Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Jet na blind nebo objednávat předem? Konec června 2010.Podělte se se mnou o zkušenost se sháněním ubytování přímo na místě.

Autor janecek279 
Poradíte někdo, jestli je skutečně nutné objednávat penzion dopředu, anebo to risknout s malým jednoročním prckem a vyrazit nazdařbůh a spoléhat na to, že po příjezdu zhruba do střední Dalmácie, prostě ukotvíme tam, kde se nám to bude líbit. Chceme jet koncem června- jakou s tím kdo máte zkušenost? Prý tam stojí borci u silnice s nabídkou ubytování.A taky to prý vyjde .nesporně levněji . Nevadí mi klidně i po tak dlouhé cestě něco hledat, hlavně aby bylo co? Přece jen myslím, že koncem června by to neměl být absolutně žádný problém?Poradíte někdo?



Upraveno 4krát. Naposledy upravil janecek279 (12. 02. 2010 17:42).
Re: Jet na blint, nebo objednávat předem?
12. 02. 2010 17:20
Ti borci co stoji u silnice nenabizeji vetsinou to co by se Vam libilo, protoze kdyby to bylo ONO tak by nestali u silnice ,ale meli by davno rezervovano. Urcite je take rozdil mezi stredisky a malymi vesnicemi, jsem z Brely a zazila jsem spoustu lidi kteri chodili od domu k domu s detmi v naruci ve tricetistupnovych vedrem a byli "na palici". Samozrejme ze se ozve nekdo kdo potvrdi ze preci na konci cervna sezenete prekrasny apartman vsude na blint. Hodne stesti ale s tak malym mimcem je to urcite riziko.
avatar Re: Jet na blint, nebo objednávat předem?
12. 02. 2010 18:11
...Janecek279... nabídka apartmánů kolem cesty bude spousta... ale priorita číslo jedna je Vaše roční mimčo... a proto bych doporučil
( smím li doporučit ) nejet " na blind " ... viz. Lenka Ivanac... smiling smiley
... cesta sama je náročná ( jedete jistě svým vozem )...a přidávat si ještě starosti s hledáním resp. vybíráním ...když si už chcete všichni odpočinout ...
...ale jinak to je perfektní věk na děťátko k moři... my jsme absolvovali se 7 měsíčním a nikam neuteklo...
...jóó ve 2 letech a pokud bude živější povahy...to už bude hlídačka... grinning smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (12. 02. 2010 18:12).
.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil MORAVÁK (24. 03. 2010 09:39).
.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil MORAVÁK (24. 03. 2010 09:38).
.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil MORAVÁK (24. 03. 2010 09:38).
.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil MORAVÁK (24. 03. 2010 09:35).
.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil MORAVÁK (24. 03. 2010 09:34).
Myslím, že v červnu by to opravdu problém být neměl. Teda, kdyby nebylo toho ročního dítěte, tak bych řekla, že jsem si s tím jista. S takovým mrňouskem nevím, jestli by nebylo lepší jet raději najisto... (je to ještě čtyři měsíce, to je v tomto věku dost dlouhá doba - bude to už úplně jiné dítě, než máte teď, s jiným režimem, a blbě se tedy odhaduje, jak takovou cestu bude tou dobou snášet)
No já jsem byl v červnu 09 Baška voda zamluveno předem mam 2 děti v té době 5let a 1rok4měsíce kamarád jel na blind byl tam dříve tak 3hodky před náma no a sehnal apartman potreboval pro 2 rodiny se společnou terasou ,nabízeli mu i garáž předělanou na pokoj dá se najít opravdu stojej u silnice v sezoně je to ale jiné to je všechno dobré narvané čím dál od pláže tak volné apartmány.Já to měl od pláže 150-200m vedle barák asi tak 10 apart.obsazeno 2 no a v srpnu uplně obsazeno.Každej se snaží najít něco u moře,ono tlačit golfky do kopce 200m matračku a dvě děti ono to jde,ale raději to chce blíž vodě.man odskoušeno na pláž golfky slunečník zapichnout vedle dítě si hraje na dece pak ho dáme spát do kočárku pohoda.Jinak děti po cestě na noc spaly obě ,akorád posledních 200km tak už je to nebavilo v autě.V srpnu jsem byl znova a to malá byla už ve vodě nejdříve křičela byl to šok ,ale potom jsem jí nemohl dostat ven.Já jsem rád když po 1200km nic nehledám a mužu vyházet vše z auta a huráá na plážsmiling smiley VIVAT CHORVATSKO
Re: Jet na blint, nebo objednávat předem?
13. 02. 2010 15:55
Lenka Ivanac napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ti borci co stoji u silnice nenabizeji vetsinou to
> co by se Vam libilo, protoze kdyby to bylo ONO tak
> by nestali u silnice ,ale meli by davno
> rezervovano. Urcite je take rozdil mezi stredisky
> a malymi vesnicemi, jsem z Brely a zazila jsem
> spoustu lidi kteri chodili od domu k domu s detmi
> v naruci ve tricetistupnovych vedrem a byli "na
> palici". Samozrejme ze se ozve nekdo kdo potvrdi
> ze preci na konci cervna sezenete prekrasny
> apartman vsude na blint. Hodne stesti ale s tak
> malym mimcem je to urcite riziko.


