Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

info o Pelješaci

Autor Morkus 
info o Pelješaci
07. 01. 2007 12:56
Prosím o informace o tomto polostrově.
Letos se tam chystáme poprvé s více rodinami a dětmi a ocenila bych každou dobrou radu, či tip na klidné místo blízko moře v apartmánu.Nemáme rádi velká města a přeplněnými plážemi, spíše hledáme klid a hlavně rádi pořádáme pochodová cvičení d o hor a okolí.zn. každý den aspoň 10km...smiling smiley)pizza pak lépe chutná.
Díky zy každé info.Daniela
Re: info o Pelješaci
07. 01. 2007 19:13
zkus "Místa v Chorvatsku" tam je o Pelješacu dost dlouhý vlákno
Re: info o Pelješaci
07. 01. 2007 19:32
Byli jsme v loni v Borje asi 7km od Orebiče nádherný a klidný místo, sestup a výstup k nádherný a málo navštěvovaný pláži vydá za horskou tůru
Re: info o Pelješaci
10. 01. 2007 17:46
Ahoj na Pelješaci jsme byli třikrát, dvakrát v Perně a jednou v Blaževu. Perna je vcelku fajn, dá se tam nakoupit, zajít na zmrzlinu i do restaurace. Je to asi dva kilometry za Orebičem. Paní domácí byla fajn. Letos má myslím i další nové apartmány.
V Blaževu to byla vcelku pakárna, ten klid, o kterým tam psali narušovala mnohočetná skupina neustále hlučících občanů z BiH. Byli odporní a hrozní bordeláři, a to bydleli ve vedlejším domě. Navíc si nemůžu odpustit pár slov na majitele apartmánů Darko, ten to tam asi celý šéfoval, ke svým hostům se choval vcelku fajn, i když mi paní, co u něj bydlela říkala, že než se zabydleli, museli si sami ŘÁDNĚ uklidit, protože by tam jinak nemohli existovat, mi bydleli ve vedlejším domě ap.Šimovič, domácí vcelku v klidu, jen panu Darkovi asi patřil pozemek u moře a celou dobu nám CIZÍM dával najevo, že to tam asi celý vlastní. Byla to moje nejhorší dovolená v životě.
Jinak ještě k té Perně, dá se tam vyšlapat na sv. Ilju, ale do toho já jsem nešel, jsem na něco jinýho než na tůry, mám rád šnorchloání, naproti Perně se rozkládá ostrov Korčula a jeho stejnojmenné město, no krásný pohled...
O kontakt si můžete napsat na K.Starostik@seznam.cz, nechci tady dělat reklamu... fotky bohužel nemáme, měli jsme ještě starej foťák.
Na Pelješaci je mnoho krásných míst, za Trpaní plaža Divna, na jihu Krásný šnoprchlování v lokalitě Borak-Dingač...nemělo chybu. Ještě bych vás chtěl upozornit na to, že jižní moře je průhlednější a hezčí, naopak severní moře v lokalitě Blaževo, Sreser a podobně je plné zooplanktonu, viditelnost tak tři-čtyři metry, šnorchlování na bodu mrazuthumbs down
Ale myslím, že u Trpanje a dále je to už OK, kdybyste měli nějaké dotazy, tak písněte i na mail, co bude v mých silách odepíšu.
Přeju šťastný výběr, ahoj Karel...grinning smiley
Re: info o Pelješaci
31. 01. 2007 20:08
Výstup na Sv.Ilju je super, krásné výhledy do okolí, vřele doporučuji.
Re: info o Pelješaci
05. 02. 2007 22:29
Zdravim, oblast Orebiče nádherné místo, směrem na sever v Pernu a Viganji klid a soukromé pláže, no a úplně na severu v lovišti ten největší klid co jsem v Chorvatsku zažil, klidné moře /zátoka/ a sem tam nějaký turista /začátek září/.Tak příjemný pobyt
