Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Písčité pláže v Chorvatsku

Autor Dapper Drake 
Písčité pláže v Chorvatsku
18. 08. 2006 13:41
Chystáme se v září prvně do Chorvatska. Existují v Chorvatsku skutečně písčité pláže? Nemám na mysli: "drobné kamínky nebo hrubší písek, oblázky" ale jen skutečný písek. Hledali jsme ve fóru, ale mimo šedivých naplavenin u Omiše z řeky Cetiny jsme nic nenašli. Můžete prosím poradit kam jet do Chorvatska na skutečně jen písčitou pláž. Pokud budete chtít poradit, můžete na mail napsat i kontakt na konkrétního ubytovatele.
smiling smileyAhoj opravdu písčité pláže jsou na ostrově RAB a to všude,ale nej hlavně pro malé děti je to v Loparu, kde je mělčina ještě 20 m od břehu.Byli jsme tam s dětmi, takže to vím.Koupali jsme se na Rabu na různých místech a všude je OPRAVDU píseček.Taky tam půčují vodní skútry a jízdy na banánu.Ahojky hezkou dovolenou.hot smiley
Re: Písčité pláže v Chorvatsku
18. 08. 2006 14:20
Peljesac, Orebic - plaz Trstenica. Me ovsem pisek nijak nenadchnul a tak jsme tam za celych 14 dni pobytu zasli asi dvakrat. Zlate chorvatske oblazky :-)
Re: Písčité pláže v Chorvatsku
18. 08. 2006 14:47
Ostrov Pag pláže Caska, Trincel, Zrce všechny do 5 km okolo Nové Novalji. Hledejte ve foru FOTOFRAFIE a MAPKY Příspěvek NOVÄ GALERIE modrý odkaz kacha.cz
je tam pár pěkných obrázků z pláží.
Přemek
Re: Písčité pláže v Chorvatsku
18. 08. 2006 23:57
Písčité pláže jsou dále v Bašce na ostrově Krk.
conchita
Re: Písčité pláže v Chorvatsku
19. 08. 2006 00:54
Pěknou písečnou pláž jsme letos objevili na ostrově Vrgada. Je to ve střední (no, spíš severní) Dalmácii, jede se tam lodí z Pakoštane. Malé klidné městečko, docela malebné.
Re: Písčité pláže v Chorvatsku
19. 08. 2006 13:48
Promiň, ale žádné spíš. To je Severní Dalmácie jako vyšitá. U Brodarice bychom mohli polemizovat smiling smiley
chodac
Re: Písčité pláže v Chorvatsku
22. 08. 2006 13:38
Duce Luka u Omiše. Opravdový písek. Klid od dětí (celých 10 dní si hráli na písku), klidné místo, jen musíte nají ubytování pod silnicí. Je to asi 20 km za Splitem, cesta po dálnici o.k.
Franta PM
Re: Písčité pláže v Chorvatsku
28. 08. 2006 16:02
Nevím, projeli jsme toho v Chorvatsku dost, ale o klasické pláže s jemným písečkem jsme nikde ani nezavadili. Možná také proto, že jsme je ani nehledali. Většinou to byly oblázky, malé i větší. A tam, kde jsou oblázky nebo kameny je krásně čistá voda. Samozřejmě pokud to není někde poblíž přístavu nebo u většího města nebo kde do moře ústí nějaká stoka. To byl vždy signál pryč od toho.
Klasický jemný píseček jsme našli až v Černé Hoře pod Ulcinjí na Velike Plaži. Ale měl takovou tmavou hnědou barvu, byl jako mouka, zalézal všude a lepil se na vše. A také v něm bylo lecos. Od prázdných plechovek, přes slupky od melouna až po "podpapíráky". Fuj!!!. Voda také nic moc, kalná. Právě od toho zvířeného písku. Vydrželi jsme tam tenkrát jen půl dne a rychle se vrátili dál na sever na pláž u Sv.Stefana. Tam zase byla pláž ze samých lentilek a všechny byly stejné a růžové. Paráda.
Tak dobrou volbu. Jak je vidět, u Jadranu si každý může vybrat co se mu líbí.
Re: Písčité pláže v Chorvatsku
28. 08. 2006 19:40
Písečné pláže jsou na MLJETU v SAPLUNAŘE.
Re: Písčité pláže v Chorvatsku
29. 08. 2006 09:48
Mohu potvrdit, v Saplunaře jsou písečné pláže jak se patří, potom ještě na Korčule za vesnicí Lumbarda jsou dvě velké pěkné přírodní písčité pláže. Na Pelješaci zátoka Prapratno, vedle je trajektový přístav pro Mljet.
residents
Re: Písčité pláže v Chorvatsku
29. 08. 2006 13:18
Raadek napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Peljesac, Orebic - plaz Trstenica. Me ovsem pisek
> nijak nenadchnul a tak jsme tam za celych 14 dni
> pobytu zasli asi dvakrat. Zlate chorvatske oblazky
> :-)


