Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Sreser- Pelješac

Autor Petr22 
Sreser- Pelješac
20. 04. 2006 22:41
Napište jak to vypadá ve Sreseru na Pelješaci. Moře, restaurace, okolí apod. Díky.



Upraveno 3krát. Naposledy upravil (28. 04. 2006 22:34).
Re: Sreser- Pelješac
18. 07. 2007 15:02
Tak vidím ,že tady ještě nikdo nenapsal, přesto podle mě je toto městečko ,či spíše vesnice opravdu nádherné a dosud zde nepronikla typická turistická atmosféra s hromadami stánků s suvenýry a spoustou turistů a to je myslím dobře.Letos jsme zde byli poprvé a opravdu mě to městečko okouzlilo, je tam tak božský klid a když se Vám zdá ,že je tam málo rušno není problém vzít auto(jinak se tam totiž nedostanete) a vyjet si třeba do Trsteniku,Orebiče(či trajektem na Korčulu),Trpanje,atd.V Sreseru jsou sice myslím jen 2 restaurace a 2 obchody(jeden dokonce s názvem supermarket ,ale velikostí spíše podobný malé české večerce).Byli jsme zde na začátku července a moře mělo 27°C a bylo krásně průhledné,pláže tam jsou oblázkové s velkými betonovými platy a pokud se vydáte dál přes skaliska najdete tam i malé písečné pláže kde vás opravdu nikdo nebude rušit.Asi bych toto místo moc nedoporučovala rodinám s velmi malými dětmi, protože vstup do moře není moc pozvolný.Rozhodně velkým plusem je to, že zde nejsou vůbec žádní mořští ježci.Jen u mol bývají krabi ale malí, takže nijak nevadí. Opravdu toto městečko doporučuji ke krásné letní dovolené, kde si budete užívat nádherné přímořské přírody a opravdového ticha.Pokud byste chtěli vědět něco víc, klidně napište na e-mail,ráda Vám odpovím.smiling smiley
Re: Sreser- Pelješac
19. 07. 2007 16:55
Ještě doplním pro milovníky mořských potvor, je to oblast kde se pěstují slávky a ústřice. Ústřice je 1 ks za 5kn (vloni). Poprvé v životě jsem ústřici vysrkla až tam. Fakt na tom něco je.
Re: Sreser- Pelješac
19. 07. 2007 23:13
No mě to tam zas tak úžasný nepřipadá jak Mácháč nebo Balaton,

než tohle ( SRESER )



Raději tohle ( BORJE )



