Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Vinnetou a Old Shatterhand 2007

Autor ahriman 
Vinnetou a Old Shatterhand 2007
15. 01. 2007 00:41
Ahoj všichni příznivci těchto dvou "věčných kamarádů". A nebo spíše i příznivci Chorvatska. Chtěl by jsem tímto "zabít" dvě mouchy jednou ranou. To znamená zkusit při dovolené navštívit nějaké místo, které má nějaký vztah k natočeným filmům.Letos se chystámě - jako každý rok - několikrát do Chorvatska. A chtěli by jsme naše výlety rozšířit o něco zajímavějšího, než jsou jen třeba návštěvy měst- o návštívení míst, kde se nějaký ten film - nebo spíše nějaký ten záběr - natáčel.Tak že na takovou tu "expedici Vinnetou a .....2007" si chceme vzít sebou nějaké foto z filmu a pak na místě toto místo nafotit v současném stavu. Vím, že to není třeba něco extra zábava, ale má to určitě něco do sebe - alespoň pro ty, kteří si jako mladí na "rudého a bílého bratra" hráli. No případně opravdu jen zpříjemění výletu s nějakým cílem. Tak kdo by měl nějaké nápady a nebo spíše i nějaké typy, kde nějaké to dostupné místo je, byl by jsem opravdu vděčný. Alex.
avatar Re: Vinnetou a Old Shatterhand 2007
15. 01. 2007 06:31
Něco o místech z natáčení filmu je zde
avatar Re: Vinnetou a Old Shatterhand 2007
19. 01. 2007 21:11
ahriman
Tak to je bomba - dnes mi poštou konečně přišlo 2x3DVD (Vinnetou a Old Shatterhand) a zrovinka jsem koukal, jak tyhle sqosty filmového nebe a mého mládí digitálně remasterovali - obraz jak fík, kam se hrabe kino !
Dobrej nápad draku a jestli chceš, dáme o tomhle řeč - jsem od mládí do mayovek tak trochu cvok a tohle bych také rád absolvoval !smileys with beer
Re: Vinnetou a Old Shatterhand 2007
21. 01. 2007 21:03
Ahoj.Tak konečně mám čas něco zase napsat. Děkuji Petrovi za typ.Vím o tom, že je zde článek o tom, kde se točily filmy. Ale je to dost obecné a asi podle toho jen tak nějaké konkrátní místo nenajdu. Tak možná asi jen v Trogiru, kde se točil Vinnetou posl. výstřel. Těch starobylích uliček tam nebude mnoho a tak si myslím, že stačí projít staré město a můžu se dostat na místo, kde by jsem mohl udělat pár fajn snímků podle filmu. Na netu jsem objevil ještě asi 2 adresy, kde se Vinnetouem zabývaji-jedna je v němčině. Ale i tam toho moc nenajdu a asi mi to také nepomůže.Jezdíme do Chorvatska dolů pod Split a tak by jsem chtěl letos udělat výlet do NP Krka.Tam se také nějaáké záběry filmovaly.Ale jak říkám, je těžké tam sám od sebe najít právě přesně to místo, aby jsem se "zžil" se záběrem z filmu a mohl tak přesně nafotit to pravé místo. A proto by mě zajímalo, jestli někdo už toto někdy zkoušel. Neberu to samozřejmě až tak uplně vážně, ale když už tam člověk bude, tak by jsem rád nějaké to místo nafotil. I já-jako i dost chlapů- máme na naše dětství vzpomínky a tyto filmy v našem mládí určitě hráli velkou roli.No kdo by si na Vinn. a nebo Old Sh. nehrál:-) A ještě něco k tomu NP Krka. Na řece tam jsou právě prý moc nádherné vodopády, kde se může člověk i koupat. A tam někde se honil ten starej Sam Howkins- snad se to takto píše - s tou obézní indiánkou. "Myší olásku":-) A nevím, jestli i takový ten pohled vždy do krásného údolí řeky v kaňonu není právě nekde tam. Ale do jara a léta je ještě dost času, tak snad společnýma silama na něco příjdeme-pokud bude mít o to ovšem ještě zájem.No jsme zatím na to 3. Budu muset začít zkouknout nějaký ten film a dělat si z toho zajímavá fota. Jo a samozřejmě že mám všechny filmy-sice ještě na VHS-,a tak snad něco najdu. Tak zatím a budu se těšit na příspěvky-hlavně od tebe. Modeno. Čus.
avatar Re: Vinnetou a Old Shatterhand 2007
22. 01. 2007 11:03
V Severní Dalmácii se pořádají safari do míst, kde natáčení probíhalo. V terénních vozech zavezou účastníky na místa natáčení, jako jsou Paklenica, Mali Alan, kaňon řeky Zrmanji a jsou vybaveni fotkami z natáčení a filmů, kde je vidět místo, na které vás dovezou. Podívám se doma po nějakém kontaktu a pokud najdu, dám ho sem.

