Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

KRK - Šilo - Baška ?

Autor zumi 
KRK - Šilo - Baška ?
14. 06. 2009 12:47
Ahojte!
Poraďte prosím - Šilo alebo Baška ?
Hľadám hlavne čisté more a pláž, tiež tiché a pekné prostredie , ubytovanie blízko pláže. Máme dve deti ,mladšie má rok, chceme ísť v septembri. Zvažujeme Šilo alebo Zarok v Baške.
O Šile som toho veľa nenašla, uvítam vaše skúsenosti. Vďaka.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil zumi (14. 06. 2009 14:46).
avatar Re: KRK - Šilo - Baška ?
14. 06. 2009 22:54
Baška je populární velké letovisko s velikou oblázkovou pláží, se spoustou možností a také lidí. Šilo je malá obec. My tam byli na týden před 8 roky a předpokládám, že se za tu dobu zase tolik nezměnilo. Rozhodnutí je na vás čemu dáte přednost. Pro malé dítě je písečná pláž přímo v Šilu ideální, dospělé už tolik uspokojit nemusí. To malé na obrázku je naše.



My se chodili většinou koupat do zátoky za východním okrajem obce. Na šnorchlování zde naše větší děti vzpomínají dodnes.

.

Šilo
Baška

Michal
Re: KRK - Šilo - Baška ?
15. 06. 2009 17:50
Michal,ďakujem za odpoveď.
Ešte sa chcem spýtať na čistotu mora a pláže v Šile.Piesočná pláž je tá jedna? A zátoky za obcou sú prístupné aj pre malé deti?
avatar Re: KRK - Šilo - Baška ?
16. 06. 2009 19:50
To Admin: děkuji moc, připomněl jste mi Bašku na Krku a Zdeňku Čermákovou, českou lékařku, která tam působila. Narodila se v sousední vesnici, tak snad proto jsem, a po přečtení skvělé knížky od Ladislava Chrudiny Slečna Doktorica, vyšplhala ke hřbitovu nad tu úžasnou pláž v Bašce a na hrob jsem jí položila od nás kamínek. Krásnější pláž, než je v Bašce a za kopcem ve Staré Bašce, jsem asi nezažila. Sice občas hlava na hlavě, ale všichni se tam ve finále nějak porovnají a je to fajn. Baška to je prostě srdeční záležitost ♥
avatar Re: KRK - Šilo - Baška ?
18. 06. 2009 07:53
S čistotou vody problém nebyl. Pláž tvoří nepříliš široký písečný pruh mezi pobřežní komunikací a vodou. S pláží v Bašce se určitě nedá srovnávat, ale je tam klid. Přístup k zátoce za městem zvládala i naše tehdy 2 letá dcera. Na oblázcích je tam místo pouze pro jednu rodinu, To bylo ale obvykle volné. Dále je ještě jedna zátoka s větší oblázkovou pláží, avšak už dost vzdálená.

Michal
Re: KRK - Šilo - Baška ?
19. 06. 2009 11:59
Jedeme v srpnu do Bašky, předpokládám že tam budou mraky lidí, máte s tím zkušenost? Zajímalo by mne, zda se tam dají najít i místa, kde moc lidí není - třeba mezi skalami..Nemusím mít ani písek, to je mi jedno..:-)
avatar Re: KRK - Šilo - Baška ?
19. 06. 2009 12:48
yummy napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Jedeme v srpnu do Bašky, předpokládám že tam budou
> mraky lidí, máte s tím zkušenost? Zajímalo by mne,
> zda se tam dají najít i místa, kde moc lidí není -
> třeba mezi skalami..Nemusím mít ani písek, to je
> mi jedno..:-)


Je tam spousta hezkých plážiček směrem na pravo, na Starou Bašku, jenže jsou dostupné jenom na lodi....
No a právě proto tam moc lidí není...smiling smiley
avatar Re: KRK - Šilo - Baška ?
19. 06. 2009 14:53
Na některé se dá slézt cca 300 m od silnice, ale není to nic pro malé děti, terén je dost náročný. Auto musíš nechat přilepené na silnici u skály. Pak ale ten klídek a pláž skoro privátní stojí opravdu za to! Na jedné takové plážičce měl nějaký mořský vlk dokonce hospůdku s lednicí plnou piva a půjčoval šlapadla.
Re: KRK - Šilo - Baška ?
22. 06. 2009 15:02
jedeme jen 4 dospělí, tak předpokládám, že nějakou tu opičí dráhu snad zvládneme. Rozmýšleli jsme se mezi šilem a baškou, ale moje sestra by v životě někam na skálu nelezla a tak jsme kvůli té dlouhé pláži zvolili bašku, ale my s přítelem chceme spíš někam stranou, nemáme rádi davy lidí, tak proto mě to zajímalo. JInak máme takové velké nafukovací lehátko/člun, tak se kdyžtak někam doplácáme:-D

to velkypepa: ty jsi na bašce byl? líbilo se ti tam?:-)
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 113
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.