Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Plješac - Drače

Autor plima 
Plješac - Drače
15. 06. 2006 00:28
krásný den,
prosim, mohl by jste mi dát někdo informace o Drače? jedu letos poprvé s rodinkou. slyšel jsem, že to je milé klidné místečko. přesto mě zajímá, zda je zde možnost si odpoledne či večer zajít někam na skleničku a dobré jídlo a vůbec se vymanit z penzuionu a trochu si zpestřit večerní procházku...děkuji pěkně
Re: Plješac - Drače
15. 06. 2006 12:55
Možná se pletu - v tom případě nečíst dále:

Ale jestli je to taková ta vesnice v zátoce otočené směrem do pevniny, tak se mi tam tedy vůbec nelíbilo. Jel jsem jinam, protože se projíždělo kolem neskutečně mělkého moře, spíš mi to připomínalo jihočeský rybník, bylo to celý situovaný na nadmořský výšce 0-3m a z moře všude vyčuhovaly takový divný veliký kameny. Přišlo mi jak kdyby tam v tom moři něco pěstovali, nějaké líhně čehosi. Ale je dost možný že se pletu - tedy že jsem si splet názvy. Pokud to bude strana směrem ven na moře, tak ta je překrásná celá.
Re: Plješac - Drače
15. 06. 2006 13:15
Pavel:tak to se určitě nepleteš,tomu-co říkáš rybník_se říká Malo more,a pěstují tam slávky a ústřice a kdoví co ještě/turisty?grinning smiley/Takže vzhůru na jižní břeh.No,já si nemůžu moc vyskakovat-koukám do kalendáře a mám to ještě za moc!!
Re: Plješac - Drače
15. 06. 2006 13:37
Jo to je přesně vono !!!! Jsou tam takový ty kameny s těma dírama, ve kterejch furt cáká voda a sedí tam na nich takový ty čtyřnohý brouci, co neustále vylejzají a zase zalejzají jak ta voda jde dolů a nahoru.... Jinak ta vesnice mi přišla právě že stojí téměř na vodní hladině (ne jak jsme zvyklí na krpály a sešup do vody) a tím pádem se mi vůbec nelíbila - ale to je asi věcí konkrétního vkusu.

