mala obavy, ale neboli problemy. Ak by sa ti zdalo to Chorvatsko riskantne,mozno by potesil aj tyzdnovy pobyt v kupeloch s procedurami / moji znami darovali rodicom takyto pobyt a boli velmi spokojni.
Anonymní návštěvník
Re: Kam po osmdesátce do Chorvatska
14. 04. 2007 10:27
TO PETR.MS nápad máš výborný já byl vloni v Biogradu v září a takových lidí ve věku tvého otce tam bylo dost i se zdravotními problémy,nebylo tam už takové horko,výběr ubytování je tam velký,je tam hodně stínu na plážích, pláž Soline ve veliká asi 3 km střídá se tam písek,oblázky,betonová mola a večer je kam se projít.Přikláním se k pojištění, ale pozor pojišťovny neakceptují pojistku pokud by se něco otci přihodilo se srdcem na to se on léčí důkladně se poptej,já mám astma a vím to z vlastní zkušenosti.Přeji ti,aby ti to vyšlo a tvému otci přeji krásné zážitky.
Re: Kam po osmdesátce do Chorvatska
15. 04. 2007 20:31
Doporučím některý z pobytů ve větším hotelovém komplexu,kam jezdí i věkově podobnější klienti.Je tam zajištěn komplexní servis a personál,který dokáže poradit v někdy pro někoho všetečných situacích:-)Prakticky v každém větším středisku se něco takového dá najít,pouze pozor na hlučnější noční život.Termínově začátek září nebude problém.Rada na konkrétní místo je těžká,doporučit se dá něco,odkud to není daleko na výlet do zajímavého místa,jak lodí tak autobusem.Jinak výborný nápad na dárek,který má určitě smysl.Přeji Vašim rodičům hodně zdraví a ať se jim v Chorvatsku líbí!
Re: Kam po osmdesátce do Chorvatska
15. 04. 2007 20:46
S gratulací se připojujismileys with beer
Re: Kam po osmdesátce do Chorvatska
15. 04. 2007 20:58
Mockrát všem, co zareagovali, děkuji. A dvojnásob navíc za přání zdravíčka mým rodičům. Moc mě to potěšilo. smiling smiley

Zbývá ještě vymyslet destinaci, KAM.

Určitě na něco přijdu, nějaký ten oříšek mi cvrkne do nosu.smiling smiley

Ještě jednou díky !
Re: Kam po osmdesátce do Chorvatska
15. 04. 2007 21:34
Já jezdím opakovaně každý rok v září na Istrii k Poreči do Vrsaru. Je to blízko, zatím tam bylo vždy minimálně z 80% slunečno(většinou z 90 - 100%) a důchodců je tam touhke dobou většina. Samozřejmě nejvíc Rakušáků a Němců, ale na to jsme si zvykli a většinu z nich už známe minimálně od vidění a některé i jmény. Počasí je tou dobou mírnější, takže kardiaci tolik netrpí. hot smiley Nejlépe jet tak mezi 5. a 20. zářím.cool smiley
avatar Re: Kam po osmdesátce do Chorvatska
17. 04. 2007 06:50
to petr.ms

Zkus třeba Podgoru, hotelů je tam dost a nejspíše i s klimatizací a navíc Podgora je moc hezká na procházky podél moře. Byl jsem v Podgoře jednou v 1.pol. září a bylo zde hodně důchodců a večer u jednoho z hotelů u moře hrála česká hudba.
Re: Kam po osmdesátce do Chorvatska
17. 04. 2007 08:48
Petr:To byl asi poslední hotel směrem na Tučepi.Tam je k vidění i spousta jiných českých zvyků:točené české pivo,vepřo-knedlo-zelo atd :-))A hned vedle je bohužel vybydlený hotel,kam jezdí převážně Srbové....
avatar Re: Kam po osmdesátce do Chorvatska
17. 04. 2007 12:57
Radek 21 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Petr:To byl asi poslední hotel směrem na Tučepi.Tam je k vidění i spousta jiných českých zvyků:točené české pivo,vepřo-knedlo-zelo atd
:-))A hned vedle je bohužel vybydlený hotel,kam jezdí převážně Srbové....

Ten vybydlený hotel nebo spíše ubytovna je až na konci přístaviště, kde začíná pláž táhnoucí se až k Tučepi. Dřív tam taky bydleli bosenští chorvati, kteří v období války odešli z Bosny.
Re: Kam po osmdesátce do Chorvatska
26. 04. 2007 10:24
Jestli netrváš na hotelu, tak mohu doporučit městečko Drvenik, Donja Vala 50. Apartmán vlastní manželé (asi 60 let), kteří jsou moc příjemní. Apartmán se nachází přímo u pláže. Jméno je Tonči Ivičevic - tel. +385 (0)21 628 077
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 215
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.