Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Rovinj - Valdaliso

Autor lenka2 
Rovinj - Valdaliso
09. 02. 2011 08:40
Dobrý den,
chceme se v létě vypravit na Istrii a padl nám do oka hotel Valdaliso. Máte nějaké zkušenosti? A také budu ráda za nějaké tipy na výlety smiling smiley Díky Lenka
avatar Re: Rovinj - Valdaliso
11. 02. 2011 15:37
Ubytování v depandanci hotelu Valdaliso v srpnu v roce 2009.
Příjezd k hotelu bez problémů podle nastavené navigace.Bez níbych asi trošku bloudil.
Byli jsme ubytováni ve čtvrtém poschodí, bez výtahu. Pro některé starší lidi jistě dost náročné. Pokoj byl bez balkonu. Na pokojích s balkonem se nacházely 2 židle bez stolečku. Jinak byl vybaven dvěma vrzajícími postelemi s měkkými matracemi, z nichž mě bolela záda, dvěma nočními stolky, psacím stolem, skříní, televizí. Na té šlo chytit asi 10 programů, ani jeden český. Obraz byl nekvalitní. Také tam byl telefon,. V koupelně sprchovací kout, umyvadlo, záchod. Na zemi koberec. Povlečení na posteli měnili v polovině pobytu, ručníky každý den. Doporučuji sebou vzít ventilátor, usnadní proudění vzduchu v pokoji. V hotelu je i netpoint, 2 místa s počítačem, na kterém je možnost spojení přes internet. Musíte si však koupit heslo, za 1 hodinu za 40 kun. Hodina tam trvala asi tak 40 minut.Je možné i bezdrátové spojení v okolí recepce za stejných podmínek. V depandanci, kde jsme byli my, bezdrátové spojení nefungovalo.
Strava
Stravování bylo bufetovým způsobem. Jídlo bylo dobré, chutné , bez omezení. Pouze po osmé hodině večerní nebyla některá jídla doplňována. Strava se vydávala: snídaně od 7 do 10 hodin a večeře od 19 do 21 hodin. Hlavně na večeři v 19 hodin byla fronta, která zmizela kolem dvacáté hodiny.
Personál
Personál byl ochotný, usměvavý. Pouze děvče při výdeji zmrzliny se nějak mračilo.
Parkování automobilu.
Poblíž hotelu asi tak 50 -100 metrů, pod stromy. Parkování bylo zdarma. Doporučuji plachtu, z důvodů kapání pryskyřice z borovic.
Okolí a pláže
Okolí hotelu bylo hezké, upravené. Pláže betonové, oblázkové a dále od hotelu kamenité. Pláže u hotelů byly obsazeny, dá se říct, že přecpány. Dá se chodit směrem na sever, kde je kamenitá pláž poloprázdná a asi 20 minut od hotelu je i možnost nuda. V těchto místech je však horší přístup do vody. Ideální přístup však není ani na oficiální hotelové pláži. Rozhodně doporučuji boty do vody. Voda byla teplá a hlavně průzračně čistá po celém pobřeží....i při vlnách.
Celkový dojem
Hotel doporučuji jak starším, tak i mladším lidem. Po večerech se v blízkém okolí dá jít zatancovat, zasportovat (hřiště na fotbal, několik hřišť na tenis a beach volejbal). Dále tam nabízejí zábavu pro menší děti. Jsou to ale slovinské animátorky.Možnost procházek je omezena. Do středu Rovinje je po silnici dost daleko. Musí se využít lodní přeprava,za 20 kun pro jednoho, jedoucí každou hodinu. Návštěvu Rovinje rozhodně doporučuji. Dovolená v depandaci Valdaliso mě rozhodně nezklamala.