Re: info o Pelješaci
06. 02. 2007 19:30
Já musím vychválit jedině Borak, nemá chybu, zatím nejhezčí místo v Chorvatsku, moře hned u apartmánu, výhled na širé moře, klidek, žádné davy turistů, prostě paráda.
Re: info o Pelješaci
06. 02. 2007 20:29
Už jsem to tu jednou navrhovala, ale opakování matka moudrosti. Co takhle založit klub Boraku??hot smiley Ozve se někdo??hot smiley
Re: info o Pelješaci
07. 02. 2007 08:54
Mate nekdo nejake informace o Podobuce? Byl jste tam nekdo? Predem diky za info.yawning smiley
Klára 3
Re: info o Pelješaci
07. 02. 2007 16:56
Podobuče znám, myslím,že je to jedno z nejkrásnějších míst na Pelješaci. Velkou výhodou je, že skoro všechny domy jsou postaveny okolo oblázkové pláže,voda nádherně čistá a poměrně dosti daleko od břehu mělká, takže pro děti jednička. Pro mě specielně je velmi výhodné, že v Podobuče je velmi málo parkovacích míst, prakticky ke každému apartmánu jedno parkoviště, takže se tam nenavalí lidí z jiných míst,protože nemají kde parkovat. Navíc dolu k moři nemohou auta zajet, není tam přístup pro příjezd, proto opět maximalně bezpečné pro děti.Místo není přeplněné ani v top sezoně. Se zásobováním je to trochu horší, protože nejbližší obchod je v Orebiči, cca 10 km, ale v místě je alespoň hospůdka přímo nad mořem a kiosek s nanukama.Kdo chce klídek, pak ideální, kdo chce noční život, ať tam nejezdí. Domů pro ubytování v Podobuče moc není, a co vím, tak je to dosti obsazené.Když se zadá do vyhledavače Podobuče, vyjede několik stránek s docela pěknýma fotkama. Byli jsme tam před 2 lety v domečku přímo na pláži,myslím,že se jmenoval FANI, takže i tohle jméno by mohlo ve vyhledavači fungovat.Byli jsme hodně spokojeni, domácí super, paní dobře vařila a výhodou bylo,že nebydleli přímo v baráku, ale kousek dál.Další roky jsme se tam už nedostali, protože bylo všechno obsazeno. Jestli se Vám podaří najít něco volného, pak asi zklamaný nebudete.
Čauky, Klára
Re: info o Pelješaci
07. 02. 2007 22:06
V loni jsme tam hledali ubytování, ale jeli jsme na blind a jak píše Klára všechno bylo obsazené. Ubytování jsme našli cestou zpátky asi 3km na Orebič v Borje řekl bych ještě klidnější než Podobuče(není tam ani ta hospůdka, ale u domácího to bylo jako v hospodě pořád NA ZDRAVO ), ale trošku horší přístup na pláž. To ale mělo výhodu že tam chodilo opravdu jenom pár lidí.
Ivan
Re: info o Pelješaci
08. 02. 2007 09:34
To Klara: Byli jsme loni v Orebici a jeli se do Podobuce podivat. Hned nas to misto okouzlilo. Klidek je presne to co hledame - kdyz budeme chtit vecerni prochazku, do Orebice je to opravdu kousek. V Podobuce jsme se zastavili u pani, ktera tam provozuje tu "hospudku" a mrazak s nanuky. Dali se do reci, vzali si kontakt (mimochodem mluvi vyborne anglicky) a nakonec se nam podarilo sehnat volny termin prave v jejim dome - FANI.:-) Takze letos 1.8. nastupujeme prave tam. Zajimalo me jak je to treba se zasobovanim, jestli je potreba i pro chleba jezit mimo, ale navadi nam to. To misto je kouzelne a moc se tesime....Pisete ze vyborne vari - da se u ni normalne stravovat? Diky za informace
