Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

JAK NA CHORVATY?

Autor tribarevna 
JAK NA CHORVATY?
15. 02. 2006 09:55
thumbs up smiley
Ahojte všichni milovníci moře!Minulý rok jsme už potřetí vyrazili s rodinou do Chorvatska a já opět sháněla ubytování na pěkném místě,blízko u moře,klidné prostředí a co nejlevnější.Seděla jsem u internetu spoustu hodin ,protože jsem se bála jet se dvěma malými dětmi "na blint".Nakonec jsem po výměně pár mailů s jedním Chorvatem(majitelem apartmánů)ujednala cenu na 40EUR za noc a apartman.Původně chtěl 60Eur,což měl v nabídce.Apartmán byl na ostrově Pag.Pag vám doporučuji.Jsou tam krásné pláže a hlavně....je tam obchodní dům Hypernovalis (obdoba naší Hypernovy),kde je všechno na chorvATSKÉ POMĚRY CELKEM "LEVNÉ".pŘ:JOGURTY JOGOBELA 15KČ,KOLÍNKA 30KČ,POLÉVKY 25KČ,VODA 5L 100KČ.v RESTAURACÍCH SE NAJÍTE KOLEM 150-200KČ ZA PORCI.tO SE VŮBEC NEDALO SROVNAT S OSTROVEM rab,KDE JSME BYLI PŘEDLONI.tO JE OSTROV BOHÁČŮ,JE TAM SPOUSTA VELKÝCH JACHET A DĚSNĚ VŠE DRAHÉ.pŘtongue sticking out smileyORCE V RESTAURACI 500-1000KČ ZA HRANOLKY A RYBU!
NA PAGU JSME ZJISTILI,ŽE MAJÍ KAPACITU APARTMÁNŮ OBSAZENOU JEN Z POLOVINY A Z VYSLECHNUTÝCH ROZHOVORŮ MEZI CHORVATY V HOSPŮDCE jsme se dozvěděli jak jsou nespokojeni a chtěli by turisty.Oni jsou to totiž pěkní "nenažranci",kteří profitují z toho,že mají krásné moře.Za služby co nabízejí si podle mě říkají nehorázné ceny.Jejich apartmány jsou za hotelové ceny,ale vybavené jsou hůř než naše vysokoškolské koleje!
smiling smileyA tak vám radím :jeďte na blint,obhlédněte si na netu pouze lokalitu kam byste chtěli jet a apartmán určitě najdete.Navíc si ho hned na místě prohlídnete a dělejte fóry.Oni vás tam chtějí a přistoupí na vaši cenu.Jsou si vědomí toho,že lepší obsazený apartmán za méně peněz,než prázdný za nulu!
My se k Chorvatským ubytovatelům vždycky chovali pohostinně,přivezli jsme jim i becherovku a naše sýry a salámy,ale vděční nebyli.Ani neoplatili.Když přijeli Němci,líbali jim zadky a na nás stejně pohlíží zvrchu.Jeďte tam jako suveréni,né jako ti co prosí aby je nechali přespat.A nebojte se!!
Tak vám přeji hezkou dovolenou.My tam letos vyrazíme taky.

winking smileyLíbathumbs up
pw
Re: JAK NA CHORVATY?
16. 02. 2006 11:09
Ahojky, něco na tom, co píšeš je pravda, ale jak se říká je to kus od kusu, člověk od člověka, sama jsem byla svědkem, jak se v našem apartmánu ptalo denně snad 5 lidí, zda tam nemáme volno...a neměli jsme (ono zase dobrý apartán máš obsazený) Naši ubytovatelé se stali našimi dobrými přáteli a tu becherovku nám vždy oplatí, možná ste jen měli smůlu a ještě něco, do našeho apartmánu mají němci vstup zakázan (pan domácí prý není zvědavý, aby tam na něj někdo machrovalsmiling smiley...no prostě existují i "chorvatští podnikatelé" ,kteří to dělají jen z lásky k rodné zemi smiling smiley pretty.woman@ladymail.cz
Re: JAK NA CHORVATY?
16. 02. 2006 11:27
Čau, my jsme loni měli pronajatý apartmán od Chorvatů emigrantů, a ti ubytovávají běžně Italy. K nám se chovali srdečněji než k Italům. Dali nám o 20 Euro na noc levnější ubytování. S komentářem, že my jsme jim bližší než namyšlení pracháči ze západu.
Jarda
Jíra
Re: JAK NA CHORVATY?
16. 02. 2006 13:29

