Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

kdo poradí na dovču ze své zkušenosti

Autor sarka73 
kdo poradí na dovču ze své zkušenosti
12. 03. 2011 22:58
prosím,prosím chceme s dětma 4roky k moři tak nějaké nejbližší městečko od Prahy.A taky jestli někdo neví o levném ubytování.Dííííkeye popping smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil sarka73 (13. 03. 2011 19:08).
Re: kdo naplánuje dovču ze své zkušenosti
13. 03. 2011 11:51
Vítej na fóru. Dotaz je třeba upřesnit, specifikovat požadované ubytko (hotel, apartmán, kemp) a další nároky. Takhle asi těžko někdo odpoví něco konkrétního.
avatar Re: kdo naplánuje dovču ze své zkušenosti
13. 03. 2011 13:20
Nikdo Ti asi neporadí. Každý preferuje něco jiného. Pokud mohu poradit, jak to dělám já.
Začínám výběrem destinace (zpravidla maps.google.com ve spojení s panoramio.com - tam se podívám, jak to tam vypadá a kde by se mi líbilo. Zároveň si aspoň v některých částech Chorvatska ve vysokém rozlišení prohlédnu místo na leteckých snímcích nebo v GooleEarth). Pro výběr apartmanu většinou stačí Google, případně některý z mnoha webů přímo s vyhledávači ubytování podle parametrů (jako například [www....] nebo [www.traveladriatic.net], ale další spousta jiných). Když si takto vybereš něco konkrétního, tak se tady na foru určitě najde někdo, kdo to tam aspoň trochu zná a poradí Ti.
Pro malé děti, jak už tady bylo mnohokrát řečeno je ideální třeba Lopar na Rabu, ale pokud preferuješ co nejbližší moře, pak Ti asi zbude jenom Istria. Tu bohužel neznám, ale znalci se to tady určitě hemží.
avatar Re: kdo naplánuje dovču ze své zkušenosti
13. 03. 2011 16:45
o istrii viem len ze tam je nechutne vela nemcov smiling smiley presne jak napisal radim najprv sa rozhodnut ci chces ist na ostrov, poloostrov ostrov z mostom, pevninu zatoku... potom ja osobne pouzivam google earth tam su hned ikonky fotiek, tak si hned vies kuknut cca jaka tam je plaz, jak vyzera centrum mesta, ci je mestecko dokopca. je dobre to vediet v pripade ubytovania dalej od mora. ked si vyberies, tak google ked si si nie isty a mas viacej variant, pokukajj sa tu po fore je tu popisanych vela destinacii.
este jeden tip, do googlu das mesto a kliknes na fotky. najblyzsie je istria, okolie rijeky a krk, osobne by som preferoval skor ten ako istriu.
nenechaj nikoho planovat ti dovolenku nemuselo by sa ti pacit smiling smiley
avatar Re: kdo naplánuje dovču ze své zkušenosti
13. 03. 2011 18:00
... Sarka ... tak jak píšou Zahajský ... Radim ( mimochodem má bezvadnou fotku v nicku ) a Mihal306 ...
rádi Vám tady poradí spoustu Tvých nových přátel ... a propo vítej na Foru ... smiling smiley
... kdy pojedete ... ?
... čím pojedete ... ?
... jaký typ ubytování ...?
... chcete být jen co nejblíže ubytování ... co se týče pláže logicky, ale chcete se taky někam jet podívat ?
... s malými dětmi raději mírný vstup do moře ... pokud možno písčitá pláž, eventuálně oblázková ( ne betony nebo skály ) ...
zkus pro začátek Medulin
... musíš zadat aspoň ty nejdůležitější věci na které se ptám ... pak Vám poradí další " foristi " thumbs up
Re: kdo naplánuje dovču ze své zkušenosti
13. 03. 2011 19:00
Díky za rady.Jsem naprostý nováček.Vždy jsem byla jen s cestovkou,ale už nechci krom toho chceme na 14dní a to cestovky skoro nedělají a když ano neví co za to.Tak abych upřesnila co chceme apartman s kuchyňkou nemusí být žádný luxus.Od moře bych to viděla tak do 250m a klidněji.Pláž pozvolná písek nebo oblázky a trochu stínu.Nemusí být destinace taková typická vesnička by se nám moc líbila.No a co do ceny tak nevím.Mluvila jsem se znamím a ten mi říkal,že ti nabíhači co vás lákají nabízejí od 20 až do 80Euro za apartmán,ale dá se prý smlouvat.Chceme jet tak v půlce června,prostě aby tam už bylo teplo,ale ne zas moc.Tak teď už máte přibliženě jasno co asi chceme.Tak móóóóc díkspinning smiley sticking its tongue out
avatar Re: kdo naplánuje dovču ze své zkušenosti
13. 03. 2011 19:19
... Sarka ... dotaz .... jakou dopravou ? smiling smiley
avatar Re: kdo naplánuje dovču ze své zkušenosti
13. 03. 2011 21:42
Bessy napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ... Sarka ... dotaz .... jakou dopravou ? smiling smiley

