Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Dovolena v Chorvacku bez zajištění ubytování

Autor Karol 1 
Chceme s manželkou jet na dovolenou do Chorvacka.Bohužel zda pojedeme budu vědět
den před odjezdem. Chtěl bych poradit od lidí kteří jeli do Chorvacka bez předem
rezervovaného ubytování jaké jsou možnosti sehnání ubytování přímo v Chorvacku.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil (09. 11. 2005 08:08).
Re: Dovolena v Chorvacku bez zajištění ubytování
31. 07. 2005 21:37
Tlačítko Hledat je nahoře grinning smiley

Např: [www.ihvar.cz]



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Karlos (31. 07. 2005 21:41).
Karol1: řekla bych že sehnad ubytování máš na 99,9%. Nějak bych to nehrotila , naložila auto sebrala se a jela z ůsměvem na tváři.Pa
Re: Dovolena v Chorvacku bez zajištění ubytování
03. 08. 2005 14:58
Šárka má pravdu, jednou z největších výhod Chorvatska je mimo čistého moře možnost téměř bezstarostného ubytování. A pokud se Vám nelíbí na jednom místě, prostě se sbalte a jeďte dál. Já to tak řešil pokaždé, letos se budu teprve na cestě rozhodovat mezi Rovinjí, Pulou a Baškou (v Postojné buď odbočím směrem na Rieku a Krk, nebo pojedeme rovně na Koper a Istrii). Užijte si to.
Je to tak.Stačí zastavit někde v městečku a nějaký pan domácí se vás ujme.
Bez rezervace je mozne sehnat ubytovani, ale ve spici sezony to uz byva nekdy horsi.
Rozhodne bych nejezdila na ostrovy bez rezervace(ve spici), uz se nam parkrat stalo, ze lidi nemeli rezervaci a opravdu jsme jim nic dobreho nenasli a v tom vedru se vracet zpatky na pevninu neni zrovna prijemne a nebo se ubytovat v necem nekvalitnim, s cim nejste spokojenia otravit si dovolenou je zbytecne. Na pevnine uz bych to riskla.
poslední dva roky jsem si rezervovaným a zaplaceným ubytováním hezky naběhnul, tak letos si něco najdu tak týden před odjezdem, bez placení zálohy, nebo pojedu a něco najdu na místě (chystám se na Hvar)
jenom abych upřesnil:
předloni jsem bydlel v Podgoře v hotelu Podgorka, bohužel jsem měl pokoj hned proti nějakému obrovskému klimatizačnímu agregátu a ten dělal celou noc hroznej kravál
loni jsem byl v Tučepech, měl jsem zaplacený dvoulůžkový apartmám a když jsem přijel, tak to byl pokojíček 3x4m a kuchyňka o patro výš, za to dát 10 000 na konci srpna to opravdu nepotěší
proto už nic neplatím dopředu, dokud to neuvidím
Re: Dovolena v Chorvacku bez zajištění ubytování
21. 01. 2006 18:12
Chorvacko eye popping smiley
Naší první dovolenou v Chorvatsku jsme také absolvovali bez zajednaného ubytování.Měla jsem trochu obavy,ale dopadlo to na výbornou.Letos pojedeme do této nádherné a pohostinné země již po páté.Jezdíme na Makarskou riviéru přímo do města Makarská.Vloni v roce 2005 zde bylo opravdu mnoho turistů ,ale i přesto zde byla možnost sehnat ubytování.Lidé stojí podél silnic a nabízejí své apartmány turistům.Dá se i smlouvat s cenou.Konkrétně jsem usmlouvala cenu za výlet lodí a to o polovic.Přeji mnoho sluníčka a příjemnou dovolenou.M.
Atnarfus:
Souhlasím s tebou, jet přes cestovku není vždy to pravé ořechové. Na druhou stranu z vlastní zkušenosti vím, že sehnat v sezoně dvoulůžkový apartmán podle svých představ, tj. blízko moře, s balkonem atd.., je docela problem. Navíc po 10 ti hodinové cestě nemám nervy ani náladu něco někde hledat. Proto si ubytování zajišťuji předem, i když je to dražší a musím zaplatit zálohu. Ale samořejmě záleží na každém jedinci, většina lidí jezdí do Chorvatska na blind a vyhovuje jim to.
Přesně tak, jak Sašo tu píšeš, někdy toho máš opravdu dost z té cety jsi unaven , ale naopak ... krmíš cestovky , takhle si sam vybereš a myslím si, že se dá vždy sehnat místo, chce to jen trpělivost a pobřeží je dlouhé.
