Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Je možné vrácení zálohy?

Autor Yvona18 
Je možné vrácení zálohy?
09. 07. 2008 21:59
Dejte si pozor na posílání zálohy! Zálohu posílejte jen na místo ověřené nebo doporučené!!! V březnu jsme zaplatili zálohu 230 EUR za apartman s klima, výhled na moře... a když jsme nyní dorazili na místo našeho "luxusního ubytování", tak jsme našli jenom špinavou noru!! Pan domácí nám samozřejmě zálohu nevrátil a tvářil se, že je to "SUPER". No prostě do tý nory jsme nešli a našli jsme si docela slušný apartman jinde. Neví někdo nějaký § nebo nějakou páku na vrácení? Díky Y.
avatar Re: Je možné vrácení zálohy?
10. 07. 2008 07:08
YVONA-tak to jste měli smůlu.Jinak nejsem právník ani s tím nemám zkušenost-ale obávám se že asi budete muset peníze oželet.
Nevím jak jste rezervovali-pokud přes cestovku u nás v čr -tak bych uhodila na ně(a samozřejmě bych si ještě předtím vyfotila místo kde jste byli jak se liší v tom co jste zazálohovali a co cestovka slibovala)A hlavně bych si příště vybrala spolehlivější a ověřenější CA nebo CK.

Jestli jste ale rezervovali přímo přes net u chorvatského majitele-tak mám pocit že to moc zdaru mít nebude dostat z něj peníze.
Určitě mají v podmínkách smouvy o rezervaci nějakou tu kličku která jim ponechává právo si zálohu nechat..
My měli jet letos na domluvu k lidem(ne přes Ca ale tam kde jsme byli loni)poslali jsme zálohu a z důvodů nemoci nejeli..Ačkoli jsme si s nima rozuměli a vpodstatě se asi i spřátelili-ani oni zálohu nevracejí(ani jsem to ta po nich nechtěla)-kšeft je kšeft.....
(zdůvodnění je logické-v termínu co vám rezervovali mohli mít jiný lidi a tím pádem jim utekl výdělek)
Re: Je možné vrácení zálohy?
03. 08. 2008 08:37
Co jsem se tak dočetl a zaslech tak se zálohy nevracejí, ale když jsem posílál zálohu na ubytování tak jsem se na to domácího zeptal jak by to bylo třeba v případě, že bychom nemohli přijet - tak zálohu by nevrátil, ale převedl by ji třeba na další rok, pokud bychom k němu zase jeli.
Re: Je možné vrácení zálohy?
03. 08. 2008 20:50
Lidi, co blízníte a posíláte někomu, koho neznáte, peníze za něco co jste nikdy neviděli? Vždyť v Chorvatsku převyšuje nabídka poptávku ...... Takhle to může maximálně udělat při druhém a dalším pobytu, ale i tak je nutné být opatrný. Pěkný apartmán s klimou a výhledem na moře seženete v každém letovisku a možná i za lepší cenu, než je uvedena na internetu.
Re: Je možné vrácení zálohy?
04. 08. 2008 14:03
Zdravim. Rad se Vam pokusim pomoct o vraceni Vaše akontace prozatim se mi to podařilo ale nic neslibuji. Majitel si muže nechat pouze zalohu za prvni noc a zbitek penez mel bi vratit.Klidne mi napište ja su ted v Pakoštane tak že bich se telefonicki spojil s majitelem a jelikož znam jak to tadi v Chorvatsku chodi a zakoni veřim tomu že se mi to podaři. S pozdravem Vilko
vilko@centrum.cz
Re: Je možné vrácení zálohy?
05. 08. 2008 14:24
Ješče jedna menši rada pro všechni ostatni ,pokud se poprve spojujete s ubitovatelem a neni oveřenej nebo na doporučeni jinich tak se ho zeptejte jestli ma registrovane apartmany či pokoje a poznate to že ma na baraku našroubovanu modru tabulu kteru podle zakonu musi mit na viditelnem miste. Pokud to nemaji tak se vraceni zalohy viz Yvona18 pravdepodobne nedočkate.Vjinim připadu stači se obratit na Turističku zajednicu v danem měste a oni si s jakim koliv problemem poradi .
V připade jinich otazek napište. S pozdravem Vilko.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 239
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.