Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Neplacena dalnice

Autor artmle9 
Neplacena dalnice
11. 07. 2020 15:29
Zdravim, dotaz uplne nepatri sem, ale zkusim. Chystame se na Istrii a navigace mi ukazuje, ze je mozne jet od Lupoglav po Pazin bezplatne po dalnici, je to pravda? Ukazuji to i mapy.cz. Diky za info
Re: Neplacena dalnice
11. 07. 2020 15:47
na zjazdoch na danom useku su mytne brany, takze asi bude platena



Upraveno 1krát. Naposledy upravil mario74 (11. 07. 2020 15:48).
Re: Neplacena dalnice
11. 07. 2020 16:04
Ta část je zdarma - [bina-istra.com] klikni si na body odkud kam jedeš a hned to vidíš.
Re: Neplacena dalnice
11. 07. 2020 17:38
Diky moc za info, divam se na tel. a tam to neni uplne jasne. Jinak se omlouvám za zalozeni noveho tematu, ale ukliknul jsem se na tel.
avatar Re: Neplacena dalnice
11. 07. 2020 19:29
Nevadí, řekl bych, že je to tak lepší, než to dávat do vlákna jak jsme objeli slovinskou dálnici.
avatar Re: Neplacena dalnice
19. 11. 2020 14:32
... neplacená dálnice ... je termín například i pro dálnici, která není ...
zní to vtipně, ale pro mnohé je to spíše do rubriky ... "To na...se...re"
... sice nás potěší, že Rakušáci mají dálnici A5 z Vídně nataženou až po Mikulov, ale Česká republika na ni dosud nedokázala, a zřejmě ještě dlouho nedokáže napojit úsek D 52 vedoucí od Brna do úrovně po Pohořelice ... a proč ... ?
... když se vyřeší prachy, výběrová řízení na dodavatele, projekty, výkup pozemků, atd. atd. ... tak nastoupí spolek, který se schovává na území Rakouska, ale iniciativy vytváří za státní hranicí ve směru na Moravu ... stojí za to si přečíst informaci české státní televize z října tohoto roku ...

cit.: Kvůli žalobě rakouského spolku je obchvat Mikulova opět bez pravomocného územního rozhodnutí.
Krajský soud v Ostravě zrušil rozhodnutí jihomoravského krajského úřadu, které povolilo stavbu obchvatu Mikulova. Ten má být součásti připravované dálnice D52. Soud tak zohlednil žalobu rakouského spolku VIRUS. Úřad teď o námitkách spolku bude muset rozhodnout znovu. Rozsudek je dostupný na úřední desce soudu. Rozhodnutí jihomoravského krajského úřadu, které potvrdilo umístění obchvatu Mikulova, už neplatí. Úřad loni v prosinci zamítl celou řadu odvolání, včetně toho od rakouského spolku VIRUS. Ten k jeho podání podle něj nebyl oprávněný. Ostravský soud ale rozhodnutí krajského úřadu z většiny zrušil. Úřad podle něj musí odvolání rakouského spolku vyřídit.
„Krajský úřad tedy bude muset znovu vydat pravomocné územní rozhodnutí,“ okomentoval rozsudek předseda Dětí Země Miroslav Patrik, který rakouský spolek s názvem VIRUS – Verein Projektwerkstatt für Umwelt und Soziales zastupoval u soudu. Zároveň dodává, že je pro něj verdikt překvapením. „Očekávali jsme, že tento právní problém bude spíše řešit až Nejvyšší správní soud,“ říká Patrik.
Zamítnutí dalších odvolání už čerstvý rozsudek nerozporuje. Důvody zrušení rozhodnutí kraje zatím známy nejsou, soud zveřejnil rozsudek bez odůvodnění. Úřad se proti němu může bránit kasační stížností k Nejvyššímu správnímu soudu. Obchvat Mikulova byl přitom v přípravě dokončení D52 nejdál. Verdikt ostravského soudu je další komplikací na cestě k vybudování dálniční spojnice mezi Brnem a Vídní. O ní přitom politici mluví přes deset let. Právě stavba obchvatu Mikulova byla podle zářijového vyjádření ředitele brněnského Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Davida Fialy ze všech úseků dálnice D52 v přípravě nejdál. Fiala prohlásil, že chce ŘSD žádat o stavební povolení na přelomu října a listopadu, aby se mohlo v roce 2022 stavět.To ale bez územního rozhodnutí nepůjde. Musí se počkat, než krajský úřad vyřídí odvolání VIRUSu. „Pravomocné územní rozhodnutí bylo zrušeno, takže existuje jen nepravomocné územní rozhodnutí vydané Městským úřadem Mikulov,“ vysvětluje Patrik. To vydal Mikulov v září 2018. Celkem chybí na českém území postavit třiadvacet kilometrů dálnice, která by spojila existující úsek od Brna do Pohořelic s rakouskou hranicí. Rakušané jsou se stavbou prakticky hotoví. Čtyřpruh vede až k Poysbrunnu a loni na podzim se otevřel dvoupruhový obchvat Drasenhofenu, s možností rozšíření o další dva pruhy ...

smileys with beer
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 124
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.