Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Zkušenosti s internetovým chorvatským zprostředkovatelem ubytovnání ??

Autor leninka 
Zkušenosti s internetovým chorvatským zprostředkovatelem ubytovnání ??
17. 02. 2006 13:30
Nemáte prosím někdo zkušenost se službami adriatic.hr, sháním ubytování v NP na Mljetu a na těchto stránkách chtějí část peněz předem na účet a já mám strach abych někam neposlala prachy a pak nepřifrčela na Mljet a spala tam 14 dní v autě eye rolling smiley
Tieto agentury si na ucet nechavaju platit len vlastnu proviziu, zvysok sa plati cash priamo ubytovatelovi.
Mozno trochu off-topic - mam dobru skusenost s inou HR agenturou (dalmatina.net) - uplne bez problemov.
Osobne by som sa ani adriatic.hr neobaval.

Platba na ucet je adresna, spravidla sa uvadza aj za co sa plati. Jasne, ze by nebolo jednoduche v pripade problemov dostat peniaze naspat, ale na podvody sa pouzivaju ine sposoby 'uhrady' (napr. seky Western Union a pod.).

Re: Zkušenosti s internetovým chorvatským zprostředkovatelem ubytovnání ??
17. 02. 2006 16:58
leninka: už jsem to tady několikrát psal - přes agenturu jen v největší nouzi. Mají totiž obrovské provize (až 35%). Zkus si najít ubytování přímo u majitele, nebo porovnej jeho cenu s cenou agentury. Dá to hodně práce, šťourání a hledání na netu, ale (alespoň pro mne) je to nakonec zábava. Za 14 dní pobytu se dá ušetřit až 10 tis. Kč.
Poslal bych ti na e-mail některé adresy webových stránek, kde se prezentují přímo majitelé, ale máš to skryto. Nebo si do vyhledávače (Yahoo, Google apod.) zadej slovo Mljet - uvidíš, co odkazů ti vyleze. Pak je všechny jeden po druhém otvírej pravým tlačítkem, příkaz "Otevřít v novém okně", to aby si nestratila ten nalezený seznam. Takhle se mi už několikrát podařilo najít APP od agentůry. Přeju šťastnou ruku při výběru.

smiling smileysmiling smileysmiling smiley
avatar Re: Zkušenosti s internetovým chorvatským zprostředkovatelem ubytovnání ??
17. 02. 2006 22:38
Jardo, nemusí to být vždycky pravda. Měl jsem zajištěné ubytování přes chorvatskou cestovku (adriatica . net), za týden tam přijeli mladí manželé s dětmi a když jsem jim při rozhovoru řekl kolik jsem platil, byli dost zklamáni. Oni si to s paní majitelkou zařizovali po několik let přímo, soukromě, a milá paní majitelka od nich vybírala mnohem víc než kolik jsem jí zaplatil já prostřednictvím právě té zmíněné CK.
Jinak co se týká té agentury kterou zmínila leninka, má dost širokou nabídku, podrobné popisy včetně dost dobrých fotek skoro všeho (i místa na parkování) a ceny jsou tam různé. Letos jsem už strávil výběrem na netu hodně času ale nenašel jsem zatím žádný významný rozdíl mezi cenami třeba této agentůry a mezi cenami přímo u majitelů. Řekl bych že dříve byly ty rozdíly větší, já co jsem prohledával tak jsem často i u majitelů našel ceny které byly dost hodně vysoké. Záleží samozřejmě na oblasti a na termínu.....

Pro leninku já bych se toho nebál, sám uvažuju že letos služeb agentůry kterou jsi zmínila využiju také, ještě nevím. Měl jsem podobné obavy jako ty když jsem si před 3 roky zajištoval ubytování přes chorvatskou cestovku kterou jsem výše zmínil, tam jsem neplatil zálohu ale zaplatil jsem celou částku najednou. Komunikace s nimi byla blesková a dokonce česky, podal jsem příkaz k úhradě v bance a za dva dny jsem už měl potvrzující mail o zaplacení, následoval mail s voucherem a ten pak přišel i normální poštou. Když jsme dorazili na místo, majitelka nás už čekala....

