Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Senj

Autor Aja 
Aja
Senj
19. 02. 2006 11:16
Nebyl jste někdo v Senj? Zajímalo by mě, jaký to tam je. Jestli se tam vyplatí v létě jet a tak.
Děkuju všem, co odpoví
Re: Senj
23. 02. 2006 21:48
Je tam zima ,dost silné větry z vnitrozemí díky Senjskému prusmyku.Chorvati říkají ,že bora se rodí v Senji.
Re: Senj
26. 02. 2006 11:10
Tak dlouho jsem tam bidlel že už znam cestu od moře až nahoru na Vratnik.thumbs up
Jsou tam dva kempi- supr- možna opravdu zaleži na počasi, ale zas počasi je stabilnejsi než kde jinde. maximalne foukne, ale neprsi.cool smiley
Re: Senj
26. 02. 2006 18:56
Bidlel bidlel az ti kempi vibidlel grinning smileygrinning smiley
Re: Senj
26. 02. 2006 19:22
Raadek napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Bidlel bidlel az ti kempi vibidlel

no já vím že jsou tam hrubky, ale určitě bych se jí nevysmíval vzlaště když neumím napsat "až" . mimo jiné se jmenuje Ivica a to není české jméno.....
smoking smiley
hany
Re: Senj
13. 07. 2006 11:00
Byli jsme tam letos poslední týden v červnu a již nikdy více. Strašně tam fouká a jelikož je to u průlivu, voda byla jako led. Neměla snad ani 18 stupňů. Záleželo jak moc foukalo. Koupali jsme se jen 3 dny. Nad plážemi vede magistrála, přejít silnici bylo nebezpečné. Ubytování bylo levné a už víme proč, málokdo se tam znovu vrátí.
Re: Senj
13. 07. 2006 13:31
Súhlasím s Pavlom 626. V prvom rade má význam vypovedacia schopnosť informácie a až následne gramatika . V iných Cro-fórach napr. v nemeckom alebo poľskom sa účasti "rezidenta " tešia práve pre iný pohľad a informácie domáceho. Chorvátština je fonetiský jazyk ktorý " y" vôbec nepoužíva nevidí jeho zmysel.
Fakt je ,že v Senji práve pre výmenu vzduchu cez priesmyk Vratnik fúka tak , že noviny v kaviarni lietajú desiatky metrov ak ich pustíte.Pre senzitívnych ľudí je to len na krátky pobyt . Krásne pohľady tak zo Senja , zo sedla Vratnik , pekná je návšteva zachovalen a vybavenenej pevnosti " Nehaj" belasosť mora v kontraste bielych skál Krku a ďalších ostrovov.Niečo pe fotografov.
Re: Senj
13. 07. 2006 14:45
Dvakrát jsme přespali v kempu Rač za Svatým Jurajem, což je asi 5 km od Senje. Moře je tam ledový a ten vítr....úplně šílenej:-) místo asi fakt jen přespání po cestě někam dál....jinak dle mého mínění je spousta hezkých míst až pod Zadarem.
Re: Senj
25. 07. 2006 18:53
Teď v sobotu jsem se odtud vrátil.Byl jsem tam s rodinou 14 dní.Počasí pěkné , jako všude na Jadranu 32 -36 °C moře 22 - 24°C .Přes noc a dopoledne fouká vítr , odpoledne se vetšinou zklidní .Není to žádný vichr , spíš to u moře trochu osvěží . Je zde městská pláž (betony a dlažba , včetně zázemí jako je zmrzlina ,pití , restauračka , sprcha a takový převlíkací paravány . A na ní to vypadá , jako kdyby si na Václaváku všichni na povel lehli . Vůbec jsme ji nepoužili , protože pobřeží po celé délce Senje je poseto malými plážemi a zákoutími kde se dá nádherně koupat . Ve vodě je plno potvor (ryby všeho druhu , ježci , hvězdice , krabi , občas i chobotnice , všude přítomné sasanky a pod.),takže se dají zabavit i děti . Alespoň naše malá neustále něco lovila . Městečko je podle počtu obyvatel docela velké , ale chcíp tam pes. Je tam jedna diskotéka , asi tak 2-3 taverny , nad městem je pevnost , která se dá navštívit ( 15 Kun dosp. , 5 Kun dítě od 7 let ).Dále pak dva krámy na potraviny ( jeden v centru , druhý u mola docela utajenej) , pár stánkařů se suvenýry a jinak v sobotu něco jako naši Vietnamci na pouti . Jinak se dá jet do Crikvenice ( asi 23 km )kde je aquarium ( malé , ale pěkné),a docela velká tržnice i obchoďák a nebo do Rijeky ( velký přístav , Corso s obchody a obchoďáky , ohromná tržnice , staré památky apod - asi 35 km) , a také nejsou daleko Plitvická jezera .
Takže asi závěr - hledáš-li čisté , živé moře u kterého chceš většinu dne ležet , tak to není špatné ,ale mášli raději aktivnější dovolenou , tak do tohodle místa maximálně na týden . Budou-li dotazy a zájem můžu zodpovědět co vím a třeba poslat nějaký fotky na mail.
Re: Senj
25. 07. 2006 20:16
Do Senje jsem jezdila jako malá s rodičema. Vzhledově mi trošku připomíná San Tropez. Jinak tam opravdu chcíp pes jak píše Rossta. Pod Senjí je ale malý rodinný kemp Ujča, který se mi velice líbil. Je umístěný mezi skalisky a sjet se k němu musí tunelem. Nikde po celém Jadranu jsem neměla to štěstí vidět tolik druhů mořských živočichů jako právě tam.smiling smileysmiling smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 98
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.