Michal
Re: Vinnetou a Old Shatterhand 2007
22. 01. 2007 14:00
No to je super zpráva. Tak to by nám všem určitě hodně pomohlo. A hlavně ulevilo od mravenčí práce, která by možná asi ani neměla úspěch-těžko by jsem jen tak přes net, nějaké mapy a přes fota a film nějaké to místo našel. Tak jestli ten kontakt najdeš, bude to super zpráva. Díky předem. Alex.
Re: Vinnetou a Old Shatterhand 2007
23. 01. 2007 11:56
To admin: Díííík.thumbs up H.S.cool smiley
avatar Re: Vinnetou a Old Shatterhand 2007
23. 01. 2007 14:12
Kontakt jsem zatím nenašel, je na nějakém propagačním CD, které máme k dispozici. Něco podobného nabízí tady:
http://www.rivijera-paklenica.hr/jeste_li_znali.php?id=2

Michal
Re: Vinnetou a Old Shatterhand 2007
05. 03. 2007 13:55
Náhodou jsem našel tuto adresu : www.karl-may-kroatien.de spousta fotek film-real. Mirus
avatar Re: Vinnetou a Old Shatterhand 2007
05. 03. 2007 14:06
Dobrý, tyhle stránky jsme neznali.

Michal
Re: Vinnetou a Old Shatterhand 2007
11. 03. 2007 20:19
admin napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Dobrý, tyhle stránky jsme neznali.


TAK BYCH SI DOVOLIL JEŠTĚ PÁR ŠVESTIČEK ZE SVÉ ZAHRÁDKY:

www.mali-alan.de
www.chief-winnetou.tk
www.marie-versini.de

Zdravi Mirus.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Mirus (12. 03. 2007 06:26).
Re: Vinnetou a Old Shatterhand 2007
16. 03. 2007 14:46
Nazdar všichni.Děkuji Vám všem za vaše příspěvky.Jsou super.Doba cestování do chorvatska se již kvapem blíží a je už potřeba se připravovat na naší expedici " Vinn. a Old Shat. 2007" :-) Tak se začínám probírat tou spoustou materiálů.Máme právě s partou v plánu jet do NP Krka, tak tam snad nějaké místo, kde se natářel film, nejdeme-pokud se tam ovšem natáčel. Zatím jsem ale o tom nic nenašel. Vím jen, že v Trogiru se natáčelo v těch uličkách - 3. díl. Tak tam se podíváme určitě. Ale to nejzajímavější je asi trochu dál- pohoří Velebit, Plitvic.jezera a pod. Tak to asi necháme na příští rok.Letos ještě musíme do Dubrovníku, na Hvar a pod. Tak že by jsme potřebovali být v Chorvatsku alepoň celé léto.
avatar Re: Vinnetou a Old Shatterhand 2007
16. 03. 2007 16:13
Z N.P. Krka je klasická scéna Old Shatterhand a Nšo-či z prvního dílu s krásnou scenérií vodopádů v pozadí.