Také se přikláním k tomu zajistit si ubytování předem. Po dlouhé jízdě je člověk unavený a nemá náladu na to začít se teprve shánět se po apartmánu. Navíc v některých oblastech je to docela problém, protože lepší místa jsou vesměs obsazená.
Loni jsme jeli do Chorvatska koncem srpna.Máme karavan a tak je to bez starostí.Můžu však říct, že za Splitem byli na každé křižovatce dva, tři "náháněči" s autem, kteří zprostředkovávali ubytování.I po cestě však bylo spousta cedulí na volné ubytování.Je to asi pak opravdu o tom, jak je člověk v tom okamžiku schopen reagovat.Reagovat však by měla spolujezdkyně, která by tak unavená být neměla a většinou má hlas rozhodující.Myslím však, že je si z čeho vybrat.
Nevím, ale asi fakt záleží jaké ubytování a pro kolik lidí hledáte. Já mám z přelomu července a srpna na Makarské pro dva dost špatné zkušenosti. Buďto bylo ubytování hodně daleko od moře nebo měli volno jenom 5-6 dní, my chtěli na více dní, nebo nám nabízeli dvoulůžkový pokoj s tím, že kuchyň je společná pro více pokojů, což nám taky nevyhovuje.Proto raději zajišťuji ubytování předem.
To by neměl být problém, já jezdím jen na dalmácii a tam to tedy vůbec není problém, jen mít ještě nervy a sílu po cestě se ještě vypjat k výkonu obhlídky různých pokojů, ale i to se vyplatí.
když jsem měl dost sil, se rozčilovat nad tím co mi tam zajistila cestovka + se dohodnout s domácím, že tohle prostě nevezmu a musí vykoumat nějaké řešení (které naštěstí vykoumal)
Re: Dovolena v Chorvacku bez zajištění ubytování
31. 01. 2006 10:50
Naše rodina jezdí bez zajištění ubytování již 5 let. Ale vždy jedu do míst, o kterých něco vím. Pomocí internetu si zjistím za kolik jsou tam obvyklé ceny, uberu 30% a za tu cenu to tam scháním. Jezdím přes noc, abych byl ráno na místě, a netlačil nás čas.
Jarda
rada bych prispela se svou troskou do mlyna..jsme majiteli penzionu v Brele a tak vim o cem mluvim bez zajisteni ubytovani v cervenci a v srpnu vidim spoustu cechu jak chodi od domu k domu ve vedrech i s detmi zaparkovat se neda nikde a shaneji ubytovani, cestovka jim nabidne na miste par adres a oni si je jdou okouknout ale vetsinou to co je volne neodpovidam predstavam.Takze nakonec stejne musite vzit to co jste nechteli nebo vam to neodpovida financne, vetsinou se klienti stridaji v sobotu takze kdyz shanite v patek jeste je vse obsazeno a v sobotu pri stridani je zase blazinec, v nedeli zbyde jen to nejhorsi, neco jineho je jet na "blind" v cervnu a zari to muzete vybirat i smlouvat v cene...
My mame ubytovani v apartmanech i v pokojich l50 metru od hlavni plaze cca 6 minut chuze po moznost po silnici nebo zkrac. pop schodech, plaze mame dlouhe az 5 kilometru a je u nas krasne mame tri modre vlajky a prekrasnou prirodu, lide se k nam radi vraceji, pres sezonu pronajimame pres teplickou rekreu tzn. od l5.6.do cca l5.09. jinak si muzete u nas zamluvit dovolenou mimo sezonu a nas dum videt na www.teplicka rekrea cz. Jsem ceska takze problemy s domluvou nejsou zadne.Nase adresa ...hotmail.com
v zaostrogu jsme meli zajištěné ubytování pro 9 osob po přijezdu jsme zjistili,že to není nic moc a stálo dost peněz během hodinky jsme si sehnali ubytování nové.Byl to nový apartmán 50m od pláže s domacím jsme domluvili cenu 35eur za 4dos a 2 děti a 3dos. taky za 35eur.Vždy záleží na domluvě.K dispozici jsme měli zahr. gril,výlet lodí a přísun čerstvých ryb.datum červen 2005
Re: Dovolena v Chorvacku bez zajištění ubytování
26. 03. 2006 11:48
no to je sice pěkná zkušenost a rád slyším, že jste byli spokojeni, ale v sezoně to radši s takovým počtem lidí tímto způsobem nezkoušej. On je v tom přeci jen v červnu nebo červenci dost zásadní rozdíl.
Re: Dovolena v Chorvacku bez zajištění ubytování
16. 04. 2006 21:14
Ahoj Ivušo,

můžeš mi poslat fotky apartm. a pláží v Zaostrogu, kde jste loni Byli ?

