Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Ostrov Vir

Autor Sk@nes 
avatar Ostrov Vir
10. 01. 2010 22:31
Protože jsem ve vyhledávači na fóru nenašel ostrov Vir, byl bych rád kdyby se ti co tam byli podělili o informace z místa. Kde jsou nejlepší pláže, restaurace a místa které navštívit. Díky předem. smiling smiley
Re: Ostrov Vir
11. 01. 2010 22:11
O Viru se tady psalo několikrát,někdo z fora tam má dokonce apartmán (snad nick Ssluníčko).Ono to ale fakt nevyhledává!
Já byl na Viru jednou asi 3 dny,neuchvátil nás.Ale co se nám nelíbí,jinému vyhovuje....

Karel
Re: Ostrov Vir
12. 01. 2010 09:14
Zdravím,
patřím k těm, co na ostrov Vir nedají dopustit, je pravda, že neuchvátí každého, je spíš pro milovníky flóry a mořské fauny.
Koupat se dá od května do října ( osobně vyzkoušeno ). Pláží několik - písčité, z navezených kamínků, betonová plata, skály.
Jmenovitě je pěkné koupání v zátoce Sapavač u kempu, za obcí Lozice na Červené zemi, další písečné zátoky za obcí Torovi u majáku.
V blízkosti městečko Nin - písečná pláž a poblíž ložisko léčivého bahna.
V obci Vir je dostatek obchodů ( velký Konzum + další menší markety ), restaurací, pekáren.
A určitě nevynechat návštěvu blízkého Zadaru - velká Rybárnice, přístav ( trajekty a další lodě - něco pro malé i velké kluky ),
atrakce Mořské varhany a Pozdrav slunci...
Jen si sebou pro jistotu přibalte repelent, komáři na Viru dokáží být pěkně útoční yawning smiley
avatar Ostrov Vir
13. 01. 2010 12:23
Díky Karlovi za názor i když negativní a Jitunce za opačný a informace k místu. smiling smiley Budu rád za každý další názor a za každou další informaci. Tak pište! Ať jsem před dovčou náležitě vybaven informacemi a neumřu v nevědomosti. smiling smiley Sretan put i dobrodošli. smoking smiley
Re: Ostrov Vir
24. 01. 2010 14:15
AHoj,koukám na forum Vir a to mě samozřejmě nenechá v klidu.

Jak tu bylo psáno,Vir se nelíbí každému,ale já na něj nedám dopusti.

Ano,máme tam sice apartmán (Karle,máš pamatováka),tak by se mohlo zdát,že to může být zkreslený názor,ale jětě než jsme ho koupili,ten ostrov jsme si zamilovali.

Jituna tu napsala vše,krásně shrnuto. Najdeš tam prostě opravdu vše.

Další,kdo tam pravidelně jezdí je také Rosmarine.

Budeš-li mít nějaké dotazy,stačí psát. Kdy tam razíš? a na jaké místo?
avatar Ostrov Vir
25. 01. 2010 15:56
4 sslunicko

Jedu ke konci července do apartmánů Paradiso ve Viru přes CK Firo Tours. Slyšel jsem na ně chválu i hanu, tak nevím. Ale už je zaplaceno, tak se nechám překvapit. tongue sticking out smiley Můžeš mi doporučit nějakou hezkou pláž na Viru. A chci se jet podívat na výlet do NP Paklenica a do Zadaru, tak uvítám radu, které místo nevynechat. A případně další tipy na výlety v okolí. smoking smiley
Re: Ostrov Vir
26. 01. 2010 13:40
Paradiso je na druhé straně,co máme my apartmán,ale často na tu stranu jezdíme. Je tam centrum,hodně lidí,zmrzliny,krámky a hlavně trampolina pro naši dceru na tu musíme každý večer.
Kousek od centra je pěkná písečná plážička u kempu Sapavac nebo na úplně jiné straně krásná pláž s červeným pískem,kde je pár lidiček.

Do Zadaru se určitě vydejte,staré město je moc krásné. Jezdíme tam pokaždé,když jsme na Viru. Mořské varhany a Pozdrav slunci,stojí za to.

V Paklenici jsme nebyli neb máme malou dceru,ale kamarádi tam byli a líbilo se jim,ale asi hlavně proto,že kamarád leze.