** Petr **



Upraveno 1krát. Naposledy upravil PetrK (17. 02. 2006 22:41).
Re: Zkušenosti s internetovým chorvatským zprostředkovatelem ubytovnání ??
18. 02. 2006 08:50
PetrK: Určitě máš pravdu, přiznávám bez mučení, že mám stejné poznatky. Jen jsem nechtěl být konkrétní, ale Adriadatabanka má právě takové rozdíly. Chci jen doporučit, že je třeba hledat z více zdrojů. Sám letos jedu přes agenturu, ale znal jsem ceny i přímo u majitelky. Ale paní majitelka se tím nechce zatěžovat, prodává celo "kuču" jen přes agenturu v Německu. A velká vyjimka - cena agentury je nižší, než její původní (asi tím, že je to německá agentura ???). Jsou i agentury bez přirážek - těm platí přímo majitelé a ty dávají zákazníkům kontakt na ně. Ty agentury, které skrývají přímého majitele, kamuflují a mlží informace, mají většinou slušnou provizi (až 35%).

Leninka: určitě se neboj, tímto způsobem se dělají tisíce pobytů v HR a kdyby byly nějaké negativní zkušenosti, falešné zálohy apod., určitě by je sem (na toto fórum) někdo napsal. Zatím se tak nestalo.

smiling smileysmiling smileysmiling smiley
Re: Zkušenosti s internetovým chorvatským zprostředkovatelem ubytovnání ??
18. 02. 2006 17:30
Nebojte se, v "Adriatica.net" je Ok.
Re: Zkušenosti s internetovým chorvatským zprostředkovatelem ubytovnání ??
20. 02. 2006 08:01
Díky za odpovědi, já samozřejmě od chvilky, kdy ve mě vykrystalizovala myšlenka, že pojedeme právě na Mljet, nedělám nic jiného než že zkouším na všech možných dostupných vyhledávačích najít Mlet i různá letoviska, problém je v tom, že tam až zas tolik ubytovacích kapacit na netu není (v porovnání s jinými lokalitami), obzvlášť v oblasti národního parku a když už jsou, tak za 60 Euro na den pro dva lidi což se mi zdá dost přemrštěné. Je mi jasný, že se každej snaží se namastit, ale ceny důsledně porovnávám i s nabídkama majitelů a v podstatě jsou už na stejné úrovni. Na blint mám strach jet, protože pár lidí co bylo na Mljetu mě od toho zrazovalo, že bez objednání se dá sehnat ubytování na místě jen dost drahý anebo ne tam, kam bychom přesně chtěli. Kontaktovala jsem už jednoho ubytovatele na mail, ale zatím se mi neozval a protože ten stejný APt. nabízí i výše zmíněná webovka za stejnou cenu, asi to zkusím přes ní. Každopádně děkuji, že jste rozptýlili moje obavy smiling smiley
Ja žijem v Splite a mam hodne znamych ktery vlastni apartmany, a mužu vam nabidnout pomoc hledani ubytovani v oblasti Stredni Dalmacie,aby vas to vyšlo hodne levnejši než pres kteroukoliv agenturu. V pripade zajmu mužete se ozvat na muj mail.

Re: Zkušenosti s internetovým chorvatským zprostředkovatelem ubytovnání ??
14. 03. 2006 09:21
Tak už jsem docela otrávená, už jsem kontaktovala 2 majitele, které jsem objevila na netu ohledně ubytování a ani jeden se mi zatím neozval, nevíte jak je to s komunikací s chorvatama po e-mailu? Jestli se neprobouzí ze zimního spánku třeba až v dubnu? Nechápu, že má někdo reklamu a pak když mu napíšeš tak nic.... Na Mljet se hrozně těším a už bych to chtěla mít zařízený /aby mě nikdo nepředběhlwinking smiley/
avatar Re: Zkušenosti s internetovým chorvatským zprostředkovatelem ubytovnání ??
14. 03. 2006 09:39
>leninka
Chce to trpělivost a odeslat dotazy na více adres. My se minulý rok chytli až na jeden z několika desítek odeslaných dotazů. Nakonec plná spokojenost. Oni také často na mail přistupují třeba jednou za týden.