pěškobusemsmoking smiley
avatar Re: kdo naplánuje dovču ze své zkušenosti
13. 03. 2011 21:49
to aby uz vyrazili smiling smiley
ale nie, ja predpokladma ze autom, ked pisu ze cestovkou nie a nechaju si odporucit akekolvek miesto a ezte k tomu co najblyzsie, cize doprava vlastna.
Re: kdo naplánuje dovču ze své zkušenosti
13. 03. 2011 22:18
sarka73, vítej mezi Jadranskými blázny. yawning smiley
V půli června bych raději jel někde do Dalmácie, přece jen větší jistota lepšího počasí a asi i nižší ceny.
Teď, když po dálnici můžeš v HR svištět až po Makarskou, bych vzdálenost z pohledu času neřešil, jiná věc je cena za projeté km. Vždyť za dvě hodiny na Hr dálnici ujedeš v pohodě přes 200 km, což je čtvrtina cesty např. na Makarskou.
Pokud jste schopni (někdo nerad) řídit auto v noci, s dítětem podle ostatních ideální cesta, ráno se vzbudí na místě.
My tak jezdíme (už bez dětí) a pohoda.
Nejvíce času na cestě Ti stejně sežere přesun z Prahy po "tankodromu" do Brna a odtud po začátek Rak. dálnice, nebo z Prahy opět tankodrom přes Brno až po Bratislavu a pak po Maďarskych cestách až po Hr (pokud zvolíš maďarskou trasu).
avatar Re: kdo naplánuje dovču ze své zkušenosti
13. 03. 2011 22:58
mirus, v dnestnej dobe nemas zaruku lepsieho pocasia nikde, mas to hop alebo trop, vyjde, alebo nevyjde.
v polde cervna to mas ak vyjde bude teplejsie ako na istrii ak nevyjde, mam to za jedno...
Re: kdo naplánuje dovču ze své zkušenosti
14. 03. 2011 07:33
mihal306, já jsem nepsal, že mám záruku lepšího počasí, napsal jsem, že je tam větší jistota lepšího počasí, než na Istrii.

Tak, jako je většinou rozdíl mezi teplotami např. Ostrava - Brno ( = sever -jih vzdálenost cca 110km), většinou asi 3 ° C, tak to funguje i v HR.
Vzdálenost mezi Istrií a např. Makarskou v Dalmacii ( myšleno sever - jih) je asi 150 km.
Pro lepší počasí v Dalmacii taky hovoří to, že pobřežní pohoří ( Velebit, Poštak, Svilaja, Mosor, Biokovo), částečně omezují "nasunování" chladného vnitrozemského vzduchu nad pobřeží.
Kdo někdy byl např. pod Biokovem, ví o čem píšu, na pláži slunečno a 30 °C a Šestanovac déšť a 25 °C.
Stačí taky porovnat konkrétní teploty ve stejnou dobu např. mezi Makarskou a Pulou.
Takto to nefunguje úplně na 100%, tak proto jsem napsal většinou.
Vždy je to, ale sázka do loterie, na tom se shodneme určitě.
Doby, kdy jsme poroučeli nejen větru a dešti, už máme za sebou! smileys with beer