Také doporučuji Krku. Je to nádhera,jsou to ty vodopády,co se tam natáčel Vinetou.
avatar Ostrov Vir
26. 01. 2010 18:53
4 sslunicko

Díky za další info. smiling smiley V NP Krka jsme byli před 4 lety když jsme jeli do Bristu. Byla to taková ranní zastávka. Já jsem se pořádně po noci za volantem probral při koupeli po Skradinskim bukem. grinning smiley Tam co se máchal ten Vinetou. Jinak celý NP je nádherný. Stalo to za návštěvu. smoking smiley
avatar Ostrov Vir
26. 01. 2010 19:00
4 sslunicko

A jak je to s parkováním v Zadaru? Jak je to s placenými a neplacenými parkovišti, s jejich naplněností? Které parkoviště je nejblíže umístěno poblíž historického centra? smoking smiley
avatar Re: Ostrov Vir
26. 01. 2010 20:24

Re: Ostrov Vir
26. 01. 2010 20:24
Co se týče ještě těch výletů, stojí za to, "vyšlápnout si" na nejvyšší vrchol ostrova - Bandire ( 112m), opravdu krásný výhled. Výstup je nenáročný, po "polní" cestě. Přístup je od Viru směrem na Torovi, dále označeno ukazatelem.
Pokud mohu uvést svou zkušenost s parkováním v Zadaru- parkujeme buď v přilehlé jednosm. ulici před mostem vedoucím do starého centra, (zdarma) - parkoviště před mostem při naší návštěvě vždy beznadějně zaplněná, anebo parkujeme už ve starém centru u Rybárnice, cena 6Kn/hod.
avatar Ostrov Vir
29. 01. 2010 19:48
4 t1thom & Jituna

Díky za info. thumbs up Další dotazy: Kde je ve Viru bankomat a nějaká dobrá a cenově přijatelná restaurace s místními specialitami? smoking smiley

Žuja je zakon!!!
Re: Ostrov Vir
30. 01. 2010 22:59
Jeden bankomat je u silnice vedoucí z centra k moři, je to taková ta " hlavní promenáda", kolem krámky a stánky; kousek pod větším obchůdkem se suvenýry ( obchod má široké schodiště ).
Druhý bankomat je u supermarketu - u silnice vedoucí se kempu Sapavac.
Třetí je u Konzumu ( adr. VIRSKI PUT 137 ).
S konkrétní restaurací moc neporadím, neb speciality nám připravují naši domácí na grilu, ale příjemné posezení a dobrou pizzu mají v Konobě vedle Rybárnice (naproti je pošta).



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Jituna (01. 02. 2010 13:12).
Re: Ostrov Vir
14. 02. 2010 15:36
Přeji krásný den.

Jituno,jezdíte tam často? A kam přesně?
Re: Ostrov Vir
14. 02. 2010 21:50
Tak nejezdíme tam tak často, jak bych si přála smiling smiley , 1x ročně na 14 dní (od r. 2007), koncem května nebo září.
Protože jsme hned napoprvé narazili na fajn "domácí", ubytko je vždy stejné - v ul. Lučica (směr Pag).
Když jsme na Vir jeli poprvé, neměli jsme o něm skoro žádné informace, neboť jsme tenkrát ještě neměli internet, přesto se nám tam hned zalíbilo.
Uznávám, že "nováček" může být dosti vyděšen, přejede most - a taková "džungle" apartmánů smiling smiley .
Jasně, není to zrovna Makarská, ale ostrov Vir má své kouzlo a chce to dát mu šanci a poznat ho.
Kdo má rád moře a život v něm - bude spokojen.
Pro Sk@nes: odkaz, mapka Viru - pláže
[www.otok-vir.info] -
po kliknutí na název pláže se zobrazí fotky, foceno - tipla bych si červenec/srpen ( hafo lidí, my jsme tam vždy jak sirotci smiling smiley )
Má nej místa - Meka, Duboka draga, Sapavac
avatar Re: Ostrov Vir
15. 02. 2010 17:01
Jitunko, plážemi mi mluvíš z duše - i naše jsou oblíbené. thumbs up
Re: Ostrov Vir
17. 02. 2010 12:48
ahoj Jituno,tak to mi mluvíš z duše. My se tedy zamilovali na první pohled,ale vím,že ostatní ho musí poznat.
Jinak tedy bydlíte kousek od nás. Ta ul.LUčica je kolik číslo. Lučica je čtvrt a ulice jsou rozděleny čísly.
Co je tam poblíž?
avatar Re: Ostrov Vir
17. 02. 2010 14:09
4 Jituna

Jity, díky za odkaz s plážemi. Budu se snažit vyzkoušet všechny tebou doporučené. yawning smiley Poprvé jedu do Chorvatska v prázdinových měsících, takže se taky bojím toho "sardinkového efektu". winking smiley