Michal
Re: Zkušenosti s internetovým chorvatským zprostředkovatelem ubytovnání ??
14. 03. 2006 10:01
Teď jsem objevila další, jenže to už ceny šplhají pěkně nahoru, budu čekat a zkoušet to dál. Moc se mi nelíbí platit 45 Euro za den za dva lidi, když je nabídka i za 26.... jenom se Ti neozvou. Navíc kdyby to bylo nějaký úchvatný místo, ale je to zrovna v Pomeně kousek od jediného hotelového komplexu na ostrově a já bych radši někam do klidu a samoty..
To leninka: na ministerstvu se to surfuje v pracovní době.
(pokud se pletu a je to jinak, tak se omlouvám, pokud ne, měl by Vás správce sítě hodně filtrovat a nebo Vám šéf hodně přidat práce).
? napsal(a):
-------------------------------------------------------
> To leninka: na ministerstvu se to surfuje v
> pracovní době.
> (pokud se pletu a je to jinak, tak se omlouvám,
> pokud ne, měl by Vás správce sítě hodně filtrovat
> a nebo Vám šéf hodně přidat práce).

Svatá pravda grinning smileygrinning smileygrinning smileygrinning smiley


Já jsem letos napsal asi na 30 adres a asi půlka mi neodpověděla. Když nakonec jsme měli vybráno a majitel apart. měl volný termín, který jsme požadovali čekali jsme asi 3 týdny na e-mail s číslem účtu na zaplaceni zálohy. S překvapením jsem četl jeho e-mail, že termín namá volný a nabídl mi jiný. A pak jsme začali hledat znovu.
Chce hodně trpělivosti
Ta nespolehlivost se nemusí týkat jen rezervace po internetu. Loni jsem byl na Hvaru opět u domácího, ke kterému jezdím už nekolik let a dobře se známe. Tři dny po našem odjezdu k němu měli přijet naši dobří přátelé. Měli to měsíce dopředu zamluvené telefonicky (už u něj před lety dokonce jednou bydleli), já jsem mu to ještě několikrát během našeho pobytu připomínal. Všechno bylo v nejlepším pořádku, všechno domácí jistil... Ale když přijeli na Hvar, domácí nikde, když mu volali, řekl jim, že má plno a že je všude plno a že nic neseženou! Přijeli se třemi dětmi ve věku 5-10 let. Naštěstí sehnali přes místní cestovku. V první chvíli to byl pro ně docela šok!
takze , bol som cez adriatic.hr, bol som max. spokojny s pristupom aj so servisom, peniaze sa posielaju na ucet do banky v Grazi, kedze nie je HR v unii, obchadzaju tym myslim poplatky, setria nam peniaze, po komunikacii s domacimi som zistil, ze cestovka mala zo zaslanej zalohy 100eur, proviziu 50 alebo 60 EUR zvysne poslali domacim jednalo sa o 11 dnovy pobyt, myslim ze to nie je az take hrozne.16%.

