Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Poradte kam v severnej dalmacii

Autor jozo 
Poradte kam v severnej dalmacii
10. 07. 2006 10:52
Ahojte,
chcem ist prvy krat do chorvatska na blind. Plan je cca 10 dni 5 ludia na prelome mesiacov jul(cervenec) a august(srpen).
Poradte mi prosim nejake kludne miesto (moze byt aj mesia obec) v severnej dalmacii s plazami vhodnymi aj pre male deti - 2 roky.

Za kazdu radu budem vdacny



Upraveno 1krát. Naposledy upravil jozo (10. 07. 2006 10:53).
Privlaka - malá klidná vesnička asi 25km severně od Zadaru.
Kontakt na majitele apartmánu: Šime Skoblar, zrinko.skoblar@zd.htnet.hr ,
tel:+38598830897
Je to apartmán se soukromou písečnou pláží, pozvolný vstup do vody. Pro malé děti naprosto vyhovující. Pokud budete mít zájem, napište adresu, pošlu ceník a foto.
Re: Poradte kam v severnej dalmacii
10. 07. 2006 22:22
Privlaka rozhodne nie je 'mala klidna vesnicka', ale prepchane turisticke centrum...
Re: Poradte kam v severnej dalmacii
11. 07. 2006 11:03
Ahoj
Miki: dakujem uz som mu pisal mail.

Pozeral som aj mestecko NIN, len nemozem najst info o ubytovani. Bol niekto v tomto mestecku a ma skusenosti z ubytovanim?

dakujem
Jozo
jr
Re: Poradte kam v severnej dalmacii
26. 07. 2006 11:29
Co treba neco v blizkosti Sibeniku?

Ja jsem se pred par dny vratil z Vodice (cca 10km od Sibeniku). Na muj vkus je to uz docela velke stredisko, klidne bych snesl neco mensiho a klidnejsiho.

Oblast Sibeniku ma vyhodu, ze je to kousek do NP Krka a NP Kornati. V NP Krka jsem byl a vrele doporucuju (krasna priroda, vodopady, koupani v cistounkem jezere a na zaver svezeni parnickem ze Skradinskeho buku do Skradinu zadarmo resp. v cene vstupneho do parku). V NP Kornati jsem sice nebyl ale soude podle propagacnich materialu verim ze to taky stoji za videni.

Samotny Sibenik resp. jeho historicke centrum taky urcite stoji za prohlidku - klasicke uzke stredoveke ulicky, velka katedrala sv. Jakuba atd.

V okoli Sibeniku se mi jeste libilo Prokljanske jezero (je soucasti NP Krka, ale vstupne se tam neplati). V jedne male vesnicce na brehu jezera jsme se krasne vykoupali - bylo tam minimum lidi, zadne precpane plaze jako ve Vodici u more a cista voda (mimochodem v tom jezere je smichana sladka voda z reky Krka a slana voda z more).
Jozo v Ninu jsem byla,je to nejstarší chorvatské královské malé, ale zajímavé město. Okolí je oaza mělkých, dlouhých a písčitých lagun.Místo je vhodné, pro ty co vyhledávají klid. Za zábavou se dá dojet do Zatonu-Holiday Village, Zadaru, atd.Já jsem bydlela u známé ještě v klidnějším místě v nedalekém Sabunike a to zdůvodu, že mezi Sabunikem a Ninem se nachází volně přístupné a pěšky dostupné "ljekovito blato"(vřele doporučuji). V případě zájmu sdělím více informací, pokud napíšete na můj mail.

Lída
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 107
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.