Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Crikvenica

Autor Cestovatel19 
13. 07. 2014 17:45
Ahoj všem,
s přítelkyní letos jedeme poprvé do Chorvatska, přesněji do Crikvenice (buďto přímo do Crikvenice - nebo do nějaké vesničky poblíž) Nějaké doporučení na dobré ubytování? Potřebujeme se vejít do cca. 7000Kč na nějakých 8 dní (12.8 vyjíždíme a vzhledem k tomu, že známky platí 10 dní, tak se musíme 20.8 vracet - doufám, že počítám správně). Jak už asi z dotazu vyznělo jedeme na blind, do hodně turisticky navštěvované oblasti v dobu kdy tam je celkem narváno, takže doufám, že něco seženeme. Vzhledem k tomu, že jsme dva a chůze nám problémy nedělá, tak spoléhám na to, že nějaký apartmán třeba dál od moře najdeme i když bych samozřejmě nějaký nedaleko od moře.

Tedy můj první dotaz zní - víte o nějakém pěkném ubytování do uvedené ceny v Crikvenici nebo poblíž?

A můj druhý dotaz (pro mě důležitější - opravdu věřím, že ubytování seženeme na místě) je následující. Jako malý jsem v Crikvenici byl, byla to moje první dovolená a jediné co si pamatuju je vynikající zmrzlina, potápění a šlapadla... Takže nic. A jelikož vím, že je to hodně navštěvovaná oblast, předpokládám, že tam mnoho lídí z vás už bylo.. Chci se tedy zeptat co tam je zajímavého? Ne jenom v Crikvenici, ale i v okolí dejme tomu 50 - 60km. Kam stojí za to se jet podívat? Nějaké pěkné pláže, příroda apod? Doporučení výletu pro dva mladé lidi - zábava, romantika? Kde tam jsou nějaké zábavy? Rádi by jsme zašli na nějakou místní "diskotéku".

Snad se v těch mích dotazech vyznáte a poradíte.

Předem děkuji za odpověď a přeji pěkný zbytek dne Cestovatel.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil filhou (28. 07. 2020 16:23).
Re: Chorvatsko - Crikvenice = ubytování, výlety, pláže...
29. 07. 2014 08:24
Tak nikdo nemá nějaké nápady na výlet z Crikvenice? Taky tam jedu, vždy jsem jezdil hodně dole, tak to tam nahoře neznám.
29. 07. 2014 09:36
V Crikvenici som už 10 rokov nebol, ale snáď sa nič nezmenilo:

Skúsil by som navštíviť Vrbnik na ostrove Krk (úzke uličky), prípadne víno kúpiť v susednej dedinke Garica (15,- kuna liter, sorta "žlachtina", endemit pestovaný len na ostrove Krk, mali aj domácu rakiju).

Ďalej v dedinke Šilo (presne oproti Crikvenici na ostrove Krk) existuje nejaké liečivé bahno a kúpele (tam som ale nebol)
30. 07. 2014 20:37
neviem co preferujete ale kto ma chut na kludnu dovolenku tak mne sa pacilo v Klenovici. Velmi kludna zastrcena dedinka od Crikvenice asi 15-20 km smerom na Novi Vinodolski. Su tam dve alebo tri restiky, Pizzeria a jeden slusny bufet na plazi.
Ak nechcete lezat vedla niekoho na plazi su tam betonove mola a mate sukromie
06. 08. 2014 00:57
Taky preferuji klidnější dovolenou. Nemám moc v oblibě haldy turistů, na které narážíš na každém kroku. A tak jsme se vydali na doporučení známého na ostrov Mljet. [www.ostrovy...] A byla to paráda. Je to krásný ostrov na kterém se nachází i rozlehlý národní park. Všem, kteří mají tento typ dovolené taky rádi, doporučuji smiling smiley

Upraveno 1krát. Naposledy upravil MichalK. (06. 08. 2014 11:39).
avatar Re: Chorvatsko - Crikvenice = ubytování, výlety, pláže...
06. 08. 2014 06:04
Známky dálniční platí 10 dní? Jsi si jistý? Mám za to že Rakouská jen týden.
Jinak Curkvenice, hodně lidí, kdysi jsme tam jezdili. Ceny vyšší.
Výlety, kromě Krku nic moc.

________________________________________________________________________________________________________________________________
Molunat 1986, Novigrad 1990, 4x Crekvenice 1991-1994, 10x Nerezine 1995-2005, Zlarin 1997, Žuljana 1998, Paklenica 2008, Pelješac Luka Dubrava 2011-2015, Fajana 2017, Crekvenica 2019, Lošinj Sveti Jakov 2020, Pag Šimuni 2023
avatar Re: Chorvatsko - Crikvenice = ubytování, výlety, pláže...
06. 08. 2014 12:06
Naprosto A. - 10 dni , SLO známka - 7. dní .

...Curkvenice, .. moře lidí .

smileys with beer
Re: Crikvenica
28. 07. 2020 16:28
Je tady dost plno, ale nic tragického. Pláže plné, tedy placená lehátka. V neděli odjelo dost lufťáků ze Záhřebu a teď dost z okolí. Z cizinců je nejvíce Němců, pak dlouho nic. Občas nějaký ten Čech.
05. 08. 2020 19:45
Byl jsem tam loni a už nikdy víc, moře úplně mrtvé, plno lidí, nic pro mě.

________________________________________________________________________________________________________________________________
Molunat 1986, Novigrad 1990, 4x Crekvenice 1991-1994, 10x Nerezine 1995-2005, Zlarin 1997, Žuljana 1998, Paklenica 2008, Pelješac Luka Dubrava 2011-2015, Fajana 2017, Crekvenica 2019, Lošinj Sveti Jakov 2020, Pag Šimuni 2023
Re: Crikvenica
11. 07. 2024 11:22
Tak už aj v Crikvenici je kolesosmiling bouncing smiley
To je asi nejaká nová móda skúšať zarobiť na turistoch všetkými možnými spôsobmi?
Alebo sa presťahovali "československý kolotočári" na skusy do Chorvátska, keď už doma tak zdvihli ceny, že im tam nikto nechodí?

[www.livecamcroatia.com] treba ale počkať, kým sa kamera otočí celkom doľava.
Ešte šťastie, že je menšie ako na Makarskej...thumbs up smiley

smileys with beer
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 168
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.