i já to takto vidím jak Lenka
nechci být válečný štváč ale zde přes fórum se dá zajistit velice slušné a levné ubytování
stačí jen číst "mezi řádky" a nebo se kontaktovet se přes SZ na uživatele kteří byli v minulosti spokojeni s ubytováním a mají na ně kontakty
díky foru jsem i já poznal zajímavé destnace a lidi v HR smoking smiley
Re: Jet na blint, nebo objednávat předem?
13. 02. 2010 18:33
Jezdíme do Chorvatska už asi 12 let. Poprvé měl mladší syn 1 rok a to jsme jeli na blind. Tehdy byla ale zcela jiná situace, ubytování se shánělo hladce. Teď máme vždy zamluvený apartmán. A upřímně: jsem ráda, že můžeme po cestě hned vybalit a odpočívat. Podotýkám, že jezdíme v srpnu. Vloni se stalo x krát, že u domácího zvonili nešťastní lidi a sháněli ubytování. Někteří i 5 a více hodit a z přibývajícím večerem už byli hodně nešťastní. Raději bych to neriskovala a objednala si ubytování předem.
to janecek 279

Jedno krásné romantické místečko jsem Vám zaslala v soukr.zprávě.....sem raději né angry smiley

Co se týče cestování na blint v červnu...tak ano, ale ne s ročním prckem, věřte mi.
Trávím s rodinou v Chorvatsku celé léto tj.od června do 1/2 září....a potkávám lidičky co vyloženě prosí o pomoc s ubytování.
Je pravda, že jde vždy většinou o 7,8 měsíc, ale v červnu budou i místa, která jsou opravdu vhodná pro ročního prcka a pro Vás přijatelná dle požadavků které na ubytování máte, obsazená.

Také není pravda, že ubytování přes net je dražší.
Pokud si najdete přímí kontakt, je to stejné a je také pravda, že u silnice stojí většinou ti, kteří mají z nějakého důvodu volno (většinou jde o velkou vzdálenost k moři) nebo se majitel nedomluvil s turist. birem na podmínkách o ubytování.

Přeji Vám, ať je vaše první dovolená v Chorvatsku a pro manželku u moře............ opravdu nezapomenutelná smoking smiley
Taky přidám svojí zkušenost. Loni v červenci jsem jel na blind a sehnat ubytování pro 4 osoby bylo něco strašného confused smiley Od Brely až po Gradac jsme jezdili 4 hodiny a nic jsme nesehnali. Nakonec jsme se vrátili do Brely-Stomarica,kde jsme byli předloni. Řekl bych,že je to dost o štěstí ...
,



