Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

ubytování - Podgora

Autor Niki 
avatar Re: ubytování - Podgora
25. 02. 2008 12:48
Mam bohužel tu samou zkušenost, z více obeslaných appartmánů se mi ozvali pouze 2 a to ještě za nekřesťansky vysokou cenu. Je fakt, že z jiných míst co jsem psal minulé roky mi chodilo nabídek více. Asi v Čaklje o turisty nemaji nouzi, a tak moc neodpovídají ? A nebo je ještě brzo a mají tam zatím zimní siestu.
Re: ubytování - Podgora
03. 03. 2008 19:11
Taky mi odepíše tak každý pátý. Je to ale spíš tím, že jsou to převážně starší lidé a internet nepoužívají. Mejlovou adresu na někoho z dětí sice v kontaktech maji, ale komunikace přes meil vázne.
Ono je to přeci jenom asi v Chorvatsku s internetem ještě dost pozadu.
zahajskej
Re: ubytování - Podgora
27. 03. 2008 14:38
Nějak se nám páni domácí pokazili, na jejich www stránkách většinou zmizeli ceny nebo je mají v cenících proškrtnuté. Na cca odeslaných 40 mailů mám jen dvě odpovědi. To tam přes zimu zamrzli?
Loni jsem obeslal cca 20 majitelů a měl jsem více jak od půlky odpovědi, někteří napsali i opakovaně, na jejich www byly ceny.
Že by čecháček už byl pro ně nezajímavý.
Pomožte - Čaklje, Podgora pro dva lidi 1.polovina června.
Daniel32
Re: ubytování - Podgora
27. 03. 2008 15:20
Tiez mam podobnu skusenost. Mne z asi 30 mailov odpovedali asi piati. Oslovoval som apartmany v Brele, Podgore, Caklje, Tucepi. Rozhodol som sa pre Tucepi. Co sa tyka cien vsetky boli 80 EUR/noc (zaciatkom jula. Sme 2 x 2+1). Tak pri rovnakej cene som sa rozhodol pre najlepsiu ponuku v Tucepi.
Re: ubytování - Podgora
27. 03. 2008 17:10
No všichni letos podraželi
ale těch 80€ je dost za apartmán
náš ivan bere myslím za 3+1 cca 65€ a to už se mi zdá drahé sad smiley
Re: ubytování - Podgora
27. 03. 2008 17:12
ale jak je na tom s místem opravdu nevím smiling smiley
hodně lidem se už to zdálo drahé, takže to nevzali...ale kdo chce může mu ještě napsat- mail na Ivana je na mých stránkách
[mojechorvatsko.nazory.cz]
Daniel32
Re: ubytování - Podgora
27. 03. 2008 21:21
80 EUR/noc je za apartman s dvoma samostatnymi izbami (obidve izby maju balkon na more) a v kazdej izbe budeme dvaja dospely a jedno dieta. Zariadena kuchyna s jedalnou, TV, v kazdej izbe a jedalni klima bez priplatku. 80m od plaze (tie metre od plaze sedia. Aj ked som v tom apartmane nikdy nebol, pamatam si ho, ked som bol naposledy v Tucepi). Za to som ochotny tolko zaplatit. smiling smiley
Inac, nasiel som ten isty apartman v ponuke jednej cestovky za vyse 120EUR/noc eye popping smiley
Re: ubytování - Podgora
30. 03. 2008 14:50
Do Podgory jezdim už několit let a nikdy jsem si dopredu nerezervovala apartman.Vzdy,kdyz vjedu do Podgory,místní tam sedí s nabidkou volnych míst,vždy nejake apartmany navstivim a pak zacnu smlouvat o cene.Je to normalni standard-a vzdy se dostanu na 10 euro za osobua vybaveni je vždy s klimatizaci, velka kuchyň,parkovani při objektu,blizko k moři,satelit atd..Samozřejmě,poslední dobou jsme již štamgasti jen v určitém místě a cena je již dopředu davno dana.