A kontakt na majitele ?

Díky Martin
avatar Re: Dovolena v Chorvacku bez zajištění ubytování
21. 04. 2006 18:05
Já jsem teda zase typ člověka-který má rád to "svý jistý"
Neumím si představit,že po 17 hodinách cesty s dětma bych někam dorazila a pak ještě chodila a sháněla ubytování.
Ikdyž vím že živím cestovku a určitě i přeplácím chorvatskýho majitele -tak fakt že dorazím,ihned se nastěhuju do apartmánu,dám si kafe a prsknu sebou na postel-tak to mi za ty peníze stojí.Možná je to i tím-že mám dobré zkušenosti s CK a přesně takhle to funguje.

Jinak ale znám lidi-kteří takhle naslepo jezdí-a pokud vím funguje jim to.Pravda ale je-že někdy za cenu kompromisu v tom-jaký ubytování si představovali-a jaký nakonec sehnali.
Taky nemám ráda to hledání ubytování po dlouhé cestě. Člověk pak bere co je, jen aby byl už v posteli. V poslední době jsem si objednávala apartmány přes internet. Ale před dvěma lety jsme byli putovně celkem na třech místech v Chorvatsku, pak stačí objednat pouze to první ubytování po cestě a to další bylo v pohodě na blind.
Re: Dovolena v Chorvacku bez zajištění ubytování
21. 04. 2006 20:25
Mám rád jistotu a vždy dohodnuté ubytování přes internet předem. Jen jednou, loni v září, jsme jeli 3 sousedi na pánskou jízdu "na blind". A samozřejmě jako na potvoru, všude kde jsme se ptali, měli buď obsazeno, nebo nepronajímali. Naštěstí jsem si do foroty a "pro strýčka Příhodu", vytisk pár adres APP v okolí. Po telefonické domluvě si nás vyzvedli (už jsme byli tak zblblí a unavení, že jsme ani nevěděli, kde jsme), ale pak to klaplo a lepší ubytování jsem snad ještě neměl.
Takže - nikdy více na blind.

smiling smileysmiling smileysmiling smiley
Hledání na blind závisí taky na tom, jaké si zvolíte letovisko a taky v jakém termínu a v neposlední řadě na jak dlouho. Většinou tam kde není moc kulurního vyžití, ale spíše klid se sehnat dá. Nebo naopak kde je tak hodně apartmánů, že konkurence je veliká je to taky lepší. Taky se lépe sežene pobyt na 5 dnů než na 14. A nevolila bych nejžádanější termíny. Já jsem byla počátkem července.
Ještě jsem zapomněla, že záleží taky na počtu lidí a někdy i to, jestli musíte být zrovna 20 metrů od moře.
My jsme vždycky jezdili naslepo a vždycky jsme našli, co se nám líbilo. Děsí mě totiž představa, že si něco zaplatím předem a pak bude výhled na dvora, pod oknem diskotéka nebo silnice, malá koupelna, daleko k vodě atd. Nicméně letos poprvé máme zajištěno bydlení přes Jitku1, kterou jsem vyzpovídal až do pátého kolena ..., tak jsem zvědav. V každém případě pokud od půlky června Jitka1 přestane přispívat do tohoto fóra, tak se mi to místo asi nelíbilo :-)
asi opravdu prestanu od pulky cervna prispivat, ale pokud me Mira1 neutopi, tak se utopim praci jelikoz to uz nemam cas se ani najist ( dobra dieta).Ale nebojim se, Mira k nam prijede urcite i priste:-) , jeste ho nalakame i na nejzajimavejsi akci jako je vinobrani.
jezdím do HR každý rok od 1998 někdy i 2x a nikdy jsem neměl zajíštěný ubytování,vždy na blind a také si myslím ,že rezervace přes internet,nebo cestovku není zrovna moc velká výhra
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Mi
Hosté: 181
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.