treba ist na ich stranku a oni vsetko napisu alebo povedia vo vsetkych jazykoch



Upraveno 1krát. Naposledy upravil (15. 03. 2006 16:15).
To že agentura ma nižši cenu než majitel je nelogicke zvlašt v sezone červenec srpen. Každa agentura žije z provizie ktera je prumerne 20-35% a nektere velke cestovky (ktere v tomto foru byle označene za "levnejši než majitel" grinning smiley ) dokonce i 50%. Agentura muže žadat od majitele apartmanu "rabat" ve višce svoji provizii co znamena že majitel dostane menši cenu za tolik, kolik ma provizii agentura, a potom je cena agentury a primo majitelu rovnaka...
V červenci a srpnu, zvlašt v obdobi 10.7-20.8. majitele apartmanu zvyšuju ceny podle toho jak je velky zajem, a jedine v tom pripade muže teoreticky agentura mit nižši cenu, když ji majitel pripadne na miste nehorazne zvedne.. Ten rabat agenture ale davaji jen nezkušeny majitele, kterym je to prvni sezona, anebo majitel ktery se živi od nečeho jineho, a pronajima barak jen aby mel na dodržovani...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil (22. 03. 2006 19:33).
Hurá,hurá a ještě jednou hurá. Konečně se snad doberu kýženého výsledku, po obepisování se mi ozval přímo jeden majitel, který dokonce komunikuje v češtině. Mají i český účet, kam budem posílat zálohu, doufám jen, že to tam nepošlu a pak nepřijedu 1400 km na Mljet a nebudu spát pod širákem....

(pro trpaslíka rejpala, na ministerstvu skutečně nepracuju, můžeš klidně spát :-))
Lenink napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Hurá,hurá a ještě jednou hurá. Konečně se snad
> doberu kýženého výsledku, po obepisování se mi
> ozval přímo jeden majitel, který dokonce
> komunikuje v češtině. Mají i český účet, kam budem
> posílat zálohu, doufám jen, že to tam nepošlu a
> pak nepřijedu 1400 km na Mljet a nebudu spát pod
> širákem....
>
> (pro trpaslíka rejpala, na ministerstvu skutečně
> nepracuju, můžeš klidně spát :-))

Co pak ale znamená ta adresa mpsv.cz - nějaký úřad spadající pod min. práce a soc. věcí to přece jen bude, co?!
Zkušenosti máme špatné,majitel chtěl zálohu poslat v dopise s karbonovým papírem
aby se to nedalo prosvítit.převod na účet je prý drahý.Ale obálka údajně byla prázdná.Tak nakonec jedem jinam kde zálohu nepožadujou a daleko lepší místo.hot smileyhot smileyhot smiley
Tak má zkušenost: kontaktovali jsme přes e-mail přímo s majiteli, cena dobrá, platba zálohou přes účet nás přišla velmi draho, neboť špatně jsme vypsala příkaz k úhradě ( v bance mi neporadili) za chybný účet si banka naúčtovala poplatek za vrácení 50 eur a pak ještě domácí řekli, že i jim banka strhla nějaké polatky - vše samozřejmě v euro. Takže to bylo asi o 100 eur dražší! Teď prostě jedeme a něco najdeme - nemáme strach. Loni v sezone (kolem 10 srpna) jsme našli super ubytování v Tučepech pro 8 lidí. Dva apatmány vedle sebe, společná terasa. Chce to chvíli hledat a najde se v pohodě.
Re: Zkušenosti s internetovým chorvatským zprostředkovatelem ubytovnání ??
06. 04. 2006 12:36
Tihle mají ale účet u spořky, takže v korunách a OK. Komunikujou v češtině... snad to dobře dopadne. Na blint na Mljet nejedu, to už jsem tady psala, zatím mi všichni radí abych to nědělala, že se tam výhodně ubytování na poslední chvilku sežene jen těžko. Takhle jsem se s majitelem domluvila, že chci pokoj s balkonem a výhledem na moře a doufám, že to dodrží, ostatně nejdřív jsem chtěla jiný termín a na ten mi napsal, že pokoje s balkonem jsou již zadány, takže si říkám, že kdyby to byl podvodník, tak mi ho slíbí a na místě se bude omlouvat. Ťukám na dřevo, na zuby a na hlavu, pro sichr.
Ubytování přes internet máme každý rok a na různých místech,zálohu posílám eurogirem na poště a za 6 let nebyl problém.lida
avatar Re: Zkušenosti s internetovým chorvatským zprostředkovatelem ubytovnání ??
09. 04. 2006 22:36
leninka napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ťukám na dřevo, na zuby a na hlavu,
> pro sichr.