Taky jsme tam jednou byl a hnus. Na Peljšaci jsou podstatně lepší místa. Písek však jedině v Prapratnu - ale moc lidí na malou plážku.
residents
Re: Písčité pláže v Chorvatsku
29. 08. 2006 13:33
Franta PM napsal(a):
> Klasický jemný píseček jsme našli až v Černé Hoře
> pod Ulcinjí na Velike Plaži. Ale měl takovou
> tmavou hnědou barvu, byl jako mouka, zalézal všude
> a lepil se na vše. A také v něm bylo lecos. Od
> prázdných plechovek, přes slupky od melouna až po
> "podpapíráky". Fuj!!!. Voda také nic moc, kalná.

No letos jsme se po týdnu v Kučišti na Pelješaci vydali pro změnu do Černé Hory. Máš pravdu, že oproti Chorvatsku je tam dost bordel. Na Velikou Plaž jsme jeli kvůli děckám. Vyhnuli jsme se oficiálním plážím (Copacabana, Safari atd.), které jsou šíleně přelidněné jako všechny tamní pláže a městské pláže. Místo toho pokračovali dál k Albánii a na pláž u Ady. Na pláži pár lidí, klid a bordel skoro žádný (pár hodně starých plechovek a petek) - téměr srovnatelné s Chorvatskem. Písek je to jemný, až moc a vzhledem, že tam často fouká vítr (nedaleko byla základna "padákových surfařů"winking smiley, tak se dostane všude. Moře však nijak zakalené nebylo a bylo dost plitké. Děcka se vyblbli, ale na koupání to tam moc nebylo. Daleko lepší jsou tamní pláže mimo letovisek kam je přístup jen autem, takže to hodně místní tmavou populaci odradígrinning smiley. Např. Drobni Pjesak za Reževiči (u Petrovace) a o kus dál Kamenovo.
Re: Písčité pláže v Chorvatsku
29. 08. 2006 16:05







Myslíš tuhle?

Tak to zkus tedˇ



Upraveno 4krát. Naposledy upravil smejkali (03. 07. 2007 21:16).
residents
Re: Písčité pláže v Chorvatsku
30. 08. 2006 10:40
Podíval bych se, ale máš tam heslo.sad smiley
residents
Re: Písčité pláže v Chorvatsku
30. 08. 2006 10:51
Myslel jsem tyhle

Kamenovo
[www.photo-gallery.cz]

Drobní Pijesak
[www.cerna-hora-info.cz]

Černá Hora - Long beach (Ulcinj) - ale dál k Albánii k Ada to bylo postatně klidnější
[www.photo-gallery.cz]

Černá Hora - ostrov Ada
[www.photo-gallery.cz]

Černá Hora - Mala plaža (Ulcinj) - to byla hrůza - malá městská pláž, tam raději ne, davy lidí z ní chodili ještě v devět večer
[www.photo-gallery.cz]

Ubytován jsem byl sice v Buljarici, ale jen na přespání furt jsme jezdili jinde (Kamenovo, Drobni Pijesak, Ada)
[www.cerna-hora-info.cz]
Rab - S.Marino,
Pag - Zrce
nad Zadarom a Zatonom - Sabunike/najväčšia/
a z doslechu u Omise
tau
Re: Písčité pláže v Chorvatsku
02. 07. 2007 22:05
Zrce není písečná, je oblázková. Na Pagu v okolí Novalji je písečná Caska (hrubší písek), Planjka a Ručica.
Re: Písčité pláže v Chorvatsku
03. 07. 2007 20:14
Pelješac - Prapratno, Murter - Slanica
Re: Písčité pláže v Chorvatsku
03. 07. 2007 20:16
No,vlastně i Divna na Pelješacu - na břehu kamínky, v moři písek
cestovatel
Re: Písčité pláže v Chorvatsku
04. 07. 2007 00:30
tau napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Zrce není písečná, je oblázková. Na Pagu v okolí
> Novalji je písečná Caska (hrubší písek), Planjka a
> Ručica.