Michal
Re: Vinnetou a Old Shatterhand 2007
16. 03. 2007 17:35
No kámo moc díky.Tak to je úžasný záběr. Tak to si tam budu muset vzít s sebou nějakou "fešnou" indiánku:-). Tak jestli to je určitě z vodopádů na Krce, tak to místo tam rozhodně najdu. I kdyby jsem tam měl být celé léto:-) Kdyby jsi měl ještě nějaké tipy na ta místa na vodopádech na Krce, budu moc rád, když mě budeš informovat. Tak zatím.
Re: Vinnetou a Old Shatterhand 2007
23. 03. 2007 13:39
[karel-may.majerco.net] Ahoj tady jsem taky něco našel je to bezva nápad.Klidně bych se toho taky rád zůčastnil.Franta
Re: Vinnetou a Old Shatterhand 2007
24. 03. 2007 13:38
Pueblo Apačů stálo nad kaňonem řeky Zrmanja, která protéká městečkem Obrovac, do něhož se mimo jiné dostanete cestou z Plitvických jezer do Gračace a tam odbočíte na směr Obrovac, Benkovac,- Biograd na M. Po několika málo kilometrech přejedete přes kopec Prezid pass, tam se taktéž natáčelo a pak už budete sjíždět dolů do městečka Obrovac. Po pravé straně nad městem se Vám objeví krásné panorama Jižního Velebitu, na jehož pokraji je tzv. Mali Alan, místo četného natáčení s pozadím krásné horské scenérie.
Kousek za Obrovacem ve směru na Jesenice je místo zvané pueblo. Je to od silnice několik set metrů, nevím to už přesně cca 250 m.
Pozor na zmije růžkaté!!! A tak dále. Je tam moc krásně, Zrmanja je skvost, mimořádně krásný a působivý a jedinečný kaňon této řeky. Doporučuji projížďku. V městečku dělají projížďky lodí, ale ve směru k přehradě nikoliv ve směru natáčení. Tam můžete jet na kajacích, které Vám v přístavu pujší. Je to cca 3 hodinový výlet. Koupání skvělé. Lidi téměř žádní. Málo kdo o tom ví.
Herec Pierre Brice toto místo naposledy navšívil v březnu roku 2004.
Snad Vám tyto informace pomůžou ke krásnému a opravdu jedinečnému zážitku. Mějte se hezky a příjemnou dovolenou. Petr
Re: Vinnetou a Old Shatterhand 2007
29. 03. 2007 21:00
Děkuji za další příspěvěk.Jsem fakt rád.Do Chorvatska se na první cestu chystáme 9.června a máme v plánu několik výletů / Dobrovník,Hvar a pak právě NP Krka /. Do pohoří Velebit se asi v tuto první cestu nedostanu, ale další dovču plánujeme na přelom červenec-srpen a to by jsem se tam chtěl podívat.Chci nejdříve projet ten NP Krka ještě v červnu v době, kdy tam není "našlapáno" lidmi. Jek jsem četl na disk.foru o NP Krka, tak je tam v sezoně šíleně lidí. No a ten Velebit by jsem si nechal na ten červenec a nebo pak ještě na počátek září, kdy plánujeme další cestu do Chorvatska.Tak že rozhodně pak po té expedici " Vinnetou a .... 2007" :-) se sem pokusím dát nějaké snímky.Červen se již rychle blíží a je potřeba již dělat přípravy.Kamarádi se také již těší, ale příprava určitě zůstane jen na mě - byl to totiž můj nápad.Tak mě v tom nechají samotného:-( Tak zatím a budu se těšit na případné další rady a doporučení. Děkuji vám všem předem.Alex.
Re: Vinnetou a Old Shatterhand 2007
30. 03. 2007 13:32
PETRANE: Díky moc za info o řece Zrmanja, jsem ráda,že konečně je tu konečně někdo kdo by mi mohl poraditsmiling smiley Chtěla jsem se zeptat - přístav, kde se dají půjčit kajaky je v Obrovacu? A dá se dojet na kajaku do místa, které je zde vyfoceno? [www.chorvatsko.cz] Zvládne to zažátečník?
Re: Vinnetou a Old Shatterhand 2007
30. 03. 2007 17:53
Malilinký přístavek, kde se půjčují kajaky je přímo v Obrovaci hned za mostem přes řeku. Most budete v každém případě přejíždět. Na ta místa se dá kajkem dojet, ale je to hodně daleko. Pro začátečníky nedoporučuji, ikdyž řeka je v těchto místech poměrně klidná. Ttoto místo je v horní části toku řeky.
Známé záběry z filmu Vinnetou jsou na řece Zrmanja pod Obrovacem, tam projížďka lodí alespoň v loni nebyla možná, pouze na kajaku a to trvá cca 3 hod.
Kaňon je nebo patří k nejkrásnějším kaňonům řek v Evropě. Lidi valí k moři a o takových krásách ani netuší. Špicová je taktéž řeka Cetina.
Ale proti vkusu žádný dišputát. Přeji všem, kdo navštíví tato místa, krásný zážitek. Opravdu to stojí za shlédnutí. Petr
Re: Vinnetou a Old Shatterhand 2007
01. 08. 2007 14:01
ahriman napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Děkuji za další příspěvěk.Jsem fakt rád.Do
> Chorvatska se na první cestu chystáme 9.června a
> máme v plánu několik výletů / Dobrovník,Hvar a pak
> právě NP Krka /. Do pohoří Velebit se asi v tuto
> první cestu nedostanu, ale další dovču plánujeme
> na přelom červenec-srpen a to by jsem se tam chtěl
> podívat.Chci nejdříve projet ten NP Krka ještě v
> červnu v době, kdy tam není "našlapáno" lidmi. Jek
> jsem četl na disk.foru o NP Krka, tak je tam v
> sezoně šíleně lidí. No a ten Velebit by jsem si
> nechal na ten červenec a nebo pak ještě na počátek
> září,
kdy plánujeme další cestu do Chorvatska.Tak
> že rozhodně pak po té expedici " Vinnetou a ....
> 2007" :-) se sem pokusím dát nějaké snímky.Červen
> se již rychle blíží a je potřeba již dělat
> přípravy.Kamarádi se také již těší, ale příprava
> určitě zůstane jen na mě - byl to totiž můj
> nápad.Tak mě v tom nechají samotného:-( Tak zatím
> a budu se těšit na případné další rady a
> doporučení. Děkuji vám všem předem.Alex.



Vážení, pokud budete litat po Velebitu, bacha na miny!!! Prej to tam není jeste odminované !!!!!

Jinak pridavam taky nejake odkazy:

[www.silverpit.de]
[www.karl-may-kroatien.de]
[mitglied.lycos.de]
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 196
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.