O prázdné pláži se stromy v Primoštenu zapomeňte. V Primoštenu je přesně taková část poloostrova Raduča (tam jak stojí hotel Zora), která je natočená k pevnině. Moře tam dělá pěknou mělkou zátoku s oblázky a ideálním koupáním pro děti, ale bývá dost přeplněná. V době, když jsme tam byli tak jsem ještě neměl digitální foťák, proto jsem Vám sehnal aspoň pár fotek na internetu. Zde [
www.zahranici.com] je zmiňovaná pláž, tady [
ciao.ic.cz] by měla být ta samá z jiného záběru. Od poloviny obvodu poloostrova ustupují oblázky a začínají skaliska, foto [
gallery.boule.cz] a [
gallery.boule.cz] které se táhnou pod hotelem téměř po celé straně natočené k poloostrůvku, na němž stojí historické jádro města. Po obvodu starého města moc koupání není, pouze na jižní straně vedle přístavu je menší pláž. V okolí Primoštenu jsem nebyl, takže nevím jaké jsou pláže na sever a na jih od města. Pokud máte k dispozici člun (třeba jen obyčejný gumák nebo i lehátko) doporučuji koupání na ostrůvku Smokvica, cca. 500 metrů od poloostrova s hotelem Zora (na [
www.chorvatsko.cz] neúplně zobrazený v levém okraji, úzké pláže - hrubý písek mezi skalnatými výstupky, podobný snímek zde [
gallery.boule.cz])