Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Hvar - hotel Arkada

Autor trevlboj 
avatar Hvar - hotel Arkada
19. 06. 2011 05:23
Dobrý den přeji všem,

Čtyři dny před odjezdem mi přišel e-mail, že náš rezervovaný hotel Sirena na Hvaru nebude v provozu. Začal jsem tedy urychleně hledat náhradu a jako vhodná alternativa se mi jeví hotel Arkada ve Starim Gradu. Tímto se chci informovat, jestli někdo nemáte zkušenosti s tímto hotelem. Předem dík za názory.
avatar Re: Hvar - hotel Arkada
19. 06. 2011 15:59
Zdravím, v tomto hotelu jsme trávili 8 denní dovolenou v roce 1996 na přelomu srpna a září. Měli jsme původně zamluvený hotel Helios, ten je nedaleko, ale v té době bylo v HR zemětřesení, které se projevilo i na Hvaru a v Heliosu popraskaly skla na terasách, takže nás po příjezdu ubytovali na Arkádě. V té době to byl jeden z nejlepších hotelů na Hvaru, jestliže je úroveň ubytování stále stejná, tak dvoulůžkové pokoje (měli jsme dva oddělené vnitřními dveřmi, jeden my a vedle děti). Solidně vybavené - předsíňka, sprchový kout s WC, umyvadlo, vestavěná skříň na přesíni, noční stolky a u každého terasa (balkón) se stolečkem a židlemi, denně čisté ručníky podle počtu osob a pečlivý úklid pokojů včetně urovnání postele, naše děti z toho byly v úžasu, a nechtěly stlát jako doma. Děti denně chodily plavat do venkovního bazénu s mořskou vodou, ještě tam byl i vnitřní bazén, posilovna, klubovna s TV, kulečník. Televize, lednička ani klimatizace tehdy na pokojích nebyla. Na jídlo jsme chodili dolů do restaurace, snídaně bufetové - všeho bylo dost i v devět hodin dopoledne, večeře výběr ze tří jídel (objednávali jsme den předem), předkrm, zeleninové saláty, ovoce a zákusek nebo zmrzlina, vždy džbánek s vodou. Pláž přímo u hotelu, nebo betonové plata s žebříky do moře napravo od hotelu, děti tehdy byly malé, tak jsme tam nechodili. Místní nám doporučili zátoku Žukova na protější straně ostrova u výběžku poloostrova Kabal, říkali jí Zlatá laguna s výhledem na Brač a Zlatni Rat a tam to bylo super. Nevadila nám každodenní víc jak tříkilometrová procházka, okolo konzumu ve Stari Gradu a nahoru do kopce do vsi Mala Rudina a pak pěšinkou k moři do zátoky (do vsi se dá dojet i autem). Úžasný klídek, nádherný přístup do moře a spoustu mušliček, krabíků, ale i dost ježků. Dnes prý už do této zátoky chodí více turistů, ale čisté moře a klídek je tam prý pořád. Na zpáteční cestě jsme si ve vsi Rudina dali vínko a pivko u místních domácích v domečku s trpaslíky (nevím jeslti ještě žijí, ale trpaslíci na zahrádce jsou pořád). A po večeři v hotelu jsme chodili krásnou promenádou kolem moře do města Stari Grad, kde byl bohatý noční život. Několikrát jsme se také i s dětmi šplhali na vrch Glavica ke kříži, odkud byl nádherný výhled přes levandulová políčka na zátoku Stari Grad. Nám se tam tehdy moc líbilo. Byla to naše první dovolená v Chorvatsku a na Hvaru s dětmi, Hvar se nám nějak dostal pod kůži, a po letech strávených v jiných letoviskách jsme se na ostrov vrátili, i když na druhou stranu směrem k Sučuraji. A hotely už opravdu nemusíme, preferujeme soukromí.

zátoka Žukova





avatar Re: Hvar - hotel Arkada
20. 06. 2011 08:56
V sekcii Ubytování je recenzia tohoto hotela, ktorú napísala Dada:

[forum.ihvar.cz]
avatar Re: Hvar - hotel Arkada
20. 06. 2011 18:18
Stari Grad je na "severu" raději máme "jih"-zkus Hvarsmileys with beer
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 251
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.