Žuja je zakon!!!
Re: Ostrov Vir
17. 02. 2010 21:50
...a tak jsem koncem května seděla v autě mezi dvěma autsedač.v nichž spali mí vnoučcia najednou jsme byli na mostě a já uviděla spoustu zeleně obklopené vodou a hned si řekla,ANO,to je ono,Můj Virus.Po ubytování a přivítání se s milými domácími jsem se šla přivítat s mořem a nasávala vůně.Po obhlídce plaže-převážně kamínky s pozvolným vstupem do mořese mé kroky stočily k apartmánu na kafo,nalodění do auta a hurá na necelé 2 km na Sapavac-kolem Rybárnice-otevřeno od 6-8ráno,čerstvé ryby,sepie,chobotnice-"pod pekou" nemá chybu i jiné dary moře-Konzum s bankomatem,autoopravna a jsme tam.Vítá nás borový hájek,písečná pláž,nádherný výhled na moře,kus Viru,zříceninu.Po návratu hup do blízkého obchodu-o kousek dál druhý,za rohem gril na kuřata-25kun celé-i prasátko se dá koupit-honem něco pojíst a hurá do města.Hned naproti rybárnice je pošta,no a vedle rybek pizerie-výběr snad z 80 druhů od 35kun-lepší jak v Itálii-,hned vedle restaurace,po cestě dolů další gril i s nabídkou ryb,restaurace,konečně "sladolet" za 5-výběr z 15 druhů a to množství a chutˇ!Dál jsou stánky a tržnice,poliklinika a malý přístav,po krátké promenédě se stáčíme do další ulice k pekarnici-i v 20.30hod čerstvé pečivo a chléb-dělají i tmavší podobný našemu-.A pak honem do postýlky.Ráno kouknutí na racky-to jaké bude počasí,napapat,zbalit a jede se na "červené skály"v zátoce písek i malé kamínky.Tady se loučím s rodinou,batůžek na záda,fotˇák do ruky a jde se .Líným krokem po pobřeží,přes kameny i trávu,všude plno květin-i orchidee-zelené olivovníky a smokve-fíky-.Výstup na Bandiru a úžas .Zluté květe janovce podtrhávejí odstíny zeleně,sem tam kameny a bílé zídky ,červené střechy apartmánů i jejich bílé zdi ,to vše obklopené modří moře,na jedné straně ostrov Pag a opravdu"Velebné hory",na druhé volnostmoře,jen tam v dáli vidět břeh pevniny a sem tam lodˇ,Zpěv ptáků,bzukot hmyzu,sem tam racek,klid.Průzkum na druhé straně ostrova-maják,písečné pláže-2-jachtklub a jsem v Torovi,tady moment přemýšlím,zda jít po silnici či po pobřeží až k Sapavači,cesta kolem moře vyhrála.A zase-kámen s otiskem dávného listu,jiný plný "šnečků",brýle na oči a v té vodě toho je!Rybky,řasy,mušle,hvězdice,stíny ,světlo,i chobotnice se dá vypátrat a jak mne přesvědčila dcera se zetěm i chytit do podběráku.A pak ve městě zastávka v restauraci na 1 gin za 8 a dom.Ráno se jede do krásného města Ninu-hned za poštou je tržnice se spoustou ovoce a zeleniny.ve Viru je toho víc až o sezoně-prohlídka a hurá na nádhernou pláž,samý písek,pozvolný vstup a hlavně bláto-léčivé-mušličky.Další den brzo ráno směr Zadar-25km-silnice krásná-,tam hledat místo na parkování,zadařilo se a jde se po mostě,oči vyvalené na velikánské lodě i ty menší,pak zhluboka nadechnout a šup do rybárnice,kde je té mořské havěti tolik,až oči přechází,něco pokoupit a ven přímo do náruče spousty ovoce,zeleniny,vyhlášených sýrů z Pagu ,velký konzum,o kus dál stánky se vším možným i pažskou krajkou,směr centrum-obchody ,restaurace,zmrzliny,na náměstí na vás dýchne historie,ještě kousek a slyšíte "zpívat"moře a vřele doporučuji zajet si tam navečer na západ slunce,je překrásnýa když se rozsvítí zeměkoule pod vašimy končetinami-nádhera a povyražení pro vaše děti.Další den sonduji pláž na kraji Privlaky-písek,spousta mušlí,neodbytní komáři,teplé moře ,ale tak 25m od břehu dost silný proud,velké ryby.A zas Vir,atˇjdu kam chci,pořád je na co koukat a objevovat,těch pár turistů ani nevnímám.Je mi jasné,že o prázdninách tam je hlava na hlavě a to já nemusím,I tedˇtak brzy fungují obchody a že jich tam je,maj otevřeno do 21 i 22 hod,obsluha výborné,jiná řeč nevadí.Vloni jsme tam jeli koncem září a taky paráda-moře 26,vzduch 29-30-,plno zralých fíků,hroznů,keře obalené plody,množství ocůnů.Zamilovala jsem se do tohoto kousku země,připadám si tam volná,svobodná,bezstarostná,opravdu zlatý Virus
