Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

V červnu do Loparu

Autor tau 
tau
V červnu do Loparu
06. 03. 2007 16:14
Zdravím všechny,
potřebuju poradit. Chystáme se poprvé do Chorvatska, jelikož jedeme s malým dítětem, vybrali jsme si Lopar na Rabu. POtřeboval bych vědět pár podrobností:

1) Jedeme v druhé polovině června -> mám si apartmán zajistit dopředu, nebo může jet na blint a apartmán bez problémů seženu až na místě?
2) Polovina června -> dá se čekat "přelidněnost" nebo (jak doufám) bude v tomto obobí na tomto místě relativní klid?
3) Jak nejlépe autem do Loparu? (přes Krk a z Bašky trajektem???)

Díky.
Re: V červnu do Loparu
07. 03. 2007 23:10
Jsem na tom stejně, dostali jsme radu jet s tříletým na písek do Loparu,
a uvažujeme že v druhé polovině června na cca 10-12 dní.
Co vím že trajekt jede jen chvilku ale bývá odpoledne hodně nacpaný, doporučovali mi poklidnou jízdu asi 9 hodin z Brna, nejlépe vyjet na večer, a přes Ljubljanu. Ve Slovinsku se vyznáme a tam je vždy vše bez problému.
Všichni mi říkají že jet na blind lze, že vždy se něco najde a člověk si může vybrat. Pokud tam přijedeme ráno máme na hledání celý den :-)
Mohli bychom jet spolu třeba....
Martin
Re: V červnu do Loparu
08. 03. 2007 07:13
my jedeme také letos poprvé, koncem června, jestli mohu poradit tak trajekt je lepší z Jablanacu je to asi 15 min.cesta a je levnější asi kolem 120 kun pro 4člen.rodinu, než z Bašky (cesta asi hodinu a je o hodně dražší ,nevím slyšela sem to) a nebo v té době bude otevřen již nový přístav kousek od Jablanacu aspon to píší a vše vyčtete tady na foře.My vyrážíme asi 20 km od hranic Mikulov na Wien- Maribor -Zagreb-Žuta Lokva sjezd z dálnice pak na Senj-Jablanac,toto sme vyčetli na netu a zdá se to být docela dobrá volba najeto by jsme měli mít asi 700km.
Re: V červnu do Loparu
11. 03. 2007 00:50
Loni a předloni jsme byli 14 dní v druhé polovině června v Loparu. Vzhledem k tomu, že máte dítko, doporučuji Vám zajistit si apartman dopředu. Na netu je spousta nabídek. Ap.jsou ještě volné, na každém baráku je cedule, když zastavíte těsně po vjezdu do Loparu vlevo na parkovišti před samoškou (mimochodem asi nejlevnější v Loparu) a poštou, pravděpodobně vás někdo osloví a bude nabízet apartman. Jsem ráda, že jsme si ap.zajistili dopředu na Netu. Nedovedu si představit, že zmlácení a utahaní po cestě objíždíme Lopar a vybíráme (máme 2 indiány). V tomto období je v Loparu už dost plno (na nás rozhodně - proto bydlíme stranou a ťapeme i na přír.pláže). Nečekejte rozhodně prázdné pláže. Nedovedu si představit, jak to tam vypadá v prázdn.měsících.Máme vyzkoušeny oba trajekty. Doporučuji tam trajekt z pevniny (trasa výše uvedená) a zpět přes Krk. Trajekt přes Krk trvá asi hodinku, je to ale nádherná podívaná a stojí za to. Ideální rozloučení s Jadranem. Trajektem jsme jeli brzo ráno, jezdí menší loď a báli jsme se, aby se na nás dostalo. Doporučuji si předem omrknout časy a kapacitu trajektů.Hlavně nejezděte v profláknutou dobu SO-SO.Ahoj, Marki
Re: V červnu do Loparu
11. 03. 2007 01:03
Ahojky,
odkazy na hnízda apartmanů jsem pokoutně napsala v příspěvku "Písečná pláž na klidném místě"
Mějte se,M.
Re: V červnu do Loparu
21. 03. 2007 23:45
Tento ostrov je ráj rakouských ,měm,ital,turistu s náhodným ubytováním pokud mate děti bych moc nepočítal.Jinak samá chvála ,ani hodně lidí na pláži Vám nebude překážetthumbs up



Upraveno 1krát. Naposledy upravil lada (21. 03. 2007 23:53).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 212
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.