Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Riu @#$%& - ostrov Brač

Autor fanda 
Riu @#$%& - ostrov Brač
14. 02. 2007 12:57
Letos v červnu chci jet na ostrov Brač do hotelu Riu @#$%& - Má někdo skušenosti s tímto hotelem - ubytování - All inclusive - okolí - díky
Re: Riu @#$%& - ostrov Brač
14. 02. 2007 14:00
V Riu @#$%& jsme nebyli, jezdíme do hotelu Elaphusa a Riu @#$%& je hned nad ním. Zvenčí vypadá pěkně, vedle je hlídané parkoviště společné pro všechny tři hotely, na Zlatni Rat je to několik minut pohodné chůze po mramorové promenádě, pěkné pláže jsou i před hotelem Elaphusa a Riu Borak. Do centra města je to po té promenádě cca. 10 minut volné chůze, Bol je celkem pěkné město, ale noční zábava žádná, nad městem u příjezdové silnice byla pěkná velká diskotéka, bohužel minulý rok byla zrušena, jinak určitě si udělat autem výlet na Vidovu goru. Letos tam jedeme už po čtvrté, ale až na konci července.
Letos v červnu jedeme opět do Bolu- též v červnu, ale do apartmánu/ rádi vyzkoušíme různé hospůdky/.Souhlasím s Matesem , že do města není daleko,ale pro nás tam bylo zábavy dost. Nejprve 21.6. bylo otvírání léta a to bylo super.Na nábřeží bylo všechno jídlo zdarma a představily se všechny hospůdky i se svou kuchyní.K tomu bohatý program. Dále bylo několik koncertů v Dominikánském klášteře a nebyla to zdaleka jen vážná hudba.A na závěr každý večer odevšud zněla chorvatská romantika a leckde hráli i hudebníci.Takže každý si něco našel.Navíc před sezónou tam není tak plno a najdete všude místo a klid.
Sharka
Re: Riu @#$%& - ostrov Brač
18. 02. 2007 14:06
Tak už máme zajištěný pobyt v hotelu Riu @#$%& - od 20.6 -nevíte někdo jak je to s otvíráním léta - jak píše Sharka - kdy bude letos. Chtěl bych zkušenost někoho kdo v uvedeném hotelu byl. Také zkušenost z cestou a trajektem - chci jet po dálnici- přespat někde před Splitem - abych byl asi v poledne na trajektu.Díky
Re: Riu @#$%& - ostrov Brač
19. 02. 2007 14:30
V tomto termínu by neměl být problém s kolonami u tunelů, ale člověk nikdy neví, že jo confused smiley
Cesta z Brna do Záhřebu na mýtnici Lučko trvá cca. 7 hodin, k Zadaru další cca. 3 hodiny (beru normální jízdu s dodržováním rychlosti + nějaké čtvrthodinové čurpauzy), takže z pátku na sobotu by bylo rozumné být před půlnocí u Zadaru. Mezi Zadarem a Splitem (cca. 2 hodiny) bych přespal na odpočívadle, z dálničního exitu Dugopolje do splitského přístavu to trvá cca. půl hodiny ve špičce (dobré značení, z dálnice směr Split-centrum a podle bilých směrovek na přístav - symbol lodě + TRAJEKT FERRY nebo TRAJEKTNA LUKA, na křižovatkách je i značení na vozovce) do přístavu dorazit aspoň půl hodiny před vyplutím trajektu.
Trajektové cíle jsou v přístavu celkem solidně popsány, směr Supetar(Brač) vyplouvá od mola 20 - 26, je to až téměř na konci za hlavní budovou (mrkni na webkamery na www.hak.hr - přístav Split - záběr druhé a třetí kamery), zaparkuj a jdi do té hlavní budovy koupit lístky (minulý rok 127 kn/auto, 28 kn/osoba). Nájezd na loď je dobře organizován, na lodi tě navedou, kam máš najet a zaparkovat, ihned po zastavení vypadnout z auta, auta jsou navádějí dost natěsno, pak by ses nemusel taky vyhrabat z auta ven, a hned jít nahoru na palubu. Plavba trvá cca. 55 minut. Okolo poledne to vyplouvá většinou v 11:00 nebo v 11:15 a potom ve 12:30 nebo 12:45. Plavba trajektem je krásný zážitek, přeju natrefit na loď Tin Ujević nebo Marjan, jsou to největší a taky nejkrásnější trajkty Jadrolinije. Na trase Split-Supetar ještě pluje loď Valun, Supetar a občas Lastovo. Lodě si můžeš prohlídnout na stránce www.jadrolinija.hr/default.aspx?dpid=1210
V Supetaru vyjedeš z trajektu a po silnici se držíš směrovek na Bol (cca. 33 km). Pozor: Cesta do Bolu je dost klikatá a nepřehledná (je tam málo míst na bezpečné předjíždění), zvlášť posledních 8 km před Bolem jsou nebezpečné serpentiny (z jedné strany vysoké skály, z druhé strany propast k moři, na dně propasti se už válí pár ohořelých vraků aut). To však vylepší před posledními zatáčkami krásný pohled na Bol a do moře vybíhající pláž Zlatni Rat a naproti ostrov Hvar.
Přeju sretan put smiling smiley (chorvatsky šťastnou cestu).

PS: Našel jsem v archivu dvě fotky z trajektu (loď Tin Ujević) a jednu z příjezdu do Bolu, v případě zájmu pošlu.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil mates (19. 02. 2007 14:51).
Některá slova, která jste použil(a) v příspěvku, jsou zakázaná. Použijte prosím jiné slovo nebo kontaktujte administrátory fóra.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Mirus , PH
Hosté: 89
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.