Re: Ostrov Vir
17. 02. 2010 22:25
Nádherně prožité.Ale takhle je ten Vir(us)nebezpečně nakažlivý...brzy tam nebude hnutí pro velké počty infikovaných nadšenců..
Re: Ostrov Vir
17. 02. 2010 23:36
...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil JirkaD (25. 02. 2013 21:48).
Re: Ostrov Vir
18. 02. 2010 09:01
4 JirkaD
Pokud toto měl být příspěvek do vlákna Ostrov Vir, tak se Vám myslím moc nepovedl. Zkuste to rozšířit, vložit do toho nějakou myšlenku, BÝT K TÉMATU a dejte to sem ještě jednou.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Jituna (18. 02. 2010 13:27).
Re: Ostrov Vir
18. 02. 2010 09:48
Zdravím,omlouvám se,nic přepisovat se mi nechce ,stojím si za tím.Měla jsem snad popisovat skoro stejné apartmány,kvetoucí oleandry,čisté ulice,rozšiřující se služby?To mne nechávalo lhostejnou,já tam jela poznávat přírodu a ani ti hadi,na které jsem tam narazila,mi nevadili.Je sice pravda,že vzrůstající počet guč mi vadí a mám obavy ,že za 5 let to,čím se kochám dnes,pozbude krásy-bude jiná,civilizovanější-ale snad místní obyvatelé budou mít dost rozumu.Nejsem typ člověka,který leží celý den na pláži a sleduje cvrkot,hodnotí,večer někam zapadne .Já musím chodit,vidět,pak mohu hodnotit,né srovnávat!Vám se už povedlo být s vycházejícím sluncem na písečné plážičce a sledovat se zatajeným dechem želvy?Ponořit se do průzračné vody a sledovat tam chování chobotnice?Mně stačí si i někde sednout na kámen,nechat si čechrat vlasy vánkem a koukat,odpočívat vnitřně,proto jsem tam přijela
avatar Re: Ostrov Vir
18. 02. 2010 10:40
----> JirkaD
co tě to, proboha, popadlo eye rolling smiley, ten příspěvek je netradiční a hezký, akorát by měl být mezi slovy a interpunkcí správně využíván mezerník....
nebo už jsi natolik zvyklý na denní příděly sdělení od jistých megapřispěvatelů, kteří se ani vzdáleně tématu nedrží?
Re: Ostrov Vir
18. 02. 2010 11:24
...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil JirkaD (25. 02. 2013 21:48).
Re: Ostrov Vir
18. 02. 2010 11:34
Snad i bába hrubo po 50 ,sedící podruhé u počítače a zkoumající co dokáže internet,může něco -třeba i s chybami-napsat.Utrpěl snad při čtení Váš mozek a kukadla ?
avatar Re: Ostrov Vir
18. 02. 2010 12:55
besyna
Príspevok by bol oveľa zrozumiteľnejší, keby bol aspoň členený na odstavce.
V terajšej podobe sa to naozaj veľmi zle číta. Riadky sú veľmi dlhé a človek sa pri ich čítaní stráca.
Je problém sledovať jednotlivé myšlienky.
Príspevok nie je potrebné znovu prepisovať, je tu možnosť upraviť pôvodný.
Re: Ostrov Vir
18. 02. 2010 13:58
V sekci - OSTATNÍ - jsou přinejmenším 3 vhodná vlákna ( Jazyk, jímž se vyjadřujeme atd..), nebo můžete založit nové vlákno - "Jak jsem utrpěl újmu při čtení příspěvku ve vlákně Ostrov Vir" - kam můžete umístit své stížnosti a připomínky. yawning smiley
Takže zpět k tématu.
Kdo bude mít chuť a čas, nechť se podívá na následující odkaz, vložila jsem tam pár fotek z Viru a okolí.
[flabelinachybny-odkaz-rajceOstrov_Vir]
4 sslunicko
"Náš" apartmán je zhruba 50m pod marketem Gavranovič.
Re: Ostrov Vir
18. 02. 2010 14:03
...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil JirkaD (25. 02. 2013 21:48).
avatar Re: Ostrov Vir
18. 02. 2010 15:48
---> Jituna
k obecné kultuře fóra také patří se nenaparovat a nemistrovat, zvláště Ty jako elév se šesti příspěvky, na někoho, kdo má teprve tři a kdo sem v dobré víře něco napsal...smiling smiley ,
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 53
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.