Upraveno 1krát. Naposledy upravil prochy (13. 01. 2015 14:04).
Prochy to výborne napísal . Skutočne , tie skúsenosti kde sa preferovalo hľadanie na mieste časom už strácajú aktuálnosť. Rovnako má " historické " korene tvrdenie , že sa zoženie rovnako kvalitné ubytovanie nepochybne lacnejšie na slepo.
Bavil som sa aj Italmi ktorí sú zháňaním na mieste povestní. Berú to však ako istý druh národného športu aj za cenu , že preplatia a aj stratia čas kým dosiahnu svoje . S takým malým dieťaťom to však neskúšajú ani oni.
Aj keď som veterán ciest do Chorvátska, ale v minulom roku sme išli s mladými a vnukom (1,5 ročným ) preto mám obnovenú predstavu čo to obnáša smiling smiley.
Aý neskôr som si všimol , že medzičasom máte zaistené ubytovanie v Stanići. V tejto rodinnej zostave s apartmánom v prvej rade výborný výber a predpoklad peknej dovolenky.
P.S. Len nezobrať priveľa potravín ktoré by musel otec rodiny neminuté pri návrate ťahať hore schodmi k parkovisku smiling smiley
Přidám zkušenost z minulého roku. Jel jsem na blind 21.07. s tím že jsme dva dny strávili na Plitvicích. Tam jsem večer v 18.00 ubytko sehnali v pohodě u první kuči kde jsem zastavil. Druhý dne jsme strávili na Plitvicích a další den ráno jsme v 6.00 vyrazili na Makarskou. Projeli jsme Promajnu, Krvavicu a Bratuš.Nikde volná ani jedna postel. Z části to bylo způsobeno tím, že jsme přijeli ve čtvrtek. Všichni jen říkali, že mají volno až od soboty. Tak jsem to zabalil a zastavili jsme až v Drašnici. Na záčátku jsem přibrzdil a místní zevlující maníci mi nabízeli jediný zaručeně volný apartmán kdesi v horách, dole prý nic neseženu. Prošel jsem ji tam a zpátky skoro celou a kde jsem viděl domácí, tak jsem se ptal a všude stejná odpověď "až v sobotu". To mě lehce rozladilo a znervóznilo, takže jsem zašel do místní agentury a za 10 min. jsem bydlel v luxsusním apartmánu s klimatizací 20 m od pláže za 70 EUR pro čtyři. Dojet na místo po 12 hodinové štrece zřejmě by mě bývalo asi v tom vedru šmejklo. Takhle jsem měl výhodu, že jsem dorazil odpočatý za 4 hoďky z Plitvic a nic mě nehonilo.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Luděk (19. 02. 2010 14:13).
No, jo, je to tak. Raději jsem po přečtení všech vláken zajistil ubytování předem, protože je to určitě o tom, že v rodinné sestavě s jednoročním prckem je to přece jen jistota. Kdybychom jeli sami, určitě bych to risknul, i když reakce na vláknech jsou přesně půl na půl, půlka jednoznačně tvrdí, že to není absolutně problém, druhá půlka zase, že by to neriskla. Já myslím, že je to také o zodpovědnosti, přece jen, s malým svištěm je to tak, že je dobré mít jistotu. O mě nejde, ač řídím sám, jsem zvyklý, to mi nevadí, jsem v pohodě. Navíc skutečně v červnu počítám, že by to problém nebyl. Pokud člověk není vyloženě vázán na nějakou lokalitu, kterou by chtěl, profrnkne to od Zadaru dolů a to bych se sakra divil, že by z těch desítek tisíc apartmánů někde neukotvilthumbs up. Ale protože jsem našel přesně , to co jsem hledal a m.j. za super cenu ( za 10 denní pobyt pro 5 osob 450 euro a apartmán 5 metrů od moře, vlastně na pláži, s překrásným výhledem na moře), zvolil jsem variantu rezervace. Ale to neznamená, že až bude prcek větší, někdy příště to na blind nezkusímsmiling smiley. Naopak. Určitě to zkusímsmileys with beer



Upraveno 1krát. Naposledy upravil janecek279 (19. 02. 2010 14:42).
Obdivuji tenhle tip lidí, kteří bez zajištění předem a ještě s malými dětmi vyrazí na poslední chvíli hledat „levné“ úbytko (hlavně v plné sezoně). To, že po cestě upachtění a unavení nakonec dají na „přísilniční nahaněče“ a skončí daleko od moře s výšlapem stovkou schodů a nad magistrálou, je přinejmenším zvážit i podle přísloví „kdo chce kam – pomozme mu tam“, no a je to možná i pro někoho adrenalin, pak je každá rada drahá eye popping smiley
Cestovani na blind ma jiste sve kouzlo a mam ho docela rad. NIcmene v cervenci a srpnu (bez zalohy v podobe stanu v kufru) a navic s malyma capartama bych do toho v zadnem pripade nesel. V top sezone jsem to zkusil jen jednou a stacilo smiling smiley Jinam cerven, zari to je samozrejme o necem jinem.

--
TomKa
Jet na blind s malým dítětem,zvlášť pro nezkušené cestovatele nebo návštěvníky Jadranského pobřeží neznalé,je stejně riskantní v červnu a v září jako v sezóně,protože ty " the best of" apartmány jsou málem rok dopředu zadané,zbývají ty, co mají nějaká " ale" ,výjimečně se poštěstí místo,kde někdo na poslední chvíli odřekl.Z řad dovolenkářů na blind se podle našich zkušeností stávají potom přispívatelé do vlákna " Chorvatsko už nikdy"...Na blind ano,ale ne vždy a ne pro všechny..
Re: Jet na blint, nebo objednávat předem?
17. 03. 2010 11:32
Rohal napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Lenka Ivanac napsal(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Ti borci co stoji u silnice nenabizeji vetsinou
> to
> > co by se Vam libilo, protoze kdyby to bylo ONO
> tak
> > by nestali u silnice ,ale meli by davno
> > rezervovano. Urcite je take rozdil mezi
> stredisky
> > a malymi vesnicemi, jsem z Brely a zazila jsem
> > spoustu lidi kteri chodili od domu k domu s
> detmi
> > v naruci ve tricetistupnovych vedrem a byli "na
> > palici". Samozrejme ze se ozve nekdo kdo
> potvrdi
> > ze preci na konci cervna sezenete prekrasny
> > apartman vsude na blint. Hodne stesti ale s tak
> > malym mimcem je to urcite riziko.
>
>
> i já to takto vidím jak Lenka
> nechci být válečný štváč ale zde přes fórum se dá
> zajistit velice slušné a levné ubytování
> stačí jen číst "mezi řádky" a nebo se kontaktovet
> se přes SZ na uživatele kteří byli v minulosti
> spokojeni s ubytováním a mají na ně kontakty
> díky foru jsem i já poznal zajímavé destnace a
> lidi v HR smoking smiley

