Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Turanj

Autor simona 
Turanj
19. 03. 2007 18:32
Chceli by sme vedieť nejaké informácie o destinácii Chorvátsko - Turanj. V júli tam cestujeme na dovolenku ( apartmán Šaric ) a zaujímalo by nás aké je to stredisko, aké sú tam pláže a celkové prostredie.
avatar Re: Turanj
19. 03. 2007 22:31
Velké dlouhé letovisko spojené v jeden celek se sv. Filip i Jakov.5km do Biogradu.Jinak pláže různé od navezeného písku až po kameny a dokonce i suť s cihel apd.Kolem moře asfaltka,večer se uzavírá.Dobrý večerní život se spoustou cukráren a bister,včetně hudby.Naproti ostrovy Pašman,Uglajn a několik menších.Je to kanál z dosti silným prouděním jako v řece.Moře čisté.Kolem moře spousta malých kempů, apartmánů a obchůdků.Pořádají se odtud výlety na Kornati.Magistrála je daleko.Prostředí klidné,žije večerním životem.

MirekŠi
Re: Turanj
19. 03. 2007 22:56
byl jsem tam před 2 rokama a je to velmi klidná vesnička, pláže tam jsou přijemné i se sprchou. V turanju nic neni, pár kaváren, jinak pro večerní život se musí do Sv. filipa,která je s turanjem spojena dohromady,takže příjemná procházka. Tam je i večerní hudba takže moc pěkný. Moře krásně čisté, proud mě tam nějak nepřipadal. :-)
Re: Turanj
20. 03. 2007 01:49
Bol som v Turanji 10 x po sebe aj rodinou. Ak máte skype dajte vedieť môžeme pokecať. Zážitkov hodne nechce sa mi písať všetky rady... smiling smiley.
Miro
Re: Turanj
27. 03. 2007 14:38
Na příspěvek od tvsat zapomeň, má pravdu je z části. Turanj je malá, klidná vesnice, bez nočního života. Za tím musíš skutečně příjemnou procházkou okolo moře (asi 1km) do Sv.Filip i Jakov, se kterým je Turanj propojen pěknou asfaltovou silničkou, která slouží pro příjezd k apartmánům, kterými je Turanj s Filipem propojen.Mezi silnicí a pláží je po celé délce dlážděný chodník s lavičkami a stromy.Pláže jsou čisté a upravené. Je možné, že někde se objeví suť, ale to jen vyjímečně, když majitel apartmánu si upravuje pláž před apartmánem, kterou potom zaveze pískem.V Turanji je několik hospůdek, pár samoobsluh a cukrárny. Rovněž je tam směnárna.Letos tam pojedu již po páté.Je to vhodné místo pro starší a pro rodiny s dětmi. Vstup do moře z pláží je pozvolný, asi po 5m je voda po pás a dno dále pozvolna klesá asi do dvou a půl metru.Pláže jsou odděleny několika betonovými moly, na kterých se dá rovněž ležet a na konci sejít po žebříku rovnou do hlubší vody. Je sice pravda, že podle domorodců jsou v moři silné proudy, ale ty se projevují až ve větší vzdálenosti od břehu. Ostrov Pašman je vzdálen asi 1 km od břehu.Výlety na Kornati v Turanji nezačínají, jenom si je můžeš u agentů objednat.(Možná, že se najdou podnikavci, kteří nabídnou odjezd z Turanje malou lodí, ale to se nedoporučuje využívat, viz příspěvky v jiné části fora). Pokud vám vyjde počasí, tak myslím budete spokojeni.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 230
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.