Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Gradac

Autor Verka 
Gradac
04. 03. 2007 13:42
Mate někdo zkušenosti s tímto místem, letos v červnu se tam chystam na dovču..Děkuji
Re: Gradac
04. 03. 2007 14:17
Co se týče Gradacu tak na fóru myslím převažuje pouze kladný názor. Moji rodiče tady jednou byli a celkem dost spokojení. Gradac pouze projíždíme při cestách dál na jih a myslím že se sem taky někdy na pár dní podíváme, tak hezkou dovču.
Re: Gradac
05. 03. 2007 07:26
Gradac hodnotím pouze kladně a velmi rád se tam vracím. Je tam vše co lze potřebovat. Pozvolný vstup do moře, pláže jemné oblázky, stín. Na nákup denních potravin blízko např. pekárny přímo na pláži s celodenním provozem (starý i nový Gradac), pizzerie a bistra u pláží, několik cukráren se zmrzlinou, krásná promenáda kolem moře atd. Ve starém Gradacu je "obchoďák" (STUDENAC), kde lze koupit vše. Nedalo se tam ale platit kartou. To bylo však v r. 2004. Tohle se ale rychle mění. Hned vedle je ale banka s bankomatem. Mezi Gradacem a Bristem, to je od Gradace k severu, je neoficiální FKK. Dále k Bristu je bar-diskotáka PINETA(Gradac - Brist 2 km okolo moře). Za procházku stojí vyjít nad Brist ke staré tvrzi - kostelu (cca 1 hod z Gradace s dětmi 7 a 10 roků). Denně se dalo tančit na terase hotelu Laguna - hned u pláže a nejenom pro ubytované. Možnost lodních výletů s "fischpicknicem do Trpanj (Pelješac), na Kočulu, Hvar - Sučuraj. Možnost pronájmu skůtrů, "banánů", šlapadla, potápění. Do splitu i Dubrovníku cca 100 km, Mežugorje cca 50 km, vodopády Kravica cca 60 km (to je skok od Medžugorje), Bačinská jezera cca 15 km. V Gradaci denně mše v Římsko katolickém kostele.
A trochu negativních stránek. Není zde denní velká nabídka čerstvých ryb jako např. v Omiši, Splitu, Dubrovníku, Makarské, Cavtatu atd., ale ani prodej zamražených (alespoň já to neobjevil). Malý trh s rybami je denně v přístavu, ale nabídka je omezená a musíš ráno (kolem 7 hod). Pouze co dovezou z Makarské nebo místní naloví. V plné sezóně dost plné pláže (ale kde to není?). Stín na pláži lze však najít. Podle ubytování problémy s parkováním - myslím v soukromí. Hotely mají vyřešeno, ale to není můj případ. Místo je, ale chce to jistý um.
Projel jsem pobřeží od Budvy po Rijeku a byl ubytován leckde a všelijak. Gradac hodnotím ****1/2* z *****. Každý ale hodnotí kladně něco jiného. letos se chci do Gradce opět vrátit (začátek srpna). Další informace mohu na soukromý e-mail nebo telefonicky.
Přeji krásnou dovolenou.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 116
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.