Pretty woman má ale tu skrytou reklamu na různých vláknech hezky zakuklenou.
Jíra
Re: JAK NA CHORVATY?
17. 02. 2006 10:05
Je fakt,že lidi jsou různí.Mě mrzí,že jsme fakt narazili na blbce.
Třeba nám udělali to,že ráno při výlovu ryb nás s dětmi zvali ať večer zajdem do restaurace,že je budou grilovat.Tak jsme tam večer šli a oni řekli,že ryby nejsou.Po půl hodině se přihrnulo 8 Němců vedle z apartmánu......................a servírovaly se tácy s RYBAMA!!!!!No byla jsem zhnusená.
Děti prosily o půjčení člunu.Tak jsme to na ráno domluvili.Ráno s člunem odjeli Němci.Děti čekaly do dalšího dne a pak si nakonec pan MAJITEL řekl za 2 hodiny 2000 kč!!
Tak uznejte........chovali se hezky?sad smiley
Re: Jíra
17. 02. 2006 10:19
To možná proto, že se mi tam fakt líbí smiling smiley Nojo, ale přispívám i jinde neboj smiling smiley)
Mira1
Re: JAK NA CHORVATY?
05. 03. 2006 10:21
tribarevna napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Třeba nám udělali to,že ráno při výlovu ryb nás s
> dětmi zvali ať večer zajdem do restaurace,že je
> budou grilovat.Tak jsme tam večer šli a oni
> řekli,že ryby nejsou.Po půl hodině se přihrnulo 8
> Němců vedle z apartmánu......................a
> servírovaly se tácy s RYBAMA!!!!!No byla jsem
> zhnusená.

No to jsem rád, že nejsme jediní, komu se toto stalo od domácích ... Ale v našem případě to byli Angličani.

Michal_V
Re: JAK NA CHORVATY?
19. 06. 2006 11:52
No ja nevim, ale to bych asi po jednom dni balil a jel nekam jinam ...
Re: JAK NA CHORVATY?
20. 06. 2006 01:53
-> Mira1: Je my lito, ale debilu se asi najde všude...Jsou lidi ktery ešte žiji v minulem stoleti a za nekolik Eur navic budou libat zadky a ponižovat se pred ruznym Nemcum, Talianum, a Angličanum... Proste k takovemu prišti rok neprijedete, a konec. Anebo ešte lepši, napište presne o kom se jedna aby lidi vedeli kam nemaji jet... Reklama je tu zakazana, ale o antireklame nic neni napsane winking smiley
avatar Re: JAK NA CHORVATY?
24. 06. 2006 18:05
Já si myslím že otázka :jak na chorvaty?:je poměrně divná.Nezažila jsem v chorvatsku žádnej zážitek který by mě nutil vymýšlet taktiku-JAK se chovat.Chovám se tak -jak bych si přála aby se lidi chovali ke mě.Jestli je to čech,chorvat-nebo marťan-je mi vcelku jedno.Pokud on se chová nefér-nebudu tam jezdit a živit ho.
Přijeli jsme z chorvatska dnes ráno-jezdíme zhruba na stejný místa-přes Ck-vím do čeho jdu-kolik mě to bude stát-a co můžu čekat.Zatím naprostá spokojenost.A na blbce můžu narazit kdekoli-je to o lidech a žádná taktika JAK NA NĚ přece nic neřeší!
Ještě aby někdo neměl problém-nejde o reklamu-jsem jen normální dovolenkář-který má to štěstí že je spokojenej a za svý peníze dostane co má.
myt
Re: JAK NA CHORVATY?
25. 06. 2006 12:04
Osobně mám zkušenost, že když člověk mluví trochu jejich jazykem(vždycky něco člověk odposlouchá-pár frází).Tak je to lepší.Jedu letos a chci se lépe naučit. A pak stačí jedno...já slovan..ty slovan..Braťia..Hnusní germáni.
Re: JAK NA CHORVATY?
20. 07. 2006 18:02
Máme řadu nepříjemných zážitků z tržiště, kdy omylem vám nevrátí slušný obnos, v kamenném obchodě vás oškubou přímo u pokladny také, ale je to asi jako u nás - co osoba, to povaha...
Miras
Re: JAK NA CHORVATY?
20. 07. 2006 22:10
Já bych doplnil jak jsem pochytil od pana domocího, oni se dělí na ty, " když bylo treba pucat srbov " tak největší hrdinové odjeli do Německa, Itálie a Franice, po válce se vrátili postavily luksusní apartmány, vyvěsili Chorvatské vlajky, prý podle toho se poznají a pronajímájí hlavně němcům a italům a jsou z nich velcí vlastenci. O tomhle moc místní nemluví, ale při větším množství alkoholu se rozpobvídají a je lepší poslouchat a moc se nevyptávat.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 151
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.