No to si tedy dovolim polemizovat, prijel jsem zpet vcera a na vsech zminenych plazich jsem byl. Caska - velke az stredni oblazky, kousek kolem more je i hrubsi pisek, ale spise stale drobne oblazky okolo 3 mm, pricemz more je tam opravdu hnusne. Rucica totez, i kdyz trochu jemnejsi, tam bych si to s velkym sebezaprenim dovolil nazvat velmi hrubym piskem. Jediny opravdovy pisek (ve stylu italskeho Bibione nebo Bulharska) je na plazi Trincel u Stare Novalji. Tedy na jedne strane zalivu je hruby pisek, ktery postupne prechazi az do uplne jemneho pisecku na druhe strane zatoky. Ale na to zase bacha, to znamena zakalenou hnusnou vodu, idealni jsou drobne oblazky, me ze vsech zminenych plazi nejvice vyhovovala Rucica ktera ma zaroven i moc hezkou a cistou vodu.
Re: Písčité pláže v Chorvatsku
10. 07. 2007 10:58
Tak letos mám poprvé zkušenosti s písečnýma plážema v Chorvatsku. Byli jsme v městečku Sabunike (20km severně od Zadaru,kousek od města Nin).Byly tam 2písečné pláže.Jedna větší (Královnina-vyhlášena jako jedna z deseti nejhezčích pláží v Chorvatsku),ale my na ní nechodili.V moři totiž byly celkem velký kameny.Chodili jsme na tu menší,hlavně jsme ji měli kousek od apartmánu.Ale nebyla nijak veliká.Chodili jsme tam na dopolední koupání.Odpoledne jsme většinou jezdili do Privlaky - část Škrapavac.Na konci obce se dalo sejít na krásnou velkou písečnou pláž s pozvolných vstupem do moře.Vzhledem k tomu,že jsme byli s dětma,tak pro ně to bylo ideální.Ale jak se tu píše,je to už mnohem jiná čistota moře,než jakou znám,když jsme jezdili pod Makarskou...tam je to opravdu azurové moře.Mně osobně to tady dost chybělo.Ale leto jsme to uzpůsobili kvůli malým dětem na ten písek.Já osobně si taky myslím,že nejlepší jsou malinkatý kamínky.Ale užili jsme si to v každým případě.
JIRKA Z R
Re: Písčité pláže v Chorvatsku
10. 07. 2007 19:21
...KDO SI CHCE PRIPADAT JAKO DOMA V ČESKU (TAM ČEŠI KDYSI ZAKLADALI TURIZMUS - A STAVELI..)A MIT PRITOM PISEČNOU, 800 M DLOUHOU A 10 - 30 METRU ŠIROKOU PLAŽ A HLUBOKOU TAKOVYCH PUL METRU AŽ METR, DO 100 METRU OD BREHU, AT SI ZAJEDE DO KOSTELNICE PARDON CHORVATSKY CRIKVENICE (CIRKEV-CRIKVA), 35 KM POD RIJEKOU...PLATI SE VSTUPNE DO 17 HODIN...VŠELIJAKA ZABAVA... APOD....ALE JE TO RUŠNEJŠI PRIMORSKE MESTEČKO...JA TEN PISEK MOC NEMAM RAD...LEPI SE NA VSECHNO...TAM SLUNCE ZAPADA KONCEM ČERVENCE PRESNE VE 20 HODIN...PAK POD TUŠ A JEDE SE DOMU (DO RIJEKY) - V MEM PRIPADE...JESTLI JE NEDELE, TAK SE JEDE V DLOUHE KOLONE...
JIRKA Z R
Re: Písčité pláže v Chorvatsku
10. 07. 2007 19:27
...VIZ: www.crikvenica-holiday.com
JIRKA Z R
Re: Písčité pláže v Chorvatsku
10. 07. 2007 19:44
...A 36 FOTEK MESTA (NEKOLIK POSLEDNICH Z LETADLA) JE VE FOTOGALERII NA www.crikvenica.hr
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 211
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.