Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Rodinné místo, odkud dělat výlety

Autor Voky 
Rodinné místo, odkud dělat výlety
05. 11. 2018 06:52
Ahoj. Hledáme v Chorvatsku místo, kde by se na dva týdny složily čtyři čtyřčlenné rodiny s dětmi a zároveň to bylo někde, odkud se dají dělat výlety na zajímavá místa v okruhu cca 100 km. Je to dost specifické, proto se ptám zde :-) Jezdí nás 8 dospělých a 8 dětí, na dva týdny, obvykle v druhé půlce srpna. Poslední dva roky jsme takto byli na ostrově Vir a objezdili Zadar a okolí, Paklenici, Krka, Nin a spoustu dalších míst v okolí. Teď bychom chtěli zkusit něco nového. A to někde, kde by byly písečné/oblázkové pláže a pěkné ubytování, kde by vyly 4 rodiny pokud možno co nejvíc pohromadě. Ale zároveň aby to bylo místo, odkud se dá na výlety (takže ne nějaký ostrov, z kterého se člověk těžko dostává). Protože vydržet dva týdny na jedné pláži, to by nebylo nic pro nás. Děti mají od 5 do 10 let. Neměl by někdo nějaký tip na lokalitu? Stačí lokalita, ubytování už snad někde najdu sám... Díky moc!
avatar Re: Rodinné místo, odkud dělat výlety
05. 11. 2018 07:44
Zkuste Pelješac, také ho používáme jako základní tábor. Zatím jsme odtud provýletovali Mljet, Kotor a kus černohorského vnitrozemí, Dubrovník, Konavle, ostrovy Elafiti, kus Hercegoviny, Mostar, Udbinu... a vlastně dodnes nacházíme i na samotném Pelješcu místa, kde to ještě neznáme, vylezli jsme na Sv. Ivana i Sv.Ilju, Ulenje i Rotu a Sv.Ilinu na hraničním hřebenu s Černou horou.... Ale byli jsme tam teprve osmnáctkrát, tak to ono se ještě něco najde.
avatar Re: Rodinné místo, odkud dělat výlety
05. 11. 2018 08:55
Přesně tak, jak píše Hill. Pelješac je ideální + doplním výlety na nedalekou Korčulu, písečné pláže na Lumbardě, ...
Re: Rodinné místo, odkud dělat výlety
06. 11. 2018 12:55
Tak třeba ubytování na východním pobřeží Istrie, Lovran, Ičiči, Moščenička Draga. Tam je třeba dávat pozor, aby bylo ubytování mezi pobřežím a pobřežní magistrálou, magistrála je poměrně blízko pobřeží a většina ubytování je až za magistrálou, která se musí přecházet. Dají se dělat výlety do vnitrozemí (Labin, Pazin). Výlety na pobřeží (Opatija - staré lázeňské město, Pula - římský amfiteátr, lodní výlet na ostrůvky Brijuni, Rovinj - pěkné městečko italského přímořského typu, pěkné výhledy od kostela na kopečku, Limski zaljev - možný lodní výlet a nebo autem do místa, kde kanál ve vnitrozemí končí, Poreč - podobné jako Rovinj, zajímavá Eufrazijeva bazilika, pěkný je i Novigrad, zajímavý výlet je i na zámek Miramare v Itálii nad Terstem). Istrie je navíc o dost blíže než jižní části Chorvatska.
avatar Re: Rodinné místo, odkud dělat výlety
23. 11. 2018 09:36
Drašnice, Gradac .. do 100 km máte půl HR smiling smiley

Vodice , Martinsicuro, Podgora, Gradac, San Benedetto del Tronto, Drašnice, Podgora, Živogoš?e Blato, Brist
Re: Rodinné místo, odkud dělat výlety
23. 11. 2018 10:35
Mám rád Dalmácii a tak se přikláním k Hillovi a RadkoviKthumbs up. Je to sice trochu dál než na Istrii, ale rozhodně to stojí za to. Taky doplním pár míst na Pelješaci: Divna, Duba, Trpanj, Orebič, Loviště, Ston...
P.S.: V dostatečném časovém předstihu (nebo při troše štěstí) se pro ubytování dají přes jistou CA pronajmout apartmány nebo ubytovací domy i pro takovou 16ti člennou partu (např. v Boraku…).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 50
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.