A tohle


Re: Sreser- Pelješac
19. 07. 2007 23:20
Ivane,mluvíš mi z duše-Sreser je "malo more".Ta jižní strana/můj názor/je krásnější,i s těmi skalisky a minimem plážiček.Ten pohled z Boraku/nebo Borje/na moře,Mljet,Korčulu se nedá vyměnit...Díky za připomínku
Re: Sreser- Pelješac
11. 04. 2008 13:01
1000 lidí, 1000 chutí. Stejně tak, je tomu i v Chorvatsku. Každý jede k moři za něčím jiným. My jedeme letos už po 4 do Sreseru. Já osobně mám ráda klid a soukromí. Je tam jeden dům s apartmány mimo vesnici se soukromou pláží, nádherné ubytování a ten božský klid yawning smiley Majitelé jsou taky v pohodě. Sice je Sreser malá vesnice s jednou silnicí, ale i tak má své kouzlo. Je pravda, že moře je tam klidné, ale 2 roky po sobě jsme tam zažili pořádné vlny-to byla sranda spinning smiley sticking its tongue out V apartmánech je dost Čechů, ale nesetkala jsem se s nikým tak hlučným jako jsou Němci nebo Poláci (a Poláci jsou k tomu ještě dost nevychovaní). Jednou jsme zašli do restaurace (jsou tam jen dvě) - vedle obchodu - a hned další dny jsme byli pravidelní zákazníci. Obsluha byla skvělá - hlavně ta starší paní. Zkouší se od Čechů pochytit nějaká slovíčka, takže domluva s ní je úplně v pohodě. Jinak jsme si udělali soukromou plavbu na protější pevninu a skákali ze skály do moře - bojím se výšek, ale nakonec jsem měla odvahu - dobrej adrenalin. A další výlety byly: Žuljana, Orebic, Korčula. Bacha na objednání ryb na Korčule - šíleně drahé. V srpnu se vrácíme opět do Sreseru. Pojedeme 3mi auty, tak jsem zvědavá. Jinak tam měli i malé děti. Přeji vám hezkou dovču.
ewan
Re: Sreser- Pelješac
12. 04. 2008 19:14
Já jezdím ke kámošovi do Drače, pravda , už jen na pár nocí, spíš na pokec.Malo more není nic úchvatného, na druhé straně Pelješce je to úplně o něčem jiném.Pláže kouzelné, borovice, soukromí, otevřené moře...tady na té straně k Neumu - je naproti přes vodu - jsou kamenito-stěrkovo-divné kousky země.Pár tamarisů kolem a jinak zarostlé bývalé autokempy,plno skoro pneproniknutelného roští.Ale zase mraky želv, užovek, blavorů a gekonů.Po téhle stránce mi to jako herpetologovi naprosto vyhovuje.Akorát, jak říkám, na koupání to moc není, lepší sednout do auta a zajet kousek nad Janjinu, třeba do Trsteniku nebo tunelem přes dingačský kopec.A nebo zpátky 9 km do Dubravy a doprava dolů do Žuljany, tam je ráj na zemi.A když už tam budete, pozdravujte Ildu a Branka Kamičovi, je to moje rodina. rádi Vám pomohou s bydlením.P.S. Na Drači, ve Sreseru atd. je zase hrozně lacino.Ptejte se na Milana Dežuloviče, ubytuje Vás za 6,7 Eur i v sezoně.A pokud se vrátíte další rok, tak ještě levněji.Ale to ostatně u všch "domačih".
Re: Sreser- Pelješac
14. 04. 2008 07:38
Mno - do Drače (část Sutvida) jsem taky nějakou dobu jezdil, ale skoro neproniknutelné roští na běžně používaných místech jsem tam nezaznamenal. Jo - pár želv a gekonů jsem tam viděl. Koupání tam taky nebylo špatné, jen voda je tam z nějakého důvodu slanější, než na velkém moři.
Teď zase už nějakou dobu jezdím do Potočine, takže docela můžu porovnat obě strany Pelješacu. I tady jsem viděl želvy i gekony. Křoví je na stráních i tady. Zásadní rozdíl tedy vidím ve dvou prvcích: na malém moři koukáte na ostrůvky a pevninu a při plavání máte pod sebou tak do 10ti metrů vody. Na velkém moři je výhled mezi ostrovy až na obzor a hloubka od kraje cca 80 metrů.
Netroufl bych si tvrdit, že jedno je lepší než druhé, protože "úchvatnost" je zcela individuální.
skynet
Re: Sreser- Pelješac
18. 04. 2008 11:52
Sreser je pohoda, pravda na pláži je víc lidí ale s dětmi není jiná volba. Písečná pláž a nejmíň 50 metrů voda po pás je pro děti ideální. Bydlíme vždycky v apartmánech u pláže a děti se co se moře týče obsluhují samy. A plavání na ostrov je neomrzí snad nikdy smiling smiley. Vždycky si najdeme pár dnů, kdy jedeme na jih - mimochodem doporučuju vejšlapy na sv. Ilju a na sv. Ivana. Letos chcem vyrazit na ten spičatej kopec nad Trstenikem - kdybyste někdo měl tip na to odkud se nejlépe vydat, dejte vědět. Ale pro rodiny s malými dětmi je Sreser ideální.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 136
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.