Daniel32
Re: ubytování - Podgora
01. 04. 2008 21:45
Odporucali by ste ist na slepo do Podgory s malymi detmi? Hlavne ak sme 2 rodiny?. Zaciatkom jula. Dik
Re: ubytování - Podgora
01. 04. 2008 22:15
Také odporúčanie závisí od stresovej odolnosti osádky . Svojho času na poľskom fóre preberali podobnú tému.
Istý poliak popisoval ako jeho manželka na terase , po prehliadke apartmánu si zrazu sadla a usedavo sa rozplakala. Domáci na ňu nechápavo pozerali .Nakoniec z nej nevyliezlo, že "apartmán sa jej hrozne páči ,ale majú len toľko a toľko na noc"..... Domáci to nevydržali a spustili .. neskôr sa sami tomu smiali.
Ak máte podobné nadanie bolo by hriechom objednávať niečo dopredu smiling smiley
avatar Re: ubytování - Podgora
01. 04. 2008 22:36
Taky jsem občas jela na blind. Jenže...já to nechápu, jak po té cestě tam někdo klidně chodí a smlouvá. Já jsem pak schopna vzít apartmán, který se jim již několik let nepodařilo udat, až já...Vidím prostor na spaní - jakýkoliv, a zůstávám....Proto si už teď dopředu zajišťuji ubytko, aby to bylo podle mých představ. Navíc, když tam dojedu, mohla bych konkurovat ledasjakému bezdomovci.....I místní mi pak prozrazují / při pohledu na mě/ , že sice z toho mají peníze, ale že si pak mezi sebou říkají, že stejně nechápou, proč se takovou dálku harcujem......No, ale my to víme, že?
Daniel32
Re: ubytování - Podgora
02. 04. 2008 08:36
No ja uz tiez pocujem svoju manzelku (milacik toto necitaj) ako po pol hodine hovori, ze nebude cely den hladat na celom Jadrane ubytovanie spinning smiley sticking its tongue out Vyhodu v tom vidim asi len v lepsej cene, lebo pri dojednavani ubytovania vopred sa nikto s Vami nebude jednat o cene (moja skusenost), bud beres alebo nie.
Re: ubytování - Podgora
02. 04. 2008 10:37
To : Daniel32
Nevidel by som to tragicky. Z predchádzajúcich príspevkov je zrejmé , že nehľadáš úplne lacný apartmán a netrváš striktne na lokalite.
Stojí za to si však všimnúť čo hovorí Rero. O prejave vyčerpanosti z cesty na vzhľade a duševnom stave. Tomu treba prispôsobiť cestovanie . Za úvahu stojí či neprenocovať ešte pred cieľom a . Taliani, ktorí zväčša chodia na slepo a berú to ako koníček ,to robia tak, že prídu ráno keď ešte nie je horúco .Z úsmevom dávajú reč z domácimi, ktorí vtedy robia okolo domu .Títo spravidla vedia aj to ako sú na tom susedia s ubytovaním a poradia..
Okrem ceny zbavenej provízie spočíva výhoda v tom , že človek vidí aký je prístup s vozidlom , či parkovanie nie je príliš stiesnené ( radové ) ,či terasa je dosť priestranná a zatienená ( strávite tam viac času než v komfortne vybavenej obývačke ), aký je odstup od vedľajších domov atď. čo pri internete často klame . Svieži človek to vníma lepšie než sťahaný, s túžbou ako píše Rero, ubytovať sa v časovej tiesni.
Daniel32
Re: ubytování - Podgora
02. 04. 2008 13:35
Vdaka doky1
takto nejak by som to vnimal aj ja a jedine mozem s tebou len suhlasit. Je pravda, ze ja uz som si apartman zohnal (ako pisem v mojom prispevku v Tucepi). Nie je to vitazoslavna cena a je vela takych co byvaju lacnejsie, ale neprekaza mi to. Kazdopadne som bol zvedavy ake su skusenosti s hladanim naslepo v Podgore. Tam som chcel ist povodne ale nic (vyhovujuce) som cez net nenasiel. Do Chorvatska urcite nepojdem posledny krat, tak jedno doobedie obetuje a obehnem si Podgoru a otestujem hladanie naslepo. Keby sme nesli dve rodiny s malymi detmi, tak to uz takto urobim toto leto.