Leninko uvidíš že budeš spokojená, vůbec neměj z ničeho strach. A blahopřeju k tomu Mljetu, je tam opravdu móóc nádherně thumbs up

Jinak jet do Chorvatska na blint mě sice nedělá problém ale na Mljet bych taky na blint nejel, takhle máš aspoň klid a jistotu... winking smiley




** Petr **
Re: Zkušenosti s internetovým chorvatským zprostředkovatelem ubytovnání ??
10. 04. 2006 06:43
Díky za pozitivní a uklidňující ohlasy, zaplatila jsem zálohu, teď ještě najít ubytování na první týden. Raději bych celou dobu byla na jednom místě, ale v Pomeně neměli na celých 14 dní volno, tak jsem pobyt rozdělila na 2 a poznáme tak alespoň ostrov pořádně na obou koncích.
Re: Zkušenosti s internetovým chorvatským zprostředkovatelem ubytovnání ??
13. 04. 2006 13:11
Sečteno podtrženo, už jsem zaplatila i zálohu na první týden do Saplunary, krásný pokojík za 28 Eur v hlavní sezoně u báječné písečné pláže.... Podle fotek, ráj na zemi. Na radu Lidy jsem to zaplatila eurogirem, byla to rychlovka, žádné hloupé dotazy (nejprve jsem volala od spořitelny, jestli mi tam někdo poradí, aby tam všechny ty praštěný kódy na příkazu byly OK a zas nevěděli, která bije) a tak musím pochválit Českou poštu, že má taky nějakou přínosnou službu. Kdybych na začátku tušila, že mi neodepíše hned první majitel, kterého jsem mailem kontaktovala a že mě to bude stát 1,5 měsíce hledání a obepisování spoust adres, kde někteří ani neodpoví, jiní že maj plno, asi bych tomu nevěřila. Ale podle popisu a fotek okolí to vypadá, že mám co jsem chtěla a teď už mi zbývá jen těšit se na srpen, plánovat trasu a sepisovat seznam zbytečností na cestu.
Kde je Saplunary?Nebylo by možno kontakt a nějaké foto?Pavelhot smiley

avatar Re: Zkušenosti s internetovým chorvatským zprostředkovatelem ubytovnání ??
13. 04. 2006 15:08
reindlp:
Saplunara leží na jihovýchodě ostrova Mljet: [maps.google.com]

Michal
lenin ka :
Saplunara je bomba - byli jme tam minulý rok pouze na jeden den na výletě autem - trajekt z Pelješacu=620,- veverek chorvatských

projeli jsme celej ostrov tam i zpět - z Polače na Saplunagu je to víc jak 40km, podívali se na ten jejich nacionalni park s klášterem v jezeromoři, Odysseovu jeskyni atd. je tam fakt krásně, ale chce to alespoň mopeda ! :-)))
Re: Zkušenosti s internetovým chorvatským zprostředkovatelem ubytovnání ??
13. 04. 2006 17:40
admin napsal(a):
-------------------------------------------------------
> reindlp:
> Saplunara leží na jihovýchodě ostrova Mljet:
>
> Michal


Upřesnil bych to Saplunara leží na jihovýchodě, ale i na severovýchodě výhled je tam na volné moře i na Pelješac a Elafitské ostrovy byl jsem tam předloni kdyby chtěl někdo foto ať napíše e-mail.
Re: Zkušenosti s internetovým chorvatským zprostředkovatelem ubytovnání ??
13. 06. 2006 12:51
no ja som akurat asi pred necelym tyzdnom hladal dovolenku cez internet ... odoslal som asi 20 mailov, z kt. mi vecsina prisla do 2 dni ... ale hned v ten den som dostal dobru ponuku 40 euro na den pre 4 osoby (aj blizko pri mori atd) ... a hned som to aj zarezervoval ... minuly rok mi to trvalo trochu dlhsie, ale tiez s tym nebol ziaden problem ... len treba vediet kde presne chcete ist
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Mi
Hosté: 195
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.