Re: info o Pelješaci
08. 02. 2007 15:57
Ahojte, tak vidím, že Pelješac jsem asi neprocestoval úplně celý. Nechci vám kazit iluze, vám co se třeba chystáte prvně, ten klid o kterým se tady píše je opravdu jen v těch malých vesničkách a i ty už bývají v termínech nadupaný, jeli jsme vloni na blind a ani paní domácí, u které jsme předtím dva roky pobývali nám nedokázala pomoct s ubytováním.thumbs down
Manželka mě už tenkrát prosila, když jsme jeli v noci po dálnici, ať sjedem někde blíž, ale mě to táhlo na Pelješac. Lidi i tam už je fakt nechutně narváno, byli jsme první rok zvyklí denně jezdit do Orebiče na nákup, vloni jsem tama jen projížděl a to byl teda hnus,..normální dopravní kolaps, připomínám, že to bylo v týdnu, ne tedy v sobotu, kdy se mění turnusy, to bych opravdu nechtěl vidět. Perna a ty další osady za ní...totálně narváno, idylka o nějakým ubytování hned u moře, tak to bych si nechal zdát.
Třeba se na Pelješac znovu někdy vydáme a třeba ne, to už záleží na okolnostech.
Ještě bych se zmínil o tom, že mnozí z vás píšou o termínech září nebo červen, to je v Chorvatsku snad relativní klid ještě všude.
No nic, tak ať vám to výjde, ale jestli chcete strávit opravdu dovolenou v klidu, tak si radši dopředu rezervujte. Těch 50 eur za to stojí, když budete mít hned po příjezdu složit kam hlavu.
Přeju šťastný výběr, Karel....grinning smiley
Re: info o Pelješaci
09. 02. 2007 20:03
Ahojky,vsichni,co byli na Peljesaci!
V loni jsem byla uz podruhe v Orebici a musim rict,ze uz jsem byla v Chorvatsku hodne a skoro vsude,ale tam bylo nejlip!!!
Posledni tyden v srpnu a prvni tyden v zari je to bomba!Trstenika plaz je super velka a castecne piscita a neni tam touto dobou uz moc lidi a deti.Letos jedeme zase,ubytovani super a za dobre penize,restauraci k nespocitani a dobre vari vsechny.Pizza je bomba s prsutem (original)!!!!
Vylet na Korculu stoji za to a 4.9. je super kouknout na lodni bitvu na mori mezi Korculou a Orebicem.
Promenada je dlouha a je co k nakoupeni a zmrzka je taky velmi dobra a neni draha.thumbs upsmileys with beer
Re: info o Pelješaci
09. 02. 2007 20:10
Ahojky,vsichni,co byli na Peljesaci!
V loni jsem byla uz podruhe v Orebici a musim rict,ze uz jsem byla v Chorvatsku hodne a skoro vsude,ale tam bylo nejlip!!!
Posledni tyden v srpnu a prvni tyden v zari je to bomba!Trstenika plaz je super velka a castecne piscita a neni tam touto dobou uz moc lidi a deti.Letos jedeme zase,ubytovani super a za dobre penize,restauraci k nespocitani a dobre vari vsechny.Pizza je bomba s prsutem (original)!!!!
Vylet na Korculu stoji za to a 4.9. je super kouknout na lodni bitvu na mori mezi Korculou a Orebicem.
Promenada je dlouha a je co k nakoupeni a zmrzka je taky velmi dobra a neni draha.thumbs upsmileys with beer
vyber pobytu
Re: info o Pelješaci
09. 02. 2007 20:29
Konečně někdo, kdo jede skoro ve stejném termínu.smiling smiley My jedeme posledních čtrnáct dnů v srpnu, jenom ne do Orebiče, ale do Boraku. I když Orebič si určitě nenecháme ujít!!