A STALE DOKOLA.........



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Lenka Ivanac (17. 03. 2010 11:33).
Včera som čítal 30 strán diskusie domácich k turistickému ruchu. Jedna z diskutujúcich tam mala zaujímavé vyjadrenie práve k otázke vlákna ( ktoré z časti preložím ) :
Pokiaľ niekto ide s malými deťmi do Vodíc alebo podobnej" in" destinácie, alebo s malým dieťatkom hľadá na slepo ubytovanie u báb pri ceste ( pokračujem v originálnom jazyku ) taj je jebao ježa doslovno sa odmorom takog tipa..
PS : Musím upozorniť , že obdobne znejúce výrazy nemajú identický vulgárny význam ako v našich končinách....

Chcem upozorniť skôr na to , že pozitívne skúsenosti so zháňaním na blind v sezóne sú viac skoršieho dáta niekde pred rok 2005 . Kedysi keď boli majstrovstva sveta , či európy vo futbale bolo voľno- dnes má skoro každý apartmán satelitný TV, alebo ho má pohostinský podnik. Posledný týždeň 6 mesiaca je plnší než posledný týždeň 8 mesiaca čo nebývalo a podobne.
Moje zkušenost:
Byl jsem s rodinou 2x v Chorvatsku na blind. Sehnat ubytování byla otázka vteřin - zašel jsem do turistické kanceláře a tam mi vždy něco našli. Vloni jsme byli v srpnu na Rabu (což je turisticky velmi exponované místo) od pondělí do pondělí, nabídli mi několik apartmánů. Nic jsem neobíhal, apartmán byl lepší než máme bydlení doma, blízko historického města Rab, prostě super. V roce 2007 jsme byli v červenci v městečku Sv. Juraj, turistická kancelář nám nabídla apartmán okamžitě :-)))) Ubytování skromnější a dál od moře, ale čisté, v noci ticho a prima paní domácí :-))) Na blind to má jednu obrovskou výhodu - kouknu na předpověď počasí a podle toho se rozhodnu, jestli zůstanu na severu nebo pojedu jižněji :-)))) A kromě toho si vyberu místo, kde se mi líbí a nemám pak důvod nadávat :-)))))
Tolex. Vitaj na foru. Jinak svatá pravda.
thumbs upTolex. Vitaj na foru. Jinak svatá pravda.
Jsme jeli s roční dcerkou na blind a bylo to lepší než když měla 3 roky.
Akorát je třeba počítat s tím , že po příjezdu k pobřeží je člověk natěšený a utahaný a může se stát,
že bude ještě navíc třeba i 2 hodiny popojíždět. Taky se nám to stalo.
Kdo jede takhle poprvé tak ať si určitě nechá poradit od zkušenějších, co se týká místa , posbírat kontakty,
vytipovat 3 - 4 vesničky. Taky mám dobrou zkušenost s dojezdem dopoledne kolem 9 - 11 hodiny.
né dřív a vůbec né odpoledne. Jednou jsme jeli moc rychle, dobrý provoz a ráno kolem 7.3O všichni
a všude spali. A odpoledne když dojedeš, z 1.dne máš prd a hned platíš za první noc ( ztracený den )
Letos to taky budu řešit poprvé s dítětem. Jezdily jsme převážně na blind, ale sami ve dvou. Letos vezmem naší malou, které bude 10 měsíců. Ubytování jsme vždycky sehnali rychle a pěkné. Ale letos mě nějak nahlodává červíček jestli radši nezajistit dopředu. Má nás jet čtyři dospělí a dítě a to se hůř zhání ubytko. Chceme na Makarskou.
To elton:zovu se potvrzuje,že co člověk,to jiný názor a zkušenost.My měli vždy problémy sehnat ubytko pro dva,majitelé větších apartmánů si nechtěli blokovat ap.

Karel
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 180
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.