Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Korčula

Autor sticks 
Korčula
10. 05. 2010 17:40
Ahoj, chci se zeptat zda jste jste někdo byl na Korčule-Vela Luka -hotel ADRIA. Má drinking smileyme to za 47 dní a jsme plni očekávání. Můžete někdo podat info? Díky STICKS
Re: Korčula
11. 05. 2010 23:15
Korčula - nádherný ostrov, Vela Luka - krásné místo, a hotel Adria k Vela Luce myslím neodmyslitelně patří. Je to jeden z nejznámějších hotelů v tomhle městě (i když není přímo ve městě - od centra je ani ne 5 minut autem smiling smiley ). Tenhle hotel tam kdysi vystavěli Češi, a možná také proto je Českými turisty pořád navštěvovaný. Bohužel jsem neměla možnost vidět ho zevnitř, ale zvenku působí dobře smiling smiley. Před hotelem je betonové molo, které postupně přechází v oblázkovou pláž, moře je čisté. Jak už jsem říkala, centrum všeho dění - a to samotné městečko Vela Luka není daleko a můžete zde najít prakticky vše, co pořebujete... obchody se suvenýry, kavárny, hospůdky, markety, benzinku... Taky budu ve Vela Luce trávit letošní dovolenou (i když trochu delší než vy) a pokud vše klapne, jak má, měla bych tam odjíždět už koncem května.. bude-li třeba nějaké větší a lepší info, stačí napsat a já se zkusím poptat místních winking smiley
snad se vám bude v hotelu líbit a na Korčulu budete mít po dovolené fajn vzpomínky smiling smiley
s pozdravem Veronika smiling smiley)
PS: třeba se tam potkáme smileys with beer
Re: Korčula
12. 05. 2010 12:54
Ve Vela Luce, hotel Adria jsme byli v r.2008, a tehdy jsem o ní napsal v tématu Vela Luka...na Korčule toto

Bessy, ptáš se na Vela Luku, a možná to bude zajímat i ostatní, o této destinaci toho na našem fóru moc není a tak se pokusím pro ty, které to zajímá, nebo kteří se tam chystají, trochu přiblížit tuto část HR. Vela Luka jako město je největší na Korčule, je to hlavně přístav v poměrně úzké zátoce. Město, jako takové, mě ničím nezaujalo, hlavně po stránce historické v něm nic není (pro srovnání s městem Korčula). Pláž přímo ve městě není, pouze před hotelem Posejdon, ( ten se momentálně opravuje), malá, na šířku hotelu a v úzkém zálivu, kde každou chvíli projíždí nějaká loď, vč. trajektů. Tomu odpovídající čistota vody. Všude spousta volných apartmánů
K mému pobytu: Ubytováni jsme byli s manželkou v hotelu Adria, který je asi 2 km od města, v poměrně již rozšířeném zálivu, naprosto o samotě, mezi piniemi, olivovníky, zkrátka místní vegetací. Kolem nic. Klid. Cesta do města kolem pobřeží nebo zkratkou přes kopec cca 40 min, nebo loďkou za 10 Kn 4x denně. Pláž použitelná před hotelem, vytýčená a poměrně velká, jinak všude spousta ježků, nikde jsem jich tolik neviděl. Boty nutností!!!
K hotelu Adria: Je renovovaný asi před 4 lety, ubytování slušné, pokoje jsou lepší na moř. stranu, krásný a ničím nestíněný výhled na moře, slunce přímé asi do 14 hod. Nevýhoda: každý večer do cca 24 hod na terase program nějakého místního zpěváka, libujícího si hlavně v decibelech.
Vybavení pokoje: manž.postel, toal. stolek se zrcadlem, stolek s TV, 2 lepší židle, vestavěné skříně, WC se sprch. koutem. Na balkoně klasika 2 židle a stolek v plastu. Klimatizace nefungující, pouze točící se vrtule, (klima nešla ani na chodbě). 2 bazény v areálu.
V pobytu byla All : Jídla byla velice chutná a pestrá. Snídaně od 7 - 10 hod. 3 druhy salámu, 3 druhy sýra, párečky opékané či vařené, vejce na tři způsoby, opékaná slanina a sekaná, a různá zdravá výživa (jogurty a lupínky, med, atd). Oběd od 12,30 do 14,00, večeře 19,00 až 21,00. bez front, kapacita klimatizované jídelny bohatě překračuje ubytované. Jídla se prakticky neopakovala, 2 polévky, 3 stud. předkrmové saláty, 1 rybí, 1 vepř. 1 hov. 1 drůbeží jídlo, 1 místní a 1 vegetar. jídlo, množství zeleniny jako přílohy, asi 5 druhů zel. salátů, zákusky a kopce zmrzliny, k pití automaty s pivem ( nic moc), vínem, colou, fantou, spraitem, led. čaj, soda. Jídlo bylo O.K., mám co shazovat. Od 10 hod bar s místními alk. nápoji (asi 5 druhů), jinak automat na pití tak jako v jídelně, vč. na různé druhy káv. v 16 hod zákusky.
Celkově dobrý, možná jsem na něco zapomněl, klidně napiš, či napište, co by Vás zajímalo. Zdravím L.
avatar Re: Korčula
21. 09. 2010 09:23
Ahojte,
rada by som sa spýtala ,či má niekto skúsenosť s hotelom Feral v Prižbe na Korčuli.
Či sa v blízkosti hotela nachádza aj nejaká kamienková pláž vhodná pre deti a aká je vlastne Prižba-možnosti nákupov a večerného posedenia v reštauráciách.
Ďakujem!smiling smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 111
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.