Jo já taky peláším na druhou stranu, Dingač - jenže v září, budu asi poslední. Do kalendáře radši nekoukám, nemůžu to tam ani najít jak je to daleko.
Re: Plješac - Drače
15. 06. 2006 14:30
nedá mi to nereagovat, kdo Dračem jen projíždí tak opravdu vidí "jen" trošku mělčí moře, ale kdo zná Drače víc, ví, že to tak není.
Pro mě osobně je v Drače ta nej nej nej plážička, kterou jsem na Jadranu potkala. S pískem, borovicí a teplou vodou, původně jen pro nudisty, takže bývala i prázdná, ale bohužel ji už obsadili i textiláci a tím je tam lidí- tak 10 max. v sezoně, možná i míň.
Plimo, v Drače je krááásně, už i tam fungují hospody a do Janjiny na skvělou rybu je to kousek. Jižní pobřeží je jiné, divoké a skalnaté, proto se možná někomu zdá malo more poněkud nudné. Ale Drače má ideální polohu na výlety kamkoli na Pelješaci - Orebič, Žuljana, Trstenik (mimochodem tam jsou pláže také kouzelné - před vesnicí u vinice).
Blážáááá
Re: Plješac - Drače
15. 06. 2006 15:13
Musím souhlasit se Soňou.Drače je překrásné místo se stále se lepšícími službami pro turisty.Nechci polemizovat o tom, zda je krásnější jížní strana poloostrova, nebo ta severní. Každé místo má něco do sebe a je to věc osobního, někdy i momentálního vkusu.Jih je skutečně divočejší a rozeklanější, i když kdo tvrdí, že tam vidí široširé moře, nemá tak zcela pravdu. I zda je výhled poněkud ohraničen a to ostrovem Mljet na jedné a ostrovem Koručulou na straně druhé. Malé moře však okouzluje tím, že zde je spousta ostrůvků stále zelených a výhled na skoro velehory na pevninském břehu. Kdo ráno pozoroval východ slunce na těmi horami, které moře barví do všech odstínů rudé, ten nemůže zapomenout. A když se mu podaří podívat se na druhý břeh do meandrů ústí řeky Neretvy, kde si připadá jako by zabloudil na chvíli do jižní Asie, to také nemá chybu. Vzpomínaná plážička s borovicí je jen první v řadě malých zátočinek, jak Chorvati říkají "uvališek" s písečnými břehy i písečným dnem a táhnou se celé pobřeží od Drače ke Sreseru.Nedám na Drače dopustit, i když by se těžko hledalo místo na jižním i severním pobřeží, které dosud neznám.Kdo jede do Drače, nenechte se otrávit negativními názory.
Re: Plješac - Drače
15. 06. 2006 16:10
To Pavel: Poslední asi nebudeš Pokud se pamatuju,jedeš začátkem září.Jenže já strčím čumák/od auta/do tunelu 12.9.Že bych skoro uzavíral sezonu?confused smiley Takže 89"
Už vidím jak se ostatní válejí smíchygrinning smileygrinning smiley Pořád čtu-za 8,12,10,zítra,a teď já s tímhle numerem!!
Soňa a Bláááža:nechci nikomu Drače znechucovat,někomu se třeba nelíbí na druhé straně-hlavně když se na svoje místa rádi vracíme.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil brad (15. 06. 2006 16:15).
Re: Plješac - Drače
22. 05. 2008 16:17
Moc a moc prosím, máte tam někdo kontakt na ubytování? Drače miluju, prvně jsem tam byla s rodiči v roce 1985, vrátila jsem se tam s rodinou poprvé po 21 letech v roce 2006 a zamiloval si to tam i můj muž.. nikde v Chorvatsku už nemůže být takový klid a ráj na zemi...
bydleli jsme ve stejném domku, jako tehdy s rodiči, bohužel i na stejných postelích! Umíte si představit ty matrace? ale letos tam chceme zpátky a nerada bych přes cestovku. Děkuju za každý kontakt, ty domečky tam znám všechny z večerních procházek...
avatar Re: Plješac - Drače
22. 05. 2008 22:20
...Anno....srdíčko...co...?....táhne to...smiling smiley
Re: Plješac - Drače
23. 05. 2008 20:17
Já jsem byl v Drače v roce 2003 přes www.chorvatsko.webzdarma.cz, ale bylo to ubytování přes cestu se silným provozem a na navezené pláži docela bordel, hlavně vajgly od bosňanů, na které nadávali i místní, protože tam brý před válkou koupili pozemky a svým chováním jim odrazují turisty, ale toto bylo v roce 2003, jak je to teď nevím. Pro mě tam bylo jediný plus hodně teplé moře.
dracek
Plješac - Drače
29. 05. 2008 11:53
Nebojte se nic se tam moc nezměnilo. Loni jsme si tam přes internet zamluvili ubytování. Byla to celkem hrůza odjeli jsme. Drače teda již nidky více.
Re: Plješac - Drače
30. 05. 2008 10:48
Bessy napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ...Anno....srdíčko...co...?....táhne to...smiling smiley


Bessy, to je jiná Anna. Mě srdíčko táhne opravdu spíš na tu jižní stranu. Borak, Podobuče...
pro annu - cestovky bych se nebála - aspoň té paní Koucké. Ta nikdy nezklame. www....



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Anna (30. 05. 2008 10:56).
Re: Plješac - Drače
08. 06. 2008 23:44
Co dům BORIS?znáte někdo prosím?
Marťas
Re: Plješac - Drače
07. 07. 2008 01:28
Nám se tam moc líbilothumbs up smiley
Moře jako kafe,paní domu skvělá....jen ta dááálka.o)
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 200
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.