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Evik2 (09. 02. 2007 20:30).
panap
Re: info o Pelješaci
14. 02. 2007 08:26
Já byla 3x po sobě v Orebiči a už nikdy více smiling smiley..bylo to v roce 1997,98,99 Orebič byl malinkatej a v podstatě potřetí nebylo kam jít.Pokud to vezmu z prvního pobytu,tak super místo.
Re: info o Pelješaci
16. 02. 2007 12:53
No jo,ale to nemuzete srovnavat Orebic ted a pred 10 lety?
v Orebici je porad,kam chodit a co videt!Promenada je pekna a dlouha
a vede az k hotelum na druhem konci Orebice.Pro peknou prochazku navecer,na kavicku,na zmrzku nebo si poslechnout zivou hudbu to uplne staci.Ja jedu letos taky uz po treti a uz se nemohu dockat!!!smileys with beer
Janule



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Janule (16. 02. 2007 12:55).
avatar Re: info o Pelješaci
16. 02. 2007 18:48
No já nevím. V Orebiči jsem byl někdy v roce 2003(?) 10 dní a vůbec mě nanadchl. Je to apartmánové městečko kde teda k vidění moc není. To Korčula to je jiné kafe. Staré konoby, pěkné centrum. Hloupé akorát bylo že poslední spoj do Orebiče jel někdy okolo 23.00. Písčná pláž byla sice hezká, ale plná zbytků z řas. Takže když člověk vylezl z vody tak byl oblepen těmi zbytky (hlavně nohy).
avatar Re: info o Pelješaci
16. 02. 2007 22:16
V Orebiči jsem byl 7x a i v plné sezoně je to naprosto klidné městečko, plné totální pohody - možná proto, že je vlastně stejně daleko, jako Monte Negro - tak to MN chceme letos prubnout (dosť bolo Orebiča !thumbs up smiley).
Re: info o Pelješaci
17. 02. 2007 15:18
Ahoj, teda Modeno, ty musíš bejt asi splachovací, já tam byl jen třikrát a jak se říká dost, nevidím na Orebiči nic extra, tak jak píše Luděk. Moje nej místo v Orebiči bylo pod uličkou kde je kostelík, tam kde se vychází k moři, tam je teda dobrá cukrárna s nej zmzlinou, jinak další pobyt tam už jsme přímo do Orebiče ani nejezdili, nakupovali jsme raději přímo v Perně nad kempem, jen ta zmrzlina tam nebyla úplně OK.
Poradil bych těm co cestují prvně, ubytujte se raději v Perně, Kučišti nebo Viganji, městečko Orebič je hned za bukem a výhled na přístavní město Korčulu je i z tama přímo kouzelný, neunikne vám a vašim očím žádná loď směřující na Korčulu, a že se tam bylo na co koukat...
Ahoj K...grinning smiley
avatar Re: info o Pelješaci
19. 02. 2007 13:00
Pelješac jsme procestovali loni, přispěju do mlýna svými subjektivními postřehy.
Protože je to relativně daleko, nejeli jsme na jeden zátah, přenocovali jsme v autě asi 120 km před Splitem. Vyplatilo se to, průjezd hornatým Pelješacem byl krásný, ale člověk nesmí být unavený. Navštívili jsme většinu vesniček na pobřeží i ve vnitrozemí (a je jich tam hodně) a trochu jsme "pobyli". Každé místo mělo svoji specifickou atmosféru, kterou na nás zapůsobilo, svoje genius loci.
Pobřežní letoviska bych rozdělil podle velikosti na malá, střední a velká.

malá: pár baráčků, většinou na odlehlém místě, žádný obchod ani konoba, ale zato "božský" klid (i večer), člověkem neporušené přírodní scenérie, pastva pro mozek. Vhodné pro lidi z velkých měst, unavené "rychloživotem", romantiky a samotáře. Patří sem např. Potočine, Borak.

střední: jeden obchod v místě, pár hospůdek, relativně největší kontakt s domorodci, žádný turistický průmysl. Vhodné k prožití klidné dovolené s akcentem na styk s místními obyvateli. Patři sem např. Žuljana, Trstenik, Viganj, Kučište.