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Mirus (14. 03. 2011 07:47).
avatar Re: kdo poradí na dovču ze své zkušenosti
14. 03. 2011 14:00
Ahoj a vítej,
souhlasím s Mirusem. Dalmácie je jistější, i když v červnu nejspíše celé chorvatské pobřeží je fajn. My když jsme tam jeli poprvé tak jsme jeli už se zkušeným (se strýcem). A vlastně jsme se jen vezli, sledovali jsme jen jeho auto a bylo to bez problémů. Pokud náhodou někoho takového znáš, tak je to ideální pro člověka co ještě v Chorvatsku nebyl. Další rok můžete jet jinam, třeba i sami.
Já jsem jel třeba už dvakrát do Chorvatska vlakem z Prahy do Splitu. Poprvé jsem tam takto jel sám a v přístavu mne vyzvedli (nádraží je hned u přístavu). Nazpět jsem už jel s rodiči autem. Po druhé vlakem jsem tam jel s přítelkyní, to už jsme mohli nastoupit v Kolíně a ze Splitu jsme přešli na autobus a místním linkáčem jsme přijeli do kempu. Zpět do Čech jsme jeli vlakem. Loňský rok už jsem tam řídil (poprvé) a musím říct že je to paráda, tam jsme jeli po dálnici do Splitu a zpět jsme to vzali po staré dobré cestě okolo Peručko jezer a Plitvic. Bohužel loni Jadran expres nevypravili kvůli vysoké ceně a letos jsem ještě o něm nenašel nové zprávy, obvykle v dubnu ČD uvedou jak to s vlakem Praha - Split bude. Vlakem to trvá cca 22 hodin a vloni cesta autem tam po dálnici 15 hodin a zpět po staré 15 hodin spinning smiley sticking its tongue out. Obě cesty jsme jeli ve dne. Kromě vlaku tam takto jezdí i autobus: Jadran expres a letos začne jezdit od května (myslím).
Jak uvádí Radim, na internetu se dá najít spousty apartmánů, hotelů, autokempů anebo hledat tady na fóru pod patřičnýma rubrikama






Upraveno 3krát. Naposledy upravil Baxoid (14. 03. 2011 14:26).
Re: kdo poradí na dovču ze své zkušenosti
14. 03. 2011 19:43
Ahoj,

my jedeme letos už podruhé na Istrii do Puly. Byli jsme tam v r.2009 a byli jsme velmi spokojeni. Vyšlo nám i počasí a hlavně se tam líbilo i dětem. Mám 2 děti 11 a 6 let. Byli jsme v komplexu Punta Verudela. Sice ne všechny pláže jsou vhodné pro děti, ale měli jsme pláž hned pod apartmánem, k dispozici i bazény a skluzavky pro děti. Pláž jsme si našli kousek dál od apartmánu, jelikož jsme byli i se psem. Kromě skluzavek tam bylo i hodně jiného vyžití nejen pro děti. Pro ty, co zrovna nemusí pořád ležet na pláži, tak je opravdu kde zajít( památky, lodí do národního parku Brijuni). Konkrétně Pulu můžu vřele doporučit a cenově to taky není tak hrozné. My jezdíme vždy v červnu. Letos jsme si rezervovali místo přímo přes web. Pokud budeš chtít, můžu ti poslat odkaz na stránky, kde objednávám dovču
Letos se už moc těšíme.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil mikala (14. 03. 2011 19:45).
avatar Re: kdo poradí na dovču ze své zkušenosti
15. 03. 2011 13:00
K tomu počasí, je to určitě sázka do loterie. Já třeba sleduji předpověď počasí v místě cca dva týdny dopředu např. na www.accuweather.com. Pokud nemáš dovolenou předplacenou, tak se to dá ještě včas před odjezdem zarazit. Poslední roky využívám i historii počasí na wunderground.com. Tady se dá zjistit historie počasí aspoň v nejbližším místě za mnoho let nazpět. Když si z toho uděláš třeba tabulku v Excelu, tak se dá vytvořit celkem slušná dlouhodobá předpověď a hlavně zjistíš, od kdy a do kdy tam bývá zpravidla počasí na koupání. Škoda, že tam není i teplota vody, ale to bychom už asi chtěli hodně. Aktuální teplotu najdeě třeba tady Teplota vody na Jadranu. Vždy si ale připrav i náhradní program ke koupání (výlety,...).
Ani roční doba ani zeměpisná šířka nic negarantuje. Třeba vloni jsem byl na Pagu týden někdy od 10. června a bylo nádherně včetně teplého moře a po našem odjezdu se ochladilo. Stejně tak si pamatuji, že v okolí Zadaru bývala teplejší voda, než dále na jihu (Split, Dubrovník). Tak si vyber yawning smiley
Re: kdo naplánuje dovču ze své zkušenosti
31. 03. 2011 12:08
Zdravím, vím o ubytování v soukromých apartmánech a hotelích na ostrově Brač - Postira přímo u majitele, který hovoří česky. Ubytování se nachází v blízkosti moře a pláží.
Vhodné pro rodiny s dětmi, individální i skupinovou dovolenou. Brač patří mezi nejkrásnější místa na dovolenou ( díky nádherným procházkovým trasám, plážím - i písčitým bez ježků, a výhledům na hory na pevnině.)
V případě zájmu mi zašlete prosím Vaše jméno a telefonický kontakt pro upřesnění bližších informací.
avatar Re: kdo poradí na dovču ze své zkušenosti
31. 03. 2011 12:38
Irdol nějak moc se vnucuješ s tou svou nabídkou.
Re: kdo poradí na dovču ze své zkušenosti
31. 03. 2011 14:34
Čaute,

