Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Mlini, oblast okolo Dubrovniku

Autor Alis 
Mlini, oblast okolo Dubrovniku
10. 08. 2009 19:21
Ahoj, chystáme se koncem srpna do Chorvatska a zaujala nás oblast Dubrovniku, hlavně městečko Mlini, tak bych se vás chtěla dotázat, zda tam někdo z vás jezdí a jak se vám tam líbí-líbilo.
avatar Re: Mlini, oblast okolo Dubrovniku
11. 08. 2009 14:42
...je to pekne malebne mistecko,ale bydleni neni zrovna levne,aspon pred 3 roky nebylo,mozna je to ted jine,2 velke hotely,pekna pisecna plazicka,asi 5 restauraci,pekny pohled na otevrene more,asi 11 km od Dubrovniku,kolem je Kupari a Srebreno,pekne vylety po okoli a pak i do Cenre Hory.Zalezi,kdy tam clovek jede,v plnou sezonu bylo dost lidi na plazich..
Re: Mlini, oblast okolo Dubrovniku
12. 08. 2009 11:19
díky za odpověď, jedeme tam 24.srpna a budeme tam tak týden, tak snad už bude volněji. Co se týče cen za ubytování, tak to není tak hrozné, do 60Eur za noc/apartmán. Dle fotek z míst okolo Dubrovníku to vypadá jako nádherná oblast, zatím jsem nenašla nikoho v diskuzích kdo by tam byl. zato jsem našla něco z historie, kdy češi tuto oblast konkrétně Mlini navštěvovali už ve 20letech. min. století a postavili tam dokonce vlastní hotel, takže je to asi návrat k cestovatelským kořenům smiling smiley
Re: Mlini, oblast okolo Dubrovniku
12. 08. 2009 11:57
Tento rok som bol s kamarátom v Čiernej hore. Pred dvomi rokmi bol ubytovaný v Mlinoch, tak sme sa tam tento rok zastavili na ceste tam na kávičku. Veľmi svojrázný a príjemný pán domáci stále trval na tom aby sme tam zostali že v Dubrovníku bude VELIKE ČUDO A VATROMET smiling smiley . Museli sme odísť, pretože sme mali v čiernej hore zaplatený hotel aj s večerou. Povedal že keď sa budeme vracať aby sme sa zastavili poreferovať ako bolo v Čiernej hore. To sme netušili čo nám pripraví aké prekvapko. Taký slávnostný obed som nevidel ani v reštaurácii. Plný podnos rýb, minimálne 5 druhov, plná misa zeleninového šalátu. Dokonca sme si museli s ním dať crveno vino (aj šoféry) stále na tom trval a že do 0,5promile oni môžu.
Na cestu nám pribalil 1,5 litra vína a 1,5 litra rakije. Musel mať v ten deň veľmi dobrú náladu. smiling smiley
Boli sme sa tam aj okúpať. Kamarát nás zaviedol do Kupari, do bývalého vojenského areálu. Je tam cez rampu volný prístup. Tie hotely sú rozstrielané a totálne vyrabované. Vraj sa tam mohlo ubytovať až 5000 hostí. Mám aj pár fotiek. Pláž je malá, ale udržiavaná. Pár ľudí sa tam kúpalo, ale žiadny turistický ruch. Žiadna reštaurácia, zmrzlina, no proste nič.
Za ubytovanie s klímou pre 4 Ľudí pýtal 80€ v sezóne a 60€ mimo sezónu.
avatar Re: Mlini, oblast okolo Dubrovniku
13. 08. 2009 08:16
Byli jsme v této oblasti letos v červenci, takže vzpomínky mám ještě čerstvé:
Mlini mi spíše připadaly jako větši vesnička, než menší městečko. Docela rušná. Je situovaná na úbočí svahu, uprostřed po vrstevnici vede magistrála s hustým provozem. Z ní je to dolů k vodě asi 5min. většinou po schodech ve stínu pinií a cypřišů. Spousta apartmánů je i nahoře nad magistrálou - méně vhodné. Kolem moře klasicky promenádka s hospůdkami a obchůdky. Pláže byly v době naší návštěvy "hustě obydlené" a ne moc čisté. Výhled na vypálený hotel v Kupari. Výlety samozřejmě Dubrovnik, a také Cavtat, záleží na tom, co preferujete, svoji atmosféru má i celý kraj Konavle od Cavtatu na východ.
Celkově hodnotím Mlini jako místo vhodné pro "startovní", nebo, chcete-li "basic" pobyt, i s dětmi. Pro fajnšmekry to ale při nejlepší vůli není.
Re: Mlini, oblast okolo Dubrovniku
13. 08. 2009 20:53
Ahoj přátelé Jadranu a všech (všeho) co k němu patří.Třetím rokem na foru jen čtu a neodvažuji se vlézt mězi cestovatele.Ale téma Mlini u Dubrovníku mi už fakt nedalo.
Do této oblasti (nejen) jezdím prakticky už 25 let.Nejdřív jako zdravotník s nemocnými dětmi,ještě v hluboké totalitě, s všlijak vyžumraným "příslibem" a vyvekslovanou devizou.Díky tomu mám procestované celé dnešní Chorvatsko a celou tehdejší jugošku pěšky,busem,autem,lodí a posledních pár let letadlem...
Podél pobřeží mi zůstaly záchytné body u domácích (dnes už jejich dětí),kam se můžu-dnes už s rodinou a spoustou přátel chtivých bezproblémovou dovolenou (vím,kde je jaká pláž,kde je zmrzlina,kde už není zmezlina,kde je jaký rozpadlá či naopak vybudovaný hotel,penzion,kterému domácímu se vyhnout a kam se naopak vracet.
Nemohu tedy souhlasit s popisem Mlinů od připívatelů Rado a Kaštánek.
Viděli jen mizivou část a to ještě tu horší.
Mlini jsou jedna z 5 vesniček na pobřeží pod Dubrovníkem.Ano,vede skrze ně magistrála.Apartmány pod magistrálou,blíž k pláži-ne 5,ale tak 2 minuty-podle toho,chcete-li pláž 1km doprava,směrem ke staré,válkou poničené zástavbě a bývalé vojenské základně, nebo taky i 15 min-stále jdete po pláži či piniocypřišovým parkem s mnoha zastávkami vynikající zmrzliny,nápojů,internetu i venku v parku,hotýlky,sprchami atd.V této podmagistrálové části odpovídají službám i ceny apartmánů.Ty si každý zájemnce sám dohodne s majitelem,není universální sazba.