velká: více obchodů, restaurací, večer živo, hudba, přes den poměrně hustý automobilový provoz, živý přístav, hodně turistů. Vhodné pro lidi žijící na venkově, kteří mají klidu za celý rok dost a hledají trochu ruchu. Na Pelješaci jsme našli Orebič a Trpanj (menší).
Myslím, že Na Pelješaci se dá vybrat místo podle toho, jaký jste typ a o co vám na dovolené jde.
Kaštánek



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Kaštánek (21. 02. 2007 09:32).
Re: info o Pelješaci
19. 02. 2007 15:35
pro kaštánka : Procestoval jsi celý Pelješac, neviděl jsi tam, prosím, nějaký malý soukromý kemp přímo u moře?
Re: info o Pelješaci
19. 02. 2007 16:02
Kaštánku, to rozdělení je vcelku supr, Pavko myslím jsem tady už někde četl, ale může to být hodnocení jedince, spoustu lidí na to může mít jiný názor, že prej vcelku dobrej kemp je před Orebičem, je tam sjezd k moři, jinak naše bejvalá domácí v Perně mívala hosty i v karavanech na pozemku za domem, je to vcelku dokopce a nevím, jestli to ještě provozuje, má teď myslím postavený další dům, jinak další minikemp jsme viděli v Žuljaně nakraji.
Ještě k té Perně, velký kemp, a apartmány Comodor...hmmm tak na to jsme slyšeli vcelku lidi nadávat, když jsme tama večer chodili na procházku, tam je to však bašta serfařů, ideálnější podmínky prej ani nenajdeš,...ale to asi platí pro celý Pelješacký kanál, místo mezi poloostrovem Pelješac a ostrovem Korčulou...
Šťastný výběr, ahoj K...grinning smiley
Re: info o Pelješaci
19. 02. 2007 16:57
Viděl jsem tam menší kemp v jedný zátoce mezi Podstupem a Borje
avatar Re: info o Pelješaci
19. 02. 2007 20:38
Já tam zajel do zajímavýho kempu (myslím že to bylo u Trsteniku), když jsem hledal nějakou opuštěnou pláž. Tem kemp (teda spíš to bylo jen takové přírodní tábořiště pro skauty) byl celý v lese a byl tam zákaz rozdělávání ohňů. Ani jsem tam neviděl žádnou recepci.
mm
Re: info o Pelješaci
20. 02. 2007 06:24
to Pavka: Malý kemp je také v zátoce Divna kousek od Trpanje
Re: info o Pelješaci
20. 02. 2007 13:18
Joooo Divna, tam to je fakt BOMBA, byly jsme tam v loni na čumendu a šnorchlovačku,....a něco malýho jako kemp tam byl hned před plažou.
Nebyli jsme tam ale celý den, neboť okolo desáté-jedenácté se tam přivalilo spoustu lidí, ale ráno, když jsme byli mezi prvními, tak to bylo opravdu kouzelné místo...
Jak říkám, oplatí se přivstat...thumbs up smiley ahoj K...grinning smiley
Re: info o Pelješaci
20. 02. 2007 15:31
Ale tím kempem u Divny protýká nějaká smradlavá stoka.
avatar Re: info o Pelješaci
22. 02. 2007 14:53
Pavka napsal(a):
-------------------------------------------------------
> pro kaštánka : Procestoval jsi celý Pelješac,
> neviděl jsi tam, prosím, nějaký malý soukromý kemp
> přímo u moře?

Pavko,
z malých kempů přímo u moře mi utkvěl v paměti kemp v Orebiči, jmenuje se tuším Glavna plaža (ale jistý si nejsem). Nachází se na zahradě rod. domu na začátku Orebiče. Je v něm dostatek stínu díky palmám a vzrostlým smokvoním. Od moře jej odděluje jen pobřežní promenáda. Mezi ní a kempem je asi 2m vysoká kamenná zeď, takže uvnitř je celkem soukromí, i když kemp je na rušném místě. Od hlavní pláže Orebiče (Trstenica) jej dělí prakticky jen pár schodů.
V sezóně je podle mě dost plný.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 195
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.