Este jednu otazku mam do plena. Existuje medzi sukromnými ubytovatelmi nejaka dohoda (kartelova spinning smiley sticking its tongue out ) pod ake ceny s ubytovanim nemozu ist?. Ide hlavne o ceny kedy si zajednavate ubytovanie dopredu. Mal som taku skusenost, ked mi teta z Brely odpisala: "Unfortunately, I have to say that I have never received such proposal like in your mail. I am doing this job for a lots of years and I have to tell you that it is not a market for bargening.The price is determined by Croatian tourist community and I can not make any negotiations with you." Odpisala mi to moj email, v ktorom som jej pisal, ze cena za jej apartman (vzhladom na vybavenie, kompoziciu izieb a prostredie) sa mi zda byt vela. Aj tak som za tuto cenu apartman vzal inde, ale viac mi vyhovoval.

P.S. Pre neanglictinarov prekladam jej odpoved: "Zial, musim povedat, ze podnikam v tomto biznise uz dlhe roky, ale este som nedostala taku ponuku ako ste mi poslali. Toto nie je miesto na vyjednavanie, cena je dana chorvatskou turistickou komunitou a nemozem s vami vyjednavat"

Inac vsetkym co som oslovoval pri hladani apartmanu som pisal v chorvactine, ale pri tete z Brely sme uz museli prejst do anglictiny aby nedoslo k nejakym nedorozumeniam spinning smiley sticking its tongue out
avatar Re: ubytování - Podgora
02. 04. 2008 15:20
Je to složité. Mně se ten výběr zúžuje, protože já chci být maximálně v druhé /raději první / řadě domků od moře. Dále chci vidět zcela na moře, a přitom mít terasu jen pro nás a zastíněnou. Dále chceme být maximálně dva na pokoji, takže se nedívám na počet lůžek, ale pokojů.Samozřejmě dobrá pláž nebo přístup do moře přímo pod apartmánem, v posledních létech pak i klímu. Taky z něho musí vyzařovat čisto a útulno.
Cena zase nehraje takovou roli / doufám, že si to nepřečte manžel - šetřílek/, ne proto, že bych měla tolik peněz, ale protože jsem už dávno zjistila, že za to, abych z té dovolené měla požitek, dám raději nějaké to euro navíc za ubytování podle mých představ - příliš si cením svého volna a dovolené.
No, a před 3 nebo 4 léty jsme byli v Gradacu - hotel, další část rodiny přijela na druhý týden za námi, a já jsem jim měla za úkol zajistit apartmán. Měla jsem na to tedy celý týden, a vzhledem k našim podmínkám to nebylo ale vůbec jednoduché.Prošli jsme tu první a druhou řadu apartmánů od Bristu až po městečko Gradac, našla jsem pak moc pěkný, hned v první řadě, ale bohužel společná kuchyňka. Za zmínku ovšem stojí, že my jezdíme vždy zhruba od 10 července, což je taky jeden z nejobsazenějších termínů. Zajisté je jiná situace v červnu nebo v září, kdy je volněji i levněji. No, a při hledání na blind je to pak tak trochu i otázka štěstí, a být ve správnou dobu na správném místě, a taky na mých požadavcích na ubytování.
Proto si zajišťuji ubytování už v prosinci, a moc se těším.....
Re: ubytování - Podgora
02. 04. 2008 16:52
To Damiel :
Hrvatska turistička zajednica je lepšie prekladať ako Chorvátske turistické združenie . Popisovať jeho status na úrovni štátu ako aj miestnych združení by bolo otravné. Záväzná je kategorizácia objektu a tá je spravidla aj niekde v dome vyvesená. Často zistíš , že podľa nej by mohli účtovať oveľa viac než účtujú .Limitný je z nej cenový strop a odvozuje sa od nej aj miestny popatok za lôžko ( obsadené alebo neobsadené). Samozrejme na miestnej úrovni sa právne nezáväzne niekde pokúšajú dohovoriť aj na dumpingových cenách pred sezónou, ale v prípade ,ak majú voľné kapacity tak logicky idú s cenami aj výrazne dole proti týmto dohodám.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 156
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.