Nad magistrálou je to nejkrásnější.Výhledy z pokoje na moře z různé strany,až k Dubrovníku, částečně do hor.Domácí milí,pohostinní,pečovaví,skvělé jídlo prakticky pouze s domácích biosurovin,vynikající nepančované crno vino,několik druhů dom.likérů a tekutý lék rakije.Grilované ryby,chobotničkový salát,denně zeleninové saláty, čersrvý domácí moučník,zmrzlina,úžasné kafe z džezvy.
V parku nad pláží jsou v sezóně téměř denně jak diskotéky,tak taneční večery pro nostalgiky,jezdí vystupovat různé folklorní skupiny,místní doprtavou se á půl hod.dá během 10min dojet do jiné úžasné lokality-Cavtatu,kde je krásná promenáda podél jachet celebrit jako je Tom Cruis či jen londýnský starosta...Dělají tam vynikající míchané drinky v barech venku podél pobřeží,dá se levně a dobře nakouoiot v tržnici,je tam několik bankomatů,půjčovna aut,skůtrů,dá se jet i lodním taxi -cesta 5 min,nádherný výleteček kolem pobřeží,nebo opačným směrem na Dubrovník...
Ono člověk musí projít trochu víc,než nějaké místo unáhleně odsoudí.Nemusím přece na pláž ke zbořeništi nebo k polodivokému kempu,ani plácat se mezi ¨rybářskými bárkami.
Přímo v Mlinech jsou 3 menší samoobsluhy,dobře vybavené, dole u pláže je velký supermarket zásobený tak, že na něj žádný český Albert ani Tesko nemají ani omylem.
benzínka,3x soukromý pekař s 8 druhy chleba všech barev a zrnek,štrúdly,baklava,burek a jiné dom.speciality.Soukromníček s poctivým domácím vínem.U domácích ovoce včetně hroznů,fíků,přímo z ruky do pusy,kolik zmůžete (nenosit na pláž).
Jsem postižená.Jižní Dalmácií.Na Sever do průmyslové části,nejistého klimatu a přelidněnosti už se k pobytu nevracíme.Chci -li něco skutečně hodnotného pro zdraví udělat,je třeba na JIh.
Snad mezi vás taky patřím.Dík že tu jste,pomohlo mi to přežít zimu.Dík,jestli mě přijmete mezi sebe.Můžu pomoct radou o místech,životě,přírodě,pohybu..Autem jsme byli naposled v 2006,bohužel low costy nás poslední roky zaháčkovaly,takže na trasy po silnicích dojde příští rok,Boeing není romantika...
Mlini jsou pro rodiny s dětmi (krásný areál dětského hřiště bez jediného hřebíku-jen dřevo a lana ) v parku nad pláží.Mlini jsou pro mladé a zamilované.Jsou pro střední generaci.Jsou pro starší a pokročilé.A bohužel JSOU I PRO FAJNŠMEKRY(pro mě synonymum od snoba,promiňte).
avatar Re: Mlini, oblast okolo Dubrovniku
13. 08. 2009 22:49
Milá Andulko, je mi ctí Tě tu přivítat. Ať se Ti mezi námi nejenom dobře čte, ale i radí, pomáhá a někdy třeba i trošku klábosí a vzpomíná. A věř, že Tvých rad nebude nikdy dost. thumbs upsmiling smiley
Re: Mlini, oblast okolo Dubrovniku
14. 08. 2009 14:18
Rosmarinko díky za milé přivítání,moc mě potěšilo..Do Mlinů se přesunujeme s mužem a přáteli 19.8.ráno,letos podruhé,bohužel opět letíme.V plánu máme pár dní na hory Černé Hory a zkusíme krátké dobrodružství po Albánii,příští rok už to bude opět autem.Počasí vypadá,že bude pravé jadranské vruće,tak obohatíme poloprázdné pláže na jihu.Oproti i loňsku bylo letos poloprázdno od Pelješacu až po Cavtat.Tak třetina konob,občerstvení a stánků i kamenných obchůdků byla definitivně zavřená od jara,některé hotely neotevřely sezónu vůbec.Zdá se,že ještě trvá cenový rozdíl mezi Montenegrem a Chorvaty-v Kotoru,Igalu,a hlavně na budvanské riviéře letos bylo stejně plno,jako jindy.Přeju všem,koho ještě dovolenkové potěšení čeká,šťastnou cestu,pohodový pobyt a těším se na sdílení zážitků po návratu.Těm,kdo už to mají pro letošek za sebou,aspoň krásný ještě letní víkend.Živjeli!yawning smiley
avatar Re: Mlini, oblast okolo Dubrovniku
14. 08. 2009 18:12
...Andulko...nejsi naše malá Andulka, tak Tě ani nemohu pochválit jako ji ...tedy tak, jak se chválí děti...ale můžu Ti napsat, že to bylo od Tebe...od srdce...a moc hezky napsané... já nejsu v porotě pro přijímání mezi cestovatele..ale doporučení ode mne máš...anžto jsem si sem odběhl z poroty pro hodnocení plavek...moc pěkné...a piš...smiling smiley Bessy
Re: Mlini, oblast okolo Dubrovniku
15. 08. 2009 08:16
Děkuju,jsem dojata....musím do práce,ale máme tam internet,třeba bude chvíli čas zakle(klik)at na dveře...
Re: Mlini, oblast okolo Dubrovniku
19. 08. 2009 14:05
Tak nakonec jedeme ještě kousíček za Mlini, bydlet budeme v Soline ale okolí dobře prozkoumáme, věřím, že to je krásná oblast. Těším se na město Dubrovník a na zpáteční cestě se chystáme do Mostaru, tak to moje cestovatelské srdce bude přímo plesat, tolik "historie" najednou :-) Děkuju všem za vaše příspěvky smiling smiley.
avatar Re: Mlini, oblast okolo Dubrovniku
19. 08. 2009 22:26
Nezapomeňte na Konavle. Myslím, že opravdu za to stojí.

