Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Baška Voda s malými dětmi

Autor blanča 
Baška Voda s malými dětmi
09. 02. 2007 09:30
dobrý den, chystáme se letos jet úplně poprvé s dětmi k moři. zatím se mi nejvíce zamlouvá Baška Voda. Prvních 14 dní v červenci. Poradíte mi někdo zkušenější jestli tam jsou nějaké atrakce pro děti? Nějaký vodní park, skluzavky do vody apod. Dětem je 8 a 3 roky, kluci.
Jsou v tomto místě písčité i kamínkové pláže? Pro děti se mi zdá lepší písčitá, ale jak říkám mám zkušenosti jen z českých rybníků smiling smiley
A poradíte nějaká zajímavá místa, která se dají v okolí navštívit?
Kolik tak radíte peněz sebou (mimo ty na zaplacení ubytování), nějaké jídlo sebou povezeme, ale běžné potraviny nakupovat budem, vařit se chystám v apartmánu. Občas si zajít na nějakou pizzu a dětem zmrzky, nám vínko smiling smiley
Četla jsem někde, že celníci mohou chtít prokázat hotovost 100 Eur na osobu a den pobytu.
Nám v noci akorát kontrolovali podle počtu pasu (2), počet osob v autě,ale většinou si pasy ani nebrali,jen mávli rukou a jelo se dál.
Jezdim uz vice jak 6 let do Chorvatska a v Basce Vode jsem byla 2x a v Basko Polje taky 2x.Jestli mohu doporucit,tak lepsi je Basko Polje,protoze je tam klidneji kvuli detem,ale je to stanovy tabor,takze jen pro ty,co radeji stanuji nebo muzete bydlet i v privesech a jsou tam k dispozici i drevene a zdene chatky,ale ty jsou vetsinou obsazeny,to byste se museli informovat.
Nejsou tam zadne skluzavky ve vode,ale v lese u plaze je park pro deti s kolotocem atd.Potom taky dole u plaze je restaurace s dobrym kafem a jidlem a hotel a depandencemi Alem.www adresa Tady mate adresu na web a muzete kouknout.
Janule
Re: Baška Voda s malými dětmi
08. 03. 2007 13:03
V Basce Vode jsme byli loni s 2 detma (2,5). Na plazich zadne skluzavky do vody apod. nejsou. Na plazi smerem k Brele je jedna houpacka a takova ta klasicka plastova skluzavka do pisku. Pokud se projdete smerem opacnym po cca 15minutach dojdete do takoveho parciku a tam byly houpacky prolezacky a takove ty ruzne konstrukce na detske blbnuti ale mimo plaz. Pokud budete mit zajem dejte maila hodim vam tam nejake foto. Plaze pekne, jemnooblazkove s opravdu velmi pozvolnym klesanim. Deti byly spokojene velmi. Co se tyka celniku, pohoda klidek, stacilo ukazat obcanky (nemaji v nich tendenci listovat, ale pasy byly pro jistotu v supliku nachystany taky) a jenom otravene-unavene mavali rukama at jedem.
Vyborny domaci (mel vyborny smenny kurz 2x 0.5 pilsner za 1litricek velmi chutne rakije thumbs up smiley ) Celkovy dojem - spokojenost, nadseni.

Hezkou dovcu. smiling smiley
Re: Baška Voda s malými dětmi
16. 03. 2007 00:57
Ahoj.Já jezdím do Baška Vody už asi 5-6 let.Ale je pravda, že většinou jako parta dospělích-i když děti občas byli / 5-10 let/. Pro děti tam toho opravdu moc není.Jek tu někdo psal, směrem na Brelu je tam pár normálních skuzavek - do písku. A pak v sezoně je tam takové " to " skákání na nějakých trampolínách.Ale zase je tam večer živo a i děti si mohou myslím večer takový ten " noční dovolenkový večer" užít.Hodně zmrzliny, výborná pizza / snad nejlepší, jakou jsem kdy jedl - v restauraci VICTORIA.Je hned kousek od "kulaťáku". /. Ale jezdíme tam většinou hned počátkem června - cca 10. - 15. To je tam opravdu nejlépe.Není tam ještě moc lidí, ale zase ne tak málo, aby jste si tam připadali osamoceně. No spíš to každým rokem přibývá.Pamatuji si, že když jsem tam přijel asi před 5 roky poprve - tak asi 12.červa- tak to tam bylo nejkrásnější. Jen tak pro ukázku - cca na 100 m pláže bylo 15-20 lidí. Dnes ve stejnou dobu 150. A v červenci 400. Čísla neberte doslovně - slouží jen jako ukázka toho, jak se tam lidi naučili za poslední roky jezdit.Tak že závěr:pro větší děti večer fajn, směrem k Brele báječné pláže s mal. kamínky, které jsou i ve vodě, tak že tam nejsou hned cca 5 m od břehu ježci.V malých kamínkách se nemají kde uchytit.A opravdu v červenci je tam hlava na hlavě.Je případně jít na pláž už po 8 hod, aby jste se zabrali místo hned u vody. Jinak se vám může stát, že budete ležet ve druhé nebo třetí řadě, a to není nic fajn ani pro dospělé, natož pro děti.Ale myslím si, že v tuto dobu si člověk asi těžko vybere nějaké hodně klidné místo v Chrovatsku.Určitě taková jsou, ale asi až dole směrem na Dubrovník a pod. Ale Baška Voda je fajn poloha pro výlety. Do Splitu cca 60 km, do Národního parku Krka cca 150 / báječné vodopády na řece Krka/, cca 180 km do Dubrovníku, 50km do Drveníku, kde je trajekt na ostrov Hvar, který je nádherný a plno dalších míst na výlety.Tak to by bylo jen tak lehce o Baška Vodě.Kdyby byly jsště nějaké dotazy, rád zodpovím.
Re: Baška Voda s malými dětmi
16. 03. 2007 14:29
Jak pise ahriman ,Baska Voda neni nijak super vybavena.Plaze jsou pekne i kdyz ne pisek. Byl jsem tam v roce 2005. Atrakce na plazi jsem myslim nevidel. Lidi je tam opravdu hodne. Nocni zivot je tam slusny (promenada atd.). Proti Italii je cele Chorvatsko chudsi na vyziti (trochu se blizi Istrie),ale zase more je super,proto tam jezdime.

hezky den.
Re: Baška Voda s malými dětmi
16. 03. 2007 14:41
Ahoj.Máš pravdu - bis 69-,že je tam báječná voda.A ty malé kamínky jsou super.A je to městečko tak akorát.Ani velké, ani příliš malé. Tak že pro dospělé je tam fajn zábava, ale i zároveň vynikající na odpočinek. Jen ten červenec a sroen hrůza.Jak jsem psal, nejraději tam jezdím tak od 10. června na 14 dní a pak ještě tak od 5.-9. září. Je sice už dříve tma, ale podnebí a atmosféra stále moc dobrá a lidí už znatelně méně.Ale jak jsi psal, já tam také moc rád stále jezdím.Dříve jsem jezdil asi 5 let na Istrii/ Pula,Poreč, Rovinj / - není špatná -, ale tam dole je to rozhodně krásnější.A proto každému doporučuji oblast od Brely až do Gradacu. To je nejkrásnější část chorvatského pobřeží.No alespoň pro mě.Ale ostrovy bohužel neznám.Takový Hvar a pod musí být kouzelné. Letos se tam konečně již snad dostanu - v rámci plánovaných výletů:-).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 181
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.