Re: Rovinj - Valdaliso
11. 02. 2011 15:54
Kabinet 302 - moc děkuji za vyčerpávající popis, o těch vrzajících postelích jsem se již někde dočetla, je to opravdu tak strašné?eye popping smiley
Jinak ostatní popis - strava, moře mě předem smířil i s těmi postelemithumbs up smiley
Nebyli by nějaké fotky? Já už se totiž nemohu dočkat, i když jedem eaž za 5 měsíců angry smiley
Re: Rovinj - Valdaliso
11. 02. 2011 17:13
to kabinet302.
děkuji taky za vyčerpávající info.chystáme se tam na přelomu červenec -srpen.máme projeto celé chorvatsko ,
právě kromě istrie,tak to musíme vyzkoušet.
někde jsem četl,že je tam větší množství medúz,je to opravdu tak hrozné?
kdyby tě ještě něco napadlo co navštívit,nebo čemu se vyhnout ,dej vědět.
s pozdravem pagy
Re: Rovinj - Valdaliso
03. 08. 2011 20:25
před půl rokem jsem tu hledala informace o hotelu Valdaliso, tak bych nyní popsala pár postřehů z tohoto místa, snad se hodí dalším cestovatelům :-).
Dovolila jsem si použít osnovu od kabinet 302 a trochu ji doplnit:
Příjezd k hotelu i bez navigace celkem Ok, měli jsme ale podrobný popis od cestovky.
Byli jsme ubytováni v budově hotelu, v jednom z větších pokojů v nižších podlažích. Vrzající postele jsme neměli, ale známí z depandance tuto nepříjemnost potvrdili. Ostatní vybavení je totožné: dva noční stolky, psacím stolem, skříní, televizí, měli jsme ještě jednu postel navíc, pokoj byl i tak docela prostorný. Povlečení na posteli měnili jen 1x, ručníky každý den. V hotelu je i netpoint, 2 místa s počítačem, na kterém je možnost spojení přes internet. Musíte si však koupit heslo, za 1 hodinu za 40 kun - tak to platí stále.
Stravování bylo bufetovým způsobem. Jídlo bylo dobré, chutné , bez omezení. NÁPOJE K VEČEŘI V CENĚ !!
Personál byl ochotný, usměvavý. NEBYLA ŽÁDNÁ ZMRZLINA :-((

Okolí a pláže
Okolí hotelu bylo hezké, upravené. Pláže betonové, oblázkové a dále od hotelu kamenité. Pláže u hotelů byly obsazeny, ALE DALO SE NAJÍT MÍSTO VŠUDE. Voda byla teplá a hlavně průzračně čistá po celém pobřeží....i při vlnách. ANO TO BYLO. VŠUDE JSME ZAZNAMENALI ODPADKOVÉ KOŠE, DOKONCE SE TAM TŘÍDÍ I ODPAD (NAROZDÍL NAPŘ. OD ITALSKÝCH LETOVISEK :-()
Celkový dojem
Hotel doporučuji jak starším, tak i mladším lidem. Po večerech se v blízkém okolí dá jít zatancovat, zasportovat (hřiště na fotbal, několik hřišť na tenis a beach volejbal). Dále tam nabízejí zábavu pro menší děti. Jsou to ale slovinské animátorky.Možnost procházek je omezena. Do středu Rovinje je po silnici dost daleko. Musí se využít lodní přeprava,za 20 kun pro jednoho, jedoucí každou hodinu. Návštěvu Rovinje rozhodně doporučuji. Dovolená v depandaci Valdaliso mě rozhodně nezklamala. STÁLE PLATÍ, KAŽDÝ VEČER PROGRAM, POHODLNĚ LZE DOJÍT I DO SOUSEDNÍHO STŘEDISKA, KDE JE PROGRAM TÉŽ.
JEN PRVNÍ NOC, KDY JSME BYLI UNAVENÍ Z CESTY A CHTĚLI SPÁT, BYL NOČNÍ PROGRAM KARAOKE (O PŮLNOCI), TÉMĚŘ POD OKNY POKOJE A TO SE OPRAVDU NEDALO POSLOUCHAT. ALE PŘÍŠTÍ DEN UŽ BYLO NA PROGRAMU NĚCO JINÉHO :-).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 103
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.