Michal
avatar Re: Mlini, oblast okolo Dubrovniku
21. 08. 2009 21:22
Moc vás zdravím. Víte, že už mám asi na jeden týden - ten druhý - v mé dovolené 2010 vybráno? Jak se to říká, jsem v jednání.....Jak začnou ty plískanice a frmoly všude, budu se upínat k tomuto místu. A tak trochu mě inspiroval Admin. /Přeji mu šťastnou cestu/.Ale už můžu říct jistě, že jsem si vybrala k zvídání tuto celou oblast:
Mám z toho radost. R.
avatar Re: Mlini, oblast okolo Dubrovniku
26. 08. 2009 13:32
Rero, dobrá volbathumbs up.
Konavle patří k tomu nejlepšímu, co jsem za osm let cestování po Chorvatsku viděl (hned za Hvarem a Visem).
Ale to je na jiné vlákno. Už mlčím.
Re: Mlini, oblast okolo Dubrovniku
08. 09. 2009 11:50
Ahoj přátelé,
tak jsme se již vrátili z dovolené. Mlini a okolí Župy Dubrovačky mohu směle doporučit. Je to tam krásné a směrem k MNG jsou klidnější, nepřeplněné pláže. Pro rodiny s dětma asi nejlepší Srebreno a Kupari, pěkné pláže, kde se děcka vyřádí. Nejvíce jsme jezdili na koupačku do Soline, Platu a Cavtatu. A nejlepší koupačka byla v Prevlace, kde je super šnorchlování. Dubrovník je přenádherné město, kde jedna návštěva nestačí, jen je to lepší asi mimo sezonu, hradby jsem prošli v 5pm a stejně z nás lilo :-). Podařili se nám jednodenní výlety do MNG (do města Budvy a do Kotoru a projet si záliv Boka Kotorkská, je to trochu nadlouho ale stojí to zato, na zpáteční cestě jsme využili přívoz za 4 Eura) a do BiH (Mostar, kde jsme nakonec i přespali páč Mostar je nádherný i v noci, kdy městem neproudí tolik truristů).
Konavle jsou nádherné místo, co stojí za vidění, určitě navštivte taky restauraci Konavoski Dvori, mají skvělou kuchyni, jen si připravte víc Kun, není to žádná přímořská rest. kde se najíte do 150 Kun. My tam nechali ve dvouch asi 450 Kunspinning smiley sticking its tongue out. A nakonec ještě mohu doporučit poloostrov Pelješac, je to tam nádherné a nejvíce to bude vyhovovat cykloturistům. My tam jeli hlavně do vinařské oblasti Dingač pro vína, tak snad budou stát zato drinking smiley. Jinak hned na začátku je krásné město Ston a Malý Ston, který patřil k Raguzské republice, krásné opevněné městečko a od 4 pm minimum turistů. Ještě bych dodala, že dolů do Dubrovníku jsme využili trajekt z Rijeky a je to super odpočinek po X km z ČR, kdy do místa, kde budete trávit dovolenou nepřijedete zhuntovaný z řízení. kdo by chtěl nějaké info, tak ať mi napíše, ráda poradím. yawning smiley
Re: Mlini, oblast okolo Dubrovniku
08. 09. 2009 15:02
Alis napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ...dolů do Dubrovníku jsme využili trajekt z Rijeky a je to super odpočinek po X km z ČR, kdy do místa, kde budete trávit dovolenou nepřijedete zhuntovaný z řízení. kdo
> by chtěl nějaké info, tak ať mi napíše, ráda poradím...