My jezdíme do Žaboriče je to tam super hned vedle je komplex s bazény kam se děti vždycky hrozně těší. Byli jsme tam už 3krát a letos jedeme znovu. Tady jsou fotky mrkněte
fotky z Žaboriče ubytování v soukromí

Moc doporučuji Marky
Re: kdo poradí na dovču ze své zkušenosti
31. 03. 2011 17:19
...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil JirkaD (26. 02. 2013 06:37).
avatar Re: kdo poradí na dovču ze své zkušenosti
31. 03. 2011 17:43
Za provizi....smoking smiley
avatar Re: kdo poradí na dovču ze své zkušenosti
31. 03. 2011 18:00
A Irdol taky, už mi poslala 2 SZ s nabídkou ubytování na Brači.
avatar Re: kdo poradí na dovču ze své zkušenosti
31. 03. 2011 20:30
Kudu napsal(a):
-------------------------------------------------------
> A Irdol taky, už mi poslala 2 SZ s nabídkou
> ubytování na Brači.


Aj mne...smoking smiley
Re: kdo poradí na dovču ze své zkušenosti
01. 04. 2011 13:02
Dada napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Kudu napsal(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > A Irdol taky, už mi poslala 2 SZ s nabídkou
> > ubytování na Brači.
>
>
> Aj mne...smoking smiley


Taky jsem byl poctěn SZ, aniž jsem o něco žádal. thumbs downthumbs downthumbs down
avatar Re: kdo poradí na dovču ze své zkušenosti
01. 04. 2011 13:12
Hele IRDOLE mě ani náhodou ............ VĚŘIM ,že mě vynecháš dík. Já mam kam ject.............
avatar Re: kdo poradí na dovču ze své zkušenosti
01. 04. 2011 16:57
ako RE: na temu ostrov pag mi prisla ponuka ubytovania na braci grinning smiley ako asi aj vsetkym smiling smiley
nie dakujem uz ubytko mam a brac ma aztak netaha
Re: kdo poradí na dovču ze své zkušenosti
03. 04. 2011 20:58
V půlce června bude všude víceméně volno, nebál bych se jet na blind. Spíš někam víc na jih, Brela, Baška Voda, příp. na ostrovy - Hvar, Brač, Vis.Trajekt sice cestu trochu prodraží a zpomalí, ale je to (pokud jsi trajektem ještě nejela) zajímavé zpestření. Na ostrovech je taky vesměs čistší voda.
Na netu se dá samozřejmě apartmánů najít obrovská spousta, pokud bys nechtěla jet na blind, ale najistotu.
avatar Re: kdo poradí na dovču ze své zkušenosti
04. 04. 2011 14:58
tak jsem si už myslel, že mě Irenka vynechá a vono ne :-)
teď přišla zpráva :-))
to se nedá nějak zarazit?
Re: kdo poradí na dovču ze své zkušenosti
04. 04. 2011 16:01
Taky mi od ní přišla zpráva,s díky jsem odmítla
Re: kdo poradí na dovču ze své zkušenosti
04. 04. 2011 22:26
Teď to tadí plevelí ještě milan07.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Zahajskej (04. 04. 2011 22:26).
Re: kdo poradí na dovču ze své zkušenosti
09. 05. 2011 19:59
ja by som zase neaké ponuky na slušné a cenovo dostupné ubytovanie privítal... dakujem smiling smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 204
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.