Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Chorvatsko 2010 s dvouletým dítětem

Autor DD-Dave 
Chorvatsko 2010 s dvouletým dítětem
08. 11. 2009 09:09
Dobrý den,
po dvou letech vynucené pauzy (UUUUF) se chystáme příští rok do Chorvatska. Těším se jak malý kluk a už teď přemýšlím kudy kam. Mám vybrané asi tři lokality a chtěl bych Vás požádat o názory a zkušenosti ohledně těchto míst. Místa jsou: ostrov Krk (Punat, Stara Baska, Baska), ostrov Cres (Martinščica, Cres, Stara gavza) anebo jih Istrie (kolem Puly nebo Medulinu).
Děkuji všem.

David
Re: Chorvatsko 2010 s dvouletým dítětem
09. 11. 2009 14:49
David - z menovaných miest sme navštívili dve - Bašku a Medulin. Baška je krásne, rušné letovisko, je tam veľa veľa kaviarničiek, cukrární, obchodíkov. Krásne more, pláž. Pláž sa tiahne celým mestečkom, v sezone je dosť preplnená. Priamo z Bašky funguje trajektové spojenie s ostrovom Ráb, takže sa tam dá zájsť na výlet - v mestečku Lopar na Rábe je veľká piesčitá pláž. Na ostove Krk sme autom prešli všetky dedinky a mestečká, veľmi sa nám páčilo vo Vrbniku. V Baške máš vždy kam ísť, nezovšednela nám každovečerná prechádzka po promenáde U môjho manžela bola Baška dlho TOP v Chorvátsku /kým sme nespoznali Brelu/.
Medulin bola naša prvá dovolenka v stane - a mala svoje čaro. Od rána do večera sme boli v kontakte s morom, prírodou. Priamo v kempe máš rôzne typy pláží: kameň, beton, piesok. V mestečku je tiež vela obchodov, reštaurácií.
V lete sme boli v Brele s 1,5 ročným dieťatom a bolo to celkom v pohode. Cestovali sme v noci, takze malý bol ráno vyspatý, na rozdiel od nás. Dovolenka s malým dieťaťom má svoje "čaro" - s tým sa musí dopredu rátať a prispôsobiť program. Ale boli sme všetci spokojní a ak bude všetko OK tak v lete určite znovu plánujeme Chorvátsko.
Mia
Re: Chorvatsko 2010 s dvouletým dítětem
15. 11. 2009 15:48
Medulin môžem odporučiť - bola to naša prvá dovolenka v Chorvátsku a zhodou okolností mal náš syn tiež cca 3 roky. Medulin je prakticky dedinka, ale sú v nej obchodíky, kaviarničky, zmrzlina, námestíčko. Bývali sme v hoteli, páčila sa nám rodinná atmosféra, najmä rodinám s deťmi vychádzali max. v ústrety (detská stolička v jedálni, detská postieľka, hračky...). Pláž pri hoteloch bola štrkovopiesková, more pozvoľné, dosť ďaleko plytké. Nebolo nič, čo b ynám tam nevyhovovalo.
Re: Chorvatsko 2010 s dvouletým dítětem
21. 11. 2009 21:02
Letos jsme byli s roční holčičkou. Kvůli ní jsme jeli do Duče, kde je písčitá pláž, ale po zkušenostech si myslím, že pro tak malé děti není písek úplně ideální. Jak se mokrá batolila v písku tak ho měla nalepený úplně všude. Myslím, že lepší jsou hodně drobné oblázky, jako třeba v sousedním Dugi Rat. Příště bych to viděl třeba na Podgoru. Tam budou i lepší procházky s kočárkem než byly v Duče.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 119
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.