Prosím o více info - kde a jak se kupují lodní lístky, kolik stojí na osobu a kolik auto, jak dlouho trvá cesta, dá-li se spát apod. Vřelé díky.

Jinak k těm hospodám na Konavlích - do Konavolsky Dvori jsme jen nahlédli (opravdu vyšší ceny - byli jsme 4 lidi). Ale cestou k nim (asi 1 km před) jsme viděli restauraci rozloženou na potoku, pod můstkem i v domě. Jméno už nevím, ale nedá se minout a ceny byly o mnoho příznivější. To jen tak pro případné další návštěvníky.

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Re: Mlini, oblast okolo Dubrovniku
09. 09. 2009 19:49
Trajekt Rijeka-Dubrovnik
lístky jsem objednala přes net www.jadrolinija.hr, kde si přes online booking vypočítaš cenu. Nás lístky stály cca 6500 tis.Kč, cena obsahovala kajutu inside, 4 lůžka, vl. sprcha, wc, 2 osoby, 1 os. auto., snídaně(ušla). Cesta lodí trvala od 20.00 do druhého dne, vylodění od 16.15 hod.. Plavbu jsem trávili především venku na palubě a sledovali pobřeží Jadranu. Zastávky byly ve Splitu, na Hvaru a na Korčule.

Ta hospoda je opravdu hned u mostu, mineš ji když pojedeš do kon.dvori, ceny jsou tak o 1/3 nižší aspon co nám říkali známí.

Doufám, že se tam zase někdy vrátíme. Mě ted zaujal ostrov Hvar a Brač, tak uvidíme jestli příští rok vyrazíme :-) A zase určitě využijeme trajekt.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 277
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.